Forum » Kaj kupiti » Kater proc za upgrade?
Kater proc za upgrade?
Apofis ::
Mam starejšo plato Asrock N68C-S UCC (socket am2/am3) s procesorjem Athlon 3500+ (single core,stock hladilnik). Sistem je tih in mi zadovoljivo deluje, sam mi je mal dolgčas in bi ga upgrejdu s kakim boljšim procom (recimo večjedrnim). Kaj mi predlagate z bolhe, pa da mi bo sistem še vedno tiho delal. Hvala za pomoč
Sami ::
Najprej naredi update BIOS-a, potem pa vsaj kakšnega Phenoma II X4 ali še bolje X6.
Koliko ram-a imaš? SSD?
Koliko ram-a imaš? SSD?
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
flyby ::
Tu imaš cpu support list. Skoraj vse te procesorje najdeš na ebayu.
Novejši procesorji za tvojo plato rabijo več energije in se bolj grejejo, posledično se bo ventilator na procesorskem hladilniku vrtel hitreje in bil nekoliko glasnejši... vse je odvisno od tega kaj točno delaš z računalnikom.
Novejši procesorji za tvojo plato rabijo več energije in se bolj grejejo, posledično se bo ventilator na procesorskem hladilniku vrtel hitreje in bil nekoliko glasnejši... vse je odvisno od tega kaj točno delaš z računalnikom.
Rama je 4g, SSD že neki cajta v bajti...
Torej najdi kakšnega X4 ali X6 (če rabiš 6 threadov) in ustrezen hladilnik, bi bla pa še pri Phenomu II X2 razlika.
hojnikb ::
na to plato jst niti kakšnega požrešnega quada nebi dajal, kaj šele x6. VRMji so zanič
#brezpodpisa
na to plato jst niti kakšnega požrešnega quada nebi dajal, kaj šele x6. VRMji so zanič
Mam tole plato doma za teste, moj 1090T je deloval gor bp (downclock zaradi 125W), je seveda low cost plata, kakšen X4 na 95W bi deloval zadovoljivo tudi na dolgi rok.
Je pa imel kolega na malo novejši podobni Asrock (AM3+) FX-a 6100 in je par let do upgradea delovalo bp.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sami ()
dela ::
Mam starejšo plato Asrock N68C-S UCC (socket am2/am3) s procesorjem Athlon 3500+ (single core,stock hladilnik). Sistem je tih in mi zadovoljivo deluje, sam mi je mal dolgčas in bi ga upgrejdu s kakim boljšim procom (recimo večjedrnim). Kaj mi predlagate z bolhe, pa da mi bo sistem še vedno tiho delal. Hvala za pomoč
Jaz sem vrgel na še starejšo plato (AM2, DDR2 only) Athlon II X2 250 in še malo navil, pa je zadeva tiha (nimam stock hladilnika). Pa sem pred tem imel Athlona X2 5000+ (potem sem ga lahko prestavil v komp s sempronom, imam veliko AM2 kant doma), pa je razlika opazna, tako da bi bila pri tebi še bolj. Dal sem manj kot 10$ na ebayu. Če hočeš laufat s stock hladilnikom in imet kolikor toliko tiho, priporočam dvojedrne Ahlone II na ebayu. Trojedrni AII/PII stanejo ponavadi okoli 2x toliko, štirijedrni pa 3x toliko.
Apofis ::
Evo, sm dons ruknu gor Athlona II X2 250, holy fuck kolk zadeva leti :D Pa še stock hladilnik sm pustil tko, da je še zmer comp tih...kokr zdej spremljam temperaturo se mi zdi, da je ta skor nižja kt pr prejšnjem Athlonu...
@dela
Hvala za idejo o Athlonu dvojki...jst sm se zapičil v Phenome in bi bli zih overkill za mojo uporabo
@dela
Hvala za idejo o Athlonu dvojki...jst sm se zapičil v Phenome in bi bli zih overkill za mojo uporabo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD Phenom II Uporabne informacije, izkušnje, testi, navijanje, plošče ..... (strani: 1 2 3 4 … 99 100 101 102 )Oddelek: Strojna oprema | 262421 (95083) | x45 |
» | Nakup računalnika do 550€Oddelek: Kaj kupiti | 2866 (2538) | zoot |
» | Konfiguracija novega računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 2315 (1685) | fr4nc |
» | Sestavljam si računalnik- kaj kupiti ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4510 (3671) | energetik |
» | AMD izdal nova procesorjaOddelek: Novice / Procesorji | 6283 (3882) | huelz |