Forum » Strojna oprema » AMD RX Serije
AMD RX Serije
Temo vidijo: vsi

PredatorX ::
A je to slučajn Quadro GPU?
Molnar ne pametuj... če ima kdo rešitev naj jo na lep način pove.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PredatorX ()

Telbanc ::
iloveboobz je izjavil:
cepki za usesa prilozeni ?
V sosednji temi, si poglej kako je potrebno zraven Evga 1080 imeti gasilni aparat.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Leprechaun ::
Sem danes naročil rx 470 NITRO 4GB iz FR Amazona za 160€ z vključeno poštnino..
Se mi zdi kar dober deal.
Se mi zdi kar dober deal.

Leprechaun ::
https://www.amazon.fr/gp/product/B01J1J...
Očitno več ni na razprodaji, kolikor pa sem videl jih imajo pogosto med 160 in 170€.
Očitno več ni na razprodaji, kolikor pa sem videl jih imajo pogosto med 160 in 170€.

Robertos664 ::

D3m ::
iloveboobz je izjavil:
V sosednji temi, si poglej kako je potrebno zraven Evga 1080 imeti gasilni aparat.
Plus obnovo iz prve pomoči v primeru zastrupitve pri požaru in nudenju prve pomoči.

ahhh ta naš hojnik.
|HP EliteBook|R7 8840U|

next3steps ::
Kombinacija za silvestersko noč:
RX 480, da nas bo grela.
GTX 1080, da nam bo dala vizualne efekte, ko bo zagorela.
In Note7, za postproduction in audio efekte.
Ognjemet na toplem, skratka.
RX 480, da nas bo grela.
GTX 1080, da nam bo dala vizualne efekte, ko bo zagorela.
In Note7, za postproduction in audio efekte.
Ognjemet na toplem, skratka.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: scipascapa ()

D3m0r4l1z3d ::
Fora je v tem, da je rx 480 krš gpu, pri geforcih pa je VRM samo pri evga krš. Juhey!
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Robertos664 je izjavil:
http://www.tomshardware.com/news/zotac-...
RX v ZOTAC ZBox
http://www.techradar.com/news/this-tiny...
1070 in 1080 sta tudi v prenosnikih, vprašanje ali si upajo rx 480 dati v prenosnik.

anmyal z takimi neumnimi ti pa res ni treba.
Moderatorji te nočejo bannat al kaj.
Verjetno dobim danes RX.
Verjetno dobim danes RX.
Zgodovina sprememb…

iloveboobz ::
iloveboobz je izjavil:
Plus obnovo iz prve pomoči v primeru zastrupitve pri požaru in nudenju prve pomoči.
ahhh ta naš hojnik.
da nebo potem presenecenje, k bojo reviewi...

Zoatc ZBox bo verjetno fanless oziroma bo Zbox vseboval 2x 140fan, čeprav neverjamem RX 480 bo pa throttlala. Sej zna bit na 800-900MHZji.
Mogoče kdo ve zakaj ni več Club 3D?
Mogoče kdo ve zakaj ni več Club 3D?
Zgodovina sprememb…

Verjetno dobim danes RX.
Katero si potem naročil? Poeočaj kaj glede fan curve in ostalega.

Še vedno je gcn, tole bo moralo biti pod 1ghz

D3m0r4l1z3d je izjavil:
Fora je v tem, da je rx 480 krš gpu, pri geforcih pa je VRM samo pri evga krš. Juhey!

Ga pa pokaš.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Recimo Gigabyte je dal na RX 480 manjši cooler, kot na GTX 1060.
Če se nemotim samo po vašem ima custom GTX 1060 8 pinski connector čisto po neumnosti. Na zadnje kakor se pa gledal je pa RX 480 GTR imela porabo med 80-100W. Odvisno od aplikacije (seprav je res 120-130W TDP).
In glejga zlomka, GCn se lahko zelo učinkovito uporabi (DOOM) pa imaš RX 480 takoj za GTX 1070.
Če se nemotim samo po vašem ima custom GTX 1060 8 pinski connector čisto po neumnosti. Na zadnje kakor se pa gledal je pa RX 480 GTR imela porabo med 80-100W. Odvisno od aplikacije (seprav je res 120-130W TDP).
In glejga zlomka, GCn se lahko zelo učinkovito uporabi (DOOM) pa imaš RX 480 takoj za GTX 1070.
Zgodovina sprememb…

GenZNPC ::
A je to slučajn Quadro GPU?
Ne ni quadro, je kr obicna GTX,
ze kepler je imel 10bpc in 4:4:4 z pravim kablom in monitorjem.
skibidi

scipascapa je izjavil:
+20 pt
+ nekaj EUR še nakazilo
drugače dober deal?
Je dober deal. GTX 1060 se začne pri 255EUR.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

kiFni ::
Se komu dogaja da ima visok gpu load v idle, kartica nič ne dela, oziroma nekaj kar se nikjer ne vidi? rx480.

