» »

reMarkable - eBeležka

reMarkable - eBeležka

1
2
»

Ales ::

Knjigam iz Biblosa bi moral odstraniti DRM zaščito, sicer z branjem na RM2 ne bo nič. Neposredno torej ne gre.

Za sync je po moje (za "povprečnega" uporabnika) najbolj uporabno njihovo programje in njihov oblak.

Ni pa nujna uporaba le tega, naprava je odprta in dosegljiva neposredno. Tu je seznam dodatnih programov, ki so jih ljudje naredili za RM/RM2: https://github.com/reHackable/awesome-r...

Morda ti bo zanimiv ta program: http://www.davisr.me/projects/rcu/

Kar se tovarniškega spletnega brskalnika tiče, ne da ga še niso, nikoli ga ne bodo naredili. Namenoma ni predviden.

recmajkemi ::

Je kdo tukaj dolgotrajen uporabnik omenjene tablice? Kako ste zadovoljni?
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

Invictus ::

Meni se zdi precenjen izdelek...

Sem imel plan to nabavit, ko sem še precej okoli hodil, se mi je za ČB tablico zdelo predrago, in tako še vedno mislim :).

Je ne rabim...

Obstaja zdaj cel kup poceni, dovolj velikih Android tablic, ki ponujajo vse kar rabim...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Sem lastnik reMarkable 2 od predprodaje naprej, dosti ga uporabljam. Bolj pogosto ga bom nesel kam, kot pa prenosnik. Na čisto vsak sestanek gre z mano, na delovni mizi je vedno tu.

Uporabljam ga torej za sestanke, brainstorming, uvodno načrtovanje projektov in potem še za splošno čečkanje in risanje ter seveda za branje stripov in knjig.

Na njem preberem tudi kaj s spleta, kadar je malo daljši tekst (članki, blogi, reviewi itd.). Uporabljam "tiskanje" na reMarkable, na kar se na njem pojavi PDF s "stiskanim". Le v istem lokalnem omrežju mora biti in prižgan, pa se zgenerirani PDF enostavno prikaže v vmesniku, pripravljen za branje in kake zaznamke.

Kupil bi ga definitivno še enkrat, če komu kaj pomaga. Je pa to specifična naprava, tako da mora vsak sam presoditi, ali mu ustreza.

karafeka ::

A ni potrebno imeti naročnine za uporabo? Ali pa je samo za uporabo določenih aplikacij oz. funkcionalnosti?

Naročnina je samo za njihov oblak in s tem povezane storitve. Uporaba brez tega je čisto prosta.

Imam prost dostop do njihovega oblaka, ker sem reMarkable nabavil ko še ni bil plačljiv, pa ga ne uporabljam.

Na reMarkablu ima uporabnik tudi root dostop, le sam UI je zaprt. Obstaja kup odprtokodnih projektov zanj.

gansta ::

Kako pa sync-aš če ne plačaš naročnine, ker meni je nehalo delat "sync" na mobitel?

Kakor sem opazil, deluje "sync" integracija s servisi, kot so; gDrive, dropbox in pa Onedrive. Sync na mobilno aplikacijo deluje enosmerno.

feryz ::

Pazite, da se vam baterija popolnoma ne sprazni.
Meni so ga mulci nafilali, se malo poigrali in dali v omaro. Čez 20 dni je bil kaput.
Samo še ekran blinka in to je to. Popolnoma nerabljen in neuporaben kos plastike.

Reaper ::

Garancija oz. menjava baterije? Ali je zadeva popolnoma neuporabna?

recmajkemi je izjavil:

Kakor sem opazil, deluje "sync" integracija s servisi, kot so; gDrive, dropbox in pa Onedrive. Sync na mobilno aplikacijo deluje enosmerno.

Se popravljam Sync deluje očitno za datoteke uporabljene v zadnjih 50 dneh.
Without a Connect subscription, you’ll have limited access to our cloud storage service through our mobile and desktop apps. Your notes will always be stored locally on your paper tablet, but only files used and synced online in the last 50 days will continue to be stored in the cloud and updated in our apps.

