» »

kateri tiskalnik

kateri tiskalnik

««
2 / 14
»»

Han ::

Vse je bolj povprečno.

mgermo ::

In kaj je najboljše za cca 100€?

iwch ::

A se slučajno kdo spozna na Kyocero znamko, kakšne so kaj izkušnje? Zanima me predvsem multifunkcijska naprava, kolega pravi, da ga imajo že dlje časa v službi in so zadovoljni. Ne rabim barvnega in gledam tam nekje do 200EUR, zaenkrat sem jih tu zasledil http://www.anderwald.si/multifunkcijske...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: iwch ()

Zoraldinho ::

iwch je izjavil:

A se slučajno kdo spozna na Kyocero znamko, kakšne so kaj izkušnje? Zanima me predvsem multifunkcijska naprava, kolega pravi, da ga imajo že dlje časa v službi in so zadovoljni. Ne rabim barvnega in gledam tam nekje do 200EUR, zaenkrat sem jih tu zasledil http://www.anderwald.si/multifunkcijske...


Potem je zate primeren model A4 ČB MFP, 20 strani/min, 4 v 1 - FS-1320MFP. Super mašinca le toner ni med najcenejšimi.(85€ za 1600 strani pri 5% popisanosti)
Če te zanima uredim ugodno z brezplačno poštnino.(vse uradno).
Pošlji na zs.

japol ::

In kaj ste kupili? Barvni inkjet, občasno printanje, poceni tisk, s skenerjem, wifi povezavo,...? Še sedaj se ne morem odločiti.

perovice ::

Ima kdo izkušnje z Epson ITS psismtemom črnila? Zanima me kako hitro se lahko zasušijo barve oziroma glave če ga ne uporabljaš pogosto? Gledam tistkalnik EPSON L382 ITS. Hvala za odgovore!

TOP ::

Jaz mam prejšnji model L365 in barve zdržijo neverjetno dolge to je res in tudi nadomestna barva je zelo poceni tam nekaj okrog 7e je flaška rabiš4 to je vse super,kvaliteta tiskanja je pa druga pesem.Napram kakemu Brotherju ali canonu je veliko bolj slabša pa zgodi se,da moraš poravnati glavo pa čistit šobe,ker kar na lepem prične spuščat črke in črte.Jaz ga ne kupim več,ko crkne gre v kanto in nikoli več Epson.To je moje mnenje.

hotig ::

Sem videl to mf napravo Canon pixma mg4250 v Hoferju za 50e. Drugače je redna cena okoli 80-90e. Kaj menite, je primeren za domačo uporabo, večinoma črno belo tiskanje (70%), malo kopiranja in občasno skeniranje, fax ne rabim, obojestransko tiskanje je pa nuja. Če pravilno razumem opis, je možno direktno printanje z prenosnika preko wi-fi. Kakšen je kej P/P, predvsem me pa zanima delovanje z nadomestnimi kartušami (če se splača, kvaliteta tiska in seveda rok trajanja naprave).

Mickov ::

Kakšne so vaše izkušnje s tiskalnikom Lexmark MS317dn oziroma MS417dn. Se odločam za nakup.
Predvsem me zanima:

    dejanska kapaciteta začetnega tonerja (v dokumentaciji sicer navedeno 1500 oziroma 2500 strani)
    ali so prisotne težave z vlečenjem in zatikanjem papirja - glede tega prisotna negativna mnenja kupcev na Amazon-u


Hvala za vaše odgovore.

i33a ::

Pozdravljeni, doma imam HP Multifunkcijsko napravo staro že cca. 10let. Tiskam precej redko, ampak občasno vseeno nujno potrebujem tiskalnik in scanner. Kartuše se mi zdijo precej drage in mogoče tudi zaradi le občasnje rabe tako po občutku natisnejo precej malo strani.
Zanima me, kaj je neka najcenejša opcija za tiskalnik/miltifunkcijsko napravo za občasno rabo (nakupna cena + stroški za delovanje(kartuše), .. )?
Zelo velik plus je tudi, če bi naprava imela podporo za linux.

