Forum » Na cesti » Nakup rabljenega avta
Nakup rabljenega avta
Temo vidijo: vsi

IL_DIAVOLO ::
Tipicna hisa je v hisi staršev, kjer kaj lahko in kaj ne, bolj na trhlih temeljih.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

iloveboobz ::
če si na tko trhlih temeljih doma, je verjetno poraba starga avta še najmanjsi problem, k ga mas v zivljenju....
Mislim, sam sloteku rada človeku, k bi rad sparal, prepričat, da rajs kupi dizlsko kanto, k ga bo at best stala -20% v energentu...
Mislim, sam sloteku rada človeku, k bi rad sparal, prepričat, da rajs kupi dizlsko kanto, k ga bo at best stala -20% v energentu...
smoki

In tudi dejansko je v RL. Try sometimes
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Buggy ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Tipicna hisa je v hisi staršev, kjer kaj lahko in kaj ne, bolj na trhlih temeljih.
ROFL...odrasli dojenci se zmeraj zazirajo starse?

gruntfürmich ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
ROFL...odrasli dojenci se zmeraj zazirajo starse?
akhmmm, v sloveniji (pa morda kar na celotnem zahodu) boomerji namerno uničujejo mlade...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Twixz ::
Moj 25 let star golf 1.9 TDI pije 6 litrov na 100 km pa sm dal 1200 zanga. Pa še 4x4 je.
Nasledn avto bo pa 2009 Passat karavan.
Je pa edina razlika da mam zdej mehanika v familiji in tu pršparam. Servise pa to pa lahko sam delaš na takih avtih. Če pa crkne turbo (ki je pomoje najdražji del) je pa 200€ obnovljen :D
Nasledn avto bo pa 2009 Passat karavan.
Je pa edina razlika da mam zdej mehanika v familiji in tu pršparam. Servise pa to pa lahko sam delaš na takih avtih. Če pa crkne turbo (ki je pomoje najdražji del) je pa 200€ obnovljen :D
bm1973 ::
1.9, ali 2.0 dizli od VW so pač skoraj neuničljivi. Ob normalnem vzdrževanju...
Meni Octavia 2.0 z težko nogo kuri 6l/100km...
Če seštejem investicijo v domačo polnilnico, potencialno SE, nakup EV, se meni do smrti ne splača
. Pa ne delam malo km, vsak 30kkm letno, z delom od doma...
Pri dizlih je treba paziti ali že ima DPF filter ali ne.
Pri VM familiji tudi starejšega DSG menjalnika ne bi vzel...
Nisem pa pač obseden z avti, njihovo opremo, ali barvo. Meni je avto sredstvo za prevoz, penisiram se raje pri ženi
.
Če seštejem investicijo v domačo polnilnico, potencialno SE, nakup EV, se meni do smrti ne splača
Nisem pa pač obseden z avti, njihovo opremo, ali barvo. Meni je avto sredstvo za prevoz, penisiram se raje pri ženi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Twixz ::
Men je pa glih avtomatik kul, pa sm ga 2x v življenju fural in to oboje letos prej pa nikol. Pač neprimerno bolj udobno naredi vožnjo.
Kar se tiče elektrike, je enkrat en direktor nam reku "sedim tam na petrolu pa čakam da se mi nafila avto pa pride en mulc pa sam natanka, 2 minuti da plača pa gre, sj mogoče pršparaš kak evro sam na cajtu se pa trojno pozna" pa je menda nasledn dan šou po nekega bencinerja.. :D
Je pa glih DSG hvaljen, pa tud nasploh menda boljše za pogon, ohranja dlje zdravo vse skupaj.
Kar se tiče elektrike, je enkrat en direktor nam reku "sedim tam na petrolu pa čakam da se mi nafila avto pa pride en mulc pa sam natanka, 2 minuti da plača pa gre, sj mogoče pršparaš kak evro sam na cajtu se pa trojno pozna" pa je menda nasledn dan šou po nekega bencinerja.. :D
Je pa glih DSG hvaljen, pa tud nasploh menda boljše za pogon, ohranja dlje zdravo vse skupaj.
zodiak ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Jaz bi kupoval dizla starega največ 3,4 leta. Kaj starejšega pa ni govora... Moj predlog je da zgoniš tega do večjega popravila potem pa kupiš 3 leta starega dizla z 100 k prevoženih. Vseeno ali je Reno ali karkoli drugega...
Denar ki ga nima pa mu bos ti posodil ali se boljse kar dal.
Lol. Lizing. Sej ga tud js imam. ;)
RookY ::
Tega megana, ki ga imaš lahko komot voziš do 300 tisoč in še preko.
Če se ti gre samo za porabo pa si preračunaj ali se splača in kdaj se ti amortizira teh 10 jučkov
This. Samo zaradi porabe se avta ne splača menjati, goni ga dokler te ne začne je6ati mehanikarija. Pa še potem se ga bolj splača popravljati kot kupiti drug avto, katerega stanja ne poznaš.
Avto je letnik 2007, rja ga verjetno ze precej načenja.
ne bodi smesen, vsi 1.5 dci so imeli turbino
Kaže da ti moram razširiti obzorje, ker se motiš in smešiš!
So bili tudi 1.5 DCI brez turbine, oznaka motorja K9K M7, moč 50kW
Smešiš se seveda ti...vsi dci imajo turbino...dizel brez turbine še za po klancu navzdol ni dober.
Juhu juhu spet bom bruhu

