» »

Program za ustvarjanje dokumentov (poslovnih ponudb, itd.)

Program za ustvarjanje dokumentov (poslovnih ponudb, itd.)

tenchu ::

Pozdravljeni!

Iščem program, ki bi lahko na preprost način ustvaril dokument, predvsem ponudbe izdelkov za naše poslovne partnerje. Želim, da te ponudbe odražajo profesionalnost, ampak so žal pri nas rahlo starejše in računalniško neizobražene gospe, zato bi jim rad naredil en user friendly template za pisanje ponudb. Torej preprosto vstavljanje slik in tekstov, oblika že vnaprej nastavljiva z moje strani, na koncu pa lep izdelek. Da ni ravno 2 sliki v wordu in malo opisa :)

Našel sem primeren program, in sicer PandaDoc, ampak je žal predrag za zgolj te funkcije, ki jih potrebujemo.


Najlepša hvala že vnaprej za vso pomoč!

Ales ::

Bi template oz. predloga v LibreOffice zadoščala? Oz. če ne, kaj še manjka?

tenchu ::

Zelo zanimiva zadeva, slišal sem že za to, ni se mi pa sanjalo kaj dela. Zdaj sem na hitro pogledal in mislim, da bo boljše od MS Worda, ki je nekoliko "tog". Hvala!

smacker ::

Nisem še slišal da bi v LibreOffice šlo naredit kaj, kar z Wordom ne gre. LibreOffice je zastojnska različica Worda. Starejšim in računalniško neizobraženim gospem bi jaz prihranil muke z LibreOffice, predloge se dobijo tudi za Word, verzije 2013 in 2016 že sami ponujata veliko predlog za letake, reklame in podobno. V kategoriji "Business" mi vrže 251 različnih predlog za vizitke, poslovne narte, reklamne brošure, novice, vabila na dogodke,...
Za starejše verzije so na voljo predloge tukaj: https://templates.office.com/
Če nobena predloga ni všečna, lahko z malo več znanja o Wordu tudi sam izdelaš predloge in jih daš v uporabo. Najlažje je vzeti predlogo, ki približno ustreza in jo prilagoditi lastnim potrebam.

tenchu ::

Vsekakor ne bi njim dajal za delat z LibreOfficom. Jaz bi naredil template in potem bi one samo vnašale podatke v Wordu. Jaz mam treutno Word 2003 naložen, bom preizkusil 2016.

harvey ::

Kaj pa wordu 2003 manjka oz. ima toliko več kot verzija 2016 za pripravo ponudb z nekaj slikami in opisom? Recimo, da nima elegantnega save as pdf, ki se da rešiti na drug način.

Zakaj ne bi naredil nekaj e-letakov (profesionalnih) s posameznimi predstavitvami izdelkov ali kar npr. katalog in te prilagal/linkal ponudbam, da ne mučiš rahlo starejših gospa?
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

tenchu ::

Zato ker je treba delat zelo različne ponudbe z zelo različnimi artikli (približno 3000). Rad bi imel nek profesionalen design, kamor bi potem samo vstavil sliko artikla, opis in specifikacije.

Za primer vam dam ta dokument, ki sem ga danes naredil v wordu 2003 dokaj na hitro, z neresničnimi podatki in opisi seveda.

https://we.tl/8Cz5OfAjKe


Sicer je že to nadgradnja tega, kar imamo sedaj, ampak mislim, da bi lahko še malo bolj profesionalno izpadlo, sploh pa če še izvozim v pdf. V mislih sem imel neko avtomatizirano in user friendly spletno stran, kot je PandaDoc, kjre samo v template ustaviš podatke in je to to. No sej tudi v Wordu se da vse to, ampak glede na to, da nisem ravno word ekspert, je malo bolj zahtevno. Nisem pa vedel za wordove template.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tenchu ()

Ales ::

smacker je izjavil:

LibreOffice je zastojnska različica Worda. Starejšim in računalniško neizobraženim gospem bi jaz prihranil muke z LibreOffice, ...

