» »

reMarkable - eBeležka

reMarkable - eBeležka

«
1
2

111111111111 ::

Kaj menite o: https://getremarkable.com/

Moram rečt, da me kar precej mika. Če je pa nateg pa lahko rečem nasvidenje 400€. Vaša mnenja?

POdobna stvar, ki sem jo našel: https://www.icarusreader.com/9.7%22e-re...

Gledam eReaderje A4 formata z einkom, da lahko berem literaturo. Trenutno si lastim amazon Kindle, pa mi je malo premajhen za strokovno literaturo.

Qushaak ::

Meni ne zgleda, da bi bil nateg. Cena je pa kar visoka. Zdej koliko je še sploh trga za E Ink in koliko od tega bi dalo take vsote je pa drugo vprašanje.

SimplyMiha ::

Tipičen startup, ki hoče zajahati tehnološki val in na hitro zaslužiti. Ali se bo obneslo? Težko rečem, zadeva se mi še zdi prenerodna za vsakodnevno rabo. Še nekaj iteracij in to bo to.

Rok Woot ::

E Ink je zakon, samo raje tole kupi:

http://www.sony.com/electronics/digital...

Qushaak ::

Wow, tega Sony-ja sem pa očitno spregledal. To pa je polna velikost A4 (nekako 13.3").
Sem imel občutek v zadnjih letih da E Ink že izgublja tržišče in se počasi poslavlja kakšni novi tehnologiji (ki pa jo ne poznam).

Invictus ::

To je vredno max 200 EUR...

Ne pa 400-700 EUR.

Edino kar loči zadevo od vsake crap tablice, je E-Ink ekran z malo dodatnega softwara.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

111111111111 ::

@Invictus: Sem že vse pregledal. Za 200€ ne dobiš.

@Rok Woot: Sonya ne delajo več od 17.1.2017. :( Ne da se ga kupit.

Qushaak ::

@Chuapoiz: Če je tole glede DPTS1 in Sony nima naslednika je morda reMarkable pripravil odgovor. Sicer ni tako velika, ampak vseeno.
Za Sony-ja pa vidim, da je stvar lansiral že leta 2014. Samo zakaj bi zaključil produkt, če je še danes tehnološko zelo dober. Najbrž ga ni kupovalo dovolj ljudi.

SimplyMiha ::

Po mojem ni bil dovolj praktičen, da bi se uveljavil, in je Sony (pre)hitro obupal.

Gandalfar ::

Ne kupovat. Počakaj na prve reviewe. Če bo uspešno bo v nekem trenutku več konkurence na trgu. Če ne bo, potem bo itak flop in boš lahko pocenil kupil na eBayu (če boš sploh hotel še imet).

Primer so npr. prve ure s senzorji za merjenje srčnega utripa. 2 leti po prvih kickstarterjih je to bilo vgrajeno v veliko ur ponudnikov.

Invictus ::

E-Ink se nekako ni tako prijel kot bi pričakovali...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

111111111111 ::

Jaz sem po kindlih močno upal da se bo prijel. Prav pogrešm A4 format, da v miru bereš kako tehnično knjigo ali PDF kar je na Kindlu praktično nemogoče. Tam lahko bereš samo pofl, za na morje super zadeva drugače pa neuporabna.

Ales ::

Sony ni obupal, samo izdal je nov model, Sony DPT-RP1, namesto starega Sony DPT-S1. Očitno jim gre s prodajo dovolj dobro, da bodo pokrivali to tržno nišo še naprej, kar je super.

https://the-digital-reader.com/2017/04/...

Je pa v tem trenutku še precej malo informacij o tem novem...

E-ink se je glede na to, kar je, IMHO čisto solidno prijel. Ogromno ljudi ima ves čas vsaj eno e-ink napravo, ker je glede na osnovni namen, tudi največ kar se je lahko pričakovalo. Ob tem to tudi niso naprave, ki bi se vsako leto kupovale nove. Pri bralnikih lahko minejo leta in leta, preden potrebuješ novega in prodanih jih je ogromno.