1.9, ali 2.0 dizli od VW so pač skoraj neuničljivi. Ob normalnem vzdrževanju...
Če seštejem investicijo v domačo polnilnico, potencialno SE, nakup EV, se meni do smrti ne splača. Pa ne delam malo km, vsak 30kkm letno, z delom od doma...
Nisem pa pač obseden z avti, njihovo opremo, ali barvo. Meni je avto sredstvo za prevoz, penisiram se raje pri ženi.
pa glih teb bi se tak hec splačal pr 30kkm+...
Ker samo za nafto zabijes 2700€+ letno, pa verjetno vsaj dva servisa (še raje 3) če ti je mar za avto...
En ugodn rabljen EV se ti precej hitro plača... Pa tudi SE danes ni več tako huda investicija, k lahko zadevo pod 10 jurjov postavis na kjuč. V samogradnji se pa za bistveno manj.
Mene je cel komplet avto+DIY PV prisel dobrih 12.5k€ all things done... To je danes cena 5 let starga dizla v vprasljivem stanju. Instead sn dobu 2 leti starga hatchbacka z skoraj nič kilometri, z opremo k so pr olupljenih nemcih sam sanje. Pa seveda elektrarna k mi zlahkoto prspara vsaj jurja elektrike na leto; v dobrih pogojih se več (zavisi seveda od sprotne porabe zarad otočnega sistema).
Kot rečeno, za tiste iznajdljive je danes pv+ev no brainer. Za tiste, k imajo tisoc izgovorov, pomoznosti zivijo se vedno v bloku pr mamci, pač jebi ga. tvoj zivljenski stil pač ne dovoli takih hecov. Grow up or else..
smoki

avto je bil 8900€ all said and done... 12500€ je bilo z elektrarno vred. MG4 iz uvoza...
smoki

Boljse vprasljivi dizel, kot razbiti elektricar.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

Iz prvem roke lohk potrdim, da to ni res... Sam če si zabit, si pač zabit.
Gonis 1.9tdi celo zivljenje, ker je to pač v ljudskem izorčilu, al neki.
Gonis 1.9tdi celo zivljenje, ker je to pač v ljudskem izorčilu, al neki.
smoki

Iz druge roke lahko potrdim da je soforumas za tak kes dobil razbitega elektricarja. Sicer je vedel, but still.
Nekarambolirani avti se prodajajo za normalen denar.
Nekarambolirani avti se prodajajo za normalen denar.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

Največkrat so "nekarambolirane" dizlce za normaln točn to.. "nekaramobilirane" aka razbite do totalne, pokrpane in prodane naprej il davolu kot "NIKOLI KARAMBOLIRANE, PISNA GARANCIJA".
Folk se zaletava v to dejstvo, a verjetno nevede sam vozi tak avto.
Precej mirneje kupim skoraj nič rabljen razbit avto (kjer je velika sansa, da pred tem ni blo nobenih mučk) in ga proper pofixam, ker točno vem kaj je blo in kaj ni blo. In predvsem, tle lahko izbiras, kako hudo razbit avto kupis. Sj ni treba kupit totalko, da se vedno profitiras na ceni...
Folk se zaletava v to dejstvo, a verjetno nevede sam vozi tak avto.
Precej mirneje kupim skoraj nič rabljen razbit avto (kjer je velika sansa, da pred tem ni blo nobenih mučk) in ga proper pofixam, ker točno vem kaj je blo in kaj ni blo. In predvsem, tle lahko izbiras, kako hudo razbit avto kupis. Sj ni treba kupit totalko, da se vedno profitiras na ceni...
smoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

