» »

Problem v šoli. Zaplet s profesorico.

Problem v šoli. Zaplet s profesorico.

1 2
3
4

;-) ::

4. Esej je vsebinsko popolno napisan. Imam resitve.


Imaš rešitve za esej:D Lahko imaš rešitve za križanko, lahko imaš rešitve pri nalogi matematike, samo za rešitve za esej pa še nisem slišal:D

Če je esej tak da ste dobili en odlomek knjige ali besedila z podvprašanji, to niso rešitve če odgovoriš na vprašanja; esej je veliko več in nekih univerzalinih rešitev za esej ni-pa četudi so naslovi isti.

Moj sošolec je v prvem letniku pri drugem eseju pisal esej v odstavki-vsak odstavek je odgovarjal na pomožno vprašanje in bil označen z zvezdico:D ko ga je profoksa pokazala pred celim razredom smo vsi planli v smeh, ko se je vse umirilo je vprašal kaj je narobe:D Ti delaš podobno le da je tu par tisoč ljudi namesto 32.

pwned

EDIT: Ja tud jaz sem za da pokažeš esej (če imaš jajca seveda).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

XsenO ::

MAh sam si reku, da si celo to reč "na robu pravil" speljav kot špekulacijo. No več kot očitno je, da je tvoja špekulacija spodletela.
1 + 1 = 1

Ted ::

Mater pametujete o tem eseju. Vsi bi menda že lahko vedeli da esej pri slovenščini ni esej kot tak, ampak vodeni esej s točkami. Praktično gre za vprašanja na katera moraš v eseju odgovorit in za katera dobiš točkovane odgovore. Pravi esej in esej pri slovenščini sta dva različna pojma.
Mah...

CCfly ::

Esej je esej pa četudi vam delajo potuho s podvprašanji. Lahko bi rekli da z njimi ocenjujejo tvojo zmožnost pisanja kompleksnejših besedil, če že ne premoreš kritičnega pogleda na snov, ki naj jo esej obravnava.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

imagodei ::

@Ted:

Kot (bivši) 2x srebrni Cankarjevec ti lahko zagotovim, da se močno motiš. Res je, ko praviš, da mora esej odgovoriti na zastavljena vprašanja, ampak nikakor ni mišljeno, da boš v eseju v odstavkih odgovarjal na vprašanja. Slavisti imajo pri eseju zelo radi, če razviješ neko tezo, ki jo pelješ skozi esej. Pri tem ni treba strukturirano dogovarjati na vprašanja, tako da lahko kamot na en del vprašanja odgovoriš v drugem odstavku eseja, na drugi del vprašanja šele v predzadnjem itd.

Torej se zadeve lotiš nekako tako, da razviješ osrednjo misel (običajno naslov eseja) v temo, ki jo obravnavaš preko celega eseja in pripelješ do jasnega zaključka. Vmes pa posežeš po "trikih" kot npr: ... tako kot je to jasno povedal Cankar v svojem delu Hlapci, ko oseba A reče osebi B bla čvek. Očitno je bila to Cankarjeva kritika bla bla bla. Tovrsten odnos kritizira že književni lik Z pisatelja Y v delu X, ki je bil napisan pol stoletja prej, vendar pa je jasno, da je Cankarjev nazor naprednejši, saj pravi Z v dvogovoru...

Predvsem moraš v eseju pokazat, da si sposoben kritično razčlenit obravnavano besedilo (ali besedila) in strukturiranega, jasnega razmišljanja ter izražanja. To je nekako bistvo tega, kar bi z esejem moral doseči. Vprašanja so pa tam za to, da veš, o čem naj sploh teče beseda v eseju. Neposrednega odgovarjanja na vprašanja se pa izogibajte kot hudič križa, če želite "pisati" več kot 2.
- Hoc est qui sumus -

Wh!tE ::

Pritožba zavrnjena. Zamudil sem rok pritožbe, ki je 3 dni. Poslal sem v šestih dneh. My bad. Za drugic vem ;)
No, tukaj na forumu pa je imel vsak nekaj prav :D

Tisti, ki pravite, da sem spekuleru... Seveda sem. V teoriji bi moralo delovati, oziroma ce ne bi zamudil roka pritozbe. Skoda, da sem. Drugace bi bila pritozba odobrena (IMHO), saj sem imel dosti dobrih argumentov. In to za 9 pik. Pisal bi tri heh.