Hvala za odgovore in predloge.

DrSponge ::

Pozdravljeni,

potrebujem novo večfunkcijsko napravo (tiskalnik + skener). Uporaba tu in tam za par strani, občasno tudi za kakšno seminarsko nalogo. Iščem nekaj kvalitetnega, da kartuše niso predrage (mogoče pride tu v upoštev CISS?) in da je tiskalnik kar se da tih.

Budget do 200€ (če bo še manj še toliko bolje).
Lahko je tudi iz tujine, ampak pod pogojem da ima EU garancijo.

hvala

japol ::

Meni je dojadil HP, ker sem samo plačeval tinto. Kupil sem Brother W700, skener,... naliješ barvo not. Tiskam kolikor je potrebno. Včasih sploh nič.
Edino kar ima hibo je da vsako stran tiska 1 minuto. Ja 1 minuto/stran. In če imaš preko wifija, ko vključiš wifi na laptopu traja da se povezava osveži oz. vzpostavi. Pa moteče je pisaknje k je na momente zelo podobno igličnemu ;).
Kljub temu sem ZELOOOOOOO zadovoljen. Kar se printerjev tiče, ne pogledam več HP-ja, pa sem jih do sedaj kar nekaj zamenjal. Sem sit kupovanja kartuš k da so zlato.
Aja pa zelo velik pomaga da se printerje ne izključuje, vsaka postavitev/kalibracija, je čiščenje,... in to troši barvo. Bom pa videl koliko od njihovih "6000" strani dejansko dosežem. Je pa res da tiskam cele strani ne pa 5% pokritost oz. kolikor že imajo standard.

šernk ::

no ker je odletel drugi HP tiskalnik v zadnjih 6ih letih gledam za novim. sedaj sem imel officejet4500 pa razen kartuš, ki so dražje kot zlato (pa še vedno je bil med cenejšimi za printat) in da je odpovedal pol leta po poteku garancije nimam kaj reči čez njega. ampak ja...6 let in 2 HPja odpovedala, počasi jih imam dovolj.

pa so mi padli v oči: epson L382, canon G2400 in HP 5820.

vsi so cca 150eur, se splača ali se ne splača ne vem. dejstvo je da z navadnim tiskalnikom in original HP kartušami bankrotiraš, neoriginalne delajo kot delajo, če imaš srečo so OK, če imaš smolo jo zabrišeš v smeti. naročil 3 od istega proizvajalca 2 delali ok ena je spuščala črke od prvega dne.

torej nazaj na novo zadevo:
glavno kar me zanima: epson naj bi imel slabo kvaliteto printa, kaj pa ostali? se lahko recimo HP 5820 primerja z HP officejet 4500 po kvaliteti printa? ali so tej CISS sistemi namenjeni izključno poceni printu kvaliteta je pa popolnoma pozabljena? po eni strani naredim cca 20 slik letno, po drugi strani pa naprintam cca 500-1000 čb strani letno, kjer bi poceni barva prišla zelo prav. se bolj splača recimo 80eur dat za dober canon printer in nato upat da bodo poceni refilled kartuše delovale?


epson: vsi pravijo da je glava odlična in printer glede vzdržljivosti top, 3leta garancije, kvaliteta printa pa bolj boga, kar me malce skrbi, ker bi kdaj pa kdaj tudi kakšno fotografijo želel naprintat.

canon: kvaliteta printa naj bi bila najboljša od teh treh, 1 leto garancije in največji problem: driverji za linux, to bo zame next to impossible za usposobit (sem gledal en vodič ampak začnem z errorjem in pol mal izgubim volje, ker nisem 100% da bo možno sploh usposobit brez tedna dni telovadbe)

HP: šrot kvaliteta kar se vzdržljivosti tiče...ostalo naj bi bilo OK.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Brane22 ::

Še vedno imamo Epson WF-7620. Z refilli.

