» »

čarovnik za izdelavo spletne strani

čarovnik za izdelavo spletne strani

simon1980 ::

sem začetnik in imam na strežniku omogočeno nekaj prostora....rad bi izdelal svojo stran....imam FTP program.....zanima pa me s čim izdelam enostavno stran z neko uvodno sliko recimo , nekaj zavihki in linkov do slik.....obstaja mogoče kaki čarovnik program z že nekaj predlogami, kjer bi samo vpisal svojo vsebino in poslal na strežnik????:\

#000000 ::

Ja sej si si že sam odgovoril, predloga oz. template, obstajajo pa za Dreamweaver, frontpage in verjetno še za ker program, itak pa ima 'skor vsak' tudi default ene par vzorcev osnovnih strani, al pa še kej več. LP

Microsoft ::

V kratkem bom jst nekaj spesnil na to temo in bo objavleno tu gor.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Tody ::

simon1980 ::

nekako ugotavljam da moreš imeti nek ftp programček s katerim pošiljaš datoteke na strežnik ala (CuteFtpPro), da pa datoteko sploh ustvariš pa moreš imeti še primeren program za izdelavo takih datotek. Izgleda da je Frontpage najbolj primeren. Malo sem se igral in uspelo mi je nekaj skreirati, vse ok vendar pa ko sem hotel dati na to novo stran dodatni "buton" le tega ni prikazal OK saj se je videl le obris pravzaprav okvir gumba ne pa lepo grafično obdelan gumb. Pa me zanima če mi kdo lahko pomaga. Baje je treba poslati na strežnik te dodatne slikce tega gumba in seveda novo recimo index.htm datoteko, jaz sem to naredil vendar se ni zgodilo nič.
Upam da se mi bo kdo malo razpisal kako gre postopek pri update-anju strani, HVALA VSEM, LP Simon

para! ::

Lej, ti si sestavil .html datoteko, v katero si dal gumbe. V primeru, da so ti gumbi graficne slike (.jpg, .gif,..) jih moras prenest na streznik, tako kot index.html.

Torej, ce imas gumb1 in je ta gumb1 slika.jpg, moras poleg index.html, na stran prenesti tudi .jpg tega gumba.

Vsaka sprememba .html ali ostalih datotek mora bit zakljucena z uploadom novih datotek na streznik.

lp
Death before dishonor!

Tody ::

Preberi si uvod v spletne strani na vrhu tega oddelka, naučil se boš marsičesa in 10 minut porabljenega časa se ti bo vsaj 3x obrestoval. PROSIM ne odkrivaj ponovno tople vode !

simon1980 ::

Nevem zakaj Tody sploh hodiš kaj na forum če se ti zdi use tako samoumevno in mislim da je že tok forumov na webu da je najbolje da tega kar zapremo....ker vse je že napisano nekje a veš

in tist na abc volja ali kako že bolj šteka ko ne

Zgodovina sprememb…

Tody ::

Okey sploh nisem reku da je vse že zapisano in samoumnevno samo koji si men ti *** da pa zate nebi veljala pravila kot za ostalih 10.000 ? Potrudu sem se zate in tebi podobnim in spisal neke smernice kako se lotit tega kar si ti lotil. Iz izkušenj vem da so ljudje pametni in da bi kr neki... potem ko ugotovijo da niso tako pametni in da bi bilo dobro kaj prebrati se pa tolčejo po glavi zakaj so zapravili 15 ur da bi izumili toplo vodo. Hotel sem ti samo prišaprat teh 15 ur dela. Ti si že v prvem stavku naredu napako ko si proglasiv Front page za dober editor html kode. Seveda ti pa ne bom povedal da obstajao 100x bolj zastojn in 100x boljši za to delo.

Kar se tiče pa tega ABC pa nevem nisem preizkusil. Alternativa je da vzameš neki template in mu spremeniš besedilo dodaš slike in daš vse skupaj nekam na net.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

#000000 ::

Če pride začetnik in upraša kak čarovnik za izdelat spletno stran, ima večina v glavi da ostalo 'ftp, direktoriji, hosti ipd.' ti je jasno, ti pa prvo uprašaš ker benzin naj natočim v avto, nakar ugotoviš da je avto zadeva z štirimi bicikli in ne dvema kokr si si ti predstavlju. Ti si verjetno mislu da nardiš z enim čarobnajkom spletno stran in zadeva je vidna na netu, seveda taka stvar tudi obstaja 'če se malo pobliže spoznaš z zadevo' Torej najdi si en html editor in verjetno bo najbolj trotl zihr če zna zadeva slovensko 'ane' pejt na google in ukresaj tole Nvu 1.0 v slovenščini dobil boš zelo dobr program, ker zna slovensko in je zastonj, da ti vsaj pri tem ne bo treba piratizirati, če ti ni v redi pa si najdi kej podobnega.

simon1980 ::

HVALA #00000000 približno taki odgovor sem pričakoval že v prvo. Hvala tudi tody-ju za potrpljenje


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
277264669 (978) Netrunner
»

Sumljiva koda v index.php

Oddelek: Izdelava spletišč
101395 (1014) Ales
»

Podstrani na spletnih straneh

Oddelek: Izdelava spletišč
211485 (1274) Jan987
»

Uvoz templates v dw...KAKO??!!?

Oddelek: Programska oprema
101543 (1430) *pety*
»

Kakšen program mi svetujete ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
885866 (5054) webfreak

Več podobnih tem