Deal ni dober, izbere pa trenutno tud nimaš kej dost :)
Cena bi lahko bila 0 pa plačam samo PTT.

|HP EliteBook|R7 8840U|

dolenc ::
No videš to bi bil dober deal 
Mal so še napihnjene cene ker so lahko, če so lahko ob izzidu prodajali za 219eur 4gb izvedbo(ki je bila v resnici 8gb), pa sigurno niso minusa tovkli. Tko da to bi bil dober deal.
Trenutno cene pa pač, če rabeš(hočeš met) plačaš, teh par 10eur gor/dol, sigurno bi pa lahko ble cenej.
Pa še da mal strnem prve vtise moje pečice.
Poraba se res giblje povprečno okoli 100w, če je verjeti gpuzju, skače pa med cca70w-150w, kakšna špica gre tudi gor, večino časa pa tam okoli 90-100w. (gpuz odpru med igro in je lavfal cel dan, igra pa tudi :))
Zdej glede na to, da je prejšna r 260x ravno tako kazala nekje 90w-100w (res pa da brez nihanj navzgor), se tale precej bolj segreje.

Mal so še napihnjene cene ker so lahko, če so lahko ob izzidu prodajali za 219eur 4gb izvedbo(ki je bila v resnici 8gb), pa sigurno niso minusa tovkli. Tko da to bi bil dober deal.
Trenutno cene pa pač, če rabeš(hočeš met) plačaš, teh par 10eur gor/dol, sigurno bi pa lahko ble cenej.
Pa še da mal strnem prve vtise moje pečice.
Poraba se res giblje povprečno okoli 100w, če je verjeti gpuzju, skače pa med cca70w-150w, kakšna špica gre tudi gor, večino časa pa tam okoli 90-100w. (gpuz odpru med igro in je lavfal cel dan, igra pa tudi :))
Zdej glede na to, da je prejšna r 260x ravno tako kazala nekje 90w-100w (res pa da brez nihanj navzgor), se tale precej bolj segreje.

Da ne bo preveč solate v enem postu :)
Ponoč mi ni dal mira, pa sem še mal navijanje sprobal.
Samo, če povečam tdp limit na 50% in nastavim jedro na 1400mhz dela. Voltaža hitro poskoči iz privzetih cca1.05v na 1.15v. Fino, sem si mislil :), gremo na 1500mhz...
Po parih restartih sem nekako pogruntal, da ne bo šlo
.
Če sem dodal še +0.01v jedru je nekje pri 1480mhz stabilen(vsaj heaven test), s tem da občasno zaniha.
Rami gredo direkt iz 2000mhz na 2250mhz(več ne gre slider), pa dela.
Kar sem lahko naredil z sliderji sem, pa do 1500mhz ni šlo, tako da sem obupal.
Sedaj reva lepo teže na privzeti frekvenci z malo znižano voltažo, kar ji najbolj paše.
-----
Ja vseeno je kakšen tdp je, te oznake so tko mal iz riti potegnjene :)
Važen je kolk dejansko porabi.
Ponoč mi ni dal mira, pa sem še mal navijanje sprobal.
Samo, če povečam tdp limit na 50% in nastavim jedro na 1400mhz dela. Voltaža hitro poskoči iz privzetih cca1.05v na 1.15v. Fino, sem si mislil :), gremo na 1500mhz...
Po parih restartih sem nekako pogruntal, da ne bo šlo

Če sem dodal še +0.01v jedru je nekje pri 1480mhz stabilen(vsaj heaven test), s tem da občasno zaniha.
Rami gredo direkt iz 2000mhz na 2250mhz(več ne gre slider), pa dela.
Kar sem lahko naredil z sliderji sem, pa do 1500mhz ni šlo, tako da sem obupal.
Sedaj reva lepo teže na privzeti frekvenci z malo znižano voltažo, kar ji najbolj paše.
-----
Ja vseeno je kakšen tdp je, te oznake so tko mal iz riti potegnjene :)
Važen je kolk dejansko porabi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dolenc ()

Ne gre več popravit, dodal sem 0.1v ne 0.01.
kiFni, moja ostaja pri miru. A maš 2 monitorja?
kiFni, moja ostaja pri miru. A maš 2 monitorja?

