Forum » Šola » Tema diplomske naloge
Tema diplomske naloge
Nocloud ::
Živjo,
trenutno zaključujem študij telekomunikacij in iščem temo diplomske naloge. V zadnjih nekaj tednih sem začel uporabljati Linux OS.
Ima kdo mogoče kakšno idejo kakšno temo bi lahko izbral iz področja linux OS-a?
Hvala
Lep dan
trenutno zaključujem študij telekomunikacij in iščem temo diplomske naloge. V zadnjih nekaj tednih sem začel uporabljati Linux OS.
Ima kdo mogoče kakšno idejo kakšno temo bi lahko izbral iz področja linux OS-a?
Hvala
Lep dan
- spremenilo: Nocloud ()
SaXsIm ::
Kaj v zvezi z TK. Recimo, rtl2832u kot spektralni analizator na linuxu. Ali pa implementacija NPB na linuxu. Na kateri fakulteti to študiraš?
SaXsIm
Invictus ::
Regular expression in bash .
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
čuhalev ::
Poglej, če imajo kakšni profesorji seznam predlaganih tem.
Če bi jaz imel čas, bi študiral prenos zvoka po Ethernet ali IP, torej nekaj v smislu CobraNet, Dante, le da bi bilo opensource. Lahko za začetek povežeš libalsa, ortp, libopus ... kasneje na 2. st. pa isto izvedeš brez RTSP, torej implementiraš svoj protokol (delaš z AF_RAW). Morda poskusiš ustvariti adaptivni kodek za prenos zvoka, ki temelji na valčkih. Lahko poskusiš z implementacijo NBP na Wifi IBSS načinu oziroma ugotiviš, katera COTS oprema bi bilo možno "zlorabiti", da bi jo uporabil za fizični nivo (L1), na njej pa zgradil NBP sklad.
Zagotovo so to težke teme, v smilsu, da obstaja zelo malo narejenega, ampak zagotovo bodo koristile človeštvu.
Če bi jaz imel čas, bi študiral prenos zvoka po Ethernet ali IP, torej nekaj v smislu CobraNet, Dante, le da bi bilo opensource. Lahko za začetek povežeš libalsa, ortp, libopus ... kasneje na 2. st. pa isto izvedeš brez RTSP, torej implementiraš svoj protokol (delaš z AF_RAW). Morda poskusiš ustvariti adaptivni kodek za prenos zvoka, ki temelji na valčkih. Lahko poskusiš z implementacijo NBP na Wifi IBSS načinu oziroma ugotiviš, katera COTS oprema bi bilo možno "zlorabiti", da bi jo uporabil za fizični nivo (L1), na njej pa zgradil NBP sklad.
Zagotovo so to težke teme, v smilsu, da obstaja zelo malo narejenega, ampak zagotovo bodo koristile človeštvu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amazon želi postati tudi mobilni operaterOddelek: Novice / Rezultati | 5588 (4270) | vostok_1 |
» | Komuniciranje brez komunikacijske infrastruktureOddelek: Novice / Zasebnost | 13233 (7104) | matijadmin |
» | Prosim predlog-kateri linux? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 17170 (15184) | krneki0001 |
» | Brezžični prenos zvoka od tablice na hifi ojačevalec (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 10371 (9299) | axee |
» | Cisco VPN in alternativni klientiOddelek: Omrežja in internet | 4019 (3718) | zee |