» »

Postavitev spletne strani!

Postavitev spletne strani!

ales224 ::

Sem začetnik in bi želel postaviti spletno stran.
Zanima me kaj naredim, ko naredim spletno stran v enem programu, kako jo postavim na splet, ...?
Lepo prosim za pomoč!
LP

boyan64 ::

Sigurno je na forumu to že bilo objavljeno (pa je verjetno težko najti).
Najprej moraš imeti nekega ponudnika, kateri ti bo nudil prostor za tvoj izdelek (home page).
Če to imaš, potem to kar si ustvaril in vse datoteke, katere so povezane s tvojo stranjo uploadaš na stran tvojega ponudnika, kateri ti daje prostor. Uploadaš pa s FTP-jem . Osebno delam s FTP-jem kateri so vgrajeni v Total Commanderju.

Spajky ::

sej če si prijavljen na SiOL-u imaš free 10Mb (najhitrejši), če si na Volji (ftp) imaš free 5Mb (počasno, omejeno na 64k DL speed) in za slike na voljaFoto (posamezen UL vsake slike preko browserja) še 10Mb hiter link za slikovni material, če si prijavljen (imaš Net dostop) na obeh imaš lahko tako skupaj 25Mb, kar je več kot zadosti (moja stran ima TL zdej okoli 9Mb naprimer vseh fajlov-7Mb slikovnega materiala, navaden HTML narejen kar s FrontPage Express, upLoadam s FTPexplorerjem). Pa pazi, da zadeve zoptimiziraš, da se tudi tistim (več kot 3/4 folka) na Dial-up dostopu dokaj hitro tvoja stran naklada, zato izbegavaj veliko-Kb fajle ... za dizajn pa malo umetniške žilice ne skodi ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

ales224 ::

Ok mi je že mal bolj jasno. tnx
zdaj me pa še zanima, kako z FTPjem postavim stran, in kako jo optimiziram, če mi lahk bolj podrobno razložiš?
LP

boyan64 ::

Kakšno povezavo imaš? ADSL, kabelsko, dial-up? Ali uporabljaš Total Commander? Če ga, ti lahko kaj svetujem.
Napiši še če imaš dostop preko Siola?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boyan64 ()

ales224 ::

Imam modemsko povezavo, preko volje!

boyan64 ::

Odkar imam ADSl Siol ne vem kako je pri Volji, vendar si oglej to stran na Volji, kjer je vse lepo razloženo
Klikni tu

Spajky ::

nekje na root diska/particije si na tvojem racunalniku si napravi mapo z imenom (tvoje upor.ime pri volji) v katero boš spravljal *.html fajle in not naredi še par podmap za grafične in druge elemente. Zraven si naredi mapo enake strukture z imenom npr.UL-strani v katero boš spravljal kopije datotek, katere še nisi UL-al (spremenjeno), da ne bi na Dial-up u vsakič brez veze UL vsega še enkrat ali iskal katere si dodal/spremenil, pa z drag´n´drop potem lahko is te mape UL-aš direkt frišne/zadnje spremembe preko FTP odjemalca na svoj plac.

Tako ti bo stran, če ti dela na disku, delala tudi na Net-u, ko boš vpisal pravo web pot do prave *.html datoteke na voljinem serverju. Slike na stran dajaj pomanjšane cca 200x150 linkane na večje npr.640x480 (izjemoma 800x600) 16bit JPG (predelaj npr.z PSP programom prej) in vsi elementi skupaj od ene strani naj ne bi bili večji TL kot 200Kb, da se uporabnikom na tel.liniji ne naklada celo večnost. Uporabljaj tabele, da se ti zgradba/dizajn strani pri različnih resolucijah bistveno ne pokvari in delaj stran za resolucijo max.1024x768 ter preveri kako se vidi na pomanjšanem IE oknu na 800x600.

Malo se igraj in znajdi (tudi jest sem pred 4 meseci moral pod stara leta :-), začetek je težak, potem gre čedalje hitreje), pa tudi v kaki stari reviji preberi kak članek v stilu "moja Kučica na Web-u" :-) in pa naprimer še kak easy tutorial za npr. FrontPage Express za začetek kar bo (stare revije niso samo za star papir!) ... :))
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Tody ::

Dramwaver ki naj bi bil poleg beležnice za mazohiste najbolj nekak priročen program za izdelovanje strani ti tudi omogoča direktno povezavo z tvojim najljubšim ftp lepo samo mu poveš naslov ftp.volja.net password:tvoje običajno geslo in username: tvoje običajno up ime.

NE POZABI !
Vse kar boš naredil moreš tudi gor prenesti vključno z slikami in podobno. Smislno si je uredit že na tvojem disku direktorjije kot so GLAVNA MAPA ki vsebuje podmape slike, flash in glavni mapi html datoteke. Ena od datotek je priporočljivo da se imenuje INDEX.html da dobiš naslov http:users.volja.net/uporabniško_ime

Če ti kaj ne bo delalo najprej in prvo previ če je v dokumentu napisana pravilna pot šele potem hodi po pomoč na tablo in ne framove se naj ne bi več uporabljalo ker se ne znajo raztegnit ob različnih resulucijah in dobiš tiste grde drsnike. Uporabi tabele !


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
277265339 (1648) Netrunner
»

kam uploadat?

Oddelek: Pomoč in nasveti
251738 (1426) Brilko
»

Kakšen program mi svetujete ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
885892 (5080) webfreak
»

dolgo nalaganje slik na splet

Oddelek: Izdelava spletišč
181208 (1088) Ziga Dolhar
»

Izdelati spletno stran

Oddelek: Izdelava spletišč
161322 (1113) RiPCurL

Več podobnih tem