Prav ste meli tudi tisti, ki pravite, da je prfoksa kurba. Se pogledati me ne upa vec. Pomoje ji je ravnatelj povedal svoje.

Hvala vsem, ki so napisali konkreten odgovor na vprasanje, ter se potrudili in mi podelili vse prijazne nasvete za prihodnost.

Sovrazm pa forumaše, ki so mi svetovali, nej se uklonim volji teh kriminalcev! Izakazalo se je, da tudi profesorij dobijo kdaj pridigo od ravatelja.

Tako da, jaz imam popravca, kjer bom moral dokazati se enkrat, da znam napisati esej. Ona pa ima par "slabih tock" pri ravnatelju. Ko dobi inspekcijo, jih bo imela se par ;)

Life goes on. :)
Me, the vanquisher

Keyser Soze ::

Lepo, lepo...

Se slišimo čez eno leto v identični temi.;)
OM, F, G!

BluPhenix ::

Sovrazm pa forumaše, ki so mi svetovali, nej se uklonim volji teh kriminalcev! Izakazalo se je, da tudi profesorij dobijo kdaj pridigo od ravatelja.

Čakaj sam si zajebal in zdej so oni kriminalci? PA si povedal profesorici v faco, da je kurba in kriminalec? Al ne upaš. Poveš kdo je, pa da ji pošljemo link na to kakšne pišeš o njej, da te bo potem lahko tožila zaradi razžalitve? Sej rad hodiš po robu, mar ne? Sej imaš rad pritožbe ne?

Seveda, da prof. dobijo pridigo od ravnateljev, sej zato je tam. Problem je, ko jo dobijo neupravičeno, tako kot se je verjetno zgodilo v tvojem primeru.


Tisti, ki pravite, da sem spekuleru... Seveda sem. V teoriji bi moralo delovati, oziroma ce ne bi zamudil roka pritozbe. Skoda, da sem. Drugace bi bila pritozba odobrena (IMHO), saj sem imel dosti dobrih argumentov. In to za 9 pik. Pisal bi tri heh.


Ja, po tvoje bi moralo delovati, ker si imel dobre argumente. Tudi esej bi morala drugače oceniti, ker si imel rešitve. Eh ... dej prilepi že enkrat tisti esej sem, da vidimo kakšno kropucalo je, pa lahko damo še komu ocenit ...
Pa neki grozen špekulant si ja ... šrekuliraš pa niti ne pogledaš kako si zavarovati hrbet v primeru padca. To ni špekuliranje to je ko se človek dela pametnega.

Tako da, jaz imam popravca, kjer bom moral dokazati se enkrat, da znam napisati esej. Ona pa ima par "slabih tock" pri ravnatelju. Ko dobi inspekcijo, jih bo imela se par ;)

Na popravcu bo pa treba še marsikaj drugega dokazat. To, ali ima ali ne slabe točke pri ravnatelju ne moreš vedeti. Zadnje pa .. hm no, če bo znala zagovarjat zakaj ti je lahko odbila točke ne bo imela nobenega problema.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Ted ::

Kako naj v eseju razvijaš svojo misel če si omejen z okviri, ki ti jih določijo vprašanja na listu papirja? Edini pravi esej v srednji šoli je filozofski esej, ki ga poznamo le tisti, ki smo ga na maturi tudi pisali. Da se razumemo, tudi sam sem pri slovenščini na eseju dosegel praktično vse možne točke, a le zato ker sem s tezami v eseju sledil nizu vprašanj na listu papirja. Ampak to ni esej, na ta način so mi besede (in ideje) položili v usta še predenj sem zadevo začel pisat. Ne gre torej za esej ampak za odgovarjanje oz. komentiranje točk, ki so jih zapisali na list papirja.
Mah...

jype ::

Profesorica bi bila prostitutka izključno v primeru, če bi te spustila naprej. V vseh drugih primerih ti dela večjo ali manjšo uslugo.

Porast češ, pa če ti se kazati samo.

Icematxyz ::

Sam sem pa mnenja da če je bil esej za pozitivno oceno je pač bil za pozitivno oceno.

