» »

Nabava iz USA ?!

Nabava iz USA ?!

Primoz78 ::

Zanima me ce je kdo ze narocal kaj iz amerike, kaksne so kaj postnine, cas dobave, kaj pa glede carine in dvaka ( omejitve vrednosti) ?

lp
Primoz

BigHugo ::

Če misliš spletne trgovine, ti vse piše o poštnini, času dobave itd. Pri nam pa plačaš še davek in carino. Če še te kaj zanima, samo vprašaj. Pa povej, kaj bi rad kupil. Razlika je kar velika, če kupiš kakšno knjigo ali pa morda prenosni računalnik, za katerega boš moral plačati še zavarovanje, ki pa je astronomsko.
LP BigHugo

Grey ::

Kolk bi pa pršlo če bi naročiu kakšn software al pa kako grafično iz amerike, ki je tu nimajo?

Primoz78 ::

Tukaj lahko dobis kaksne odgovore, drugace pa kar pisi na kaksno carinsko izpostavo...jaz sem pisal na carinsko izpostavo, cakam na odgovor....

lp Primoz

Neandertalec ::

Pred casom sem iz ZDA (poslali so jo iz Nemcije) narocil knjigo. Knjigo in postnino (praviloma si sam izberes, po kako hitri posti naj ti jo dostavijo in temu primerno placas) sem placal s kartico, postarju pa je bilo treba odsteti se ne ravno zanemarljivo vsoto, ki je pokrila 8% DDV (ceprav je bil racun specificiran jasno, da ne bi mogel biti bolj, so velepametni cariniki vzeli za osnovo celotno ceno s postnino vred!), stroske za odmero DDV (mislim, da so fiksni ne glede na ceno), ok. 700 SIT za posredovanje carinske poste (naj razume kdor more!!!), svoj piskrcek pa je se z nekaj 100 SIT (ali kolikor si ze vzame pri placilu po povzetju) pristavila se nasa vrla Posta. Skratka, zato, da je cesar pobral svoj davek, sem moral placati 2 do 3 kratni znesek DDV!!! Zato nekajkrat premisli, ce se ti res splaca narociti iz tujine (ce se da dobiti tudi pri nas). Morda (naj nekdo prej napise svoje mnenje ali izkusnje) bi se splacalo po NAVADNI (nepriporoceno) posti narociti iz EU kot poste restante na kaksno obmejno posto v Avstriji in Italiji, ko mislis, da je prispelo, pa gres na to posto iskat in presvercas cez mejo.

Sicer pa kurirske sluzbe (a la DHL, FedEx, UPS ipd.) ze za dostavo po Evropi racunajo najmanj 50 USD oz. EUR za navadno posiljko (brez oznak handle with care ipd.) do dolocene mase, iz ZDA je seveda se vec, res pa pride hitreje od navadne poste, pa se zavarovanje je ze vkljuceno v ceno.

Primoz78 ::

Pravkar sem klical na carinski urad in so mi dejali naslednje:" Če blago poslano iz tujine po pošti ne presega 6000 sit vrednosti skupaj z vsemi stroški do meje je blago carine prosto in se plača le 20% DDV. Če pa blago presega to vrednost velja za nekomercialno blago enotna carinska stopnja 10% obračunana od vrednosti blaga skupaj z stroški do SLO meje (gledano na fakturo) + 20% DDV. Problem se pojavi če ni računa zraven ali če carinik smatra da je blago večje vrednosti od navedene na fakturi...v takem primeru gre blago na komisijo kjer se določi vrednost od katere se bo obračunala carina in DDV."

lp Primož

maksimvs ::

Na misel mi pride vprašanje kako bo s temi stvarmi po 1. maju naslednje leto? Ima kdo kako idejo?

PALOMINO ::

Jaz mislim da bo blago po 1.5.2003 iz EU brez carine in ddv-ja, medtem ko bo blago iz USA, Japonske, Avstralije in od drugje še vedno ocarinjeno in obdavčeno, naj me kdo popravi prosim če narobe ugibam?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PALOMINO ()

Primoz78 ::

Mislim da DDV bo prav tako...ker davek moras placat, ali ga placas v drugi drzavi ali pa v SLO...glede ostalih drzav pa nevem :8) , sem pozabil ali imajo clanice skupno zunanjo politiko ( enotne stopnje carine ) ali posamicno...

lp Primoz

svejk ::

zadevo naroci na posto ob nasi meji, celovec ali borovlje. tam das postno lezece pa ne bos placal nic.
zadeva deluje, kupljeno pri ebayu v ameriki in to 1x objektiv, 2x fotoaparat....

Neandertalec ::

Svejku so mogoce poslali robo iz skladisca v kaksni EU drzavi, sicer bi verjetno kljub vsemu odpirali in kaj zaracunali. Vsekakor preveri, od kje posiljajo robo. In ce se ze gres poste restante, pazi, da bos navedel pravo postno stevilko in da bos sel tudi iskat ravno na to posto. Pozanimaj se se, po koliko casa posljejo posiljko nazaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34499575 (54436) Mare2

CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27094079 (70944) Tilen
»

Carina oz. davek na poštnino?

Oddelek: Loža
3910071 (9136) Princo22
»

Carina in usa

Oddelek: Kaj kupiti
174785 (4440) morphling1
»

Naročanje iz ZDA po netu (1700+ T-bred)

Oddelek: Kaj kupiti
293923 (3458) Tarzan

Več podobnih tem