Žal se je A4 format in PDF branje izkazalo kot nišno področje znotraj nišnega področja e-ink bralnikov, saj očitno večina bralnike uporablja za tekstovni format v smislu ePub, mobi, itd. in ne za branje PDF z grafikami. Kar se čisto strinjam, da je škoda, ampak nekaj izbire kljub temu je.

111111111111 ::

Očitno, je. Ampak novega trenutno ne dobiš nikjer. :(

Enega moram kupit, ker mi gre trenutna beležga strašno na živce in bi rad imel nekaj takega. Malo Geeky. :)

Ampak kakor gledam bo na tem sonyu mogoče brati samo PDF-je?

Se je kaj spremenilo? Je kdo našel kakšno opcijo?

Zgodovina sprememb…

Ales ::

Sem ravno hotel narediti temo, pa vidim, da obstaja...

Kdo razmišlja o nakupu reMarkable 2?

Začeli so ga pošiljati, je pa še nekaj dni v predprodaji, s popustom. Še vedno ni ravno poceni, me pa kar malo mika...

Tukaj je malo daljši review, v štirih delih:







111111111111 ::

Faaak je poceni. Jaz pa brez denarja. :(
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Ales ::

Enka je tudi precej znižana zdaj. Popust za dvojko v predprodaji pa se izteka...

tiborrr ::

V našem gospodinjstvu imamo enko. Zabavna je bila prvi mesec, od takrat pa počiva v predalu. Precej omejena uporaba, za zapiske je kul, za skiciranje je okej, čeprav ga ni čez HB svinčnik in papir, ampak transportiranje vsebine iz remarkabla do PCja je pa slabo izvedeno. Zadevo bi verjetno uporabljal vsak dan, če bi imela vgrajen outlook web access (exchange).
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Ales ::

Si namestil katerega od hackov?

Stock softver je bolj tako tako, to se več ali manj vsi strinjajo. Na žalost je popolnoma enak softver na enki in na dvojki.

Kar je po svoje fajn, ker tudi enka dobiva vse posodobitve, ampak premiki na bolje so katastrofalno počasni...

JackOdpirac ::

Imam prednaroceno dvojko (batch 8), vendar pa hkrati spremljam kako se bo izkazal ONYX BOOX Note Air, ki je iste velikosti, le da ima Androida (kar je + in hkrati - ) in front light.

Je pa RM precej nisna zadeva in se moras zavedat zakaj tocno in tudi kako jo bos uporabljal.

RM imam namen uporabljat za vse mozne zapiske jih po moznosti pretvorit v tekst in poslati preko emaila direkt v specificen OneNote tab.

scipascapa ::

Tole ni dobavljivo pri nam, ne?

Ales ::

Seveda je, ravno malo prej sem ga odložil iz rok. :D

Normalno pride k nam. Pošiljajo iz Hong Konga, vsi prispevki pa so že poravnani v osnovni ceni. Ničesar ni torej za doplačat, ne DDV-ja in ne carine in ne stroškov postopka. Te bo pa carinska pošta pobarala, da jim pošlješ račun oz. podatke o nakupu.

scipascapa ::

Pri nas dobavljiv, slo dobavitelj?

Ales ::

Ne da bi vedel zanj in tudi dvomim, da bo kaj kmalu, če sploh kdaj.

HW kot tak je odličen, firma, ki ga načrtuje in outsourcano izdeluje ter dobavlja, pa je pod vsakim nivojem. Niti servisa nimajo. Garancijo ja, servis ne. Odzivni čas njihove "podpore" je tam dva tedna, po mailu.

Ne karikiram, dejansko je tako stanje. Premajhni so za to, kar se gredo. Ali bo v prihodnosti kaj bolje, na krilih tega relativnega uspeha, ali pa bodo ugasnili, bomo pa videli.

Da bi se kdo šel dobavo od take firme, pa po moje ni realno za pričakovat.