In če si je privoščila da ga je ocenila negativno je to njena krivda pol in mora sprejeti odgovornost za posledice njenih odločitev.

Zakon je jasen in če ni kršil ga do te mere da bi bil izključen ali ponavljal letnik ali karkoli je pač deloval v mejah zakona.

Zato pa je zakon ki postavi točno določene meje in če jih ni presegel potem jih pač ni in nimaš tu kaj da potem šunjaš.

Če bi zakon veleval da nerabiš biti na predavanjih sploh a,mpak če pišeš pozitivno en test si letnik izdelal potem bi pač to pisalo v zakonu in tako je.

Nevem kaj ima zdaj tukaj potem neke pomisleke in svojevoljne poteza za delati učitelj? Saj pa ni bog.

Tarzan ::

Upam, da se bo na popravce dobro pripravila. >:D

BluPhenix ::

Ice ... kako pa veš, da je bil za pozitivno oceno? Do sedaj tega nismo še nikjer dobili dokazanega. NApisal je samo to, da mu je, po mnjegovem mnenju, neupravičeno odbila 4 točke.

Kot sem napisal že neštetokrat, če lahko zagovarja na kateri podlagi jih je lahko odbila... jih je čisto "upravičeno" in to pomeni, da si esej ni zaslužil dvojke.

Tako da take debate so tukaj čisto brezpredmetne.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Icematxyz ::

Da res je. Ampak tukaj se ustvarja vzdušja da zato ker pač ni bil "priden" da si je to zaslužil.

Jaz pa pravim da če je bil (če ni bil potem tako ni dileme) esej za pozitivno da bi ga učiteljica morala oceniti pozitivno neglede na to če je "priden" ali "poreden".

Ker tukaj se pa ustvarja vzdušje da tudi če je bil za pozitivno oceno ali ne si je zaslužil da je dobil negativno oceno in da je to prav. Nekaj v smsislu da bo ga "izučilo" in bo mu to koristilo za naprej...

Ampak če ni kršil predpisov s tem ko je bil "poreden" dovolj da bi izvedli kakšno sankcijo nad njim (ponavljanje letnika ali popravni izpit) potem mislim da je neupravičeno da učitelj zlorabi svoja pooblastila in sam vzame zakon v roke s tem da tudi če je nekaj za pozitivno oceno on oceni z negativno samo da doseže svoj prav.

Wh!tE ::

BluPhoenix, MISLIM, da si samo za okopavanje zemlje dobr.

Vprašanje je bilo: "Kako Tomaž sprejema svoje življenje? Čemu pripisuje vecji pomeni - naključnosti ali nujnosti?"

Jaz sem napisal..

Tomaž sprejema svoje življenje z lahkoto. Nima skrbi, razen službe in dela, kar se mu zahoče. Tudi država nima vpliva nanj. V njegovem življenju se pojavi Tereza kakor utež, ki pa bisteno ne vpliva na stil Tomaževega življenja.
Tomaž svojemu življenju pripisuje nujnost. Nujno hoče ostati samemu sebi zvest, nujno mora zapeljevati dekleta in imeti z njimi spolne odnose. Nujno mora slediti Terezi, saj ga veze ljubezen do nje. Njegova nujnost po spolnih odnosih se kaze s številom ljubic, ki jih ima, ter s tem, da ni prekinil zvez z ljubicami, čeprav sta se s terezo preselila v Šivco.


Točkovnik na vsebinskem nivoju iz maturitetne pole za to vprašanje:
Opredelitev 1 točka
Razlaga 3 točke
Utemeljitev 4 točke.

Jaz sem dobil 0, nada, NIČ, NULL točk. Clar? Ja? Gut. Zelo fer ane...

Boli me kako komentirate na slogovni ravni, oz. karkoli. To lahko zadrzite zase. Jezikovna raven je tockovana posebej. Vendar na vsebinski ravni, ce to ni vredno vsaj štirih tock, nocem nic.

Happy?
Me, the vanquisher

Wh!tE ::

In ves kaj mi je rekla po tem, ko sem ji rekel "sej ze za opredelitev dobim eno točko. Dejte mi to točko, sej več k 2 ne rabim"? Rekla je "No vids, ta tvoj odnos. Sam za 2 se ti gre" In mi obrnila hrbet.
Ce mene uprasas je takrat priznala, da mi je zanalasc odbijala tocke zradi odnosa. Profesionalnost my ass. In še tolk je bla, da je rekla da je pritožba prispela prepozno...

