» »

Nesigurnost glede faksa

Nesigurnost glede faksa

Shields ::

Mogoče taka tema ni ravno za na forum ampak morda je tu kdo tak, ki se je srečal s podobnimi problemi.

Hodim v prvi letnik univerzitetnega študija tehničnega faksa, pa sem v dvomih da sem izbral pravo stvar zase. Študij je zahteven ampak sama težavnost me ne moti, moti me to, da sploh nimam nekega veselja do večine predmetov. Splošni predmeti kot so MAT, FIZ, KEM so mi od vsega še najbolj všeč, medtem ko imam odpor do predmetov ki imajo pomojem še največ veze s faksom in so mi prava muka. Naslednja leta bi bila le še težja in recimo, da bi navsezadnje le pregural skozi, vprašanje če bi našel delo, glede na to, da imajo še ljudje, ki jim v tej smeri gre precej bolje, lahko težave z iskanjem le tega. Sicer mi pravijo da lahko z znanjem grem v drugo branžo ampak tu je zdaj vprašanje. Zanima me, koliko ima to, kar počnemo na faksu veze s službami, vsekakor bi delo iskal tudi v tujini. Ker trenutno mi je vse preveč teoretično in abstraktno.

Lep pozdrav

Matevz96 ::

Če ni skrivnost na katerem faksu si? Sam sem trenutno v drugem letniku na FS in je v primerjavi s prvim letnikom snov bolj "praktična" je pa res, da brez osnov iz prvega letnika nikakor ne bi šlo.
#hooldthedoor

Fizikalko ::

Tole je pomemben trenutek v tvojem življenju. Pomembno je, da si prepoznal, da ti tisti predmeti, ki so pravzaprav bistvo študija, niso všeč. Najbrž gre za strokovne, nesplošne predmete in teh bo v naslednjih letnikih, sklepam, še več. Spoznanje, da tole ni smer, ki bi ji v življenju sledil, je praktično na tnalu.

Nasvet: najprej bodi vesel, da si tole prepoznal zgodaj. Vzemi si čas, pa orenk premisli, kaj pa ti BI počel. Vmes, ko boš tuhtal (lahko da mesece), pojdi kam delat, da si privarčuješ za naslednje leto študija (če je to potrebno; sklepam, da se boš v primeru menjave faxa vpisal še enkrat v isti letnik in izgubil morebitno štipendijo itd).

Sam sem pred davnimi časi naredil isto - v prvem letniku tehničnega faxa sem imel identično zgodbo tvoji. Vse fizike, analize in algebre sem z lahkoto naredi celo za kak letnik naprej, do strokovnih predmetov pa je bil vse večji odpor. No, v začetku pomladi sem temu naredil konec in šel študirat fiziko, še zdaj sem si hvaležen. Še prej pa delat za pol leta (glej razloge zgoraj).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fizikalko ()

Pajser ::

nisi edin.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pajser ()

jype ::

Joj, sliši se, kot da moraš na FMF (kjer so tisti predmeti praktično edini, kjer se moraš trudit). Prvi letnik matematike in fizike je kot neke vrste podaljšana gimnazija, kjer se ne bojijo tistih reči iz matematike, ki normalnim ljudem povzročijo eksplozijo (ali pa implozijo) lobanje.

Shields ::

Hvala vsem za mnenja, sploh tebi Fizikalko. Na tole temo sem čisto pozabil, kmalu po odprtju sem imel nezgodo, se oproščam ker nisem nič napisal.

@Matevz96 faks je metalurgija/materiali. V mislih sem imel strokovne predmete kot so mehanika,statika,strojni elementi. Torej stvari s katerimi bi v stroki redno moral znat operirat. No zdaj grem na BF-Gozdarstvo, se tu še najbolj vidim in sem našel precej smeri v katerih bi delal. Sicer so me malo kritizirali, češ tam ni kake prihodnosti, ampak jaz mislim resno študirat, morda celo na izmenjavo če dovolj našparam, sem tudi odprt za tujino in druge poklicne usmeritve če bo tak problem.

@jype Hehe težavnost, dril meni ni tak problem, če me stvar dovolj zanima, in ravno na zahtevnih smereh se mi zdi da je zanimanje za stvar sploh pogoj da narediš. (Razen če si top mazohist :D)

No par predmetov bom naredil da morda kaj prenesem v naslednje leto, do takrat bom verjetno delal pa se malo k sebi spravil

Lp

KraitPay ::

Se strinjam z prehodnikoma. Sam boš študiral in sam najbolje veš, kaj te veseli.

Dodal bi samo to. Zanimivo, da nisi za metalurgijo, ki ima kar nekaj praktičnih predmetov. Si pa za predmete kot so botanika, dendrologija, gozdna zoologija? Ne vem namreč, kako si lahko s temi znanji privlačen za delodajalce?
Nisem nesramen, ampak da ne boš čez 5let tudi sam na Preverjenju.

Tudi če bi se sam odločal, bi bilo zelo zelo težko. Verjetno je res najbolje najprej dobiti malo praktičnih izkušenj, pa se potem odločiš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FRI (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7114129 (5671) PH03N1X
»

Gimnazija ali srednja računalniška

Oddelek: Šola
296232 (5218) urosz
»

FRI - UNI ali VSŠ (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6420428 (16838) SimplyMiha
»

FRI (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šola
22146818 (34338) awy
»

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Oddelek: Šola
316201 (5546) kopernik

Več podobnih tem