» »

AMD RX Serije

AMD RX Serije

Temo vidijo: vsi
««
64 / 94
»»

Grey ::

hamez66 je izjavil:

Pri miningu:

Število izračunanih rešitev / poraba je pri 7870 višja, kot pri 270. Torej več rešitev pri isti porabi.

Enaki clocki na CPU/RAM na obeh karticah?

hamez66 ::

Grey je izjavil:

hamez66 je izjavil:

Pri miningu:

Število izračunanih rešitev / poraba je pri 7870 višja, kot pri 270. Torej več rešitev pri isti porabi.

Verjetno misliš enaki clocki na GPU/ram. Ne, 270 ima višjo frekvenco in hitrejši ram.

Čisto tako mimogrede, ne trdim, da bo enako pri 5xx, ampak sodeč po temu, da bo frekvenca GPUja višja, sklepam, da bo poraba neproporcionalno višja. Pri Nvidiah je npr. tako, da če zmanjšaš Power limit na kakšnih 60-70%, prideš v sweet spot, kjer je najnižja poraba glede na število rešitev, ampak se zaradi zmanjšanja power limita tudi zniža frekvenca.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

D3m0r4l1z3d ::

Vprašanje ali bo konkretno navita rx 580 dosegla tovarniško navito asus 1060 strix oc, ki nič ne trotla, razen po performancu v doomu, kjer polaris povede že zdaj
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Zgodovina sprememb…

hamez66 je izjavil:

Grey je izjavil:

hamez66 je izjavil:

Pri miningu:

Verjetno misliš enaki clocki na GPU/ram. Ne, 270 ima višjo frekvenco in hitrejši ram.

Ja, to sem mislil. No glede na GPUBoss sta precej enaki v miningu. Razlika pride ker je tam po defaultu 100MHz nižji clock za 270tko tako kot je reference model. Če sta obe na 1GHZ bi moralo biti dokaj enako - mogoče še vedno malo v prid 270tki po porabi. Ampak lej, ti maš kartice in inštrument. Jaz imam samo grafe z GPUBossa ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Grey ()

Saj pri Nvidi je podobno. Kartice imajo sweet spot, kjer je najnižja poraba glede na število solucij, nekje med 60 in 70%. Frekvenca gpuja sicer nekoliko pade, a zaradi tega porabi veliko manj energije.

Na stock nastavitvah (100% power limit) imajo kartice okoli 2.6 solutions/watt, ko pa znižam power limit na 62%, dobim 3.5 solutions/watt.

Je pa tudi odvisno od kartice do kartice, nekatere so malo boljše, druge malo slabše. Ista firma, isti tip, pa je lahko med njimi nekaj razlike.

Saj načeloma se čisto strinjam, da naj bi nov proizvod prinesel boljšo porabo na watt, težava je v tem, da višanje frekvence neproporcionalno poveča porabo. Se pravi povečaš frekvenco za 10%, poraba pa zraste za 20% (ti dve številki sta izmišljeni, ker nisem vsega preračunaval )

Zgodovina sprememb…

hamez66 je izjavil:

Saj pri Nvidi je podobno. Kartice imajo sweet spot, kjer je najnižja poraba glede na število solucij, nekje med 60 in 70%. Frekvenca gpuja sicer nekoliko pade, a zaradi tega porabi veliko manj energije.

Na stock nastavitvah (100% power limit) imajo kartice okoli 2.6 solutions/watt, ko pa znižam power limit na 62%, dobim 3.5 solutions/watt.

Je pa tudi odvisno od kartice do kartice, nekatere so malo boljše, druge malo slabše. Ista firma, isti tip, pa je lahko med njimi nekaj razlike.

Saj načeloma se čisto strinjam, da naj bi nov proizvod prinesel boljšo porabo na watt, težava je v tem, da višanje frekvence neproporcionalno poveča porabo. Se pravi povečaš frekvenco za 10%, poraba pa zraste za 20% (ti dve številki sta izmišljeni, ker nisem vsega preračunaval )

Se razume ja. Ampak ti pa overall ne računa hitreje, samo več jih narediš za 1 W porabljene moči in se ti bolj splača, ker manj elektrike pokuriš in se ti hitreje povrne. Potem si verjetno tudi obrnil koliko jih narediš na minuto ali uro in vzel optimum teh dveh krivulj?

Kar se tiče GPUBossa, pomoje oni to malo narobe računajo. Zgoraj na grafih kaže, češ da je 270 veliko bolj efektivna

(http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-270-v... - performance per watt 7.8 vs 6.5), ampak pomoje to oni računajo benchmark, ki ga kartica doseže, deljeno z TDP, namesto, da bi računali benchmark deljeno z porabo, ki jo pokaže inštrument.

