» »

ADSL - koliko časa ste čakali?

ADSL - koliko časa ste čakali?

PALOMINO ::

Odločil sem se da bom postal lastnik ADSL povezave na internet, pa me zanima koliko časa ste čakali na izgradnjo ADSL priključka po prejemu podpisane pogodbe s strani SiOL-a?
Vem da piše do 30 dni a vseeno...aja pa še to a se modeli prej kej najavijo kdaj bojo pršli zadevo namontirat al uletijo kot partizani in pa še - koliko časa so prčkali po zadevi da je delovala?
Vse to sprašujem tudi zaradi tega, ker me zanima ali bom moral vzezi dopust zaradi take reči? :D

Ziga Dolhar ::

Telefoniraj na Telekom in se zmeni s prijaznim osebkom na drugi strani.

Deluje :-).

Jaz sem od podpisa pogodbe čakal kakšen teden, dva, potem sem pa telefoniral in smo se zmenil za prihod monterjev čez dva dneva :-).
https://dolhar.si/

ali3n ::

Dober teden od podpisa pogodbe; monter se najavi dan prej;
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

DMouse ::

Same here.

ddeben ::

10 dni :D Pa se parkrat te poklicejo preden pridejo!:D

XsenO ::

malo manj kot 2 meseca:D
1 + 1 = 1

Red_Mamba ::

3 dni

OldSkul ::

12 dni.Jupi kako sem bil vesel.:))

DJG ::

Pardon, ker se vmešavam:
Ali je za priklop ADSLja potrebno napeljevanje novih kablov od centrale do doma, ali je ADSL(ISDN) lahko priklopljen na analogni vod?

roCkY ::

Lani avgusta sem čakal skor cel mesec s tem da sem po ene 20 dneh poklical kdaj pridejo. Dan, dva prej se najavijo.
Dopusti! Ti so že pred vrati in se bo čakalna doba verjeteno spet malo podaljšala. Zmontirano ima v cca. pol ure. Če imaš nekoga, da monterja spusti v stanovanje te ko prideš domov čaka le še namestitev protokola:D .

madmitch ::

DJG:
kablovje ostane isto, samo eno kištico ti namontirajo tja kjer si imel prej vtičnico (za ADSL pa še eno). Zraven moraš imeti še električno vtičnico.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

DJG ::

Hvala za obrazložitev glede kablovja!
Še enga na hitro:
Koliko potem plačuješ na mesec?
ADSL + ISDN + tel. naročnina + tel. pogovori?

PALOMINO ::

Red_Mamba, ti pa si kaveljc - cele 3 dni si čakal? :D

Dej malo bolj podrobno razloži kako ti je to uspelo? 8-)

moj_nick ::

Jst sm tut 3 dni čaku. Monter je pršu sred zime v snegu in v klanec (z lado nivo):D
Vse to je blo dopoldne, tk d sm meu adsl takoj, ko sem pršu iz šole :D Pr nas se jim očitno gre za denar 8-O

MadMax ::

Slaba 2 dni.
Splitter in modem sem imel že povezan.
V ponedeljek popoldan pride pogodba, kličem monterja in v sredo zjutraj je že delalo.
Včasih se splača koga poznat...
Njim je pa tudi odgovarjalo, saj jim ni bilo treba hodit do mene (lastna montaža-ISDN in ADSL).
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

PALOMINO ::

Kje pa živiš moj_nick, da so tako zavzeti?

moj_nick ::

V Sevnici

PALOMINO ::

Zanimivo, bomo vidl kako bo pri nas...vam sporočim...

Dusko ::

Čakal 14 dni od prejema pogodbe.Operater pa te lapo za dobro jutro pokliče :) Najlepše besede ,ki sem jih slišal ob 8 zjutraj :))
Glede naročnine ko nekdo sprašuje. MIslim cena pogovora je enaka kot pri navadnem telefonu naročnina je pa za 1.400 dražja se mi zdi da je 3.200 sit. MEdtem ko je za navadno linijo 2.800 sit. Pa saj to ti vse tvoj referent pove.Še preveč ti hoče povedat tako da so na koncu že malo tečni :)

root987 ::

En teden. Tudi zjutraj poklical. Sem zadnjo uro domov šel(zobozdravnik):D .
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

WarMaker ::

Jaz sem čakal celih 3 dni! Deluje brezhibno!:D

Red_Mamba ::