Sej ne recem. Nategnila me je prvic, nategnila me je drugic, nategnila me je tretjic, nategnila me je s tem ko je spodbila pritozbo. Ok. Nategnila me je. Kriv sem si pa sam, ker nisem bil bolj zafukan od nje. In ves kaj? Ce ti tukej najdes profesionalnost. Svaka ti cast. Tolk o tvojem mnenju o postenosti profesorjev. Ce bi mela jajca ne bi tako bedno spodbila pritozbe in mi bi napisala argumentacijo zakaj nimam 9ih točk več.

Ok dost mam, me bo se srcni infarkt, k se tko pizdim za compu ;)
Me, the vanquisher

Ted ::

No glej, po toči zvoniti je prepozno. Zakaj si zamudil s pritožbo ne vem, si pa za zamudo sam kriv, če si pa od te tvoje profesorce pričakoval fer odgovor pa bi ti jaz že v štartu povedal da ga ne boš dobil. Tako da nima smisla bit zdaj jezen pa za to izgubljat energijo, v prihodnje raje spoštuj roke za pritožbe. Čeprav se mi tale rok treh dni zdi smešno nizek in neživljenjski.
Mah...

hamax ::

Tomaž sprejema svoje življenje z lahkoto.
lahkoto si želi. dobi težo.

Nima skrbi, razen službe in dela, kar se mu zahoče.
nima skrbi? vrgl so ga iz službe, lovijo ga vladni agenti...

Tudi država nima vpliva nanj.
zaradi države se odseli v švico.

V njegovem življenju se pojavi Tereza kakor utež, ki pa bisteno ne vpliva na stil Tomaževega življenja.
ne vpliva? zaradi nje se vrne v prago in nato na podeželje. zaradi nje pusti službo zdravnika in postane kmet.

Tomaž svojemu življenju pripisuje nujnost...
ja deloma. na koncu pa pusti službo in ljubice...

mogoče kšno piko bi lahko dubu. 4 pa pravgotovo ne.

Wh!tE ::

Tudi država nima vpliva nanj.
zaradi države se odseli v švico.

Tukej ti dam se mogoce prav, ce znas bolje argumentirat. V osalih primerih se pa sploh ne pogovarjam.

In s "stil zivljenja" se jst opiram na njegovo multigamijo al kako se temu rece. Tyvm

Njegov padec s položaja zdravnika do kmeta in spremembo stila zivljenja napisem na koncu eseja.

Vse je mozno, ce le zans argumentirat. Upam da se tukaj strinjas.

Jaz pa mislim da sem tukaj koncal, razn ce me bo kdo spet sprovociru.

Aja, pa preberi kresnice ce ne vrjames ;)
Me, the vanquisher

hamax ::

vse kar si napisu je lahko pod določenimi pogoji res. je pa težko to ocent, ker je vzeto iz konteksta.
če si kasneje to kar si napisal tudi argumentiral je čisti vredu. če pa na to vprašanje odgovoril le to, je pa veliko premalo in nenatančno.

McHusch ::

Tomaž sprejema svoje življenje z lahkoto. Nima skrbi, razen službe in dela, kar se mu zahoče. Tudi država nima vpliva nanj. V njegovem življenju se pojavi Tereza kakor utež, ki pa bisteno ne vpliva na stil Tomaževega življenja.
Tomaž svojemu življenju pripisuje nujnost. Nujno hoče ostati samemu sebi zvest, nujno mora zapeljevati dekleta in imeti z njimi spolne odnose. Nujno mora slediti Terezi, saj ga veze ljubezen do nje. Njegova nujnost po spolnih odnosih se kaze s številom ljubic, ki jih ima, ter s tem, da ni prekinil zvez z ljubicami, čeprav sta se s terezo preselila v Šivco.


Nisem prebral knjige, tako da vsebinsko ne morem soditi. Si pa, morda neupravičeno, dovolim podati slogovno sodbo - prava mala katastrofa. Takšne stavke pišemo v sedmem razredu.