LeonT ::

Razmišljam o nakupu eBeležke, ki bi nadomestila klasični papir. Namen uporabe predvsem zapiski sestankov z veliko skicami, pretvorba besedil v tekst, razno označevanje in anotiranje med Web sestanki na raznih pdf načrtih in dokumentih,...
Ima kdo izkušnje z Remarkable 2 in BOOX Note Air? Kakšen je dejanski občutek pisanja/skiciranja po ekranu v primerjavi s klasičnim papirjem? Z default opremo naj bi bil občutek napram papirju najbolj podoben na Remarkable 2 vendar naj bi se na Note Air z zamenjavo pisala in Screen protectorja zelo izboljšala kvaliteta pisanja po ekranu:



Kako je s supportom za te naprave pri nas?

scipascapa ::

pri nas? 0.

Ales ::

LeonT je izjavil:

Razmišljam o nakupu eBeležke, ki bi nadomestila klasični papir. Namen uporabe predvsem zapiski sestankov z veliko skicami, pretvorba besedil v tekst, razno označevanje in anotiranje med Web sestanki na raznih pdf načrtih in dokumentih,...

Prav za te namene je reMarkable 2 super.

Ima kdo izkušnje z Remarkable 2 in BOOX Note Air?

Ne z obema, žal. Samo z reMarkable 2...

Kako je s supportom za te naprave pri nas?

Pri nas ni nič, napravo naročiš na daljavo in tudi na daljavo urejaš vse.

Kot sem že omenil, reMarkable je menda izjemno neodziven kar se supporta tiče, tedne ne odgovorijo na sporočila, servisa ni. Upoštevajo pa reklamacije in na splošno so menda čisto OK, ko se odzovejo.

Sam jih nisem še nič rabil in tudi ne načrtujem, da bi jih.

Pa še to...

Glede stylusa torej veš, da so pri reMarkable Markerjih konice eden od razlogov, da je občutek pisanja tako dober. Lahko samo potrdim, da je res tako. Če se boš odločil za reMarkable, toplo priporočam nakup njihovega stylusa, navadnega ali Plus variante. Drugi stylusi, narejeni po tem istem standardu, delajo, a občutek pri pisanju ne bo enak (Staedler Norris Digital, Samsung Note, ...)

Kar se reMarkable Marker Plus tiče, zdaj vidim, da njegovo "radirko" v praksi niti ne bi pogrešal... Precej bolj pogosto sproti uporabljam "undo" funkcijo. No, mogoče bi kdo drug na to drugače gledal.

Razlika med navadnim in Plus stylusom je tudi v teži in razporeditvi le te, in res opažam, da je Marker Plus malenkost (pre)težek na vrhu, v primerjavi s konico. Me ne moti prav zelo, a želel bi si malenkost, *malenkost* drugačno ravnotežje, predvsem pri risanju. Ni pa zares moteče, sem se že navadil.

Če bi še enkrat kupoval, bi verjetno prav tako vzel Marker Plus. No... navadnega še nisem imel prilike sprobati v praksi, tako da... kdo ve.


Glede ovitka:

zdi se mi, da tovarniški reMarkable ovitki ne nudijo ustrezne protivrednosti njihovim visokim cenam. Bolj direktno rečeno, niso vredni pol kurca (pri današnjem menjalnem tečaju, pol kurca = 30 EUR), kaj šele 80, 100 ali 150 EUR. Faking norci.

Sam sem kupoval v predprodaji in zraven vzel takrat brezplačno opcijo, navaden etui, "folio". Ta je edini, ki dejansko ščiti napravo, medtem ko te knjižne variante, "book folio", pri prenašanju sem in tja ali pri padcu odpovedo po celi črti. So pa koliko toliko fensi. Če bi le bili malo bolj uporabni in konkretno cenejši.

Če bi moral zdaj izbirati, niti pod razno ne bi vzel ne njihov folio in ne book folio, temveč kaj takega (lih tko bolj za en k zaščita):

https://www.amazon.com/ProCase-Universa...

ali pa kak poceni etui, podoben navadnemu "folio".

p.s.

