» »

Reševanje Apple keyboard

Reševanje Apple keyboard

slodreamer ::

Imam brezžično tipkovnico Apple, ki je bila polita s kavo in sedaj pet tipk spodaj levo (zaporedno od Y-B) ne deluje. Prav tako ne deluje levi "Cmd" gumb.
Tipkovnica ni bila očiščena takoj, zato sklepam da se je kaj kave znotraj zasušilo. Odstranil sem baterije in dobro splaknil tipkovnico pod tekočo vodo.
Naslednji dan - sem bil očitno malo preveč neučakan - ni delala skoraj nobena tipka. Potem sem pustil sušiti še en dan, in sedaj spet delujejo vse razen zgoraj omenjenih.
Ima še kdo kak dober nasvet kako se lotiti čiščenja, razmišljam da bi jo kar namočil v vodo za nekaj ur :) Pač če par tipk ne dela, je itak neuporabna.

slika 1


slika 2

  • zavaroval slike: Mavrik ()

crniangeo ::

kupi si novo :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Compufreek ::

Najlažje je da kupiš novo, sem bil sam pred kratkim v podobni situaciji z k800 od logitecha, razsstavil sem jo in noter sta 2 sloja plastike zlepljena en na drugega, če ta dva sloja vzameš narazen, je ekstremno težko ju dobiti spet skupaj, ampak je edini način (vsaj pri moji tipkovnici bil) da posušiš tekočino, ki se je ujela med ta dva sloja ... 2 meseca sem pustil plastiko ob kaminu ki se je uporabljal vsak dan, posul sem jo z praškom ki vpija vlago, in se ni posušila. Je pa res da logitech ceni stranke in ko sem našel račun za tipkovnico sem jo sestavil nazaj, poslal na garancijo in čez 3 dni dobil novo ;) (močno dvomim da ti bo to uspelo z aplovim produktom)

Pa lep pozdrav!

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Ta tipkovnica je narejena za puščavsko okolje. Jaz sem jo enkrat obrisal z malo bolj vlažno krpo in je par tipk takoj crknilo, nikoli več niso delovale, kljub vztrajnemu sušenju. Še po enem letu ne delujejo.

Zdaj sem srečno na mehaničnih.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mehanska tipkovnica (strani: 1 2 3 455 56 57 58 )

Oddelek: Kaj kupiti
2878645775 (2487) PrimozR
»

Mehanska tipkovnica ali membranska

Oddelek: Pomoč in nasveti
71836 (1692) ST-777
»

Projekt Svinjarija ali Kako sem očistil tipkovnico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
13719781 (17129) energetik
»

Katero tipkovnico (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
796406 (5066) Jan987
»

Tipkovnice - katero predlagate za dobro tipkanje!?

Oddelek: Kaj kupiti
212028 (1782) ginekolog

Več podobnih tem