Mimogrede, v prvem odstavku pišeš, da jemlje življenje zlahka, v drugem pa mu pripisuje nujnost. V spisu si ne smeš priti navzkriž z lastnimi argumenti, zato je potrebno tako drzen rez zelo temeljito argumentirati. Spet poudarjam, nisem bral knjige (tvoj citat je vzet iz konteksta).

CitroX ::

"Nisem prebral knjige, tako da vsebinsko ne morem soditi. Si pa, morda neupravičeno, dovolim podati slogovno sodbo - prava mala katastrofa. Takšne stavke pišemo v sedmem razredu."

Nekako tako. Mislim, da nisi dojel bistvo eseja, ne tega, ne katerega drugega.

Ne razumem - ne držiš se pravil, špricaš vse povprek, potem pa jokaš, kako je svet hudoben, kako te učiteljica ne mara. Ja, res si bogi, ko te nihče ne mara, pa krivični so.. to pa ja.
Ej, kaj jokaš, ko pa niti roka za pritožbe nisi ujel. (aja, mogoče si ga samo prašprical)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CitroX ()

Pšenični ::

In ves kaj mi je rekla po tem, ko sem ji rekel "sej ze za opredelitev dobim eno točko. Dejte mi to točko, sej več k 2 ne rabim"? Rekla je "No vids, ta tvoj odnos. Sam za 2 se ti gre" In mi obrnila hrbet.
Ce mene uprasas je takrat priznala, da mi je zanalasc odbijala tocke zradi odnosa. Profesionalnost my ass. In še tolk je bla, da je rekla da je pritožba prispela prepozno...


Heh, tole postaj mal sumljivo, podrobnosti pa take-glej fanta ,se spomni vsake besede svoje tovarišice.Dej povej kolk je star ta tvoja tovarišica.A si mogoče zaljubljen vanjo, .......Zgleda da si vsaj obseden z njo , drgač bi bil že zdavnaj pri knjigah-saj sral si ga celo leto.Groza kolk si človek lahko sam zaplete življene.Dej stari vzem se v roke ,tole pa res postaja že ker mal hecno.

BluPhenix ::

Hehe, zemljo se kopa, okopava se pa korompir.

Sej so že drugi napisali mnenje o slogu in se strinjam. Hamax pa je lepo razčlenil, da je tvoja opredelitev bolj boga. Resno, nesi komu, da ti še enkrat oceni esej. Najbolje kakšnemu matureitetnemu ocenjevalcu. Šele ko bo rekel, da je zadeva za 2 se lahko kregaš naprej na takšen način.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

pingec ::

Ali pa ga primerjaj z ostalimi, ki so dobili 2 :)
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

nurmaln ::

To da stvari kakorkoli niso bile fer je torej samo v tvoji glavi.
To je da profesorici ravnatelj kaj rekel je tudi samo v tvoji glavi.
Profesorica te niti pogleda več ker se ji ne da ukvarjat s lenimi egocentričnimi razvajenci.

Dobil si kar ti gre.

Ted ::

Piflarji, vse kar lahko rečem. Mene bi bilo sram>:D .
Mah...

Wh!tE ::

Ti telebanc, svojo rit lahko spravs sam u socializem. Sploh ni vec tovarišic. Pogrnu si. Drugace pa, nekateri mamo dober spomin.

Kar se tiče sloga, sem ze napisal.

Bistvo je, da se gre za tocke na vsebinskem nivoju. Za 1 piko. Eno piko, ceprov si jih zasluzim vec.

CitroX ti mi pa ne bos solil pameti kaj je bistvo romana. Se prebrau ga nisi, kaj sele obnovo. Ce se motim, se pa opravičujem. In hamax JE napisal da je vredno nekaj tock. In on je maturant. Kakor vsi ostali, ki sem jih vprasal za mnenje. In vsi imajo enak odgovor. Nekaj tock je, ni pa 8. Jst rabm sam eno, tko da...

Tole se morm napisat, za tiste ki so vsevedni 8-) Kdaj ste vi pisali zadnji RAZPRAVLJALNI esej pri SLOVENSCINI?
Me, the vanquisher

jype ::

Wh!tE> Eno piko, ceprov si jih zasluzim vec.

