» »

Kateri notebook?

Kateri notebook?

cif ::

Kupujem notebook za caa. 2500€, naj bo kaksne znane znamke (Toshiba, hp, compaq...)

Uporabljal ga bom za pisarnisko delo in za obdelavo slik na terenu.

P.S. Apple odpade ;)



CiF

Pithlit ::

Za ta dnar si lahko omisliš kick-ass gericoma pa še ti ostane keš... Najdražji stane u avstriji 1800 evro cekinov. Ampak samo za pisarniško delo tega ne boš rabu. Servis maš na anni-ju (simpl pa hitr).

Zamera Gericomu: baterija zdrži sam 2 uri, razen če si omisliš A2 (A200, nism sigurn pa ne da se mi zdej gledat)kjer baterija zdži neki malga čez 5 ur. Ampak si lahko z ostankom keša dokupiš baterijo.

Gericom ni mel zastonj več kot 100% rast prodaje v zadnjem letu. Ne nasedat fintam tipa... Toshiba je bolš, ker večino prhajajo od ljudi k drugih compov sploh probal niso.

Lastne izkušnje: Gericom Ovedrdose 3 mi že skor eno leto brez vsakih problemov laufa... za ta dnar je zakon! Znamko boš pa sigurno preplačal. Odločitev je pa seveda tvoja, v vsakem primeru pa velja: Preizkusi preden kupiš!

P.S. Ta tema se ful krat ponavlja tko de preišči malo stare teme...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

IceIceBaby ::

Apple iBook. Za 550k sit dobiš 700 mhz model z combo drive. Za to kar boš rabil je pomoje ena boljših in cenejših varjant (za 410k dobiš 600mhz model z cdromom).
Dobre strani: zelo dobra daterija (4 do 5h v praksi), majhnost (teža 2.2kg in velikost manj kot A4 zvezek), zelo dober zaslon, čeprav samo 12" ima 1024x768 in zelo ostro sliko, OSX, kvaliteta ohišja in tipkovnice ...
Slabe strani: ne da bi vedel :)

Samo za primerjavo naj ti povem da sem testiral powerbook 400 in ga primerjal z mojim athlonom 1.2.
Powerbook je v photoshopu dosegal do 25% boljše rezultate. iBook ima 300mhz (ali 200) več in tudi malo spremenjeno jedro tako da je cpu v praksi veliko hitrejši. Poleg tega ima tudi drugo matično in hitrejši bus.
Ima tudi TV out in z manjšim hackom podpira externi monitor (ne mirror).

Pithlit ::

Btw... tip je reku de ne bi Appla... Me on the other hand :D

Sam so tko svinjsko dragi...

IceIceBaby ::

iBook je zelo poceni v primerjavi z PC notebooki.

Lej. Za dobrih 400k dobiš:

-600mhz cpu, ki sicer ni P4 1.7 ampak se pa lahko primerja z celeronom dost čez giga v večini stvari. 512L2 cache in nekatere druge stvari nardijo svoje.
-Dobiš računalnik ki ti ob malo pazljivosti zdrži 4 do 5 ur brez polnjenja (tudi zaradi zelo varčnega procesorja)
-Dobiš računalnik ki je dost manjši in lažji kot drugi v tem cenovnem razredu. 2.2kg in mer 28x23x3.4 cm. To je manj kot A4 zvezek kot sem že omenil zgoraj.
-Dobiš odličen LCD ki je pri drugih podobnih prenosnikih dosti slabši. Sem hodil po trgovinah in probal vse živo, ampak sem zaslone podobne kakovosti zasledil šele pri pri kakšnih toshibah za 700k sit.
-Dobiš radeon mobility s 16mb rama. Sicer ni to 7500 ampak gor teče večina iger. Večina drugih prenosnikov v tem razredu ima kakšno grafično ki si sposodi sistemski ram in komaj prebavi kak UT.
-Dobiš OSX, kar je ena boljših stvari pri vsem skupaj. Zaenkrat najboljši OS kar sem jih imel priložnost probat (in to je velik). Stabilen in enostaven unix. Nimaš bolšga. Pa še to. Vsaka verzija do sedaj je tekla hitreje kot prejšnja, ne tako kot windowsi.
Programi so pa itak vsi tudi za maca, tako da glede povezljivosti in kompatibilnosti ni problemov.
-firewire. Kolikor sem jaz gledal firewire ni tako pogost v tem cenovnem razredu, pride pa zelo prav za kakšne ext. diske ali cdrwje pa za kamero, fotoaparat ...
- zraven dobiš n cdjev s softwerom. Ok, itak se da vse dobit piratsko. Ampak so pač zraven programi ki bi te drugače prišli koštat kar nekaj denarja. Najprej OSX potem zakon mp3 player iTunes pa iMovie ki je za mene boljši od Premierja pa apple works ki je celoten office paket ...