Pozor, NE kupovat KuRoKo ovitkov z magneti:

https://www.amazon.com/KuRoKo-Holder-Re...
https://www.amazon.com/KuRoKo-Premium-L...

reMarkable ekran je občutljiv na magnete. Nekateri uporabniki so poročali o trajnih poškodbah, v vsakem primeru pa boste imeli območja, ki ne bodo delala ali pa bo vnos popačen. Ne kupujte torej ovitkov z magneti, razen če niste sigurni, da je proizvajalec čisto točno vedel, kaj počne. In v tem primeru geniji očitno niso imeli pojma.

Da ne bo pomote, originalni ovitki imajo magnete, a na *točno* določenih točkah...

Upam, da se še kaj namenskega pojavi na trgu. Kaj z lučko, npr., podobno kot je imel originalni Kindle Keyboard ovitek. Tisti drugi USB na reMarkable 2, ob strani, s pogo pini, bi bil idealen za priklop lučke ali tipkovnice...

JackOdpirac ::

Sam si lastim RM2 z Marker Plus in tekstilnim magnetnim ovitkom in sem nad samo formo absolutno navdušen.

90% časa ga uporabljam za pisanje zapiskov in potem za hitro pretvorbo v digitalen format v oblak. Preostalih 10% časa namenim raznim TODO seznamom.
Za takašen use case je RM2 nadmočen in poseka vso konkurenco po celi črti.
Občutek pisanja je zaradi pisala in zaslona nadmočen. Pisalo je bistveno bolj kakovostno in se dobesedno katapultira k beležki. Prav tako magnetni ovitek. Oboje je pri Boox Air-om joke.

Ker RM2 nima osvetljenega zaslona je zaradi tega tudi bistveno tanjši. Prav neverjetno je pisati po robu 4mm debele tablice, medtem ko Onys Boox Air meri skupaj s štorastim ovitkom skoraj 2x toliko.

Tu pa se vse prednosti RM2 pred Boox Air-om končajo. Boox Air:
- ima zelo dober backlight
- android in aplikacije
- izjemno prilagodljivost
- vizualno lepšo pisavo in več opcij pri beležki
- hitrost
- zelo dober PDF reader in ebook reader
- cenejši

In še nekaj kritik Air-a:
- zaslon je steklen in tudi z uporabo drugega pisala, npr od RM2 se nikakor nisem mogel znebiti drsečega občutka stekla. No likey at all.
- naprava je skupaj s samolepilnim ovitkom opazno debeleješa, zato zelo trpi naimzna uporaba. Sploh ob dejstvu da zadnja stran nima proti drsnih niplov, kot jih ima RM2

Trenutno z RM2 uporabljam Samsung S pen 7 in HP Zbook gray nibs in lahko potrdim da je ta kombinacija res bomba.

Drugače si pa osebek tu zasluži res vse kredite, res je car:

Zgodovina sprememb…

LeonT ::

JackOdpirac je izjavil:


Drugače si pa osebek tu zasluži res vse kredite, res je car:


...saj to, ker ne dvomim da je pri RM2 kvaliteta pisanja po defaultu boljša ampak zanima me ali se lahko s pravo folijo in pisalom približam z Booxom tem lastnostim. Vse ostalo govori v prid Booxu, če izvzamem dizajn. Pa še dobavljiv je pri nas, za RM2 pa se mi niti ne sanja koliko časa ga je treba čakat.

Ales ::

LeonT je izjavil:

... ne dvomim da je pri RM2 kvaliteta pisanja po defaultu boljša ampak zanima me ali se lahko s pravo folijo in pisalom približam z Booxom ...

Zaenkrat ne. Če bi kaj takega bi bilo možno, bi se navodila in izkušnje že na veliko širile po spletu.