LibreOffice je odprtokodna različica pisarniškega paketa. Računalniško neizobraženim je popolnoma enako, ali se korakov naučijo v MS Office ali v LibreOffice, razlike praktično ni. No, saj za računalniško "izobražene" tudi ni ne vem kake razlike. Je pa konkretna razlika pri strošku licenc. Razen če človeku predlagaš, da svoje podjetje spravi v prekršek in licenc za MS Office enostavno ne kupi.

smacker ::

@tenchu: Vzemi kak template za Word in ga prilagodi svojim potrebam. Za predstavitev izdelkov so kul kake brošure - A4 list prepognjen na tretjine. Kompaktno na 1 list spraviš vse. Predlog ne izvažat kod PDF, ker jih potem ni mogoče urejat. PDF lahko izvoziš pred tiskanjem (ko je že vstavljen tekts), da se oblika ne spremeni pri prenosu - Word 2003 je včasih precej "pameten" in datoteke na različnih računalnikih prikazuje drugače.

@ales: Word že uporabljajo in poznajo, jaz nikogar ne nagovarjam v prekrške. Če ima Word, naj uproabi Word. Zakaj bi uporabljal sekiro, če si kupil motorko? Najboljše da mu še Ubuntu predlagaš namesto Windowsov.. Za računalniško pismene razlike ni, ker se bojo v drugačnih menijih znašli, nepismenim pa je problem že prehod iz Word 2003 na 2013. Verjemi, sem v praksi videl kaj pomeni računalniško neizobražen. Niso vsi odrasli z računalniki in starejši populaciji ni samoumevno da je meni premešan. Ti človeku predlagaš, da več ljudi nauči uporabljat nova orodja, to stane dražje kot licenca za MS Office. Ko gre za firmo je tako, da se porabljen čas za učenje plača.

AnotherMe ::

Imate kakšno spletno trgovino?

tenchu ::

Aha, nisem pojasnil, da te ponudbe pošiljamo preko e-mailov in jih ne printamo. Seveda imamo spletno trgovino (www.medigo.si). Bom poizkusil z word templatei!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tenchu ()

tenchu ::

Očitno slo-tech ne mara linkov. Pogooglaj medigo pika si.

opeter ::

tenchu je izjavil:

Očitno slo-tech ne mara linkov. Pogooglaj medigo pika si.


Problem je oklepaj. Povezavo oz. link si dal med oklepaje. To je bil problem.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

harvey ::

Očitno slo-tech ne mara linkov. Pogooglaj medigo pika si.

Imam rad samo ne z oklepajem notri http://www.medigo.si/ :D

1. Za 3.000 izdelkov ne bi ponudb niti pod razno pošiljal v taki obliki, temveč bi ponudbe vezal na računovodski program, ker potem lahko izvedeš direktno naročilo in tam naprej procedure - zaloge,...Tole pa samo dodatno pretipkavanje in nepotrebno delo. Torej ponudbo v računovodskem programu, poleg pa letak s podrobnim tehničnim opisom kar zajema ponudbo. Ali pa še bolje, sklic na vaš katalog in ne na kataloge vaših dobaviteljev.
2. Čaka vas veliko dela - ažuriranje cenikov (večina iz leta 2012) in katalogov.
3. Pa verjetno malo polišpati logo ne bi škodilo ;-)
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

tenchu ::

Opa, pardon :)

Kar se tiče vezanja na računovodski program, moram preverit, če nap program to sploh dopušča. In v kolikor dopušča, nima niti približno vseh potrebnih podatkov vnešenih, ker ga imamo le leto in pol. Da bi pa kar preko poslane ponudbe izvedli naročilo, to ne bi šlo. Ponudbe je le ponudba, pošilja se jih veliko, velikokrat se jih spreminja, naroči se le par stvar itd. Kataloga, ki bi zajemal vse artikle žal nimamo. Mogoče kdaj v prihodnosti, to je res ogromno dela. Sploh pa naši kupci ne želijo iskati po katalogu, oni rabijo preprosto predstavitev artikla, mislim da bi jim iskanje bilo odveč.

