» »

Pravdarji na kup!

Pravdarji na kup!

kihc ::

Torej problem je naslednji:

Imam sošolca, ki bi pri nekem predmetu v petek moral biti vprašan.
Fant se je pač zaradi ali strahu, neznanja, nevem kaj odločil da bo šel ta predmet 'zalit'. Sedaj pa, ko je spet prišel k temu predmetu ga prfoksa preprosto noče prašati!;(( Do konference imamo ta predmet še 2krat (se prava časa za vprašati ga na pretek), vendar mu je pač rekla, da mu nebo dala ocene in ga bo vprašala na popravnem izpitu. Fora je v temu, da četudi ga 'zabije' ne more imeti 'pravega' popravnega izpita ker ima stabilno 2ko. Tudi ocen ima v tej konferenci dovolj (min. sta 2)

Torej, ali lahko to naredi?
Zagotovo mora obstajti kakšen zakon, ki to preprečuje. Sam sem pregledal šolski pravilnik in razen tega 'da ima dijak pravico bit vsaj 2× v šolskem letu pr nekem predmetu biti prašan', nisem našel nič pametnega.

Naj nekdo pove kako lahko rešimo človeka pred tem neupravičenim 'popravim' izpitom.

PS. Zgovarjenje na to da je šprical iz strahu, pomankanja časa za učenje itd... ne pride v upoštev - smo že poizkusili in pa tudi pogovor z razredničarko ne ker nismo ravno v najboljšem odnosu z njo>:D.

Binji ::

ce ga ne prasa in ima po ocenah 2 ne more met popravca. Amen
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

mateyyy ::

Glej, sicer ne vem, ali lahko prfoksa to nardi, kar je ali ne, ampak svetujem ti, da se vseen pogovorite z učiteljico ali razredničarko, ker na en človeški način ( brez razburjenja ) se da vse zmenit.

Glede te ''stabilne dvojke'' je pa tko, da tud ce imas ti vse leto pozitivni predmet pa zadnjo konferenco 1 imas popravni izpit in če imaš srečo ti bo prfoksa rekla, da se nauči samo zadnjo konferenco.

mescaline9 ::

Mah če je mel za bit vprašan je za to sigurno bil razlog. IMHO tista dvojka ni stabilna (vsaj zadnja konferenca ne), ker drugače mu z dvemi ocenami ne bi težila. Ziher ne. Če je pa tip to vedu, kar mislm, da je, in da je šou špricat, khm pol pa..... Demet js bi mu popravnega ruknu. Mislm ne morš it špricat napovedanga (še slabše dogovorjenga) spraševanja. Pomoje upravičen popravc, mal samokritičnosti mu ne bo škodlo tle, pa reči mu nej se nikar ne jezi na prof., je mogu prej mislit.

Kako naj bi človeka rešli? Ma lekcijo nej dobi, to bo najboljša rešitev zanj. Recimo temu naložba v prihodnost.

Binji ::

popravc nalozba v prihodnost?? Svasta. Ze pounu stvari so mu rekli sam tga pa res ne.
Ce ma tipo RES stabilno 2 nej se pac ne prkaze vec h temu predmetu in je. Z razrednicarko/prfokso pa itak da se morste se dodatnu poment.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

kihc ::

skratka: nope

ocene v zadnji konferenci: 5:D , 1>:D in vse prejšnje konference so pozitivne

fora je v temu da je prfoksa rekla da če kdorkoli v šolskem letu ne bo imel 2h ustnih ocen, potem bo neocenjen - tako je rekla. Sicer sem tudi sam prepričan da tega namore narediti vendar morda kdo ve kakšen citat kjer to piše?
Glede pogovarjanja pa nebo šlo tako ker imamo v razredu manjšo skupino 'skrajnežev', ki so z marsikaterim prfoksom v konfliktu (vendar so drugače čisto fajn pobje). No mislim da je pri tem predmetu to najbolj izrazito vendar vseeno - popravni zaradi ene mankajoče ocene???

kihc ::

Prej nisem dobro prebral:

Spraševanje je bilo napovedano 1.5 mesca v naprej>:D

mescaline9 ::

Naložba v prihodnost za disciplino. Sm napisu zakaj. Če ma stabilno dvojko v vseh konferencah, in v zadnji konferenci 2 oceni, pol se mu ni treba nč bat. Niti pod razno mu popravca ne more dat, drgač nej se pa prtož in bo dobu. Je blo tko na naši šoli že, pa prof. ni uspela. Tko da če je to kar sem tle napisal res, pol se mu res ni treba bat. Če je pa uno zgoraj... sem že napisal.