Pri meni je blo tko: se odločim za ADSL, ker nimamo ISDN sem še tega nabavil. Potem sem poslal en dan mail na siol info. Pavijo če naročiš na netu tisti obrazec ti damo popust ko boš skupaj naročil. Kool si rečem in izpolnem. No par ur po tistem pokliče iz Celjskega telekoma uslužbenec, če sem že kaj razmišljal o ISDN in ADSL če bi me to zanimalo. Mu jaz rečem, da sem ravno zjutraj izpolnil na netu prijavo.
Seveda tisto za popust sam če čez net naročiš ni res. In je rekel se oglasi pri meni na domu podpišemo vse papirje. Uredimo vse s papirji, to se mi zdi da je bil četrtek. Potem sem pa naslednji teden še na faksu dvignil potrdilo in ga poslal. Je on to urihtal poslal v Lj. V ljubljani so nekaj spregledali in sm dobil v peteknazaj na dom pogodbo kao da ni vredu izpolnjena. Sm čist živčen čakal do pondelka da sm koga v Celju dobil. Je napizdil une v Lj. in sm pogodbo nespremenjeno nazaj poslal. V sredo so mi potem nalog in kode poslali iz Lj.
V petek sem pa že mel vse urihtano. Tako da sm se mal zajebal in je blo 2 dni odkar sem dobil od telekoma. Drukače pa 14dni, ampak še to je bilo 7 dni dlje zato ker sem potrdilo dvigni teden kasneje ko sem šel v Lj. na faks.

Dusko ::

@Red_Mamba
mislim čakal si enako kot mi vsi ostali na siolu pa si jih verjetno narobe razumel ,ker popust isdn in adsl je samo če vzameš paket 101
Pa verjetno so ti rekli da pač tretnutno majo akcijo in se naj kar hitro odločiš.:)

Drugače pa smo ravno prejšnji teden na dom dobili reklamo za isdn in je še vedno ta akcija omenjena.Stem paketom 101
Potem ti pri ISDN-u priznajo 20 % popust torej namesto 12 obrkokov po 2.200 jih plačaš samo 10 :) Če pa vzamete katerikoli drugi paket pa tega popusta ni.Torej v paketu 101 je telefon eurinet 35 in adls modem SI2000.
Lahko pa najprej izpolniš na netu obrazec kjer preverijo ali je ADSL možen na tvojem priključku nakar te čez 1 teden pokliče telekom domov in ti pač pove,če si se res zanimal za adsl priključek in ali je možen ali ne.Medtem sn jaz že dobil pošto od Siola da nažalost to pri meni še ni možno.
Stric an telekomu pa mi je lepo poslal reklamo vizitko in pol vsakih 14 dni klical domov če sn se že odločil.In ko sn se enkrat oglasil na telekomu v Mariboru mi je ta stric rekel ,da naj bi bil možen priklop skratka naj ga citiram "ja moralo bi it.Tako natančno sploh nevem če je možno svetujem da daste vlogo nakar mi to obravnavamo in potem pošljemo monterja in potem na terenu preverimo ali stvar deluje ali ne.Če deluje boste plačali ISDN in ADSl drugače pa opremo odnesemo in vašo vlogo zavržemo.Ker se je že dostikrat zgodilo ,da je ADSL deloval tudi tam kjer nismo bili prepričani če deluje."

Vlogo za priklop ISDN in ADSL-a pa lahko daš kar po telefonu.Mislim jaz nisem rabil nikamor hodit podpisovat zadeve.Sva z onuim vse preko telefona uredila.

Skratka ko boste dobili svojega skrbnika bo zelo zelo prijazen in bo vse petkrat razložil zgleda da so proviozije od prodanih ISDN in ADSL priključkov.
Ker pri meni je prišlo tudi do napake in sem mel enega gospoda že nakar me enkrat kliče gospodična in me isto sprašuje kot on.In ko ji razložim ,d aže mam tega in tega gospoda je samo rekla ja kak pa to ,če vas pa mam jaz na seznamu.Skratka delovala je malce užaljeno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL brez ISDN že prihodnje leto? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
13114228 (10115) Bistri007
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1049583 (7265) flipflop
»

Najhitrejša pridobitev ADSL-ja???

Oddelek: Omrežja in internet
71180 (811) cekr
»

ADSL montaza? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
764494 (3130) eiht
»

Nič več ADSLa?

Oddelek: Omrežja in internet
422910 (1679) kleDo

Več podobnih tem