Pa kaže tudi, češ da ima 7870 višjo default frekvenco - kar je pa potem spet odvisno od kartice do kartice. Nekatere so OC, nekatere niso, itd.

Ja, pravilen pristop je tak, da najdeš sweet spot, kjer se krivulji sekata. Ampak so zraven še drugi elementi, npr. kako vroče so kartice, kako vroče je v stanovanju itd., zato jih raje lavfam malo nižje, kot bi bilo optimalno za dobiček. Ker se cena coinov spreminja, se tudi sweet spot spreminja, s tem se mi pa ne da ukvarjat, zato jih lavfam lepo pri okoli 65% in je to to. :) Je pomoje tudi bolj zdravo za kartico, da ne lavfa na polno.

Zgodovina sprememb…

Telbanc ::

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Vprašanje ali bo konkretno navita rx 580 precej presegla tovarniško navito asus 1060 strix oc, ki nič ne trotla, razen po performancu v doomu, kjer polaris povede že zdaj

To je dejstvo ne vprašanje.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

hamez66 je izjavil:

Kar se tiče GPUBossa, pomoje oni to malo narobe računajo. Zgoraj na grafih kaže, češ da je 270 veliko bolj efektivna

(http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-270-v... - performance per watt 7.8 vs 6.5), ampak pomoje to oni računajo benchmark, ki ga kartica doseže, deljeno z TDP, namesto, da bi računali benchmark deljeno z porabo, ki jo pokaže inštrument.

Pa kaže tudi, češ da ima 7870 višjo default frekvenco - kar je pa potem spet odvisno od kartice do kartice. Nekatere so OC, nekatere niso, itd.

Ja, pravilen pristop je tak, da najdeš sweet spot, kjer se krivulji sekata. Ampak so zraven še drugi elementi, npr. kako vroče so kartice, kako vroče je v stanovanju itd., zato jih raje lavfam malo nižje, kot bi bilo optimalno za dobiček.

Haha, savna included :D Sem videl en članek na to temo ja - da se eni kar delno ogrevajo na tak način (če imajo res ogromne farme iz GPUjev) in da so najboljši izkoristki v hladnih krajih, ker manj pokuriš za hlajenje (to če greš res v detajle glede optimizacije). Zanimiv stuff to :)

Ja, eni porabijo precej denarja za ogrevanje, nekateri smo pa z ogrevanjem celo zaslužili. Ampak počasi postaja savna, hehe.

Kar se mene tiče, predvidevam, da ne bo bistvene razlike med 480 in 5xx, ker konec koncev se bo dalo tudi 5xx underclockati in undervoltati, za doseganje boljše efektivnosti. Ampak ker so 480ke cenejše, bodo verjetno boljši nakup.

Ne trdim, da bo tako, lahko da se motim.

iloveboobz ::

iloveboobz je izjavil:

https://videocardz.com/68526/amd-radeon...

some say 1700Mhz on h20 :)):)):))

Se ne bom čudil, če bo tako tudi na launch day (glede na to, da je uporabljal press driverje). Do sedaj so vsak launch failali in ga potem polirali. Overclock scaling je precej podoben RX4xx cca 13 MHz na mV, le začenjajo za 100 MHz višje. Tu je bila težava, da ima (baje) power limit bug in mu ni delal. Tako, da ni mogel overclockat normalno naprej. To je ena varianta. Druga pa je, če power limit ni delal zato, ker je bil že ves čas do konca odprt :) Bomo videli, kaj je iz tega. Lahko je zelo dobro (in je bilo daleč od končnega overclocka), lahko je zelo slabo (opcija, ki sem jo prej napisal).

Glej na 5:14

RX 480 - 1510 mhz.

Na zraku...

I overclocked to 1510 MHz with my RX480 and scored 5054 on Time Spy. Which is #1 in the world for the RX480 R7 1700 combo.

:D

Zgodovina sprememb…

Grey je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

Se ne bom čudil, če bo tako tudi na launch day (glede na to, da je uporabljal press driverje). Do sedaj so vsak launch failali in ga potem polirali. Overclock scaling je precej podoben RX4xx cca 13 MHz na mV, le začenjajo za 100 MHz višje. Tu je bila težava, da ima (baje) power limit bug in mu ni delal. Tako, da ni mogel overclockat normalno naprej. To je ena varianta. Druga pa je, če power limit ni delal zato, ker je bil že ves čas do konca odprt :) Bomo videli, kaj je iz tega. Lahko je zelo dobro (in je bilo daleč od končnega overclocka), lahko je zelo slabo (opcija, ki sem jo prej napisal).

zacenjajo 100mhz visje z temu primerno visjo voltazo (ahem 8+6). Ce je dvignjena stock frekvenca, se ne pomeni, da se je dvignu max freq. ceiling.

iloveboobz je izjavil:

Grey je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

zacenjajo 100mhz visje z temu primerno visjo voltazo (ahem 8+6). Ce je dvignjena stock frekvenca, se ne pomeni, da se je dvignu max freq. ceiling.

