» »

kako nastavit grafično

kako nastavit grafično

pmodic ::

... da cela? Mater jim ATI-ju. Kupim grafično pol pa en k... cela! :O
Mam Windows XP, Ati Radeon 9100 kartico. Prvi dve igri, ki sem jihh poskusil, delata še slabše kot prej, ko je bla samo integrirana grafična. To sta FS 2002 in TOCA 2. Pri obeh se pojavljajo zelene črte ali pa slike utripa (mal je, mal je ni) Pri FS2002 vidim samo kabino, ostalo se kar neki bliska. Pri TOCA pa isto. Od avta je sam ogrodje, ostalo se pa nič ne vidi. Kaj naj naredim?

Klemenn ::

em..k si formatirau al si sm povozu? pa katere gonilnike si uporabu?

planetparty ::

Formatirati dfinitivno ni treba, ker ko sem jaz menjal Nvidia na ATi nisem niti gonilnikov od Nvidie odstranil pa je vse delalo ko, tako da maš ti težave z gonilniki ali pa s kartico

Klemenn ::

daj no mir..če je menjal iz ati na nvidia nej formatira pa o mel vsaj mir!

to ti bo rekel skoraj vsak :\

Še en problem mam. Na enem računalniku sem mel integrirano grafično, zdaj pa ko vstavim RADEONA in priklopim monitor - ne dela. Signal da, samo na monitorju samo utripa zelena lučka (tako kot v stand by)

sash ::

disablaj v biosu integrirano grafiko
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Kako se to naredi, v BIOSu ne najdem nic takega.

ddeben ::

Bod posilen- malo po Biosu pobrskaj!:D

Še vedno nenajdem. Sem formatiru in nanovo gor inštaliru, pa nič boljše - samo še slabše je. Zdaj še v internet explorerju j***! Na tej strani recimo tam kjer bi moral na desni pisat forum, so kar neki barvni kvaratki!

Sandi79 ::

Brskaj v BIOS-u ali pa poglej priročnik od matične plošče. Možno da obstaja kakšen jumper za to zadevo !

V biosu pa bodi pozoren na kakšen VGA onBoard = disable ali Primary display device.... (prbližno) .

Fury ::

ce ti take stale dela pol je najbrz graficna v kurcu.

Sem še enkrat vse na novo instaliral in mi javi tole napako:

" Setup was unable to complete the instalation. Try to setup ypur display adapter with a standard VGA driver before running setup."

Kaj je to?

V BIOSU pa imam tole:

"init display first" ; potem pa lahko izbereš ali AGP ali PCI

A je to to?

Samo to ?
Poizkusi (možno, da se integrirana grafika smatra kot PCI!)

drugače pa priročnik od plate v roke !

No da napišem še enkrat moje težave.
Imam matično ploščo ET SIS 380+ z integrirano grafično in zvočno kartico. Na sistemu laufa Windows XP. Lepo sem vstavil ATI RADEON 9100 128MB kartico v AGP slot in zaženem sistem. Lepo sledim navodilom, ki sem jih dobil zraven grafične in instaliram driverje iz njihovega CD-ja. Ko pa sem ob koncu inštalacije resetiral računalnik, so se pojavli problemi. Procedura gre samo do tja, ko kaže Windowsom znak ob nalaganju, ko pa bi se moral pokazat desktop se monitor ugasne in prižge nazaj - slika pa ostane črna (na vrhu ekrana so vidne čisto tanke barvne črte). Ko resetiram mi Windowsi ponudijo možnost, da se zaženejo od zadnje delujoče nastavitve in to uporabim - ker drugače je isto. Potem potegnem najnovejše driverje iz ATI strani in še enkrat inštaliram. Isti k***c!

A se komu sanja kaj je narobe? Grafična ni, ker sem mel že drugo not, pa tudi ne dela.

m.i.h.a. ::

V Device manegerju (Control Panel>System>Hardware) zberi integrirano grafično in ne radeona (ker imaš v kišti obe ti mora kazati obe) in v njenih nastavitvah izberi Do not use this device (al nekaj takšnega je v tistem oknu čisto odspodaj). Potem ponovno zaženi računalnik, inštaliraj driverje za radeona in poročaj, če je pomagalo.

Aja torej RADEON kartica ti dela. Winsi na tudi po novi nastavitvi ne! Kaj pa v varnem načinu ?
Nared kar je miha napisu v varnem načinu Drugace pa brskaj po biosu ali pa odpri računalo in si oglej, če ima plata kakšne skakače v bližini intg. grafičnega čipa ! :\

Jah videt b'blo treba zadevo. :P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Sandi79 ()

miha: ne dela, sem probal

Bom probal še v varnem načinu.

Aja, ko mi je nekako uspelo instalirat driverje, nisem resetiral ampak sem še monitor prej instaliral (Control panel --> Display) ampak ko stisnem OK, slika postane črna, v levem zgornjem kotu pa utripa _ (kao kurzor). Ko resetiram mi spet ne dela.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov PC in grafična kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514318 (3230) hdx
»

Grafična kartica 7600gt gigabyte

Oddelek: Strojna oprema
221369 (949) gregan
»

9600pro na MB z integrirano grafiko

Oddelek: Zvok in slika
141224 (1023) Tic
»

[ATI x600] Zmrzovanje racunalnika