» »

pc se restarta

pc se restarta

gobec ::

Če je računalnik odprt in na njega nič ne delam se po navadi ne sklopi.Ko igram kako igrico pa skoraj vedno.Nevem kaj je narobe.Sformatiral sem disk pa usseeno ne pomaga.Kaj bi lahko bilo narobe?:(

Scorpia ::

Na googlu si poišči program speed fan(če nimaš al kakšen drug podeben program) in si ga snemi in poglej temperaturo računalnika. Posebi procesor poglej kolk imas temperaturo.

delfinus ::

Najprej napisi celotno konfiguracijo tvojega racunalnika sploh pa CPU, napajalnik (firma wataza), graficna, plosca. V glavnem vse. To da se ti v igrah resetira je pogosto znak nihanja napetosti, vzrok napajalnik. Temp pa tudi precekiraj.

lp, D.

gobec ::

še neki ko gledam filme se mi slika pogsto ustavi in morem restartat rač.
Z motheboardmonitor sem zmeril cpu tam okrog 44 stopinj
imam:
cpu:amd athlon 2000 xp
pomnilnik:256mb pc2700
plata:msi kt4v
grafa:radeon 9000
trdi disk:maxtor 80 gb 7200rpm
napajalnik: je nek Macron power model:mpt-301

delfinus ::

Ce slucajno kaj navijas najprej vse odvij. Potem postavi nastavitve rama na default (bios). Preizkusaj. Dobro bi bilo preizkusiti tudi memorijo. Memtest86 in pogledati, ce ti slucajno nagaja modul. Pogosto je za zmrzali kriv tudi okvarjen modul. TOrej preizkus z delujocim ne bi bil odvec.

PSU je verjetno kak 300W kar bi moralo bit dovolj za tole kombinacijo pri seveda nenaviti masini - vprasanje pa je ce je 100% izpraven. Temp je super. Ce steka se naprej ob default nastavitvah v biosu bo potrebno poskusit z drugim napajalnikom. Lahko tudi kaksnim 300W, 100% delujocim seveda, ker je za to konfiguracijo vec kot dovolj. Sam sem nekoc fural zelo podobno z 250W brez najmanjsih problemov.

lp, D.

gobec ::

napajalnik je 350W
Je še kak program za pregledat memorjo?

delfinus ::

Memtest86 bi ti moral zadoscati tule imas direkt LINK. Pozenes po win vstavis disketo, zadeva se ti posname na disketo. Resetiras. Gres v bios das kot 1st bootable device disketnik A in botas z diskete. Zadeva se potem testira. Pusti par ciklov.

lp, D.

gobec ::

kar sem si downloadal kar prekopiram na disketo?

delfinus ::

Ne! Naredis tako. Downloadas pod XP, razpakiras pod XP, vstavis disketo, pozenes program pd XP, ki si ga razpakiral. Ustvari ti bootable disketo, ki to bo gor prekopirala memtest86 in boot block. REsetiras gres v bios, das 1st bootable device A in sejvnes. Potem se ti testni program avtomatsko zazene.

lp, D.

gobec ::

vse razumem naprej od dosa.Samo neki ne razumem kaj "pod xp".Kaj da downloadam v win xp al kaj?Program sem si downloadal in ko ga razpakiraš imaš -install.bat (če ga klikneš ne naredi nič) -memtest.bin -rewrite.exe(če ga klikkneš ti napiše..enter disk image source file name):\

delfinus ::

SE bolj detaljno in nazorno. Downloadas, razpakiras z Winzipom vse datoteke v en poljuben direktorij na disku. Potem vstavis foramtirano novo in brezhibno disketo v disketnik. Pozenes INSTALL.BAT iz direktorija, kamor si ekstraktiral vse tiste datoteke iz ZIPa, program te vprasa za destinacijo, kjer je disketa. Vnesi crko A.

toliko, lp, D.

gobec ::

ja sej sem že prej pogruntu,sm testiru 3 pa ni javlo nobene napake.Tako da prov ne vem kaj je narobe z mojim računalnikom.
Imate kak predlog??;(

K0K0 ::

Če se ti kar na lepem ugasne ko je malo bolj obremenjen bo verjetno napajalnik fuč probi si od kakega kolega sposodit druzga pa probi.

delfinus ::

Ce imas svezo konfiguracijo brez smeti bi ti moralo delovat, preveri IDE kable, poskusi z drugimi IDE kabli, testiraj z drugim napajalnikom. Odklopi nepotrebne naprave, poskuzi z minimalno konfiguracijo in sistematicno izlocaj komponente. Ram sedaj ni krivec.

Upam tudi, da nimas v Biosu izbrano, kaksen Turbo, Ultra konfiguracije ali kaj podobnega?!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

gobec ::

sem se spomnu da enkrat ko sem neki hotu zapečt usakič k se je pekač zagnal da bo peku je izkloplo računalnik?????
Preden sem formatiral disk sem meu grafo navito,kaj zdej po formatiranju(ko je rivatuner zbrisan) je še navita al ne?

delfinus ::

NE graficna ni navita, ce ji bla navijana z Riva Tunerjem, to se pravi softwersko. Odklopi napajanje CD-RWju in preizkusi. Se vedno nisi povedal kaksne imas nastavitve v biosu sploh za ram. Vse daj na normal oz na default, se boljse zresetiraj bios.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

gobec ::

ja sej mam na normal

gobec ::

pekač in cdrom sem izklopu pa še vedno ne pomaga.Grafične nimam še kake druge tko da ne morem probat,enako je z napajalnikom(ga nimam)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čudno obnašanje računalnika... HELP!

Oddelek: Pomoč in nasveti
101317 (1118) djem
»

Računalnik poln problemov!?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
231416 (847) ZLOky
»

Kako do surfanja na starih masinah (on-live CD)?

Oddelek: Operacijski sistemi
191559 (1210) urkoland
»

Unknown hard error

Oddelek: Pomoč in nasveti
9977 (775) LordWorm
»

timing ram-ov (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
503930 (2994) Jackass

Več podobnih tem