» »

Tipkovnice - katero predlagate za dobro tipkanje!?

Tipkovnice - katero predlagate za dobro tipkanje!?

matic ::

Rad bi si kupil eno doboro tipkovnico, da bi mi sedla za prste... pa ne vem kaj bi... ogledoval sem si tele:

Logitech Internet tipkovnica US črna

Cena: 2.988,00 SIT

Logitech Internet Navigator tipkovnica ( črne barve)

Cena: 8.766,00 SIT

Tipkovnica Logitech UltraX Flat ANG Oem

Cena: 6.460 SIT

p.s.: vsec so mi crne, ni pa ravno nujno, da je crna....

Kaj drugega se predlagate?
Kaj od tega?
-----------------------------------------
podpis: _____________

AniMatic ::

Ce so ti vsec flat tipke si pojdi UltraX kupit, ker je tipkovnica res huda. Tudi jaz si jo bom sel enkrat v blizni prihodnosti kupit.
Go back to primal state of mind...

Sami ::

Imam Logitech Internet Navigator Keyboard črne barve in morm rečt, da je res zakon8-) , ti jo toplo priporočam...
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

boštjan ::

sam si lastim Logitech UltraX Flat ANG Oem in sem zelo zadovoljen s tipkanjem,le malo me moti,da je angleška in da je par tipk spremenjenih,ampak sem se sprijazno:D

Vikking ::

jst prisegam samo na Cherry tipkovnice!

Sami ::

jst prisegam samo na Cherry tipkovnice!

Tud Cherry niso slabe, eno imam doma in je ql. Bolj všeč pa mi je vseeno Logitech Internet Navigator, ki jo imam sedaj, roke se na tej tipkovnici nekako bolje počutijo:D
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

delfinus ::

Ne recem, nove tipkovnice so zelo fensy in ponujajo mnogo dodatnih moznosti, ki jih klasicne nimajo. Ce pa je tipkanje vec kot zgolj zabava in obcasno tipkanje pa vsekakor priprocam Cherryko G-80 ali pa G-81. Sam imam G-81 ze od 1995 leta in mi se danes deluje tako kot prvi dan. Tudi crke na tipkah niso prav nic zbledele ali se obrabile. Moram pa povedati, da sem na njej naredil malo morje seminarskih nalog in raziskovalnih nalog, clankov, 2 diplomi in en magisterij, sedaj pisem pa se doktorat in dela se tako kot mora. Pred dobrim mesecem sem jo polil s sokom, sem skoraj ze obupal in sem mislil, da bom le koncno kupil novo, a sem si vzel cas in jo razdrl na prafaktorje vsako tipko posebej iztaknil, vzel ven folijo in jo scistil in sedaj dela kot nova, ce ne se boljse, prepucal sem jo kompletno.

Za multimedijo in fensijado definitivno kaj s slik, ki ji prilagas, za profi delo in na dolge ture pa vsekakor kaj v visjem rangu Cherry. Tudi Cherry ima sedaj eno linijo muldimedijskih mislim, da je G-86 ce se ne motim. Ena je celo brezzicna na solarne celice ena pa tak na zico. Imajo jo pa pri E-misiji. Chech it out. Tipkovnica Cherry G86 Xpress

Bi pa priporocal nekaj kar zelo pogosto dobro tipkovnico loci od slabe - TEZA.

lp, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Matjazy ::

Če rabiš dobro tipkovnico kupi Keytronic!!

Gapi ::

Dellfinček: Maš mogoče v mislih IBM tipkovnico, uno tastaro od 486?
No person is rich enough,to buy back his past.

kajzer ::

Nabolje da greš v tako trgovino , kjer imajo veliko izbiro dobrih tipkovnic in vse poskusiš, katera ti najbolj odgovarja. Saj tko js nardim.

cryptozaver ::

1. HP/UX masine (ne vem oznake)
2. DELL (standardna SLO)
3. Logitech (prva slika)

Poldi112 ::

Prej sem imel leta Cherry, zdaj sem pol leta nazaj kupil Keytronic. Kot dan in noc. Ampak je podobno kot monitor. Ne ves da je zanic, dokler nimas enega boljsega. Cherry nikoli vec ne bo moja tipkovnica. Ostalih niti ne poznam. Razen ene od ibm, ki je tudi zanic (cesar pa nikakor ne posplosujem na vse ibm tipkovnice)

Smorny ::

Jaz pa iščem dokaj majhno NESLIŠNO tipkovnico in po možosti neslišno miš, ker sva s punco v garsonjeri in ponavadi delam pozno v noč, tako da je moje vneseno tipkanje in klikanje baje zelo moteče :8) .
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

boštjan ::

potem je Tipkovnica Logitech UltraX Flat ANG Oem pravšnja zate.miš pa kako novejšo od logitecha(mx510,mx500,mx500 al pa serija CLICK) ali pa eno od microsofta

Microsoft ::

Pred enim letom kupil Logitech Internet Navigator SE (druga slika) za 12k.

Vse dela vredu, sploh pa so mi vsec multimedijske tipke. Npr. prtisnem iTouch tipko, in sem ze na Slo-Tech strani.:P Pa tudi one tipke za musko se fajn razumejo z Winamp 2.81.

Edino, kar bi lahko oznacil kot slabost je ta, da je treba desno Shift tipko pritisnat bolj na sredini, da gre mehko dol. Hm, mogoce je to posledica stresanja jeza v smeri pest --> tipkovnica...:D
Pa potem je tu če ena stvar; če PC ugasneš, se izklopi F-Lock. S tem se da spreminjat pomen tipk F1-F12. Tako, da če uporabljaš te tipke, moreš pač na začetku pritisnat tipko F-Lock. Zdej za mene to ni kak večji napor...

