» »

Prešibek napajalnik?

Prešibek napajalnik?

Phil ::

Po tem ko sem kupil novo grafično (radeon 9100) in mrežno kartico mi je računalnik začel zamrzovati (popolnoma naključno, največkrat v igrah).
Je mogoče, da imam prešibek napajalnik? Napajalnik je 300W v kišti pa imam priklopljena dva diska, cdrom, pekač. Procesor je 1800XP, plata pa je ASUS-ova.
Firma napajalnika je "Macron" sumim da je en slab, saj ventilator na napajalniku precej zajamra če je procesor 100% obremenjen. Ko sem odklopil enega od diskov je računalnik nehal zmrzovati.
Namečšene sem imel winXP dokler po zamrznitvi niso šli k vragu tudi windowsi tako da sem zdaj ponovo namestil win2k. Torej je mogoče da je kriv napajalnik ali naj sumim neko drugo komponento?

iskra ::

Po moje je napajalnik ... sm imel podobne probleme z 200W napajalnikom na celeronu600 (2x disk, CD in CDRW) par let nazaj. Sm pač odklopu CD-ROM in je delalo use super ... pač ni treba met useh stvari notr če lahko ena dela za dve ;)

Sicer pa tolko komponent kot imaš, ti svetujem vsaj 350W al pa da vržeš kaj ven ... se bo usaj manj grelo ohišje.

pingo76 ::

Poznam macron-e in so bol žalost. 300W? Niti v sanjah. 300 le če pomnožiš z njegovo težo v gramih. Pa še pri skoraj polni obremenitvi ti grejejo notranjost kište;(
Prodal sem jih ogromno tako da vem. Sedaj pa se jih izogibam

sash ::

pri tebi jeverjetno kriv res napajalnik, ni pa res kaj je napisal iskra da je potrebno imeti 350W, ker če bi imel dovolj kvaliteten napajalnik bi ti že 250 W zadoščalo da o 300W sploh ne govorim, je pa res da boš za npr kvaliteten (alla Antec, Enermax, ...) 300 W dal bistveno več denarja kot za nekvaliteten 400 ali še več watni napajalnik.

To ti govorim iz izkušenj, ker je imel kolega podobno konfigurcijo kot si jo napisal ti, le da je bil proc 1700XP in plata MSI (+2×HDD+R8500+2×CD/RW+Audigy+LAN+...) pa mu je na 250W delalo vse BP
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Blisk ::

Zamenji, preden ti kej zgori u kišti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je najbolj pogost razlog za sesuvanje računalnika? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
769427 (7788) techuser
»

Bo 300W napajalc dovolj za...

Oddelek: Strojna oprema
372180 (1273) laaz
»

pc se restarta

Oddelek: Pomoč in nasveti
171101 (953) gobec
»

Škart Inno GF 4 Ti 4200?