2. Katere cenike imaš v mislih?

3. Ja, fajn bi blo. Morda se bomo tudi tega enkrat lotili, je pa ta naš logo po 25 letih dokaj prepoznaven in ga imamo zdaj praktično povsod. Menjava bi bila spet časovno in finančno velik napor. Smo vseeno relativno majhni - 16 zaposlenih :)

harvey ::

Artikle imate šifrirane? Če je tako, potem na vaši strani veste točno za katere artikle gre in vsak kolikor toliko normalni računovodski program ima modul za ponudbe - kjer zavedeš številko in potem je to sklic naprej za fakturo/naročilo. Ponudbo seveda lahko spreminjaš, popravljaš, dopolnjuješ. Ne pa da tole ročno pretipkavate in balinate sem ter tja. Tole ročno je veliko dodatnega dela in recimo tudi težko sledite potem odzivom na povpraševanja, če je dotični/a, ki je pripravljal/a ponudbo na dopustu.

Ponudbe je le ponudba, pošilja se jih veliko, velikokrat se jih spreminja, naroči se le par stvar itd

Seveda, saj tisti potem pošlje povratno informacijo. Potrjujem ponudbo, ali naročam to in to pozicijo iz ponudbe. Še vedno pa se ponudba vodi pod neko številko.

2. Katere cenike imaš v mislih?

Recimo tole, stran medicinska oprema.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

mojca ::

Vprašanje: ali opisi za teh par tisoč proizvodov že obstajajo ali bi jih gospe sproti pisale in vstavljale slike, potencialno za vsako stranko še malenkost različne slike in opis?

Oziroma koliko bi se ti opisi ponavljali?

Če gre za ponavljanje in se spreminjajo samo cene in imena, je verjetno smiselno ubrati čisto drugačen pristop kot če se besedilo sproti sestavlja in prilagaja.

AnotherMe ::

Bi se dalo vaši spletni trgovini sprogramirat en modul, da od tam vlečete podatke? Naklikaš kaj stranko zanima in se ji pošlje generiran pdf, ki vsebuje fotografije, opise in ceno...

tenchu ::

Artikli so šifrirani. Sem malo raziskoval po našem programu in ne najdem opcije za izdelavo ponudb. Samo za predračune je, ampak so možnosti oblikovanja dokaj omejene. Dovolj za predračun, premalo za ponudbe. Hvala za opomin glede cenikov. Bom sporočil bratu, ker se on ukvarja s spletno stranjo. Je pa mogoče, da se cenik ni spremenil! Vseeno potrebno posodobit letnico...

Mojca ne, opisi ne obstajajo. Sicer jih bomo sedaj nekaj vstavljali, ker jih potrebujemo za printanje nalepk (trenutno na drugem programu). Načeloma bi se bolj ali manj ponavljali.


AnotherMe, zelo zanimiva ideja, vendar se mi žal ne sanja, če je to mogoče in se finančno splača. Se bom pozanimal.

AnotherMe ::

tenchu je izjavil:

AnotherMe, zelo zanimiva ideja, vendar se mi žal ne sanja, če je to mogoče in se finančno splača. Se bom pozanimal.


Ja tudi če to stane par jurjev se pomojem splača, ker bi ogromno prihranili na času! Tudi potem imate samo eno bazo podatkov za vzdrževat - skrbiš da so cene v webshopu aktualne, da so notri vsi artikli in opisi, ostalo je samo klikanje ;)

Ice-Heki ::

tenchu je izjavil:

Rad bi imel nek profesionalen design, kamor bi potem samo vstavil sliko artikla, opis in specifikacije.

Za primer vam dam ta dokument, ki sem ga danes naredil v wordu 2003 dokaj na hitro, z neresničnimi podatki in opisi seveda.

https://we.tl/8Cz5OfAjKe


Brez zamere, to ni profesionalen design.

