» »

Žar na oglje, Weber, Tepro, Landmann po čim boljši ceni

Žar na oglje, Weber, Tepro, Landmann po čim boljši ceni

kunguruj ::

Odločam se za nakup žara na oglje. Opažam, da zna biti podobna kakovost po zelo različnih cenah. navedel bom svoje izkušnje, morda mi bo lahko kdo kaj pomagal.

Malo sem se poglobil v žare in nekako mi je postal zelo všeč Weber Muster Touch. Ima tudi možnost dodajanja voka, plošče za pizzo ipd, kar mi je poleg vseh ostalih poglavitnih karakteristik za peko zanimivo.

Malo poguglam in vidim, da je v Sloveniji spletna cena za Weber MT ca 330 €, v Nemčiji v spletnih trgovinah pa 250 €. Nazadnje grem pri nam še v Bauhaus in vidim, da imajo tam razstavljenega Weber MT za 250 €, torej če se bi odločil za ta izdelek, bi šel takoj v Bauhaus.

Ko sem tako brskal po netu, sem opazil, da je zelo dobro ocenjen še en žar, in sicer proizvod Tepro, model san Francisco. Izgleda zelo podoben Webrovemo MT:
http://www.tepro-gmbh.de/grillgerate/ho...

In kaj mi je bilo še posebaj všeč, cena na nemških spletnih prodajalnah je ca 190 € in v vseh forumih in testih zelo dobro ocenjen. Tudi dodatni pribor je za skoraj pol ceneje kot pri Webru. Za 250 € bi dobil tisto, kar bi moral pri Webru odšteti 370 € (Bauhaus). Problem je nastal, ko sem videl, da niti ena izmed nemških spletnih prodajaln ne omogoča prevoza izven Nemčije. To mi je bilo najprej malo čudno, kako to, da v času globalizacije ne prodajajo izven Nemčije. Potem sem ugotovil v čem je finta. Prodaja se tudi v Sloveniji, pod drugačnim imenom in po bistveno višji ceni. Poleg nekaj manjših lokalcev ga prodajajo v OBI-ju in sicer pod imenom Landmann, ponekod v tujini pa tudi pod imenom Fieldmann.
http://www.landmann.de/landmann/de/holz...
http://www.fieldmann.eu/garden-grills
Cena pri nam je ca 280 - 300 €.

Torej najboljša varianta se mi zdi, kupiti Tepro direkt v Nemčiji. Imajo še nekaj drugih zanimivih žarov poleg modela "San Francisco". recimo model "Toronto" (v Nemčiji 120 €, pri nam 200 €). Ravno pri tem modelu Toronto sem videl, da je Tepro, Landmann in Fieldmann povsem ista zadeva. Morda se okrogli žar nekoliko razlikuje med Landmann in Tepro, vendar, ko pogledaš celotni program vidiš, da je zadeva identična zato sklepam, da je to vse skupaj isti proizvajalec.

Moja vprašanja:
- ima kdo izkušnje, da nemška spletna trgovina pošlje na nek naslov logista v Nemčiji (DPD, UPS....). Ta logist pa potem meni lepo dostavi na dom. Edini problem vidim v tem, da recimo na nemški spletni trgovini napišem naslov logista in ne svoj naslov, lahko seveda pripišem svoj ime in priimek. Potem pa mora logist, s katerim se predhodno dogovorim, preusmeriti pošiljko na moj naslov? Kompliciram? je kdo to izvedel?

- poiščem nemško spletno trgovino s svojim skladiščem in recimo DPD pride k njim in prevzame pošiljko ter mi jo dostavi na dom, nekako najbolj elegantno

- ima kdo Tepro žar oz proizvod in kako je zadovoljen

Hvala za odgovore in LP

Opkow ::

Imamo firmo, ki se s tem ukvarja
Cheaper&more

OK.d ::

LPOK.d

mared ::

preveri trgovino casando.de

sicer nimajo v ponudbi modela "san francisko" imaš pa
https://www.casando.de/tepro-holzkohleg...

nakup in dostava v SLO je možna! prekopirano s drugega foruma:
uporabnik:badboybk
"Na casando.de je zelo fajn ta možakar: m.wirtz@casando.de

Z njim dogovarjam glede q1200 in je zelo prijazen in ustrežljiv. Plačaš lahko preko paypala. Enostavno pošlješ mail njemu, z linkom kaj v njegovi trgovini bi kupil, on ti naredi račun, se zmeniš kako boš plačal, kreira link za Paypal, plačaš in čez 4 dni sem imel Webra 57 cm doma, dostava 25 EUR. Pošljejo preko DHL, imaš tracking in vse.

Garancija, ker je nakupljeno v EU naj bi veljala, nisem pa še nikoli nič uveljavljal. Iz Nemčije sem drugače nakupil 60% stvari ob zidanju hiše, za kopalnico, pipe, školjke, vse 30-50% ceneje kot v SLO, z vključujočo dostavo."

kunguruj ::

Hvala za vse odgovore, vsi so bili koristni.

Nahrbtnik ::

Izvoli še nekoristen odgovor:
Ko sem kupoval svojega Napoleon-a, so mi ga dobavili v trgovino v Celovec in sem se zapeljal tja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen žar? (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Loža
884229235 (2472) Zvezdica27
»

Nakazilo v tujino

3447906 (2555) M-XXXX
»

Black friday (strani: 1 2 )

7419089 (9987) r0b3rt
»

Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8436960 (20080) AgiZ
»

EnaA - Zakaj dvojna poštnina? (strani: 1 2 )

6218982 (17153) bauci

Več podobnih tem