Zaslužiš? Zaslužiš si kvečjemu dobro lekcijo. Ne se tako šlampasto izražat, ker ti ne bomo šteli točk.

Keyser Soze ::

You, the vanquisher?

LOL, the butt polisher.
Edino ta opcija ostaja v življenju s takšnim odnosom. Ne gre na to pesem. Ker, kar se tale Janezek nauči, tale Janezek potem zna. In takšna špekulacija te bo enkrat tako zagrizla v tisto tvojo belo rit, da bo kar groza in strah. Tako da, live & learn.

Pa saj sem že rekel. Komaj čakam tvojo temo čez leto dni.
Resurrection of vanquisher? :D
OM, F, G!

Azrael ::

@Keyser Soze:

Nisem ziher, če bomo drugo leto spet lahko poslušali tole jokcanje. Zaključni letniki se ne ponavljajo. Bo gazda lahko hodil na popravce vsake par mesecev, dokler ga ne bodo spustili ali bo naredi uslugo vsem in se spokal stran.

Avtor in njegov lenoritis si zasluži res dobro lekcijo. Ni imel ne pojma o knjigi, oz. bolje rečeno svojega videnja knjige niti približno ni znal utemeljiti. Pravzaprav je imel še srečo, da ni dobil minus točk. Pozitivno? ne me hecat, sploh ob ostalem odnosu do predmeta.
Nekoč je bil Slo-tech.

Hammer123 ::

@Azrael:

Ne bi se povsem strinjal, saj poznam nekaj folka, ki pač niso opravili vseh obveznosti(popravci,...), pa so vseeno še 1x šli v zadnji letnik.

dukenukem ::

dj povej,ali si mel pri drugih predmetih tudi kašne izostanke, pa probleme :D sj popravca bož že naredu :)

Pšenični ::

Ti telebanc, svojo rit lahko spravs sam u socializem. Sploh ni vec tovarišic. Pogrnu si. Drugace pa, nekateri mamo dober spomin.

Dej stari prznej da te je vsaj mal rajcala ,ko je s kredo pisala po tabli, a je fejst migala s tazadnjo .Heh, zato se potlej nisi mogel ornk prpraviti na esej.Povej no koliko je starejša od tebe ta tršica ,da bomo vidl kok je ura.A si nesrečno zaljubljen al res nič ne znaš al pa zna bit kakšn drug vzrok za tvoj nesrečni esej.Al si se pa res samo zašpekuliral.

Pretorijanec ::

Kaj greš pa študirat? Če greš kej štuirat...

Wh!tE ::

Matematiko na FMF. To je ubistvu edini predmet, ki mi je ušeč in se mi ga ni treba učit. Ostali predmeti kokr so rač, fizika, slo, ang... me sploh ne zanimajo.
Mogoce bi sou studirat ekonomijo. Ampak to ce naum na FMF sprejet.

Lp,
Me, the vanquisher

BozidarB ::

kej ves kolk je treba zbrt tock za tale faks? mene tut zanima, samo to sele cez 2leti.:)

Pretorijanec ::

Kam hodš pa na gim?

Bojevnik ::

Kolikor vem FMF ponavadi nima dosti omejitve

McHusch ::

Mal si narobe preštudiral tole.

1. Na FMF omejitve vpisa ni.
2. Na FMF se je treba še kako učiti, tudi če je matematika trenutno edini predmet, ki se ti ga ni treba. Trust me.

euler ::

Matematiko na FMF.

Rad bi te videl, kako se boš "prešpekuliral" čez FMF.

link_up ::

uf FMF :)) Se dobro, da gres na MAT, ker na fiziki bi te prof. Kodre pojedel s takim obnasanjem ;) Drugace pa Legisa in Magajna sta ok za matematiko, tako da kar kar :) se rabi take...res
In and Out

gzibret ::

> Matematiko na FMF. To je ubistvu edini predmet, ki mi je ušeč in se mi ga ni treba učit.

Hi hi. Si povedal vse. :D

Sicer pa zgolj v vednost: na FMF boš zgrnu, ker matematiko se tam vsekakor boš moral fejst učit. Aksiome, definicije in izpeljave, ki jih je OGROOOOMNOOOOO. Srednješolskega reševanja nalog bo bolj malo.