Zaenkrat ( tok tok ob les) totalka zakon zadeva.

Stvar precej stoji neuporabljena, nato ponavadi pride kratek interval intenzivne uporabe.

Ne spomnim se niti enega cloga šobe ali česa podobnega. NO, bil je nek trdovraten paper jam, pa smo ugotovili, da je kolega prej poskušal koverto posilit not in ko mu je obstala nekje v drobovju printerja, je nanjo pozabu.

Ampak tudi to je blo simpl rešljivo. Izven tega, nobenih problemov, do sedaj.

Refil je tolk simpl kot tankanje avta na baušteli. Daš gumi čepek s kartuše dol ( kartuša je še vendo v printerju in je sploh ne jemlješ dol), jo nafilaš s šprico ( ena šprica glih nafila kartušo, če je prazna) do malo pod vrhom, vrneš čepek in to je to. KO nafilaš vse, spostiš pokriv printerja, čipi na kartušah se resetirajo na polno in gas dalje.
On a journey of life I chose a psycho path...

šernk ::

kolk je pa kvaliteta samega tiska? se lahko primerja z normalnimi tiskalniki istega nižjega cenovnega razreda?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Brane22 ::

Kakovost je bomba. Barve jasno nikoli ne bodo enakekot na kakem photo-tiskalniku z devetimi črnili a za dnevno uporabo povsem cool. Dosegljiva ločljivost je zakon. 4800x2400 dpi. Hitrost tiska je zelo ok.

Smo že tiskali fotke čez A4 itd. Rezultat ni ravno za prodajo, je pa več kot povsem spodoben za interno uporabo. Pri shemah in podobnih zadevah stvar blesti.

Stvar se ne userje vsakič, ko hočeš od nje kaj več ko 360dpi in ne razmišlja pol ure preden se spravi tiskat.

Edina stvar, ki traja malo dlje kot sicer, je procedura za čiščenje glave ob zamenjavi kartuše.

Takrat si stvar vzame minutko ali dve, ampak to je razumljivo - če rabi, naj si vzame čas, da bo le potem mir. Sploh ker je to tako redko.

Pa A3+ je ob vsem tem.
On a journey of life I chose a psycho path...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Brane22 ()

šernk ::

hvala, čeprav mi na žalost post ne pomaga kaj dosti. namreč zanima me direktna primerjava inkjet tiskalnika brez CISS sistema z tem z CISS sistemom.

torej predvidevam da je bil tvoj epson nekje na ravni 400eur? recimo primerjava tiska fotografij na tvojem z enim navadnim inkjet za 200eur (ravno tako ima samo 4 barve).

ker na officejet 4500 so fotografije prišle odlične (mal je bilo treba programsko jih posvetlit, pa kdaj mal kakšno barvo popravit to je pa to, za komu podarit sliko več kot super)

ena je že 4 leta na omari pa je še vedno kot nova, seveda če daš profi sliko zraven se ne more primerjat ampak to me niti ne zanima.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Brane22 ::

Tista zadeva je bla €220 z davkom. Črnila so prišla ene €80. za mislim da pet deci ( 2 deci črne + 3 * 1 deci za vsako barvo) + 2 komplete refillable kartuš. To za multipraktik, samo printer (WF-7110) je precej cenejši.

Ja, stvar ima samo 4 barve ampak jih zna mešat z baje do 16 velikosti kapljic, tako da so rezultati boljši kot sicer.
On a journey of life I chose a psycho path...

Brane22 ::

Samo tiskalnik:

WF-7110

Multipraktik, kot ga imam jaz:

WF-7620

Za tistih €50 extra se mi je zdelo butasto,da ne bi vzel A3 skenerja, ekstra predala za papir itd.