Teža tikpovnice? Pojma nimam, ker je ne držim v roki oz. je nimam na kolenih, ko pišem. Sploh nevem, od kje vam ideja, da se tipkovnice ločijo po tem, kolko so težke. Zarad mene, če ma 50kg, samo da mi mize ne zlomi.;)

Pa ko je že eden malo višje napisal; prepiš si na listek tipkovnice, ki so omenjene v tem postu, pejt v trgovino in zatež, da bi rad malo vsako sklofal. Potem se pa odloč.8-)

Če ne druzga, ti priporočam žično zipkovnico. Moje osebno mnenje.0:)


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

globoko grlo ::

No ja, če boš veliko tipkal, si definitivno omisli eno natural keyboard, tako, ki ima razdeljeno levo in desno polovico, probaj in boš videl razliko, se ji ne reče zastonj natural.

Sam sem gledal M$jevo in logitechovo in sem se odločil za M$jevo, na otip in pogled bolj kvalitetna.


Vsekakor pojdi v štacuno in poglej in pretipaj (pa še prodajalko zravn:D ) kar ti pod roke pride in boš videl.

matic ::

Sem ze bil v stacuni... preslatal vse... razen prodajalke... punca ni pustila >:D Pa je blo prevec enih ukusov... Sej lih ne tolk dolg nazaj sem si kupu Keytronic... pa je podn! Mogoce samo moj model, ampak levi del tipkovnice pa v bistvu celota - ko tipkam mi full tipk ne zagrabi in tako veliko tipk spusti!

Teza tipkovnice je kr neki... verjetno misliss, da bi morala biti tipkovnica cim tezja in ne cim lazja!? lahke tipkovnice so meni zanic! pretezke pa tut ne kul... tko da to nima fore!

Tipkovnico pa rabim predvsem za pisanje programov - PROGRAMIRANJE. In razmisljam da bi vzel tole UltraX - ker imam tudi jaz ta problem s punco, da jo moti, ko tipkam pozno v noc! Za programiranje pa se mi zdi da bi bilo itaq lazje delat na ENG tipkovnici, kar dela dosti ljudi... jaz se vedno vztrajam na SLO, ceprav CZSjev sploh ne uporabljam.


Hmm.... torej ... UltraX verjetno bo? Moti me edino ta MALI enter! :( Se kaj drugega slabega na tej tipkovnici?!
-----------------------------------------
podpis: _____________

mirkuma ::


Microsoft Natural MultiMedia Keyboard

Ergonomska in ima odlicen obcutek pri tipkanju..edini minus je ze zgoraj omenjeni F-Lock, ki pa ni omembe vredna pomanjkljivost (pac ima jo tudi konkurenca - Logitech ).
S tipkovnico sem 100% zadovoljen, dodatne tipke so povsem programsko nastavljive...
Tudi moj kolega ki veliko pise za revije jo uporablja ze vec let...
Cena je ~ 12.000 SIT, vendar je po mojem mnenju vredna vsakega tolarja!

Se to na sicer angleski tipkovnici so dodatno odtisnjeni SLO znaki, tako da se ni treba mucit z nelicnimi nalepkami kot pri Logitechovih modelih...
Lahko pa seveda kupis tudi nelokalizirano tipkovnico.

Edino kar bi znalo biti motece je postavitev tipk PgUp, PgDown, Home, End...poglej si sliko...obrnjene so pokonci, kar na zacetku zelo moti, a ko se navadis ni vec problema..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mirkuma ()

PrimozR ::

Jet mam obično za 3k, tut prej sm meu tako, pa sm čist zadovoljen. Ni multimedijska pa tut brezžična ni:D . Sem pa hotu Logitechovo internetno, sam sm se odloču da je ne rabm.

tiborrr ::



Tako imam tudi sam. Preverjeno se dobro tipka, le na polovico manjsi "enter" se bos moral navaditi.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

antonija ::

Jst pa sovrazim mahen enter...;(( Ce ze kopujem ornk tipkovnico, pol hocem da je enter dost velik da se da udobno uzgat po njem ko kej noce delat tko kot mora.>:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

ginekolog ::

Cherry G80-3000. Imam jo že ~20 let, od leta 1984. Tipke so praktično večne (imajo male magnetke in vakum). Dela brezhibno in je ne zamenjam za nobeno od teh novih, ni primerjave v kvaliteti. Ko se je umazala, sem tipke vzel dol in v pomivalni stroj s tipakmi in plastiko --> sveti se kot nova :)

http://www.nakupovanje.net/catalog/p156...

Je pa zanimivo, da cena v 20 letih ni padla, kar je v računalništvo praktično neverjetno. Takrat sem dal 150 dem, sedaj pa stane isto :)
Divers do it deeper.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero tipkovnico uporabljate? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
11913729 (11488) Half-Saint
»

Nova anketa: Koliko ste odšteli za tipkovnico in miško s podlogo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
877218 (5870) specterss
»

nakup tipkovnice

Oddelek: Kaj kupiti
352768 (2211) snajper_SLO
»

Kvalitetna črna tipkovnica

Oddelek: Kaj kupiti
382343 (1662) bastadu
»

nakup tipkovnice

Oddelek: Kaj kupiti
121298 (1113) glinik

Več podobnih tem