» »

Torta iz Lidla

Torta iz Lidla

1
2
»

Zlate ::

Konkreten odgovor - Jaffa torto iz Lidla sem že jedel in je zelo okusna. Vsi so jo pohvalili. Za druge ne vem.
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________

zrataj4201 ::

johan05 je izjavil:

Verjetno bom kar kupil in poskusil. Temo sem odprl z namenom, če je kdo že poskusil prav te torte. Ne vem, če je to povsem nova ponudba ali pa je bila že kdaj prej.

Pečenje doma. Ja, fino in fajn, ampak ni isto, kot pa kupljeno. Sem in tja spečem pico. Saj je v redu, a ne more se kosati z gostilniško. Kakor pa gledam, ne bi veliko prihranil pri denarju, če pečem torto kar sam. Potreboval bi nekaj poskusov, da bi bila torta kakor toliko v redu in še potem bi lahko rekel, da znam speči le eno. Prav tako se mi zdi, da je lažje speči pico, kot pa torto. Sestavine, sestavine....ne vem, če res vemo, kaj uporabljamo v obeh primerih.

V ponedeljek bom kupil eno, če ne bo doma že preveč hrane. Do takrat pa lahko (malo za šalo malo za res) glasujete, katero naj vzamem, ker niti ne vem. :))

1. jaffa
2. malina
3. nougat-pistacija
4. jagoda

8-)


...................

V kupljeni pici pa res ne more biti nadomestek za kakšno osnovno vsebino. Zato primerjava kupljena pica ali kupljena torta ni najbolj primerljiva. Je pa za vse potrebno malo trikov ali znanja, pa je kuha lahko uspešna in prav tako zabavna.
Za pico je npr potrebna moka, ki vpija več vode, pa recept za pico v pečici ali v krušni peči je drugačen, saj gre pri peki za razliko v temperaturi 200-300 stopinj.
Če nimate časa, pa vam je kupljena torta všeč, potem je verjetno bolje, da jo vzameš v diskontu (Hofer, Lidl), ker je enostavno cenejša.Bistvene razlike razen cene pa v kupljenih tortah ni. Moja žena ob rojstnih dnevih peče le eno torto, pa si drugačne niti ne želim.Kdaj pa kdaj pri kolegih ob praznikih poskusim kakšno drugo, pa saj jo pojem, čeprav mi je takoj žal, da sem jo poskusil.Ljudje smo različni, moj sošolec je oboževal juhe iz vrečke.Razloga sta dva, prvi je da njegova mama nima pojma kako se skuha normalna juha in pa drugič, da so notri ojačevalci okusa, simbolično rečeno neka droga, ki tilahko naredi karkoli zelo okusno.

MIHAc27 ::

Uf, kaj eni radi komplicirajo in delajo iz ene torte celga slona. Itak danes za 90% stvari sploh ne vemo, kaj damo v usta.
Če gremo pa na BIO/Eko je pa denarnica prazna že po skromnem nakupu.

Seveda doma narejena torta, od nekoga, ki ve kaj dela bo daleč od tovarniške/trgovinske. Pa še +, ker veš kaj vse je notri. Ampak ker vedno ni časa packat torto par ur, in nato še pospravljat gore posod, je alternativa za 8-10€ super.

Sam sem že večkrat kupil Hoferjevo, prej (ko jih še niso imeli) pa v LeClercu. So mi čisto dobre.
Ne kupim pa nikoli več rolade iz Tuša... tolk zanič je še nikoli nisem jedel.

Kar probaj torto, pa naj ti tekne (jaz bi vzel jagodo ali malino)

xxxul ::

Huh, te Lidl Premium zadeve so ponavad vse tops, pa po večini je uvožen iz A ali D; tko da transmaščobe sanjat je brezveze.

PS. tega nočeš probat, slabo vpliva na težo >:D http://www.lidl.si/sl/ponudba.htm?actio...

bluefish ::

Hm, bo enkrat za probat. Sem že jedel neke Leclerc torte pa niso ravno navdušile.

tikitoki ::

zrataj4201 je izjavil:

Če uporabiš maslo namesto margarine, kakor v vseh trgovinah je ža takoj boljša torta. Če pa uporabiš doma margarino, ne bo iz tega nikoli dobra torta. Rastlinske maščobe so žal tiste, ki torti dodajo neprijeten ali celo ogaben okus. Za industrijo je maslo predrago in prehitro pokvarljivo.
Že samo primerjava keksov z maslom ali rastlinsko maščobo pove vse. Še najslabše pa je, da danes vsi uporabljajo palmino maslo, ki je pa ne samo najslabše kvalitete, temveč tudi škodljivo. Je pa najcenejše.
Draga torta v trgovini je morda manj zanič kot poceni a še vedno je zanič. Če kupuješ "drek" potem je bolje, da kupuješ cenejšega, ker je razlika majhna v rezultatu.
Jaz ne maram nobene torte iz trgovine, niti kremnih rezin z ogabno rastlinsko smetano. Holesteroli gor ali dol, raje pojem enkrat letno pravo kremno rezino kot vsak teden industrijsko. Tudi doma spacana torta je bolj okusna, pa če tudi je vizuelno neprivlačna.
Žal so časi z dobrimi materijali za industrijsko prehrano že 40-50 let mimo. V tujini in kakšnih butikih za slaščice, vse ostalo pa je adijo. Kremne rezine lahko dobre najdeš morda še pri kakšnem "sladoledarji" ali pa tudi ne.