Ravno te dni sem videl Epson-ove reklame za stvar, ki je natanko WF-7620 s cissom. Zanj hočejo €1000+ :))

Sam bi ga lahko vzel ( CISS je skor zastonj) samo ga namenoma nisem, ker se nisem hotel zajebavat clogi itd.
Sploh pa ker tiskam občasno.

Vzel sem kartuše in ni mi žal. Refill traja dobesedno pod minuto, rokavic sploh ne uporabljam in refillam mogoče enkrat na 6 mesecev ali kaj takega v povprečju.
On a journey of life I chose a psycho path...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Brane22 ()

vrossi46 ::

Kater tiskalnik ( multifunkcijski ) BI PRIPOROČALI,PA DA SO POCENI KARTUŠE ?


hVALA

šernk ::

sam trenutno čakam dostavo HP GT 5820 (150eur na e-digital, kar je zmagalo ker je izjemno poceni, drugje je 200eur+).

sem se odločil tvegat, ker novega da dela zanesljivo z ponarejenimi in poceni kartušami nisem uspel dobit. vržt 130eur v printer in da bom potem moral kupovati original kartuše po 50eur/kos za 1000strani pa bankrotiram. če ne bo OK GT 5820 za fotografije bom pa tistih par slikc ven dal naredit (je pa fajn kdaj ko pride kdo na obisk mu kakšno sliko za s sabo dat na hitro). ampak glede nato da sem v zadnjih 4ih letih zamenjal čez 8 črnobelih kartuš in 4 barvne in naprintal čez 6000 strani, mislim da se mi ne splača zajebavat z dragimi kartušami. Glava se pa itak lahko kar sem gledal vsem boljšim printerjem zasuši je tudi HP ukinil glavo v kartušah samih. Torej al vreči 1x tedensko skozi navaden printer ali takega z CISS sistemom, da vzdržuješ glavo je CISS sistem cenejši. bom poročal kako bom zadovoljen glede na officejet 4500, ki sem ga imel prej.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

primozzzz ::

vrossi46 je izjavil:

Kater tiskalnik ( multifunkcijski ) BI PRIPOROČALI,PA DA SO POCENI KARTUŠE ?


hVALA


Brother DCP-J105
NI PODPISA

vrossi46 ::

primozzzz je izjavil:

vrossi46 je izjavil:

Kater tiskalnik ( multifunkcijski ) BI PRIPOROČALI,PA DA SO POCENI KARTUŠE ?


hVALA


Brother DCP-J105



Hvala,ampak a je mogoče kaj bol poceni,tam do100€?

primozzzz ::

OK za Brother J100 je cena malo nižja..

Če boš gledal ceneje, bodo kartuše dražje. Oziroma, jih bo bolj pogosto treba kupovati, ker skoraj noben tiskalnik nima kartuš za 1000+ kopij za tak denar, kot Brother :)

Polne kartuše imaš že avtomatsko zraven ob nakupu + 3 leta garancije ob spletni registraciji :))
NI PODPISA

šernk ::

evo da dam review za HP GT 5820.

printer izjemno tih, hitrost tiska zadovoljiva, edino ko greš v high resolution photo rabi pa za 102x152mm sliko za sprintat nekje 10min. ampak tudi kvaliteta te fotografije je na zadovoljivi ravni za domačo uporabo če uporabljaš dober papir.

Ko dobim novo zalogo papirja bom naredil še print fotografije, ki je bila prej na officejetu 4500 natisnjena ampak ne pričakujem dosti razlike, edino kar se mi zdi je da pridejo slike malce svetlejše ampak to je samo ena fotografija bila sedaj stestirana ampak pri prejšnjem sem moral vse slike posvetliti, tu mi je ni bilo treba.

skratka zaenkrat sem nad njim super zadovoljen. Polnjenje barve poteka brez nevarnosti za karkoli umazat, edino pač za odpret flaškico rabiš odstranit folijo iz nje to je pa vse kar se lahko umažeš. zaenkrat super zadeva.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

ZeneDel ::

@šernk kater papir uporabljaš za print slik? Jaz imam edino težavo z mojim HP-jem, da se noče vedno povezat z mašino prek wirelessa, sicer pa super za svoj denar.

