» »

Kateri e-bralnik?

Kateri e-bralnik?

««
20 / 20
»
»»

podtalje ::

Jaz uporabljam Pocketbook Era, na katerem prav tako deluje izposoja iz Cobiss Ela, in ga tudi lahko priporočam.

scipascapa ::

kdo želi REMARKABLE, zs.

trueme ::

Ker je tema kar obširna za nazaj, me zanima kakšen predlog za e-bralnik, samo za knjige iz neta, ki jih ne dobim v knjižnici - večinoma epub in pdf. Nič pretiranega, je pa fajn, da se da normalno brati zunaj in mogoče še zaščita proti vodi. Tudi velikost normalna, nekje do 7", do sedaj sem bral na Galaxy tab, preko ReadEra, pa ga je premagala starost. Hvala

Ilbis ::

Zdravo,
sem v nakupu novega e-bralnika. Rada bi, da bi podpiral in Beletrino Digital in Cobiss Elo. Bolj kot gledam bolj sem zmedena kaj izbrati. Cena mi ni pomembna. Samo bi rada, da dela :-)
Hvala za vsak nasvet.

estons ::

Če kupiš Onyx Boox ali kaj podobnega, to so vse v bistvu tablice, ki temeljijo na Androidu, z e-ink zaslonom. Na njih bo delalo vse kar dela na mobitelu ali brskalniku.

Han ::

PocketBook InkPad 4.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

trueme je izjavil:

Ker je tema kar obširna za nazaj, me zanima kakšen predlog za e-bralnik, samo za knjige iz neta, ki jih ne dobim v knjižnici - večinoma epub in pdf. Nič pretiranega, je pa fajn, da se da normalno brati zunaj in mogoče še zaščita proti vodi. Tudi velikost normalna, nekje do 7", do sedaj sem bral na Galaxy tab, preko ReadEra, pa ga je premagala starost. Hvala

Skoraj vse kar pogledaš od e-bralnikov v kakšni računalniški trgovini bo dobro za ta namen. Vsi e-ink zasloni so dobri za brati zunaj. Edino Kindle komplicira z nalaganjem lastnih knjig, ostali so bolj odprti. Zaščita proti vodi je tudi pogosta lastnost.

Meni je všeč Kobo Elipsa, ker ima povezavo z Dropbox in Google Drive in 10" zaslon, ampak praviš, da ti velikost ne predstavlja faktorja.

Legon ::

Skoraj vse kar pogledaš od e-bralnikov v kakšni računalniški trgovini bo dobro za ta namen. Vsi e-ink zasloni so dobri za brati zunaj. Edino Kindle komplicira z nalaganjem lastnih knjig, ostali so bolj odprti. Zaščita proti vodi je tudi pogosta lastnost.

precej zgrešen nasvet, če se rabi podpora za Digital in Cobiss Elo. To niti pod razno niso kar vsi bralniki.

Od kje ti ideja, da kindle karkoli komplicira z nalaganjem knjig? Brez težav naložiš vsako knjigo, ki nima DRM oziroma lahko DRM odstraniš. To pa res univerzalno velja za praktično vsak ereader.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

kakšen predlog za e-bralnik, samo za knjige iz neta, ki jih ne dobim v knjižnici - večinoma epub in pdf.

če se rabi podpora za Digital in Cobiss Elo

Iz pisanja OP sklepam, da ne rabi podpore. Dve različni sporočili dveh različnih avtorjev sta gor.

kindle karkoli komplicira z nalaganjem knjig

Na Kindle naložiš preko maila ali spletne strani (amazon/send to kindle) ali aplikacije. Na drugih skopiram v svoj Dropbox folder in se samo posynca ali priklopim na USB in skopiram preko file sistema. Kolikor vidim samo v Windows Kindle omogoča tudi direktno kopiranje preko USB.

Ales ::

estons je izjavil:

Kolikor vidim samo v Windows Kindle omogoča tudi direktno kopiranje preko USB.

Kindle podpira MTP protokol za prenos preko USB, na GNU/Linux to čisto normalno dela. Calibre npr. čisto normalno prenaša knjige tudi na GNU/Linux sistemih.

Ne vem ali so na macOS kake težave, kar se protokola tiče tam obstaja OpenMTP.
««
20 / 20
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Biblos umrl, nasledila sta ga Beletrina Digital in COBISS Ela (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostalo
18529462 (75) Cr00k
»

Izposojanje slovenskih e-knjig prevzema COBISS Ela (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostalo
8716645 (1202) a_borlak
»

Biblos se poslavlja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6611299 (1329) Groot
»

Kobo Clara in nalaganje z Biblosa

Oddelek: Mobilne tehnologije
3215811 (8300) marko-mb

Več podobnih tem