Mislem, če to ni pocen pol pa nevem kaj je. Ok, sej se dobijo tut cenejši notebooki z boljšimi zmogljivostmi na papirju. Ampak pri teh firmah ponavadi šparajo pri zaslonu, ohišju in podobno na račun hitrejšega procesorja. Toliko o dragih Macih. Jaz bom kupil notebook v kratkem in iBook je moja 1. izbira. Če mi kdo za podoben denar najde boljši PC notebook (ki bo tudi podobne teže in velikosti) ga takoj kupim.

Aja. Sori no...šele zdej sm vidu spodi da apple odpade :( Pa nočm zbrisat celga posta.

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

kst: se čist strinjam :D ampak zaenkrat še tega Gericoma nisem odplačal tko de forget it ;(( . Sma pa z njim ful zadovoljen tko de bo naslednji notebook k ga bom nabavu al Gericom al pa Apple... odvisno od trenutne volje. Ma pa tip dost keša de lahko nabav čist kar mu paše... Sm meu šanso sprobat Fujitsu-Siemens od šefa marketinga pr nemškem M$-u... evo zmogljiv, tanek, lahek (še posebej če izpuliš ven dodatno baterijo) sam nima cd pogona (ga je treba posebej kupit) ampak za ga prenašat okol je ludnica. Sam mu pa ceno zamerim ;(

IceIceBaby ::

Ja no...sej če cena nebi bla problem bi se tut kakšna toshiba našla :)
Drugače sem pa gledal tut Gericom A1 al kako se že reče. Tutu luštna zadeva, dost diska, dost rama itd. Pa samo 1.6kg ! Ampak ma pa Crusoe procesor ki pa baje ni med najhitrejšimi :)

Pithlit ::

A2 (šit... morm it sčekirat to) se mi pa zdi de laufa na 800MHz... pa ceno ma tud kul :D sam lCD je 12.1" ;(( .

drugi plusi: baterija in teža

za samo pisarniško delo (tipo word & Co.) more bit pa zakon. Kakih špilov pa video editing se pa ne bo dalo šibat na njem. No ja... vsekakor bo stvar šla bolj po polžje.

sicer pa klik!:D

R0K ::

Pithlit : mene neki zanima. A maš notr desktop procesor al maš Mobile? Če maš navadnega, torej desktop, me zanima kuk se kaj to greje, če je kaj ful glasno, itd.

Hvala...

Pithlit ::

Not je baje čist navaden proc (zato pa baterija zdrži sam 2 uri), greje se pa sploh ne, no, vsaj ventilator se ful redko zalaufa tko de to ni problem... je pa res de ne poganjam nobenih iger (SiS 630).

Če hočeš varčnost pa to si omisli A2 ampak pozabi na igre (sicer pa notesi temu niti niso namenjeni...)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iBook

Oddelek: Kaj kupiti
151623 (1442) jype
»

Apple zastopnik za SLO? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
747197 (6527) Gandalfar
»

Nov test!

Oddelek: Novice / Nova vsebina
223249 (3249) Gandalfar
»

Ibook ali P4 prenosnik??

Oddelek: Kaj kupiti
111734 (1554) IceIceBaby
»

Firme prenosnih računalnikov...

Oddelek: Kaj kupiti
161697 (1440) Pithlit

Več podobnih tem