Forum » Pomoč in nasveti » Problem pri zagonu
Problem pri zagonu
centio ::
Torej, ne vem ali se windowsi (win98) ne zazenejo ali je kaj drugega narobe... racunalnik se noce zagnati.
Kaj bi lahko bilo narobe?
Kaj bi lahko bilo narobe?
Ja no, kako naj to opisem... pojavi se tisto memory test, podatki o motherboard, o cpu in potem se sam od sebe, vcasih restarta, vcasih cist ugasne...
sash ::
diši po pregrevanju procesorja ali pokvarjenem disku
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
gumby ::
crkne, še preden se začnejo nalagati okna? potem je nekaj hudo narobe z hardverom...
preveri hladilnik na procesorju, mogoče se ti pregreva. ali pa so ram-i fuč. mogoče kakšen slab kontakt? itd
preveri hladilnik na procesorju, mogoče se ti pregreva. ali pa so ram-i fuč. mogoče kakšen slab kontakt? itd
Huh... kako bi pa lahko ugotovil ce je kaj od tega?
Problem je v tem, da racunalnik ni moj in nisem vedel ce je lastnik kaj "brskal" po bios-u. Zato sem vse nastavitve nastavil na default in je pri zagonu prislo do tistega sporocila:
ker zaustavitev sistema ni bila pravilno.... ampak po koncanem cekiranju mi vseno ni hotelo zagnati windowse.
Problem je v tem, da racunalnik ni moj in nisem vedel ce je lastnik kaj "brskal" po bios-u. Zato sem vse nastavitve nastavil na default in je pri zagonu prislo do tistega sporocila:
ker zaustavitev sistema ni bila pravilno.... ampak po koncanem cekiranju mi vseno ni hotelo zagnati windowse.
za začetek probaj resetirat bios - kar verjetno znaš. Če to ne bo pomagalo boš moral malo bolj poseči v računalo, npr. odstranitev strojne opreme, ponovna namestitev CPU hladilnika, ... .
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Uh, tole je pa ze prevec za mene. Kisto ne odpiram. Je kaksna maoznost, da je z windowsi kaj narobe?
lahko je, sicer pa maš bolj malo upanja glede na to da se ti komp resetira preden se sploh začnejo nalagati windowsi.
ps.
za resetiranje biosa ne rabiš odpirat kompa
ps.
za resetiranje biosa ne rabiš odpirat kompa
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Zdaj se mi je pojavilo naslednje sporocilo:
CMOS checksum error- Defaults loaded
Warning! CPU has been changed.
Plese re-enter CPU settings in the CMOS stup and remember to save before quit!
CMOS checksum error- Defaults loaded
Warning! CPU has been changed.
Plese re-enter CPU settings in the CMOS stup and remember to save before quit!
to pomeni da si (oz. se je sam) resetiral bios, kar pomeni da moraš nastavit bios, kar pa nardiš tako da ob zagonu kompa stiskaš tipko DEL in tako prideš v bios ki ga nastaviš
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Saj sem ga ze nastavljal! Vse nastavitve sem dal na default, torej sem uporabil: load BIOS defaults in load setup defaults. Mislim, da bi po default-nih nastavitvah moralo vse delati? ali ne?
verjetno delalo bo, najbrž pa ne čist optimalno, sam to že ni več za to temo
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z zagonom računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2110 (1907) | solatko |
» | navijal sem intel quad core q9300 2.5mhz in računalnik se ne prižge večOddelek: Navijanje | 2756 (2046) | SATI |
» | Win XP na nov prenosnikOddelek: Operacijski sistemi | 2022 (1692) | dinozaver7 |
» | Računalnik se konstantno resetiraOddelek: Pomoč in nasveti | 2127 (1884) | Teta Pehta |
» | bios problemsOddelek: Pomoč in nasveti | 1069 (983) | njok |