Pri tej generaciji branikov/pisalnikov ne obstaja varianta imeti oboje, tako fleksibilnost Booxa kot vrhunsko specializiranost reMarkable 2. Vprašanje, ali bo pri naslednji generaciji to možno... vsekakor pa to še ne bo jutri, pojutrišnjem... prej čez kako leto. Pa še takrat, vprašanje. reMarkable 3 po moje sploh ne bo šel v tej smeri, samo pilili bodo izkušnjo pri pisanju in dodali še kaj, a v klasičen tablet te naprave ne bodo spreminjali. Boox pa zna ponovno zaostajati vsaj eno generacijo.

V vsakem primeru, kdor želi napravo zdaj, bo moral kar izbrati, kaj mu je bolj pomembno...

JackOdpirac ::

Tako je.

Tukaj moras res stekat svoj greatest use case, saj ce ga falis bos IMO kar nesrecen.

Text recognition, writing feel in sama HW forma so na RM2 vsaj eno generacijo pred Boox Note Air.

Vse ostalo je pa na RM2 precej bolj ubogo.

klemenSLO ::

@JackOdpirac / @ales:
A bi se dalo zadevo videti in sprobati v živo? :)

Žena se zanima za nakup tega. Rabi za online/digitalizacjo zapiskov ko pride pacient.

Rad bi vseeno zadevo najprej sprobal da ne bi brezveze metal 500€ stran.
Pri nas nisem opazil nobene trgovine, ki bi to prodajala.

lp klemen
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

feryz ::

Meni se nekje valja. V kolikor si res želiš, lahko probaš.
Samo užgal sem jo, probal in vrgel nekam.

Ales ::

klemenSLO je izjavil:

@JackOdpirac / @ales:
A bi se dalo zadevo videti in sprobati v živo? :)

Žena se zanima za nakup tega. Rabi za online/digitalizacjo zapiskov ko pride pacient.

Rad bi vseeno zadevo najprej sprobal da ne bi brezveze metal 500€ stran.
Pri nas nisem opazil nobene trgovine, ki bi to prodajala.

lp klemen

Kolikor mi je znano, se prodaja le direktno. Jo pa lahko vrneš v nekem roku (30 dni? piše na strani).

Trenutno nisem v Sloveniji, tako da jaz ne morem pomagat pri testiranju.

scipascapa ::

krokodil11 ::

Pozdravljeni
Je kdo nabavil remarkable2 v kratkem? S Connect računom je dokaj ceneje, je pa res da je potem 8€ na mesec plačila...po navedbah lahko to sicer kadarkoli prekineš brez stroškov...

Ima mogoče kdo za prodati?

Ali pa Onyx boox air ima kdo? Še vedno nisem odočen katerga izmed teh dveh kupiti... cena pa praktično ista...

Lp

JackOdpirac ::

Kupi Onxy Note Air 2.

Remarkable vzemi samo pod pogojem, da ti je text recognition skrajno pomemben in bos VECINO casa pretvarjal pisan v tipkan tekst.

krokodil11 ::

JackOdpirac je izjavil:

Kupi Onxy Note Air 2.

Remarkable vzemi samo pod pogojem, da ti je text recognition skrajno pomemben in bos VECINO casa pretvarjal pisan v tipkan tekst.



:D sem bil že nekako odločen za rm2...je tudi 100€ ceneje... primarni namen naprave bo samo kreiranje zapiskov brez pretvarjanja, brskanja po netu itd...

JackOdpirac ::

Potem pa sploh nima smila kupit RM2. Resno.

Sam sem placal za RM2 nekaj 490 z radirko in bolj book weave folio.

Poglej si ta dva videa tega osebka, ki res lepo pove kako zelo boljsi device je Note Air 2:

blufishidiot ::

A je kdo nabavil kaj podobnega, dejansko bi mi prisla prav, ker mi kindle zivce zre s svojim mini displayem, ce lahko pa se ceckam gor je pa cista zmaga.