Nekako tako, sam da sparajo pri vseh sestavinah.

tikitoki ::

bluefish je izjavil:

Hm, bo enkrat za probat. Sem že jedel neke Leclerc torte pa niso ravno navdušile.


Bijes boj z mlini na veter, en folk nima okusa al pa doma ne znajo nic skuhat:).

Vzdevek ::

zrataj4201 je izjavil:

Če uporabiš maslo namesto margarine, kakor v vseh trgovinah je ža takoj boljša torta. Če pa uporabiš doma margarino, ne bo iz tega nikoli dobra torta. Rastlinske maščobe so žal tiste, ki torti dodajo neprijeten ali celo ogaben okus. Za industrijo je maslo predrago in prehitro pokvarljivo.
Že samo primerjava keksov z maslom ali rastlinsko maščobo pove vse. Še najslabše pa je, da danes vsi uporabljajo palmino maslo, ki je pa ne samo najslabše kvalitete, temveč tudi škodljivo. Je pa najcenejše.
Draga torta v trgovini je morda manj zanič kot poceni a še vedno je zanič. Če kupuješ "drek" potem je bolje, da kupuješ cenejšega, ker je razlika majhna v rezultatu.
Jaz ne maram nobene torte iz trgovine, niti kremnih rezin z ogabno rastlinsko smetano. Holesteroli gor ali dol, raje pojem enkrat letno pravo kremno rezino kot vsak teden industrijsko. Tudi doma spacana torta je bolj okusna, pa če tudi je vizuelno neprivlačna.
Žal so časi z dobrimi materijali za industrijsko prehrano že 40-50 let mimo. V tujini in kakšnih butikih za slaščice, vse ostalo pa je adijo. Kremne rezine lahko dobre najdeš morda še pri kakšnem "sladoledarji" ali pa tudi ne.


Sorry samo pišeš totalne bedarije.
Danes imamo v živilstvu margarino brez trans maščob. Maslo je izdelek živalskega izvora in kot tako ni primerno za uporabo povsod. Razne alergije in vegani ipd. Ravno zato se uporablja tudi margarina, sploh, niti pa ni vedno zaželen "maslen" okus.
Ne mešaj rastlinih maščob in živalskih, ker sta čisto različne maščobe v tehnološkem postopku, in ne moreš primerjat, kaj ti doma namažeš pod marmelado in kakšno torto pečeš. Sploh mi pa ni jasna tvoja izjava o "industrijskem maslu" :D Kvečemu so masleni bloki za živilsko industrijo cenejši od navadnega masla, vseeno pa ne moreš tega primerjat z margarino, ki je itak, da cenejša, o roku pa sploh ne želim.
Pa še glede tvojih rastlin maščob, upam da ne ješ niti enega pekovskega izdelka, ker je bolj ali manj v vsakem pekovskem pecivu rastlinska maščoba.
Glede palmine maščobe, tukaj pa sem izgubil vso voljo. Kot kaže je nekdo gledal pop, zraven kinkal sedaj pa cel pameten, kot tista blesava novinarka.
Ajme ;((
Glede tort, pa jih tako ali tako delajo serijsko zato takšna nizka cena. So pa 98% noter že trans maščobe, že od kreme do čokolade, če ne biskvita. Tudi če bi torta stala 20 eur, bi jih našel. Samo poglej razne torte od Žita, pa ti bo vse jasno :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vzdevek ()

maco-maco ::

Pa dobr, kup torto in jo pojej. Saj ni to neka umetnost.

Viki ma pa res dobre pite. Pa torte se kje tudi dobre dobijo. To naj bi bilo nekaj posebnega, tako da plačaj nekaj več in uživaj. Če pa ne, te tudi trans maščobe 1x na leto ne bodo ubile (se jih pa izogibaj, če se le da). Vsakodnevno uživanje takih izdelkov pa itak ni priporočljivo. Potem itak ni nič posebnega.

Dober tek!
Kaj?

johan05 ::

Kupil Jaffa razlicico. Ni nekega strasnega okusa po jaffi, ampak za ta denar super torta. Vec pove podatek, da jo tretjina ze manjka.

anketar ::

xxxul je izjavil:

Huh, te Lidl Premium zadeve so ponavad vse tops, pa po večini je uvožen iz A ali D; tko da transmaščobe sanjat je brezveze.

PS. tega nočeš probat, slabo vpliva na težo >:D http://www.lidl.si/sl/ponudba.htm?actio...


popravek CICO vpliva na težo in ne torta, lahka celo poješ sam pol cel dan pa nasledn nč za jest odvisn kolk cal je na gram

xxxul ::

kdor je hotu razumet je razumu

lambda ::

Drugih ne poznam, smo pa polovico Hoferjeve vrgli v smeti. Pa sem vzgojen, da se stvari ne meče proč. Ampak kar je preveč, je pa preveč ...

anketar ::

xxxul je izjavil:

kdor je hotu razumet je razumu


smo razumel sam bi vseen lahka uporabu drgačno terminologijo crack is whack
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Okus nutelle (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32651200 (11857) Zvezdica27
»

Oznake trans maščob na izdelkih

Oddelek: Loža
152643 (943) OldSkul
»

Penina

Oddelek: Loža
312243 (1572) Unknown_001
»

Sladkor je strup? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
22531490 (26773) energetik
»

Tečna maščoba?

Oddelek: Loža
365230 (4322) lonz

Več podobnih tem