Haha vedel sem
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
matobeli ::
Še vedno bolje kot rabljen dizel z onemogočenim dpf in egr.
Če ne bi nemčija živela od balkanskih radnikov bi že davno gledali dpf na tehničnih.
Če ne bi nemčija živela od balkanskih radnikov bi že davno gledali dpf na tehničnih.

Moj dizel ima vse original, zaradi ad blue-ja je tudi onemogočeno marsikaj.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

Takega dizla kupi priden človek, tak da
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
A ve kdo kaj se je zgodilo s tem podjetjem IMT v Beogradu? Še stoji tovarna ali je prodana, propadla?

A ve kdo kaj se je zgodilo s tem podjetjem IMT v Beogradu? Še stoji tovarna ali je prodana, propadla?
propadlo in prodano indijcem...
smoki
Banza ::
Zivjo. Da ne odpiram nove teme bi kar v to temo napisala svoje vprašanje.
Kupujem svoj prvi avto s avtomatskim menjalnikom. Sem novopečena voznica. Kater avto mi priporočate? Kupujem pa rabljenega.
Kupujem svoj prvi avto s avtomatskim menjalnikom. Sem novopečena voznica. Kater avto mi priporočate? Kupujem pa rabljenega.
Kolk kilometrov delaš letno in koliko ljudi in prtljage rabiš sabo vozit ter koliko si pripravljena odšteti za vozilo?
Ali imaš izpit samo za avtomatika ali ti samo ni všeč ročni menjalnik?
Ker vozil z ročnim je mnogo več in sami ročni menjalniki so praviloma manj dovzetni za drage težave.
Ali imaš izpit samo za avtomatika ali ti samo ni všeč ročni menjalnik?
Ker vozil z ročnim je mnogo več in sami ročni menjalniki so praviloma manj dovzetni za drage težave.
Na siht se vozim 30 km na dan v eno smer. Zaenkrt sem sama. Imam pa izpit za avtomatika. V avtosoli sem vozila vw T-roca. Niti ne vem koliko se ponavadi odšteje za prvi avto. Iščem pa nekaj takega da se komot peljejo 4 ljudje notr.
GenZNPC ::
Za prvi avto odstej polovico tega koliko si sprva mislil. Manj je vreden, manj ti bo zal, ko ga ruknes, butnes, popraskas...
Vecina prezivi prvih 10 let s Cliotom na komot.
Vecina prezivi prvih 10 let s Cliotom na komot.
skibidi
Kaj se vzame za prvo vozilo je čisto odvisno od financ.
Tudi ni greh menjat vozila po 1 letu če se izkaže za neprimerno.
Sicer pa komentiraj kako se ti je zdel Troc, kako se ti zdi moj predlog...
Avtomatikov je več v segmentu večjih avtov z višjim razredom opreme, ampak taki avti so dostikrat zgonjeni, dragi za nakup, dragi za vzdrževat, dražji za registrirat...
Manjši avtomatiki se pa pojavljajo bolj pogosto šele v zadnji 10let kar pomeni da bodo hitro kar dragi in niti ni nujno da z malo kilometri ali dobro ohranjeni.
Tudi ni greh menjat vozila po 1 letu če se izkaže za neprimerno.
Sicer pa komentiraj kako se ti je zdel Troc, kako se ti zdi moj predlog...
Avtomatikov je več v segmentu večjih avtov z višjim razredom opreme, ampak taki avti so dostikrat zgonjeni, dragi za nakup, dragi za vzdrževat, dražji za registrirat...
Manjši avtomatiki se pa pojavljajo bolj pogosto šele v zadnji 10let kar pomeni da bodo hitro kar dragi in niti ni nujno da z malo kilometri ali dobro ohranjeni.
Prvi avto ponavadi usuješ vsaj mau. Kupi nekaj kar ti nebo škoda in prodaj po 2 letih. Priporočal bi ti clio ali tvingec ali polo nekej v tem stilu.