SuperVeloce ::
Ubistvu ni iz riti potegnjeno. Nove generacije graficnih kartic se kar lepo striktno drzijo predvidenega TDPja. Ce gpu prebije, se frekvenca zniza. Simpl ko pasulj. Seveda je dejanski limit na custom dizajnih ponavadi precej dvignjen, pa vseeno...
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

RX 480 144 TMU, 36 CU, 32 ROP, 2304 stream proc.
R 260X 56 TMU, 14 CU, 16 ROP, 896 stream proc.
razlika mora biti pa velika.
R 260X 56 TMU, 14 CU, 16 ROP, 896 stream proc.
razlika mora biti pa velika.

|HP EliteBook|R7 8840U|

Znotraj iste oznake TDP se lahko skriva čip ki skuri 150w in čip ki skuri 80w, tdp pač ni oznaka porabe, torej če že spremljaš porabo(ki se prenese v oddano toploto, ker je pač štrom) je tdp oznaka čist... brezveze.
Seveda mi je jasna razlika med 260x in radijatorjem, bil je samo komentar na prikazano porabo.
Pa še ena zanimivost... Assassins creed 3 mi šteka, in ne morem nič narest, da mi ne bi, med tem ko sem z bivšo gtx960(jep velik jih zamenjam) zadevo obrnil. Za trojko mi je vseeno, ker je že padla, upam pa da bo 4rka kej drugačna.
Seveda mi je jasna razlika med 260x in radijatorjem, bil je samo komentar na prikazano porabo.
Pa še ena zanimivost... Assassins creed 3 mi šteka, in ne morem nič narest, da mi ne bi, med tem ko sem z bivšo gtx960(jep velik jih zamenjam) zadevo obrnil. Za trojko mi je vseeno, ker je že padla, upam pa da bo 4rka kej drugačna.

Znotraj iste oznake TDP se lahko skriva čip ki skuri 150w in čip ki skuri 80w, tdp pač ni oznaka porabe, torej če že spremljaš porabo(ki se prenese v oddano toploto, ker je pač štrom) je tdp oznaka čist... brezveze.
Vem, da TDP ni oznaka porabe.
Ja R 260x je bolje od APU-ja.
Čakamo na 700 - 1000 stream APU.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

hec je ker je tdp oznaka za oddano toploto _celotnega_ boarda, ne samo gpu čipa. Ker se štrom more v neki pretvorit, je tdp bolj ali manj tipična maks poraba _celotne_ karte.

FireSnake ::
Se komu dogaja da ima visok gpu load v idle, kartica nič ne dela, oziroma nekaj kar se nikjer ne vidi? rx480.
Imaš dva monitorja?
In koliko je to visok GPU load?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

SuperVeloce ::
mešaš med target tdp za cooling, ki ga recimo navedejo pri cpujih za lažje načrtovanje hlajenja... pri gpujih pa vsak proizvajalec določi max tdp karte, ki se ga krmiljenje natančno drži. je pa res, da če imaš gpu ki ima design target 80w tdp, težko spraviš čez recimo 150w tdp, tudi ko dvigneš power limit in dvigneš voltažo. se je dogajalo, da imaš pri kakšnem modelu power limit nesmiselno visok, da se izognejo throttlingu. in vse kar s tem dosežeš , je mučenje karte pod kakšnimi stress testi ala furmark
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()

Meni so že jasni pojmi in kako kaj deluje, samo težko kaj povem, če vsak v svojo stran tuli :)

FireSnake ::
Tole je pa čudno.
Kaj pravi stric gugl, si osamljen primerek?
Kaj pravi stric gugl, si osamljen primerek?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

kiFni ::
Neki sem najdu samo ni omenjena rešitev. Sem probal hot fix driver pa nič. Kot bi se zatanknile nastavitve. Sem razmišljal če bi dumpal in fleshal bios iz druge ki dela normalno.

tikitoki ::
Verjetno dobim danes RX.
moderatorji tko al tko zelo selektivno reagirajo.
scipascapa je izjavil:
+20 pt
+ nekaj € še nakazilo
drugače dober deal?
Se dobro, da je za ostale izdelke postnina in nakazilo gratis.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()

Polaris in 14nm glofo je zgodba o uspehu! Zdaj me pa bi morali bannat za tako laž.

tikitoki ::
D3m0r4l1z3d je izjavil:
Polaris in 14nm glofo je zgodba o uspehu! Zdaj me pa bi morali bannat za tako laž.
AMd je res naredil hudo napako, ko je izbral GloFo. Rad bi videl Polarisov GPU na drugi litografiji. Da bi se videlo, ce se da to malce bolj naviti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Grafična kartica (strani: 1 2 3 4 … 202 203 204 205 )Oddelek: Kaj kupiti | 1330839 (440) | tikitoki |
» | Gtx 1060 ali RX 480 (strani: 1 2 3 4 … 25 26 27 28 )Oddelek: Kaj kupiti | 223518 (187230) | Predator X |
⊘ | AMD Radeon R9 400 Series (strani: 1 2 3 4 … 118 119 120 121 )Oddelek: Strojna oprema | 751902 (608558) | gddr85 |