» »

Odjava od mobilnega interneta

Odjava od mobilnega interneta

Apofis ::

Zdravo. Mam pr Mobitelu mobilni internet. Zdej bi se pa odjavu od tega. Kdaj je najbolj primerno, da me ne opičijo še s kakšno mesečno naročnino. Obračunsko obdobje mam 1. v mesecu, pa nobenih drugih obveznosti...thx

Machete ::

Vseeno je, ker na zadnjem računu plačaš sorazmeren delež zadnjega meseca.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

...sam, če se odjavim sred meseca pol plačam še del tega o.O ?

RejZoR ::

Ja, sorazmerni del. Kar pomeni nakoncu, da je vseeno kdaj se odjaviš, ker ti bojo računali samo dneve do tiste točke in ne polni mesec.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Ok, štekam, hvala za odgovore. Lp

RejZoR ::

Pri teh zadevah moraš samo pazit, če imaš kakšne vezave, da pol ne plačaš kakšnih penalov zaradi odstopa od vezave oz v najboljšem primeru pač poravnaš sorazmerni preostanek subvencije, običajno je to razlika do odplačila polne cene aparata. Ampak če praviš, da nimaš nobenih drugih obveznosti oz omejitev je v tvojem primeru samo poravnanje sorazmernega dela, ki si ga že porabil za ta mesec in to je to.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

No, ne plača samo sorazmerni del meseca ampak naročnina za cel mesec, kljub temu, da zaključiš naprimer sred meseca...pač so me nategnli na suho...še pr njih sm bil in lepo vprašal in dobil isti odgovor kt od vas...dons sta pa položnica in njihov odgovor povedala neksj druzga...nabijem jih na k****

Mare2 ::

A ni tako, da se naročnina plačuje za nazaj?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mare2 ()

Dr_M ::

Se nikoli. Vcasih se je placevala za naslednji mesec, zdaj za tekoci mesec.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Mare2 ::

Apofisovo sporočilo me je presenetilo. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

BCSman ::

Logično mi je, da plačaš cel mesec, ker bi v teoriji lahko porabil vse gigabajte že prvi dan v mesecu.

cortez ::

Ker gre za storitev, se plača za celotni mesec, tudi če želiš prekinit naročnino.

Če bi recimo naredil menjavo naročnika, bi moral plačati celo 2 naročnini za 1 mesec, razen, če določiš, da se prenos naredi s 1. v mesecu.

Svetujem ti, da počakaš do 25-ga v mesecu in potem preneseš številko na drugega operaterja, npr. izimobil, kjer ti bodo dal 3000 enot (3GB), za porabit v 30 dneh po prenosu številke. Plačal boš samo 5€ za prenos, v primeru prekinitve pri telekomu, ti bodo pa zaračunal 20€ administrativnih stroškov.

Sj vse lepo in prav, sam, če mi ne bi drugače povedali, bi pač počaku še 17 dni in bi šele potem skenslu pr njih in naprej ureju s simobilom. Tko sm pa takoj sred meseca skenslu pr njih in šel k Simobilu. Zdej bom pa pr Simobilu mel pol meseca več na naročnini...razn, če majo tm tud foro, da se plačuje za cel mesec tud, če izkoristiš samo par dni v mesecu...no, sj zdej je vseen...pa še unga bumbarja v Telekomu/Mobitelu v Cityparku v BTCju sm lepo vprašu, če so še kaki stroški pri odpovedi naročnine in je seveda "pozabu" omeniti strošek "prekinitve naročniškega razmerja"...zdej ne vem al so tolk glupi, al jih je strah, al pa ne poznajo robe k jo prodajajo...

cortez ::

Mal potož ta tvoj primer na njihov fb zid...škodit ne more.

BlaY0 ::

Odjavil par tednov nazaj... Telekomov mobilni internet brezskrbni. Račune sem vedno dobival za pretekli mesec se prav v začetku maja sem dobil zadnji račun in sicer za april, sorazmerni del seveda. Seveda za prekinitev pogodbe plačaš po njihovem ceniku 12 EUR. RAZEN ČE GREŠ H KONKURENCI!!! Torej najcenejša varianta je tudi če ne greš h konkurenci enostavno ta, da preneseš številko h konkurenci recimo Izimobil in te to stane 5 EUR. Hkrati dobiš dobroimetje za en mesec 3000 enot, ki jih prodaš nekomu za 5 EUR in je zadeva rešena. Pa še nikamor ti ni treba hodit... vse narediš prek interneta, simko pa zastonj prejmeš po pošti.

@Apofis: Jaz bi malo zatežil na TK, da sem šel h konkurenci, ne vem pa točno kaj bodo rekli ker v končni fazi je iti h konkurenci lahko za njih samo to, da preneseš številko h konkurenci in nič drugega. Ne vem kako to "vekslanje" h konkurenci izvedeš recimo za internet, kjer ne prenašaš številke tako kot pri telefono oziroma mobitelu, samo moralo bi tudi tam delovati na enak način, se pravi da ne plačaš stroškov prekinitve pogodbe.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Ah, se bom naslednjič malo bolj poinformiral...za zdej se mi res več ne ljubi ubadat s to golaznijo od Telekoma/mobitela...sam, da sm jih skenslu in, da bojo drugi malo bolj previdni...hvala za odgovore in lp.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prekinitev naročnine pri A1 in novi operater

Oddelek: Pomoč in nasveti
1813643 (12773) smacker
»

Telekom Slovenije draži mobilne naročniške pakete (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
20754963 (44641) MrStein
»

Telekom bo zaračunaval prekinitev naročniškega razmerja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7528847 (20579) 49106
»

Simobil podražil naročniške pakete (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
534151903 (131404) Lonsarg
»

Iz mobitela na simobil

Oddelek: Mobilne tehnologije
263814 (2584) gdjv

Več podobnih tem