DamijanD ::

feryz je izjavil:

Meni so ga mulci nafilali, se malo poigrali in dali v omaro. Čez 20 dni je bil kaput.
Samo še ekran blinka in to je to. Popolnoma nerabljen in neuporaben kos plastike.

Zanimivo - pri nas se kindle večkrat izprazni do "nule" pa se potem s filanjem zmeraj vse uredi.

recmajkemi je izjavil:

recmajkemi je izjavil:

Se popravljam Sync deluje očitno za datoteke uporabljene v zadnjih 50 dneh.
Without a Connect subscription, you’ll have limited access to our cloud storage service through our mobile and desktop apps. Your notes will always be stored locally on your paper tablet, but only files used and synced online in the last 50 days will continue to be stored in the cloud and updated in our apps.

Samo to je p katastrofa, toliko denarja potem pa osnova ne dela kot je sync

Sync & backup čisto normalno delata, pa nisem sploh prijavljen v njihov cloud.

Mogoče samo ni "njihov" sync. ;)

Zato pa kupiš napravo, ki te ne priklene na nek "eko sistem", pač pa je odprta...

feryz je izjavil:

Si poskusil uveljaviti garancijo? Meni tole zveni kot okvara.

Oz. še prej daljši čas držati gumb za vklop ter pustiti dolgo časa na polnilcu. Po potrebi v tem ter še v obratnem vrstnem redu...

Ales je izjavil:

Sync & backup čisto normalno delata, pa nisem sploh prijavljen v njihov cloud.

Mogoče samo ni "njihov" sync. ;)

Zato pa kupiš napravo, ki te ne priklene na nek "eko sistem", pač pa je odprta...

Preko česa pa imaš snyc?

Kakor gledam še malo tuje vtise je tablica lahko velik "hit or miss" ne samo uporabe ampak tudi kar se sreče s strojno opremo tiče. Nekateri uporabljajo dolgo in je ok drugi imajo raznorazne težave kot @feryz recimo.

Kakorkoli jaz sem vzel eno z bolhe in držim pesti, da bo HIT :))

p.s. Sem tudi kupil dostop do generatorja Ultimate Planner 2024 in pa 2025. Če bi si ga kdo želel lahko pošeram .pdf.

gansta je izjavil:

Preko česa pa imaš snyc?

Moj sistem sinhronizacije med napravami je malo specifičen, ne vem, koliko bi opis pomagal. V osnovi nič kaj dosti drugače ne obravnavam reMarkable kot kako drugo GNU/Linux napravo. Format datotek oz. metapodatkov so pa pač specifike...

Zgoraj sem že dal linke na reMarkable Connection Utility (RCU) (tu še direktno dokumentacija v PDF) ter na seznam odprtokodnih projektov za reMarkable, ni hudiča da se ne bi kaj našlo za vsakogar...

DSandra ::

Zdravo,
gledam RM2 za branje/podčrtavanje/dopisovanje k PDFjem (članki, knjige...).

Želim predvsem, da je bralnik čimbolj podoben papirju (pri tablici me rade bolijo oči - svetloba), da je dovolj velik za branje A4 in da lahko podčrtujem in dopisujem opombe.

Je RM2 primeren za kaj takega ali je boljše izbrati kaj drugega?

Za to, kar opisuješ, je RM2 odličen.

DSandra ::

Ales je izjavil:

Za to, kar opisuješ, je RM2 odličen.

Super! Hvala vam!
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri e-bralnik? (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Kaj kupiti
897140420 (519) krnekaj
»

Izkušnje z S-pen-om pri samsung telefonih

Oddelek: Mobilne tehnologije
13982 (688) Mr.G.
»

Digitalna beležnica

Oddelek: Kaj kupiti
152142 (1273) Banza
»

E-ink bralnik/pisalnik