» »

Digitalna beležnica

Digitalna beležnica

Rusalka ::

Razmišljam o nakupu digitalne beležnice.
Potrebujem za službo, za urejanje svojih zapiskov.
Ima morda kdo dobro (lahko tudi slabo) izkušnjo ali priporočilo?

Hvala!
  • spremenilo: Rusalka ()

DamijanD ::

Jaz v ta namen uporabljam OneNote

JackOdpirac ::

Jaz uporabljam Notion + Remarkable 2.

Tule si poglej primerjavo Remarkable 2 in Boox Note Air (2)

Rusalka ::

Hvala super, tudi jaz sem Remarkable 2 gledala...

driver_x ::

iPad Pro 13" in Apple Pencil.

sentiš ::

driver_x je izjavil:

iPad Pro 13" in Apple Pencil.


+
Sama sem vzela enega od starejših rabljenih iPad Projev par mesecev nazaj in mi je super. Imam gor paper-like screen protector in je občutek zelo prijeten za pisanje.

JackOdpirac ::

True, ampak na ipadov zaslon mi je greh limat grdo nalepko.

Zavisi kaj so tvoji glavni use case.

sentiš ::

Ja, zato imam onega magnetnega, ko ga lahko dol vzamem po želji. :)

driver_x ::

Jaz nimam ničesar na zaslonu in prav lepo pišem. Slišal sem, da nekatere zaščite za zaslon hitro obrabijo konico Apple svinčnika.

JackOdpirac ::

Ce zelis dober writing feel je cisto jasno, da se mora konica obrabiti.

driver_x ::

sentiš je izjavil:

Ja, zato imam onega magnetnega, ko ga lahko dol vzamem po želji. :)


Katerega imaš?

sentiš ::

driver_x je izjavil:

sentiš je izjavil:

Ja, zato imam onega magnetnega, ko ga lahko dol vzamem po želji. :)


Katerega imaš?


Sem vzela tega preko Aliexpressa: https://www.aliexpress.com/item/1005003...

Banza ::

Zivjo. Zanima me ali mi lahko predlaga kakšno tablico. Iščem jo za faks(pisanje zapiskov). Me pa zanima nekaj v zvezi z aplikacijami,ki se potegnejo dol(npr.goodnotes). Za njih verjetno rabis dokupit pisalo. Zanima me ali je to podobno kot da pišeš v zvezek ali pa pisalo pripomore k lepši pisavi? Na koliko časa se potem menja konica?

sentiš ::

Ti je pomembno koliko zapraviš, ali vseeno?

Tak safe nakup glede produktivnih aplikacij ti je Ipad + pisalo + tipkovnica. Lahko zapiske tipkas, pišeš in mešaš oboje. Baterija zdrži dnevno za predavanja. Goodnotes je super, če imate veliko gradiva za prebirati in predelati, lahko označuješ in pišeš čez in podobno. Notability se sicer plačuje letno, ima pa kul funkcijo diktafona, ko lahko snemaš profesorje in sproti zapisuješ. Če se ne motim imata obe aplikaciji v nastavitvah možnost "gladkejšega pisanja", če te skrbi izgled pisave. Ni pa za vsakega pisanje na tablici, zato ti priporočam prvo preizkus. Z matiranim zaščitnikom ekrana se lažje piše, je pa tako kot je Sammy rekel glede konic. Načeloma bi ti morala zdržati par mesecev in je odvisno koliko na trdo pritiskaš. Na navadnem ekranu pa sploh nevem, če je kakšna huda obraba. Konice sicer niso neki jaki strošek, za 25€ dobiš 4, kot da bi kupil kakšne malo dražje zvezke ali rokovnike npr.

~400€ Rabljen starejši Ipad Pro (Pro kupiš, če rabiš Promotion in laminiran ekran; Rabljeno kupiš, ker so novi Proji precenjeni)
~150€ Apple Pencil
~25€ Pencil tips
~80€ Logitech MX keys mini (zelo kul tipkovnica, ker ni vezana na iPad ovitek kot Magic ali Smart od Appla ti omogoča hitro menjavo med Pencil in tipkovnico. Vsaj sama uporabljam tako, ker imam odprti dve aplikaciji eno zraven druge istočasno in v eno tipkam zapiske, v drugi pa imam odprt .pdf knjige in s Pencilom označujem tekts, podčrtavam in dopisujem zraven.
~8€ Goodnotes
~12€ na leto - Notability
~10€ Procreate (vsak iPad uporabnik se mora malo preigravati v tej aplikaciji :D )

Vse je odvisno od tvoje uporabe, navad in želja. Meni je tak način super, mogoče pa ni vsakemu posrečen. Včasih dobim kakšno opazko glede tipkovnice :))

driver_x ::

Jaz uporabljam iPada pro 12" skupaj z Applovim svinčnikom in tipkovnico. Od aplikacij imam pa Notability za kakšno pisanje ali skiciranje kadar počnem na računalniku kaj drugega - namesto papirja na mizi. Za "resnejše" zapiske, iz katerih si potem delam še TO-DOje pa imam OneNote, predvsem zaradi tega, ker se mi nato preko MS računa vse sinhronizira še na računalnike. V OneNote pišem ali tipkam, odvisno od situacije. Na sestankih največkrat tipkam, kadar pa sem v situaciji, da moram iPada držati stoje v roki, pa pišem s svinčnikom. Všeč mi je tudi aplikacija Adobe Fill & Sign, kjer lahko izpolnjujem ali podpisujem obrazce PDF. Naša firma še vedno posluje na način, da moram klasično podpisovati nekatere dokumente. Pred tem sem jih tiskal, podpisoval in nato skeniral.
Je pa tak iPad daleč od tega, da bi bil samo beležnica. Meni je v 90% primerih nadomestil prenosnik.

Banza ::

Živjo. Doma sem našla svojo staro tablico. Tablica je kar stara. Ker se ravno učim za izpite mi je bilo priročno, ker sem mela pdf,kaj drugega pa nisem mogla sprobat. .Ker bodo novi boni me zanima ali ima kdo mogoče Samsung Galaxy TAB A7 Lite? Načeloma iščem tablico za gledat pdf,pa da si zraven kej napišem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

reMarkable - eBeležka (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7016117 (602) DSandra
»

Zapiski na faksu (papir ali tablica?)

Oddelek: Pomoč in nasveti
204246 (3086) krava69
»

Nekaj kot post-it listki na tabli

Oddelek: Programska oprema
112387 (1543) crypt0
»

Microsoft pokazal manjšega brata Surface 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
5717456 (13395) noob96

Več podobnih tem