Forum » Strojna oprema » Grafična kartica 7600gt gigabyte
Grafična kartica 7600gt gigabyte
gregan ::
Fantje kupil sem omenjeno grafiko in jo namestil na pcie vodilo sedaj pa mi je comp noče spoznat, neki z driverji je očitno narobe, kaj še rabim met na komp da bo zadeva funkcionirala... najlepša vam hvala za karkoli koristnega
grega
- spremenil: Matek ()
je že kul sn že zrihto, samo onboard grafiko je blo treba odstraniti/onemogočiti... vseen hvala
grega
ne nisem zrihto, sam slika se prenaša, grafike mi pa ni spoznalo, nikjer je ni omenjeno, tak da bi vseeno prosil tistega ki se kej razume na zadevo če mi lahko kako svetuje kako urediti da bo sistemu kartica znana...
grega
nonenone ::
tako kartico imam jaz samo da je od evga in mi normalno dela je pa PCI express, na kakem vodilu je pa tvoja?
napajalnik ni tak problem za to kartico, jaz imam čist navaden 300 W, mašina pa je amd x2 4200+ am2, 2x1Gb ram, in omenjena kartica evga geforce 7600 256 mb, vse dela ko suza, pomembno je če ima agp in katero voltažo 1,5 V ali 3 V, če je to napačno mu ne bo delalo, lp
dejansan ::
gregan, če si imel onboard grafiko pa kakšne njene driverje bi bilo dobro le te odstraniti
potem pa probaj z driverji, ki si jih dobil zraven
[Moderator]: Pobrisal offtopic del.
potem pa probaj z driverji, ki si jih dobil zraven
[Moderator]: Pobrisal offtopic del.
dejansan
Zgodovina sprememb…
- spremenil: igor0203 ()
jaz imam to kartico pci express in tak računalnik kot sem opisal in lepo dela z 300w napajalnikom, tako da ne vem zakaj bi napajalnik bil prešvoh, tudi matično imam z integrirano grafično, ki se je sama preštimala ko sem vgradil novo grafiko. napisal sem pa zato ker te matične plošče nimajo pci 16x ampak samo 8x, in je zato lahko problem, ker na vseh ne dela pci express 16x, v tem je zadeva če razumeš
[Moderator]: Pobrisal offtopic.
[Moderator]: Pobrisal offtopic.
Zgodovina sprememb…
amigo_no1 ::
...Fantje kupil sem omenjeno grafiko in jo namestil na pcie vodilo ...
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: igor0203 ()
zdrago: kartica je na PCI-e kar sem napisal že V PRVEM POSTU
ker pravite da bi lahko bil kriv napajalnik sem odstranil desno plato in razbral da je napajalnik PFC-jev MAX output 350W in (+12V, +5V&+3,3V TOTAL)
sam prosim ne mi rečt da napajalnik ni dost močn...!!!!???
od kolegovga kolega ki se baje spozna na compe sem ču komentar da je treba spremnit nastavitve v biosih.....???? kakšni nasveti glede tega mogoče???
ker pravite da bi lahko bil kriv napajalnik sem odstranil desno plato in razbral da je napajalnik PFC-jev MAX output 350W in (+12V, +5V&+3,3V TOTAL)
sam prosim ne mi rečt da napajalnik ni dost močn...!!!!???
od kolegovga kolega ki se baje spozna na compe sem ču komentar da je treba spremnit nastavitve v biosih.....???? kakšni nasveti glede tega mogoče???
grega
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gregan ()
Rad bi pomagal, pa bom še enkrat napisal. A ti matična plošča podpira PCI-E 16x ali 8x? Samo toliko, ne bom se več vmešaval. Če sem se kaj zmotil, se opravičujem. Moj namen je bil pomagat ne pa težit, pa lep pozdrav.
[Moderator]: Preoblikoval v lažje razumljivo obliko. Prosim, piši tako, da se te bo razumelo in tudi pravilna raba ločil ti ne bi škodila.
[Moderator]: Preoblikoval v lažje razumljivo obliko. Prosim, piši tako, da se te bo razumelo in tudi pravilna raba ločil ti ne bi škodila.
Zgodovina sprememb…
vse skupaj brez veze, mislim da se je tisti gospod prvi spravil na mene, ne jaz na njega, in bi tole sranje kar zaključil, lp
amigo_no1 ::
@gregan
Kakšne amperaže imaš po posameznih linijah ?
@igor0203
Samo poudaril sem bistveno (pcie) in sem zato offtopic ??
Kakšne amperaže imaš po posameznih linijah ?
@igor0203
Samo poudaril sem bistveno (pcie) in sem zato offtopic ??
igor0203 ::
Se opravičujem, ravno vmes si bil , pa sem ponesreči pobrisal. Sem že objavil nazaj.
