Forum » Šola » visokošolski proti višješolski medijski tehnik?
visokošolski proti višješolski medijski tehnik?
krnobeden13 ::
Pozdravljeni,
prosim vse tiste, ki imajo kakršnokoli izkušnjo s tem programom ali izobrazbo medijskega tehnika, da mi pomagajo odgovoriti na moje naivno vprašanje, ki je že v naslovu teme. Vem oziroma domnevam, da se bo razlika prvo pokazala v denarju mene pa bolj zanima praksa. V glavnem, zanima me katera "vrata" se odprejo samo z visokošolskim študijem. Namreč, sam nimam več možnosti visokošolskega vpisa (sem težek bluzer) ampak na srečo se še lahko redno vpišem na višješolsko. Pa preden sem šel to temo odpret sem primerjal na primer IAM-ov predmetnik za višje in vs pa ne najdem neki velikih razlik razen v količini seveda. Praktični vidik me predvsem zanima, ker pač poznam primere ljudi različnih poklicev, ki so mogli it študirat za višjo stopnjo od dosežene, da so lahko obdržali službo in ravno te situacije se bojim čeprav bi me vsak poklic, ki ima opraviti z mediji, zelo veselil.
Vnaprej hvala za vse odgovore!
prosim vse tiste, ki imajo kakršnokoli izkušnjo s tem programom ali izobrazbo medijskega tehnika, da mi pomagajo odgovoriti na moje naivno vprašanje, ki je že v naslovu teme. Vem oziroma domnevam, da se bo razlika prvo pokazala v denarju mene pa bolj zanima praksa. V glavnem, zanima me katera "vrata" se odprejo samo z visokošolskim študijem. Namreč, sam nimam več možnosti visokošolskega vpisa (sem težek bluzer) ampak na srečo se še lahko redno vpišem na višješolsko. Pa preden sem šel to temo odpret sem primerjal na primer IAM-ov predmetnik za višje in vs pa ne najdem neki velikih razlik razen v količini seveda. Praktični vidik me predvsem zanima, ker pač poznam primere ljudi različnih poklicev, ki so mogli it študirat za višjo stopnjo od dosežene, da so lahko obdržali službo in ravno te situacije se bojim čeprav bi me vsak poklic, ki ima opraviti z mediji, zelo veselil.
Vnaprej hvala za vse odgovore!
SaXsIm ::
Izredno greš lahko vedno študirat VS, razen če si že diplomiral na VS. Pa tudi še takrat gre, le da mora študij, ki te zanima, razpisati mesta za zaporedni študij.
SaXsIm
Torej praviš, da se splača plačati nekaj več za visokošolski študij, tudi če to znese par tisočakov na leto?
mlamat ::
Vse je odvisno od tebe, ne od naziva. Diploma je samo znak deladajalcu, da si nekaj sposoben izpeljati do konca.
Po mojem mnenju kot medijski tehnik ne boš imel kakšne velike prednosti pred drugimi na trgu dela. Družboslovni predmeti tega programa se mi zdijo larifari. V medijih ni denarja, novinarji še za kruh nimajo...
Pojdi raje študirati kakšno uveljavljeno področje: računalništvo, elektotehnika, strojništvo, mehatronika, kemija, matematika...
Po mojem mnenju kot medijski tehnik ne boš imel kakšne velike prednosti pred drugimi na trgu dela. Družboslovni predmeti tega programa se mi zdijo larifari. V medijih ni denarja, novinarji še za kruh nimajo...
Pojdi raje študirati kakšno uveljavljeno področje: računalništvo, elektotehnika, strojništvo, mehatronika, kemija, matematika...
Po mojem mnenju kot medijski tehnik ne boš imel kakšne velike prednosti pred drugimi na trgu dela. Družboslovni predmeti tega programa se mi zdijo larifari.
Družboslovni programi???
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krnobeden13 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Šola | 366408 (28600) | nejc_nejc |
» | Družboslovna informatika je nezaposljiva smer! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 26548 (19745) | jernejl |
» | FRI vs. Ekonomska fakulteta - Poslovna informatikaOddelek: Šola | 13824 (7864) | barb99 |
» | srednja in visoka šola?!Oddelek: Šola | 4833 (4048) | jizzer |
» | knjiga KAM 200X in srednje šole...HELP!Oddelek: Šola | 2558 (2269) | Ziga Dolhar |