Forum » Hlajenje in modifikacije » Ventilatorji
Ventilatorji
RED_line ::
Pozdrav
Imam vprašanje kaj narediti glede ventilatorjev. Procesor imam i7 10gen, grafična je začasna neka za 15€ (pride boljša). Moti me, da ventilatorji na polno delajo in so preglasni. Ali obstaja kakšna programska ali drugačna opcija da se jih bolj upočasni? Naj omenim da jih imam 9 in od tega 4 delajo, 3 so na vodnem hlajenju be kuajet loop, četrti pa na stranici. Glede na to koliko se pregreva je še to preveč. Verjamem da bi mi znali pomagati :)
lp
Imam vprašanje kaj narediti glede ventilatorjev. Procesor imam i7 10gen, grafična je začasna neka za 15€ (pride boljša). Moti me, da ventilatorji na polno delajo in so preglasni. Ali obstaja kakšna programska ali drugačna opcija da se jih bolj upočasni? Naj omenim da jih imam 9 in od tega 4 delajo, 3 so na vodnem hlajenju be kuajet loop, četrti pa na stranici. Glede na to koliko se pregreva je še to preveč. Verjamem da bi mi znali pomagati :)
lp
freesty ::
Preveri kateri ventilator/ji so motece glasni.
Ce jih imas okoli po ohisju 6, lahko kamot kaksnega odklopis in je stvar resena.
Drugace pa je odvisno od ventilatorjev in od maticne plosce. Ce imajo ventilatorji PWM in ima plosca tudi dovolj PWM priklopov potem lahko s kaksnim software-om od maticne uravnavas al pa v biosu.
Ce ventilatorji niso PWM potem mora plosca podpirat uravnavanje hitrosti. Moras preverit z maticno plosco.
Dodatna moznost pa je, da kupis kaksen 3rd party controller za ventilatorje, kamor priklopis vse ventilatorje in preko njihovega software-a uravnavas hitrosti.
Ce jih imas okoli po ohisju 6, lahko kamot kaksnega odklopis in je stvar resena.
Drugace pa je odvisno od ventilatorjev in od maticne plosce. Ce imajo ventilatorji PWM in ima plosca tudi dovolj PWM priklopov potem lahko s kaksnim software-om od maticne uravnavas al pa v biosu.
Ce ventilatorji niso PWM potem mora plosca podpirat uravnavanje hitrosti. Moras preverit z maticno plosco.
Dodatna moznost pa je, da kupis kaksen 3rd party controller za ventilatorje, kamor priklopis vse ventilatorje in preko njihovega software-a uravnavas hitrosti.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
freesty ::
Aha nisem tocno razbral iz tvojega zapisa.
Torej imas 3 ventilatorje na AIO, enega na stranici ohisja, ter kaksnega na graficni kartici.
1) So ventilatorji glasni v idle?
2) Ugotovi ali je glasen ta na ohisju, 3je na AIO ali tisti na graficni kartici
Potem se lahko dalje pogovarjamo.
Torej imas 3 ventilatorje na AIO, enega na stranici ohisja, ter kaksnega na graficni kartici.
1) So ventilatorji glasni v idle?
2) Ugotovi ali je glasen ta na ohisju, 3je na AIO ali tisti na graficni kartici
Potem se lahko dalje pogovarjamo.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
RED_line ::
imam 3 spodaj, 3 na strani in 3 zgoraj skupaj z hladilnikom :) sam vse sem skoraj izklopil in delajo 3 na vrhu in en na strani. So glasnejši. Ipak niso majhni. Verjamem da je to njihovo normalno delovanje, sam meni ne rabi toliko ventiliranja :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali zračno hlajenje umira? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 24459 (11668) | Raptor F16 |
» | Priklop AIO za hlajenje GPUOddelek: Hlajenje in modifikacije | 787 (677) | Bwaze6 |
» | Reguliranje obratov ventilatorjevOddelek: Pomoč in nasveti | 2213 (1954) | BladE_ |
» | Nasvet za hlajenje in utišanje PCja... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 32589 (30634) | kuglvinkl |