Zgodovina sprememb…
no tole je moja plata, torej pcie x16....
ni mi pa jasno kaj si mislil s to amperažo...
ni mi pa jasno kaj si mislil s to amperažo...
grega
a tole kar sem gor navedo (+12V, +5V&+3,3V TOTAL) ni isto kajne...???
na napajalniku je nalepka 18A(amperov) ... sam to je najbrž skupno za razne vode moram pa bolj natančno pogleadt...??? se javim ko bom vedo
na napajalniku je nalepka 18A(amperov) ... sam to je najbrž skupno za razne vode moram pa bolj natančno pogleadt...??? se javim ko bom vedo
grega
Dobr dan...!
torej na napajalniku so navedene naslednje karakteristike:(navajam)
DC output:
+3,3V---20,0A(ORG),
+5V---32,0A(RED),
+12V---16A(YEL),
+5Vsb---2,0A(PURP),
-5V---0,5A(WHITE,
-12V---0,5A(BLUE)
Toje torej amperaža na posameznih vodih, če sem prav zasledil nekje zgoraj pa to pomeni da ne gre najbol skup +12V---16A(YEL), in bo potrebno napajalnik menjat... upam da ne...!!!
xabre: kje najdem gonilnike stare integrirane grafike???, ali je treba to urihtat v biosi...???
ker js sem grafiko v nadzorni plošči/sistem/strojna oprema/upravitelj naprav/display adapters/ onemeogočil delovanje le-te grafike, med tem ko imam novo grafiko tam navedeno(vendar piše da ima težave)...
torej na napajalniku so navedene naslednje karakteristike:(navajam)
DC output:
+3,3V---20,0A(ORG),
+5V---32,0A(RED),
+12V---16A(YEL),
+5Vsb---2,0A(PURP),
-5V---0,5A(WHITE,
-12V---0,5A(BLUE)
Toje torej amperaža na posameznih vodih, če sem prav zasledil nekje zgoraj pa to pomeni da ne gre najbol skup +12V---16A(YEL), in bo potrebno napajalnik menjat... upam da ne...!!!
xabre: kje najdem gonilnike stare integrirane grafike???, ali je treba to urihtat v biosi...???
ker js sem grafiko v nadzorni plošči/sistem/strojna oprema/upravitelj naprav/display adapters/ onemeogočil delovanje le-te grafike, med tem ko imam novo grafiko tam navedeno(vendar piše da ima težave)...
grega
xabre ::
Napajalnik bi moral biti v redu.
Najprej malo po biosu pobrskaj in poglej če je kje kakšna opcija v stilu onboard graphic adapter, ali recimo vga memory in daj na disabled. Bolj natančno poglej v navodila od tvoje plošče.
Potem zaženeš računalnik v varnem načinu. Med zagonom, pritiskaj tipko F8 in ti mora ven vržt opcijo varni zagon oz. safe mode.
Integrirano grafično daj kar nazaj na enabled po lastnosti.
Potem bi blo fajn, da odstraniš gonilnike od 7600 in pa integrirane grafične. To narediš v nadzorni plošči, dodaj odstrani programe in pogledaš za intel 900 grafiko in pa nvidia drivers.
Po ponovnem zagonu, bi moral imeti mavrično sliko in pa zatežit ti mora za gonilnike. Ti samo prekliči vse skupaj in namesti samo nvidia gonilnike.
Upam, da ti bo kaj v pomoč.
Najprej malo po biosu pobrskaj in poglej če je kje kakšna opcija v stilu onboard graphic adapter, ali recimo vga memory in daj na disabled. Bolj natančno poglej v navodila od tvoje plošče.
Potem zaženeš računalnik v varnem načinu. Med zagonom, pritiskaj tipko F8 in ti mora ven vržt opcijo varni zagon oz. safe mode.
Integrirano grafično daj kar nazaj na enabled po lastnosti.
Potem bi blo fajn, da odstraniš gonilnike od 7600 in pa integrirane grafične. To narediš v nadzorni plošči, dodaj odstrani programe in pogledaš za intel 900 grafiko in pa nvidia drivers.
Po ponovnem zagonu, bi moral imeti mavrično sliko in pa zatežit ti mora za gonilnike. Ti samo prekliči vse skupaj in namesti samo nvidia gonilnike.
Upam, da ti bo kaj v pomoč.
no vse skup je pršl tak dauč da so se windovsi sesul in sem mogo mašino pelat strokovnjakim, (od mojga kolega kolegov kolega) ta pa je vse zrihto... no kakorkoli zej vse lepo in prav dela, mene sam mal velikost črk moti oz motnost le teh a mogoč ve kje se da to nastavt, v splošnih nastavitvah in nastavitvah namizja sem že probavo pa ne gre al pa ne znam... lep pozdrav
grega
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z grafično kartico GTX780Oddelek: Pomoč in nasveti | 1965 (1704) | smolkovicd |
» | gigabyte gtx 260 + corsair 650w problemOddelek: Strojna oprema | 1729 (1399) | Garibaldi |
» | [ATI x600] Zmrzovanje racunalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1179 (1036) | d0rK |