šernk ::

HP PREMIUM PLUS GLOSSY PHOTO 10 X 15 cm, 50L, 300g (CR695A)

izkušnje z njim imam odlične, še od prej. Slika po 4ih letih je praktično enaka, res da je mal dražji in res da cenejših alternativ še nisem preverjal pa jih po pravici povedano zato da prišparam 5 eur na 100 slik niti nočem.

moram še naredit direktno primerjavo officejet 4500 vs GT 5820, ampak čakam novo pošiljko papirja ker sem ostal ravno brez, dobavni rok v SLO za ta papir je pa 14 dni.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Toiletman ::

Dečki, kupujte Brother tiskalnike. Dobil sem za nalogo, da poiščem dober tiskalnik za domačo uporabo (laserski, črna barva). Preiskal sem vse forume tega sveta in vsi so svetovali Brother printerje. Baje so najboljši nakup za ceno in kvaliteto. V začetku januarja pridejo novi modeli in se velja pozanimati pri Brother Slovenija https://www.brother.si/

Sam ga bom definitivno kupil.

Če pa ljudje ne želite laserskega pa si kupite navadnega poceni za enih 80 - 120€ in ko porabite barvo kupite spet novega. Barve se res ne splača kupovati.

Lep pozdrav vsem!

Brane22 ::

Ja, taprvi model ima celo vdelano pisarno s solidno tajnico.
On a journey of life I chose a psycho path...

madog ::

kupite navadnega poceni za enih 80 - 120€ in ko porabite barvo kupite spet novega. Barve se res ne splača kupovati.


sam sem kupil EPSON L368 ki ima ločene tanke za barvo in če kupim oriinal refill 100ml!!!! me pride 7€!!!!! z njim pa naredim cca 8k printov, beat that I dare U
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC

šernk ::

a bolj očitne reklame se ne da naredit? :))

že to da po kvaliteti plastike Brotherja nihče ne svetuje, da je po vseh testih v vsem kvečjemu povprečni (kvaliteta izdelave slaba, kvaliteta tiska povprečna, kvaliteta glave povprečna).

edino kar mi ni jasno je tist del: ko zmanjka barve kupi novega. Večinoma dobiš z novim tiskalnikom majhno barvo ki natisne tistih 200-400 strani. res da te potem nova XL barva stane skoraj pol tiskalnika ampak z njo boš vsaj 700 strani natisnil.

mislim pa da je temu črnemu zlatu počasi odklenkalo.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

scipascapa ::

So še vedno zelo aktualni Brotherji glede cene izpisa?

vrossi46 ::

Kaj pa menite o zem tiskalniku?


https://www.nakupovanje.net/izdelki/rac...

šernk ::

canon je bil moj favorit dokler nisem pogruntal da za linux nima driverjev...samo zato sem pol HPja kupu.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

vrossi46 ::

vrossi46 je izjavil:

Kaj pa menite o zem tiskalniku?


https://www.nakupovanje.net/izdelki/rac...



Kaj res ne ve noben nič o njemu?

madog ::

Sam sem kupil podobnega vendar od epsona L386, zelo zadovoljen tako z izpisom na navadni papir vendar mora biti vsaj 100g, kar je manj ga zvija zaradi mokrote, na foto papir pa nimam pripomb zelo lepa slika. Meni je recimo super da obstaja app in lahko printam slike dirtektno iz telefona.
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC

Sqrt2 ::

Zdravo,

stari tiskalnik se je pokvaril in ker so barve že bolj pri koncu bi bilo bolje, da kupim novega. Ima kdo izkušnje s prvim oziroma z drugim tiskalnikom?
Ima morda kdo boljši predlog v tem cenovnem rangu? Kupil, bi ga tudi s tujine; ampak ali imajo vsi tiskalniki mednarodno garancijo?