Če se ti ne ljubi učiti, bo ekonomija IMO boljša izbira. Ali pa kakšen FDV je za take tudi dober>:D . Morda tudi socialno delo :\
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

mikena ::

Jao, men se taki sploh nč ne smilite. Celo leto si mel priložnost, da dobiš pozitivno oceno, ampak ne, ti raje čakaš zadnjo sekundo, potem pa je prfoksa največja čarovnica in oh in sploh.

Glede na to, da poudarjaš da snov znaš in da bi si za esej zaslužil pozitivno oceno, potem ti itak ne bo problema narest popravca.

S tisto izjavo, da se v šoli ocenjuje samo znanje in ne odnos, pa si krepko mim usekal. Nemalokrat se zgodi, da nekomu nek predmet ne gre in bi si dejansko zalužil popravca, vendar mu ga profsa ne da, ker je redno obiskoval ure in je kazal znake resnosti pri predmetu. Vem iz izkušenj!

kiFni ::

Mogoče je pa taka kot ta profesorca, pa bi se dal drugač zment:D

Professor Mika Tan’s been known to “pass for ass” so when John misses a week of class, he can either study hard or fuck her for an A. So of course he chooses to fuck her and he fucks her well cuz in this world, you better have the “brains or the bronze.”

Sorry, nisem se mogu zadržat da ne bi to prilepil. Tud to se dogaja. Sicer pa če dobr zgleda. . .

bluefish ::

ah, nakladanje.
Sicer pa glede odnosa in znanja - če lezeš v rit in po pasje ližeš čevlje, potem seveda, boš imel višje ocene. Če pa ohranjaš nevtralen odnos pa na to pozabi.

BozidarB ::

mogoce kdo ve ce gres lahko na matematko, ce nimam niti malo znanja v fiziki? ker hodim na ekonomsko gimnazijo v kateri je nimamo. najbl me zanima kolk je tezka una fizka v prvem letniku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BozidarB ()

link_up ::

da se narediti, ce se res dosledno in posteno ucis...ne bo pa macji kaselj...odvisno kako mocno si zelis ;)
In and Out

kitzbrado ::

@smerduh: Znanje fizike ni predpogoj, saj ti bodo vse dovolj podrobno razlozili na predavanjih in vajah. Ce si pa kdaj imel tezave z razumevanjem fizike, je to popolnoma druga pesem.

Dead_Eye ::

Osebno mi grejo na živce osebki ki nalašč prešpricajo ravno tiste ure, ko se piše kak test ali spis, ampak če človek zna pač zna. Takih profesorjev ne rabimo v naših šolah. Lahko pametujete karkoli ampak že dejstvo, da je PREČRTALA 4 točke(!!!! - kar ni malo) in točno 4, da je ravno za 1 pod pozitivnim - kaže na svinjarijo. Bi bilo zanimivo vedet, če je še komu v razredu odbila kakšno točko, tako za primerjavo.

V srednji je imel sošolec enak primer, sicer pri zgodovini, kjer je pisal 3 teste zapored 1 in na vsakem so mu bile odbite točke(da niti ne povem, da je samo njemu odbijal točke, ostalim pa ne). Zadeva se je na srečo rešila preko razumevajoče razredničarke, ki je zadevo uredila. Sam sem imel podobno zadevo pri ita jeziku, ko nas je nekaj komadov pisalo šus nek spis... Pač, če bi pridno sedel v prvi klopi in ji mežikal in se lizal, bi verjetno dobival petke kar iz lufta lol

Na srečo je pa večina profesorjev na nivoju in dokaj korektna, vsekakor pa je to velik problem, ki bi ga bilo potrebno izkoreniniti. Osebne zamere je treba pustiti pred vrati učilnice!
The one and only

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dead_Eye ()
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gimnazija Jesenice

Oddelek: Šola
358630 (5960) Yacked2
»

Eseji v srednjih šolah?

Oddelek: Šola
459206 (8087) [D]emon
»

esej - bedarija (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
568458 (7308) pingec
»

Pravilnik v srendnji šoli!!!

Oddelek: Loža
452782 (1976) strictom
»

Šolski sistem?

Oddelek: Šola
312791 (2336) MadMicka

Več podobnih tem