» »

Mac in divx filmi

Mac in divx filmi

Dr.S ::

Aha,

kako je to kaj povezljivo.

Si lahko ogledam divx film na Apple iBook ComboDrive z OSX sistemom.

Katere programe rabim in kako je s kodeki?

noraguta ::

za ibooka ne vem ampak na PB 466
http://mplayerosx.sourceforge.net/
tecejo brez problemov.

Potem je se videolan client www.videolan.org
tega uporabljam na pc obstaja tudi za maca izkusenj pa nimam na macu z njim.

IceIceBaby ::

Meni so že na iMacu 400 filmi delali brez problemov. Kakšnega iBooka maš ?

Drugač pa jaz tut uporabljam mPlayer in VLC. VLC mam za default player, mPlayer pa zna podnapise prikazat tko da mam še tist naložen za vsak slučaj. Na 700mhz iBooku do zdej še ni blo težav.

S kodeki ni problemov ker je že vse vgrajeno v ta 2 playerja. Z VLCjem lahko praktično vse formate gledaš, razen tega WMV3 al kaj je mi še ni uspelo prikazat. Drugač pa vse od navadnega QT filma do xvida.

Btw...če maš slučajno 128 rama al pa kej podobnega si kupi tolk kolikor gre v računalnik, ker je razlika v OSX zelo velika. Ne za filme, ampak tko nasploh.

Aja, dodatek. VLC = Video Lan Client

Zgodovina sprememb…

Beat-O ::

Jaz uporabljam VLC na iBooku 700MHz, in zaenkrat še nisem našel filma, ki bi mi povzročal večje težave. Edino škoda se mi zdi da je QuickTime skregan s Divx kodeki.

MitjaP ::

Predlagam uporabo QuickTime Pro 6 + divx originalni kodek z www.divx.com za maca(ker bere zdej fajle normalno in jih ni treba skoz divx doctor spuscat) dodatno pa na www.apple.com/downloads/macosx najdite eno zadevo ffm al neki taksnga..... napiste notr xvid pa boste nasl... verzija je menda 2.1 .... kljubtemu, da pise, da morte divx kodek odstranit, tega ne nardit, ker pol audia ne bo predvajal... QT sam izbere najbolj ustrzn kodek in vse dela tip top

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iBook

Oddelek: Kaj kupiti
151706 (1525) jype
»

Hitrejši in cenejši eMaci (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
705650 (5650) Jebiveter
»

Nov test!

Oddelek: Novice / Nova vsebina
223357 (3357) Gandalfar
»

Ibook ali P4 prenosnik??

Oddelek: Kaj kupiti
111811 (1631) IceIceBaby
»

Kateri notebook?