/edit Ja s tem da ima sam eno ustno zna met problem. V šolskem letu moraš met dve ustni, tko so nam zmer rekl, kje to piše se mi glih ne da iskat. Ma se da zmotat. Sam da pa 1,5 mesca vnaprej veš kdaj boš vprašan in greš špricnit tisti dan...jao bože.

Zgodovina sprememb…

mateyyy ::

Pri nas mamo pri marsikaterem predmetu sam eno ustno, pa noben nič ne komplicira, asmo rekl so nam, da mormo imet 3 ocene/2konferenci pa je ql.

Sam, če je pa tipo vewdu cel mesec prej da bo vprašan, pa da si ni znal cajta razporedit je pa tud podn!!!

McHusch ::

AFAIK moraš meti pozitivno oceno iz vse snovi pri predmetu, da si pozitiven. Če maš torej na začetku same pozitivne ocene, potem pa dobiš zadnjo šolsko šut, si negativen. Dokler je ne popraviš.

Tako je pri nas.

Roadkill ::

5 pa 1 ma v tej konferenci?
Grem stavit, da je šut od testa 5 pa od kake seminarske naloge. Vedno je tako.
Pa tut to kar je McHusch rekel je čist res. Vso snov moraš znat za (vsaj) 2, tako da moraš vse popravit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

MadMicka ::

Pomoje da tud ne more bit neocenjen. Sicer pa morjo obstajat pravila. Nej gre do ravnatelja oz. v tajništvo in naj zahteva pravila, iz katerih se vid, kdaj je lahko dijak neocenjen.

Drugač, kihc, kaj to sploh pomen, pravdarji na kup?? :D

kihc ::

5ka je od slušnega razumevnja (dojča) - šteje kot kontra
šut je obična kontra (nešolska)

Point te teme ni bil mišlen kot: "Gospa profesorica se opravičujem ker.....", pač pa kot:
"Na tuki piše bla bla bla, nimaš mi kaj". Sicer bi mi že lahko šli k ravnatelju in mu stvar lepo razložili vendar je problem da bi potem izvedel še za kakšne druge pi*darije in imamo to kot zadnjo možnost.

Tip pa ni šel špricat zato ker se ni bi imel časa naučit pač pa zato ker se mu ni dalo - pač je misliv da mu bo dala 1ko (ga naslednjo uro zabila)

PS.To je v našem razredu nekaj povsem običajnega>:D

MadMicka ::

Včasih sm tok prjazn, da se še sam čudm :)

Pravilnik o preverjanju in ocenjevanju znanja v gimnazijah

8. člen

Dijak, ki ni ocenjen do konca pouka v šolskem letu, je neocenjen
in opravlja predmetni izpit iz celotne snovi. Če je dijak
neocenjen v enem ocenjevalnem obdobju, v drugih obdobjih pa je
pozitivno ocenjen, obsega predmetni izpit le snov tega obdobja.

Lahkko rečem, da iz tega izhaja, da zadostuje ena ocena na konferenco!

Zheegec ::

1 ocena na konferenco, če je ta pozitivna zadostuje, če sta dve 1 je graja, razen če sta dve pisni 1 lahko dijak ZAHTEVA še ustno spraševanje. Na 2 in 1 ne moreš imeti popravnega.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Roadkill ::

Jah no sej je dejstvo, da popravca ne bo mel. A je precej nesposoben, da šprica eno uro (ko je imel napovedano spraševanje) in na naslednjo pride. Če že misle špricat pač nikoli več ne pride na uro in je stvar opravljena. Tako se pa to pri nas dela (oz se je delalo). Itak vse kar je pod 50 neopravičenih je neizkoriščen potencial :)
(aja pa ne preveč dobesedno uzet, ker si 50 urne luknje v znanju le malo kdo lahko privošči...)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neopravičene ure (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10115559 (11103) Phantomeye
»

Popravni izpit mat gimnazija

Oddelek: Šola
73701 (2696) lebdim
»

Problem v šoli. Zaplet s profesorico. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Šola
15917126 (2969) Sodck
»

Ali imam lahko popravca?

Oddelek: Šola
494484 (3178) smilyxx
»

kazenski test 13. junij, a ni da 2 tedna pred koncem... (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
779294 (7874) ERGY

Več podobnih tem