» »

Temperatura CPU in plata

Temperatura CPU in plata

Dirigent ::

Zdravo!

Na svojem Acer Aspire V3 772G sem opazil, da je temperatura CPU in MB ko ga prižgem cca. 50°C, ko pa nekaj zažene cca. 65°C, v kolikor pa laufam špil pa 80-90°C. Je to normalno oz. OK?

Kako sem to sploh opazil? Naj opišem zadevo.

Nekaj tednov sem sicer opažal, da je tipkovnica bila bolj topla/vroča, ampak začelo se je tako, da sem opazil slabše delovanje sistema v špilu, potem ko sem v zadnjih dneh nadgradil laptop:

Odločil sem nadgraditi rame iz 8 na 16 gb in 750 GB HDD s 500 GB SSD. Dokupil sem Kingstonove DD3L 8GB in Samsungov EVO 850. Končno sem uspel urediti, da lahko laufam tako SSD (z OS) in HDD (za storage), saj mi je najprej windows zaznaval le tisti disk, ki sem ga nazadnje imel samega priklopljenega v lap top, čeprav BIOS je ves čas zaznaval oba diska. Tako tudi nisem uspel na SSD narediti frišne inštalacije SSDja (ker nisem mogel skopirati nato stvari iz HDDja na SSD - nimam zunanjenga diska ali kaj podobnega), zato sem na koncu naredil image HDDja na SSD (vmes sem se še zabaval z Memory check funkcijo in nato popravkom boota itd.).
No, ko je bilo vse urejeno, sem zagnal špil in hitro opazil da nenormalno "šteka". Preko speccya sem pogledal temperature in CPU ter MB sta imela 90°C, grafa 50°C, diska pa 40°C.

Drži tudi, da sem med nadgrajevanjem parkrat pihnil v ventilator da bi šlo ven kaj morebitnega prahu.

Sedaj ne vem, ali je "štekanje" problem temeprature (ker je prej pred nadgradnjo nisem preverjal, ampak tega štekanja takrat ni bilo) ali pa je to zaradi kloniranja sistema na SSD.

Prosim za mnenje.

Hvala, lp
  • spremenilo: Dirigent ()

solatko ::

Prenosnik moraš podret in očistit režo pred ventilatorjem. Tam se v letih naredi plast prahu in svinjarije, ki izgleda kot filcast trak, to pa ne prepušča zraka, ki ga ventilator piha ven iz mašine.

Zadevo je potrebno razdret toliko, da prideš do ventilatorja in ga lahko odstraniš, potem pa s čopičem in pihalnikom odstraniš svinjarijo, ki se je nabrala. Če imaš tako dostop do hladilnika, zamenjaj še termalno pasto.

Takole izgleda, kot na teh slikah:
https://www.google.si/search?q=prah+v+p...
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere specifikacije pokažejo hitrost prenosnika?

Oddelek: Pomoč in nasveti
6580 (494) d4vid
»

Pocasen SSD

Oddelek: Pomoč in nasveti
453840 (2702) AgiZ
»

SSD-ji vzdržljivejši od pričakovanj proizvajalcev (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Diski
15646115 (39642) hojnikb
»

Nova namestitev Win 7 64 bit

Oddelek: Operacijski sistemi
101891 (1754) hojnikb
»

Povpraševanje po SSD-jih se krepi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
6713551 (11509) Pyr0Beast

Več podobnih tem