te male poceni jajcke nimajo avtomatikov (vsaj rabljene za mal denarja ne). In če ma izpit samo za avtomatik, je basically prisiljena kupit avtomatika.
smoki
OutOfTheBox ::
iloveboobz je izjavil:
Da ne govorim o tem, koliko cenejsa je elektrika od dizla
Vprašanje je koliko časa še. Historično se je prehod na novo energijo vedno splačal, dokler jo niso vsi uporabljali, potem se je podražilo za vse, do te mere da se jo ne praktično ne splača več uporabljat. Ni mišljeno specifično na avte ampak energijo na splošno.
Ti kar hvali elektriko, dokler jo ne boš zaradi tega ker ljudi prepričuješ da naredijo prehod, tudi sam kasneje dražje plačeval. In ne samo to, plačali jo bomo vsi, skupaj z gospodinjstvi.
Skratka, ne rabiš bit einstein da ti je jasno kam vse to pelje (ker se že dogaja).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Zj t-roc mi je všeč,ker je visok za sedet. Na avte se ne spoznam neki ful. Načeloma sm bila zelo za c3 2020 pa sem prebrala da so tezave s motorjem. Polo ima ceno.
Zj t-roc mi je všeč,ker je visok za sedet. Na avte se ne spoznam neki ful. Načeloma sm bila zelo za c3 2020 pa sem prebrala da so tezave s motorjem. Polo ima ceno.
In se manj vidis kaj se okoli avta dogaja ;P
skibidi
Načeloma sm bila zelo za c3 2020 pa sem prebrala da so tezave s motorjem.
Prav si prebrala.
Torej gledaš avte okoli 10k€? Če je opcija EV (možnost polnjenja v službi ali na domačem parkirišču) se dobi tudi že za tak denar.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Meizu ::
Pazi da ne kupuješ dry clutch avtomatika.
Izogibaj se stellantisa. Pripravi denarnico za vzdrževanje avtomatika, tu veliko ljudi dela napako (s serviserji vred), ker ne menjujejo redno olja v menjalnikih in potem se vsi čudijo zakaj vse skupaj crkuje, popravila pa na avtomatikih niso poceni.
Načeloma se je pametno izogibat CVTjem ampak na tvojem mestu bi vseeno preveril malo Toyotino ponudbo, njihovi CVTji so presenetljivo ok.
Izogibaj se stellantisa. Pripravi denarnico za vzdrževanje avtomatika, tu veliko ljudi dela napako (s serviserji vred), ker ne menjujejo redno olja v menjalnikih in potem se vsi čudijo zakaj vse skupaj crkuje, popravila pa na avtomatikih niso poceni.
Načeloma se je pametno izogibat CVTjem ampak na tvojem mestu bi vseeno preveril malo Toyotino ponudbo, njihovi CVTji so presenetljivo ok.
mikhaair ::
Hibrid Corolla, cenejsa Auris. Prius.
Bencin Mazda3.
Astre se najdejo klasicni avtomatiki.
Bencin Mazda3.
Astre se najdejo klasicni avtomatiki.
Načeloma sm bila zelo za c3 2020 pa sem prebrala da so tezave s motorjem.
Prav si prebrala.
Torej gledaš avte okoli 10k€? Če je opcija EV (možnost polnjenja v službi ali na domačem parkirišču) se dobi tudi že za tak denar.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Zgleda res dober deal, ce se bo samo na siht vozilo znjim.
skibidi
Meizu ::
Ja, sej dosti več kot 50kwh baterije pa tudi ne dobiš zlahka. Je treba dosti dosti denarja še zraven naložit.

Blinder ::
zanimiv avto
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blinder ()

mg4 z uvoza bo dost več avta k tale corsa... par jurjov več, dobiš pa 3 leta novejši avto z več garancije in nima OBCja, k bo crknu, če ga narobe pogledaš... Just sayin'
smoki
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nakup avta za -+2000 evrov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 35764 (13268) | KTr1sk |
| » | Fiat Bravo l.2007-2008 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 25290 (20067) | zobnik |
| » | Rabljen avto za dolge razdalje do 7.000€? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 30524 (26027) | matobeli |
| » | Poceni avto? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 22628 (19482) | zobnik |
| » | Avto za 1000€ (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 35482 (30709) | Heavy |