LP

kajetan ::

pa to je nemogoče. a res moram porabiti 20 ur preden kupim tiskalnik!? preveč izbire. preveč vsega. bv. rabim barvnega laserskega +skener - večinoma se bo printalo črnobelo. kaj kupiti? do 400EUR.

šta je ovo?

https://www.mimovrste.com/naprave-vecfu...


je za kaj? kartuše po 70EUR- ... mene zanima, kaj se zgodi če imaš notr barvne kartuše par let pa jih ne uporabljaš veliko .. ker večinoma printam črnobelo. tako da bi menjaval samo kartušo s črno barvo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kajetan ()

jype ::

To je toner, zato se ne pokvari. Tonerje lahko menjaš individualno, zato lahko samo črnega.

juroz ::

kajetan je izjavil:

pa to je nemogoče. a res moram porabiti 20 ur preden kupim tiskalnik!? preveč izbire. preveč vsega. bv. rabim barvnega laserskega +skener - večinoma se bo printalo črnobelo. kaj kupiti? do 400EUR.

šta je ovo?

https://www.mimovrste.com/naprave-vecfu...


je za kaj? kartuše po 70EUR- ... mene zanima, kaj se zgodi če imaš notr barvne kartuše par let pa jih ne uporabljaš veliko .. ker večinoma printam črnobelo. tako da bi menjaval samo kartušo s črno barvo.


Mogoče tega https://geizhals.at/hp-color-laserjet-p...
Izredno popularen v zadnjem času, tonerji so pa tako original kot kompatibilni, kar ti bolj paše.

kajetan ::

juroz je izjavil:

kajetan je izjavil:

pa to je nemogoče. a res moram porabiti 20 ur preden kupim tiskalnik!? preveč izbire. preveč vsega. bv. rabim barvnega laserskega +skener - večinoma se bo printalo črnobelo. kaj kupiti? do 400EUR.

šta je ovo?

https://www.mimovrste.com/naprave-vecfu...


je za kaj? kartuše po 70EUR- ... mene zanima, kaj se zgodi če imaš notr barvne kartuše par let pa jih ne uporabljaš veliko .. ker večinoma printam črnobelo. tako da bi menjaval samo kartušo s črno barvo.


Mogoče tega https://geizhals.at/hp-color-laserjet-p...
Izredno popularen v zadnjem času, tonerji so pa tako original kot kompatibilni, kar ti bolj paše.


hvala! :)

vidim, da obstajajo tudi novejši modeli... kako pa je kaj s temi? recimo:

https://www.mimovrste.com/laserski-barv...

jype je izjavil:

To je toner, zato se ne pokvari. Tonerje lahko menjaš individualno, zato lahko samo črnega.


ja vem, čist sem zamešal besedo - pač jaz tudi tonerjem rečem kartuša. :D imam črnobelega laserskega in je delal 10 let brez problema zdaj pa že razpada pa malo večje kvalitete si želim. Torej ni problema, če stojijo "barve" oz. toner na miru 1 leto recimo. Jaz bi itak večinoma menjaval samo črn toner, ker za biznis itak printamo samo črnobelo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kajetan ()

hotig ::

Torej
Canon Maxify MB2150 ali HP OfficeJet AiO 8710 Pro?
Oba imata podobno ceno (okoli 130€), zanima me predvsem ali imata WiFi Direct (za direktno printanje s prenosnika brez dodatnega omrežja) in kakšna je kakovost printanja, kopiranja (nafilanost kartuš, sušenje, P/P) ter seveda koliko let bo naprava zdržala ob domači uporabi (predvsem črnobelo tiskanje in kopiranje 70%, skeniranje, barvno tiskanje in kopiranje za papirologijo ne pa fotografije)?

poker93 ::

Torej 99% se bo tiskalo dokumente 1% pa zadeve z sliko. Rad bi, da je kartuša čim bolj poceni ter, ima še za skeniranje ter da po 2 mescih neuporabe zadeva deluje optimalno. Budget pa okoli 100 evrov. Se za tak denar dobi kaj pametnega.