Iscem:
- A4 (!), takoj ko gre za tehnicne risbe (itd) kindle postane neuporaben
- eink ali podobna tehnologija, se pravi razni LCDji in sorodno odpade
- odprta naprava, idealno s sinhronizacijo na webdav/sftp/... nocem nobenega vendor clouda niti blizu
- prepoznavanje pisave sicer fino, ni pa nujno
- izvozi naceckanega v splosno uporaben format, spet, nocem nobene vendor specificne tehnologije
- oderuske cene odpadejo, zadeva mi je uporabna, ni pa zivljensko potrebna (recimo BOOX Max Lumi(2) je absolutno prevec, uporabnost ne odtehta cene)

Zgodovina sprememb…

krokodil11 ::

JackOdpirac je izjavil:

Potem pa sploh nima smila kupit RM2. Resno.

Sam sem placal za RM2 nekaj 490 z radirko in bolj book weave folio.

Poglej si ta dva videa tega osebka, ki res lepo pove kako zelo boljsi device je Note Air 2


Ok , v Slo ga sicer še ninza dobit, pogledam kje bi bil najcenej. Hvala!

scipascapa ::

JackOdpirac ::

krokodil11 je izjavil:

JackOdpirac je izjavil:

Potem pa sploh nima smila kupit RM2. Resno.

Sam sem placal za RM2 nekaj 490 z radirko in bolj book weave folio.

Poglej si ta dva videa tega osebka, ki res lepo pove kako zelo boljsi device je Note Air 2


Ok , v Slo ga sicer še ninza dobit, pogledam kje bi bil najcenej. Hvala!

Na Amazonu DE pride 515e.
https://www.amazon.de/-/en/Note-Air2-Ta...

krokodil11 ::

JackOdpirac je izjavil:

krokodil11 je izjavil:

JackOdpirac je izjavil:

Potem pa sploh nima smila kupit RM2. Resno.

Sam sem placal za RM2 nekaj 490 z radirko in bolj book weave folio.

Poglej si ta dva videa tega osebka, ki res lepo pove kako zelo boljsi device je Note Air 2


Ok , v Slo ga sicer še ninza dobit, pogledam kje bi bil najcenej. Hvala!

Na Amazonu DE pride 515e.

https://www.amazon.de/-/en/Note-Air2-Ta...


Ali je potrebno temu dodati še 22% davek v slo?
Ne nakupujem ravno vsak dan preko amazona...

Zgodovina sprememb…

Ales ::

JackOdpirac je izjavil:

Kupi Onxy Note Air 2.

Remarkable vzemi samo pod pogojem, da ti je text recognition skrajno pomemben in bos VECINO casa pretvarjal pisan v tipkan tekst.

Prepoznave teksta na RM2 sploh ne uporabljam, pa mi je super. Čisto možno, da koga pomanjkanje tega ne bi motilo na nobeni napravi...

Moram si pogledati, kaj jim je uspelo narediti z Onyx Note Air 2. Na hitro vidim, da pri latenci še vedno zaostajajo za 50% v primerjavi z RM2, po drugi strani pa ljudje pravijo, da je občutek pisanja izboljšan.

A so že nehali kršiti licenco za linux kernel? Onyx je bil znan po tem, da kupcem naprav nočejo dati kode svojega prilagojenega kernela, čeprav bi jo morali.

Markus386 ::

Jaz ne bi nic od tega kupil, ker je vse zalockano na eno platformo, kjer ne ves, kaj bo jutri, verjetno ne mores rootat, pa nikoli ne ves, kdaj bodo hoteli subscription na kak service njihov, da dobis sploh osnovno funkcinalnost.. torej recimo za sync.

Jaz bi pocakal na tole:

https://www.pine64.org/2021/08/15/intro...

Beta devicei so zunaj, je pa zadeva se v razvoju, bo pa totalno opensource.

Ales ::

Markus386 je izjavil:

Jaz ne bi nic od tega kupil, ker je vse zalockano na eno platformo, kjer ne ves, kaj bo jutri, verjetno ne mores rootat, pa nikoli ne ves, kdaj bodo hoteli subscription na kak service njihov, da dobis sploh osnovno funkcinalnost.. torej recimo za sync.

