» »

Kako vstavljati slike v forumu?

Kako vstavljati slike v forumu?

overman ::

Zanima me kako vstavim sliko ali link v neki temi v forumu-slo-tech:8) . A mora bit slika v kaksnem posebnem formatu? Kako pa je z linki? hvalezen bom za vsak odgovor
  • premaknilo: bastadu ()

darh ::

nad temle obrazcem -- desno zgoraj -- maš 9 gumbkov... med njimi tudi [slika]. Ko klikneš se ti odpre okno v katerega vpišeš lokacijo slike. Slika mora biti na nekem javnem strežniku.
Excuses are useless! Results are priceless!

overman ::

Hvala-nisem opazil teh stvari-zgleda da postajam slep. Bom stvar se preizkusil:

slo-tech

Kaj pa z slikami, ki jih ni na netu? V kratkem bi rad predstavil svoje vodno hlajenje pa imam slike samo na racunalniku, kaj naj naredim?:8)

Tr0n ::

Ce mas ADSL tak mas moznost na svoj SiOL account uploadat, drugace pa ga dobis pri Volji recimo.

Sergio ::

Na Internet moraš prenesti slike. To najlaže storiš tako, da si odpreš račun na Volji, kjer imaš 10 MB prostora, ter slike postaviš na njihov strežnik.

Če se pa s tem še nisi ubadal, bi bilo pa najbolje, da mi jih pošlješ po mailu (sergio afna slo-tech pika com), pa jih bom jaz dal na net.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

overman ::

Imam adsl in sem se odlocu da si bom kar svojo stran izdelal. Zdaj pa me zanima kolko placa mam (adsl 1mega) na netu in ali je front page uporaben program za te stvari? Pa se nekaj: enkrat sem ze delal svojo stran ampak sem imel potem probleme s slikami-a morajo bit v posebnem formatu? Ker sem potem imel samo krizce. V soli smo se ucil kako delat s front page, me pa zanima ce potem na koncu vse skupaj res samo prenesem na t dolocen naslov in to je to? hvala za vse odgovore

Ps: sergio: najlepsa hvala, ampak bom zdaj poskusil z svojo stranjo:8)

darh ::

> ali je front page uporaben program za te stvari

Je uporaben.

> enkrat sem ze delal svojo stran ampak sem imel potem
> probleme s slikami-a morajo bit v posebnem formatu?
> Ker sem potem imel samo krizce

kot prvo, pazljiv moraš biti na imena datotek (slik), saj na "ne windows" sistemih "IMEDATOTEKE.jpg" ni enako "imedatoteke.jpg".
Excuses are useless! Results are priceless!

overman ::

a more obvezno bit slika .jpg? kolk placa pa mam na netu?

Tr0n ::

Obvezno ni. Lahko so .jpg, .gif, .bmp,... ampak tvoj cilj je, da bo skupna velikost strani cimmanjsa in da se bo stran posledicno tudi zelo hitro nalozila/odpirala. Torej na kratko: slike naj bodo .jpg ali .gif. Kompresija naj bo ustrezna. Prevec kompresije in slika je grda, premalo in velikost datoteke je prevelika.

Na SiOLu dobis 10 mb placa.

bradek ::

definitivno priporocam .png

alien-w ::

Mogoce si imel križce zato, ker si na net prenesel samo stran, slik pa ne?

overman ::

Nimam pojma, kersem to res bolj po amatersko delal. Zdaj delam v front page pa imam vse slike pa vse kar sem do zdaj uporabu v eni mapi-spletni strani. A potem to mapo samo na net prenesem? A je vseeno ce se je moje strani npr.:index.htm,index.html....? v glavnem a je vseeno kaksno pripono imajo na koncu imena? Jaz imam zdaj vse htm, a bo to na siolovem strezniku delovalo? hvala za odgovore....:8)
Früher oder später wird jeder Geometer :p

Spajky ::

Če boš celo mapo prenesel na strežnik, si ti bo pot do tvoje strani podaljšala za naziv te mape; ja *.htm ali *.html dela BP na siolu. Pa svetujem ti, da si vse tiste *.htm(l) fajle spraviš direkt na plac gor-seveda morjo met rahlo drugačna imena, slike in ostale grafične elemente pa v razne podmape zaradi lažje organizacije in preglednosti, seveda boš moral linkanje popravit! Kopijo strani pa je najbolje da imaš na root enega tvojga diska v mapi z tvojim upor. imenom. Zakaj?
zato, da ti bo kopija lokalno enako funkcionirala kot z oddaljenega strežmika in ti bo npr.FrontPage takoj prav linke delal.... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

čarovnik za izdelavo spletne strani

Oddelek: Izdelava spletišč
101280 (1052) simon1980
»

Izdelava spletne strani??? Pomoč!!!

Oddelek: Izdelava spletišč
5982 (880) tec
»

Postavitev spletne strani!

Oddelek: Izdelava spletišč
81298 (1169) Tody
»

Pomoc pri oblikovanju html strani

Oddelek: Pomoč in nasveti
221440 (1231) matic
»

Narediti svoj FORUM (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
765155 (4572) bzagozen

Več podobnih tem