Tomson ::

@poker93

Malo povečaj budget, če se da, pa vzami CISS tiskalnik, če želiš prihranit na tisku. Epson L382 npr. za 140€ bi bil dobra opcija ... Stekleničke črnila po 6€ za 4000-6000 kopij ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Tomson ::

@hotig

Glede na teste je boljša opcija Canon Maxify, tudi uporabniki imajo precej več težav s HPjem. Glede na tvoje potrebe pa imata oba WiFi Direkt, Canon ima še Wifi AutoConnect. Kar se kvalitete tiska tiče sta verjetno tam tam, le za fotografije bo Canon boljši. HPji se procentualno bolj kvarijo, če ti to kaj pomeni. Med slednjima bi se sam na podlagi izkušenj z obema znamkama verjetno odločil za Canona, čeprav je tisk občutno dražji. Odvisno koliko se bo tiskalo mesečno in kako se bo to poznalo ...

Lahko pa še sam prebereš kakšen test pa se odločiš: HP 8710 Pro in Canon MB2150

HP:
Ink cost/month ($): 4.3
Text cost (cents): 2
Graphics cost (cents): 9.6
4x6 photo cost ($): 0.35
8x10 photo cost ($): 1.05

CANON:
Ink cost/month ($): 4.8
Text cost (cents): 3.3
Graphics cost (cents): 14
4x6 photo cost ($): N/A
8x10 photo cost ($): 2
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomson ()

madog ::

Tomson je izjavil:

@poker93

Malo povečaj budget, če se da, pa vzami CISS tiskalnik, če želiš prihranit na tisku. Epson L382 npr. za 140€ bi bil dobra opcija ... Stekleničke črnila po 6€ za 4000-6000 kopij ...


L382 ni WiFi je pa zato L386 si ga sam lastim in sem izredno zadovoljen, predvsem z android appom in malo ceno tiska, slike so tudi perfektne na foto papir, obstojnost samih fotografij bomo pa videli čez n-let.... :D
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC

FX6300B ::

pri nas imamo HP 7612, odličen tiskalnik, kartuše imam iz kitajske z ARC ćipi, tako da na vsake toliko časa sam notri dam v kartušo črnilo, edini problem je da ne kaže ravni črnila, ker pač ve da niso originalne.. ima za dvostransko printanje, glede skeniranja pa nisem prepričan, ima ADF da lahko liste samo notri postaviš a še nisem rabil, navadno skernianje deluje kot urca
May the force be with you!

poker93 ::

Wifija ravno ne rabim ker se večina tiska iz stacionarnega pc. teh dodatnih 40€ bo šlo tudi skozi, sploh glede na to, da je črnilo po 6€/steklenička. Ima kdo kaj več informacij kako je z barvo, če se tiskalnik ne uporablja daljše časovno obdobje ter kako je z obstojnostjo barve v teh stekleničkah ?

rs1975 ::

Za Samsunga ČB laser M2070 moram kupiti toner. Kje je najbolje vzeti kompatibilne?

Tomson ::

Toner123 - med najugodnejšimi, brezplačna dostava, dobro ocenjen s strani uporabnikov 5/5 (32 ocen) ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
««
2 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup tiskalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
362145 (730) Lonsarg
»

Ali za skeniranje potrebujemo polne kartuše? HP: Seveda! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
707697 (2904) msjr
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17036714 (20428) gazer
»

kateri printer kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6421943 (14217) Spock83
»

Multifunkcijska naprava (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8829625 (23323) Bye

Več podobnih tem