Jaz bi pocakal na tole:

https://www.pine64.org/2021/08/15/intro...

Beta devicei so zunaj, je pa zadeva se v razvoju, bo pa totalno opensource.

Kar se reMarkable tiče, se motiš - imaš privzeto SSH dostop, popoln root na napravi in vso izvorno kodo, razen njihovega UI. Začetnik podjetja reMarkable je KDE developer in vse skupaj je več kot odprtokodno prijazno.

Posledično je na Githubu in drugje kup projektov in dodatkov za reMarkable... Od raznih oblik synca, do izvoza dokumentov, upravljanja na daljavo, itd..

V zadnjem času se sicer trudijo dodatno prodajati dostop do njihovega oblaka, ki je prvotno bil zastonj, a tega dejansko ne rabiš. Sam imam brezplačen dostop, ker sem napravo kupil že zdavnaj, a ga nikoli nisem niti aktiviral.

Sicer pa se popolnoma strinjam glede Pine Note, naprava je na papirju bomba. Težava je v tem, da je razvoj SW še čisto na začetku, navaden uporabnik trenutno ne bi imel kaj početi z njim.

JackOdpirac ::

krokodil11 je izjavil:

JackOdpirac je izjavil:

krokodil11 je izjavil:

JackOdpirac je izjavil:

Potem pa sploh nima smila kupit RM2. Resno.

Sam sem placal za RM2 nekaj 490 z radirko in bolj book weave folio.

Poglej si ta dva videa tega osebka, ki res lepo pove kako zelo boljsi device je Note Air 2


Ok , v Slo ga sicer še ninza dobit, pogledam kje bi bil najcenej. Hvala!

Na Amazonu DE pride 515e.

https://www.amazon.de/-/en/Note-Air2-Ta...


Ali je potrebno temu dodati še 22% davek v slo?
Ne nakupujem ravno vsak dan preko amazona...

Ni nobenega dodatnega stroska.

JackOdpirac ::

Ales je izjavil:

JackOdpirac je izjavil:

Kupi Onxy Note Air 2.

Remarkable vzemi samo pod pogojem, da ti je text recognition skrajno pomemben in bos VECINO casa pretvarjal pisan v tipkan tekst.

Prepoznave teksta na RM2 sploh ne uporabljam, pa mi je super. Čisto možno, da koga pomanjkanje tega ne bi motilo na nobeni napravi...

Moram si pogledati, kaj jim je uspelo narediti z Onyx Note Air 2. Na hitro vidim, da pri latenci še vedno zaostajajo za 50% v primerjavi z RM2, po drugi strani pa ljudje pravijo, da je občutek pisanja izboljšan.

A so že nehali kršiti licenco za linux kernel? Onyx je bil znan po tem, da kupcem naprav nočejo dati kode svojega prilagojenega kernela, čeprav bi jo morali.


Latence:
RM2 = 23ms
NA2 = 34ms
Razlika sicer je, ampak kot pravi Voya, je vse kar je pod 40ms (al se celo vec) odlicno in ne doprinese blazno k obcutku :)

Hudo, nisem vedel za Pine. Bom spremljal, upam da jim rata ustvarit lustno SW platformo

monaco ::

Kako bi lahko na remarkable2 spravil knjige neposredno iz Biblosa?

Kaj je najboljsi nacin za sync vsebine na pc in backup?

Za dostop to Trello pa še ni varjante? Kakega browserja se niso naredili?
www.ramsak.si
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri e-bralnik? (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Kaj kupiti
66698592 (494) jocoj
»

Izkušnje z S-pen-om pri samsung telefonih

Oddelek: Mobilne tehnologije
13802 (508) Mr.G.
»

Digitalna beležnica

Oddelek: Kaj kupiti
151793 (924) Banza
»

E-ink bralnik/pisalnik

Oddelek: Kaj kupiti
163002 (2351) Ales
»

Zapiski na faksu (papir ali tablica?)

Oddelek: Pomoč in nasveti
204189 (3029) krava69

Več podobnih tem