V glavnem bo večina AIB mela en 8 pinski power. Čipi bojo šli čez 1500 to je zdej že jasno. Kolk soka bo treba, za 1500mhz, bomo vidli 18. tega.

Ne rabiš šlogat. Tiste ki majo 6+8 power, glede na to kolk grejo zadnje rx480, znajo iti čez 1550. Mogoče še kaj več.

Zgodovina sprememb…

gddr85 ::

pa up to 250w :P

dolenc ::

6+8 nima veze z ničemer

DarwiN ::

dolenc je izjavil:

6+8 nima veze z ničemer

Špica vampi, potem pa se mogoče lahko nadejamo, da bo poraba OC primerkov bliže 150W, ne 250W.. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Bo še kdo verjel, da je 580 nova generacija.

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Na nek način je boljša od RX 480. In to je glavno.

rx480 OC je tut bolše od rx480, your point ?

D3m ::

Golf VII je tudi enako Novi Golf VII.

Trolololololol.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

iloveboobz je izjavil:

Sej vemo, zakaj je boljša.

Ne rabiš filozofirat. Verjetno ti je že žal. da nisi kupil gtx 1060 3gb ?

Predator X ::

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Zakaj imaš potem kaby lake in ne skylake i7 6750K.

Zgodovina sprememb…

Telbanc je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

Sej vemo, zakaj je boljša.

Ne rabiš filozofirat. Verjetno ti je že žal. da nisi kupil gtx 1060 3gb ?

ne, vesel sem da mam 480, ker bom lahko zdej flashal 580 bios gor in vsaj naprej trolal >:D

D3m je izjavil:

Golf VII je tudi enako Novi Golf VII.

Trolololololol.

ajde, če je mal drgačn blatnik še ni kr nov avto za to :) No, za vagovce je :)

Zgodovina sprememb…

LOL.

Saj pod pokrovom je tudi drugačen.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Ja ? Such as ?

Motor. Boš sedaj toplo vodo izumljal?
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

base model je še vedno 1.2Tsi, ne glih motor od včeri

Saj veš, da je več revizij motorja?
|HP EliteBook|R7 8840U|

Formula 1 ::

iloveboobz je izjavil:

base model je še vedno 1.0 Tsi, ne glih motor od včeri

Sem poravil zate ;)
Sicer pa upam da ali bodo te nove za isto cene kot prejšnje na voljo takoj še raje bi pa te RX4xx serijo za malo ceneje kot je sedaj :P

iloveboobz je izjavil:

ne, vesel sem da mam 480, ker bom lahko zdej flashal 580 bios gor in vsaj naprej trolal >:D

Ti pa si šaljivec! :)

Grey je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

just wait and see >:D

Formula 1 je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

base model je še vedno 1.0 Tsi, ne glih motor od včeri

Sem poravil zate ;)
Sicer pa upam da ali bodo te nove za isto cene kot prejšnje na voljo takoj še raje bi pa te RX4xx serijo za malo ceneje kot je sedaj :P

heh pa res :D

Zgodovina sprememb…

Grey je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

To itak ni noben problem, sem v bios na plati dodal sata kontroler, da se je bootal pač na ta način. Mel sem (noonbootable) sata kartico za na pci vodilu..... na plati pa ni blo sata kontrolerja...Če dam za primer.

Z biosem se da narest vsesorta. Mam wiliams eprom prgoramer, pa se lah hecam s tem, če mi paše....sam cajta ni...

Nekej pišejo na netu, da ta serija se bo bolje navijala, mislim na 580.

Zgodovina sprememb…

Telbanc je izjavil:

Grey je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

To itak ni noben problem, sem v bios na plati dodal sata kontroler, da se je bootal pač na ta način. Mel sem (noonbootable) sata kartico za na pci vodilu..... na plati pa ni blo sata kontrolerja...Če dam za primer.

Z biosem se da narest vsesorta. Mam wiliams eprom prgoramer, pa se lah hecam s tem, če mi paše....sam cajta ni...

Seveda se bo bolje navijala. Ma tega ne moreš z BIOS dogradit na RX480. Ko da bi reku, da boš na disketo shranil Internet... :)

Grey je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Grey je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

Seveda se bo bolje navijala. Ma tega ne moreš z BIOS dogradit na RX480. Ko da bi reku, da boš na disketo shranil Internet... :)

Da se vsesorta. Grafa ne bo šla nič hitreje, mel pa bo "Rx580" in ponoči lepe sanje.

SuperVeloce ::

Predator X je izjavil:

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Zakaj imaš potem kaby lake in ne skylake i7 6750K.

Za kaby vemo, da ima precej spremenjen proizvodni proces. Za 580 je pa to vse manj verjetno, da je res kaj drugače.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

AMD je šaljivec, če misli, da ga, razen die hard fanboyi, ne bodo spregledali. Tisti, ki ste o boljših revizijah rx 480 sanjali, evo vam rx 580, nova generacija grafičnih od AMDja.

D3m0r4l1z3d je izjavil:

AMD je šaljivec, če misli, da ga, razen die hard fanboyi, ne bodo spregledali. Tisti, ki ste o boljših revizijah rx 480 sanjali, evo vam rx 580, nova generacija grafičnih od AMDja.

Napredek je in to je glavno.

- Izboljšanje VRMjev/napajanja, debelejše hladilno telo/več ventilatorjev = višja cena
- Višja voltaža in overclock = nesorazmerno višja poraba

To je zate napredek? Vsi ti minusi samo zato, da lahko iz obupa ponudiš dodatnih ~100Mhz oz par usranih fps-jev? Če je bil Polaris še nekak 2015-1016 gpu, potem bo ta jajc 2014-2015 tehnologija.

Nazadovanje, nič novega. Lahko pa lastniki rx 480 mirno spijo. Khm, hojnik ,khm.

Lastniki RX 580 lahko upajo, da bo šlo kartico upgrejdat oziroma flashat s 480 biosom. Zanemarljivih 5 fps manj, ampak zgolj ~50 stopinj in neslišna kartica na ornk 2.5 slot state of the art hlajenju. :))

Hehe, ja, undervoltal jo bodo lahko, da bo na default frekvencah dost tiha in pod 180w.

Q2 se izteče 30.6. in Vega bo takrat pomirila vse dvomljivce v AMD, tako ali drugače. Fiji pa bo drugo svečko upihnil.

Zgodovina sprememb…

Čemu lajate?
|HP EliteBook|R7 8840U|

D3m je izjavil:

Čemu lajate?

Konec praznikov, zeeeh...

Rx 580 bo dobra grafa, isti ko so špukali po rx 480 zdej delajo isto...

Zgodovina sprememb…

D3m je izjavil:

Čemu lajate?

Na Rebrandeon, nič osebnega.

petrus ::

Malo zgodovine re-brandov:
stati inu obstati

Ločiti je treba med rebrandi, ko so v prednosti in takrat, ko niso. V obeh primerih je nateg, ampak, ko niso v prednosti pa še rebrandi, je pa fail.

dolenc ::

Tud jst sem mnenja, da je refresh čipa zlo pozitiven, to da so pa rebrand naredil, v kar novo serijo, pa precej zlobno, pač nategnejo te kjer se da :)

RejZoR ::

dolenc je izjavil:

Tud jst sem mnenja, da je refresh čipa zlo pozitiven, to da so pa rebrand naredil, v kar novo serijo, pa precej zlobno, pač nategnejo te kjer se da :)

Sej se strinjam, ampak se ne spomnim takega outraga, ko je NVIDIA rebrandala ene 4 generacije G80 čipa... 8800GTS, 8800GT, 9800GTX in GTS 250. Je folk že kar pozabil? Ko pa AMD to naredi 2x je pa konc sveta.

Pa roko na srce, pri low end segmentu je čist vseen drek, folk itaq nima pojma kaj vse funkcije grafične sploh pomenijo, vseeno pa morajo bit kartice tehnološko dost napredne, da ni budalaštin kot GeForce 4 MX, ki je bila v dobi pixel shader kartic 2 generaciji star rebrand brez te funkcije. Radeoni to imajo, ker so že od HD7900 serije naprej enako zmožne kar se tiče DX12. Torej je dejansko samo stvar cene in performansa. Ki pa ga roko na srce tudi imajo. Folk samo pozablja, da RX 400 in 500 serija NISTA high end. To je bil R9 Fury in prihajajoča RX Vega. Zato zanju ne veljajo ista "pravila" vedno sveže arhitekture. Isto je bilo z R9 300 serijo. To ni bil high end.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
««
64 / 94
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica (strani: 1 2 3 4203 204 205 206 )

Oddelek: Kaj kupiti
102681335108 (639) easyrider3
»

Gtx 1060 ali RX 480 (strani: 1 2 3 425 26 27 28 )

Oddelek: Kaj kupiti
1395223794 (187506) Predator X

AMD Radeon R9 400 Series (strani: 1 2 3 4118 119 120 121 )

Oddelek: Strojna oprema
6004753342 (609998) gddr85

Več podobnih tem