Izračunaj, koliko časa porabijo gospe, da to napišejo v Wordu na letni ravni. Potem to pretvori v EUR glede na njihovo urno postavko.
Za toliko EUR si lahko omisilte custom software, ki bo iz vaše centralne baze vlekel podatke in vam avtomatsko generiral PDF dokumente (kot vidim na dokumentu samo zamenjate naziv naročnika in kdo je ponudbo izdal).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ice-Heki ()

smacker ::

Se pridružujem mnenju ostalih, da je to najbolje rešit s centralno bazo podatkov, v katere se vnese opise za vse izdelke, od tam pa avtomatsko generiranje letakov. Vnesejo se lahko tudi ceniki, seveda ločeno od opisov, zato da se lažje posodabljajo, dodajajo akcije,... Lahko celo avtomatiziraš postopek do te mere, da stranke izberejo izdelke, ki jih zanimajo in prejmejo "katalog" teh izdelkov na mail, gospe pa svoj čas namenijo podpori in bolj specifičnemu svetovanju strankam. Na dolgi rok se splača, sploh če je res kot praviš da imate več tisoč izdelkov in to počnete na roke. So pa to konkretni posegi v vaš sistem, zato pričakuj visoke zneske za take rešitve, sploh če take funkcionalnosti niso bile predvidene v začetku in vaš sistem ni ustrezno pripravljen za take funkcionalnosti.

Invictus ::

Ko imaš vse artikle v bazi (le zakaj jih še nimaš ?!?!?!), preprosto uporabiš en Reporting Tool, ki zna generirati poročila v PDF in Excelu.

Mir enkrat za vselej ko narediš poročila. Pozabi na Office za te zadeve...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Ales ::

smacker je izjavil:

@ales: Word že uporabljajo in poznajo, jaz nikogar ne nagovarjam v prekrške. Če ima Word, naj uproabi Word. Zakaj bi uporabljal sekiro, če si kupil motorko?

Daj ne bluzi, primerjava ni niti približno na nivoju motorke in sekire. Sicer pa ni nikjer napisal da znajo zaposleni sploh uporabljati Word na ta način ali da imajo licence za vsakega zaposlenega. Iz napisanega se da sklepati, da ni v firmi nič od tega.

Najboljše da mu še Ubuntu predlagaš namesto Windowsov..

Niti sovražniku ne bi vpeljal Ubuntu v firmo. Kaže pa tvoja pripomba na to, koliko se spoznaš na odprto kodo ali IT.

Za računalniško pismene razlike ni, ker se bojo v drugačnih menijih znašli, nepismenim pa je problem že prehod iz Word 2003 na 2013. Verjemi, sem v praksi videl kaj pomeni računalniško neizobražen.

A bejš. V IT-ju sem več kot 20 let, tako da prav dobro vem, kaj govorim in predlagam.

Niso vsi odrasli z računalniki in starejši populaciji ni samoumevno da je meni premešan. Ti človeku predlagaš, da več ljudi nauči uporabljat nova orodja, to stane dražje kot licenca za MS Office. Ko gre za firmo je tako, da se porabljen čas za učenje plača.

Ne mu ne. Beri še enkrat uvoden post, o MS Office pri zaposlenih ni nikjer govora, še manj pa o znanju izdelave ponudb v njem.

Sicer pa je vse skupaj odveč, ker je situacija precej različna od tiste, ki sem si jo v začetku predstavljal.

Pri tako obsežni spletni prodaji morajo biti artikli vnešeni v bazi, predstavitev na spletu, katalogi, računovodstvo in tudi individualne ponudbe se morajo izvajati glede na obstoječe podatke. Sprotnega vnosa ne sme biti ali pa mora biti minimalen in enkraten.

Kakor so že predlagali drugi, čas zaposlenih je potrebno porabiti za vnos podatkov v bazo, tam kjer jih še ni. Pred tem je potrebno urediti IT sistem in delovne procese tako, da bo to delo enkratno in da bodo podatki dejansko uporabni.

Za izdelavo predlog za ponudbe najemite profesionalne oblikovalce. Niti en zaposlen se nima kaj dotikat grafik ali česa podobnega, samo izbrati, katere izdelke želi na individualni ponudbi.

smacker ::

@ales: chill man, raje se OPju posveti kot meni. To da se spuščaš na nivo "jaz sem 20 let IT, ti si nula" ne pove nič lepega o tebi, še najmanj pa pomaga OPju. Libre vs MS itak ni več predmet debate, zato se bom vzdržal replik.

Ales ::

smacker je izjavil:

@ales: chill man, raje se OPju posveti kot meni. To da se spuščaš na nivo "jaz sem 20 let IT, ti si nula" ... zato se bom vzdržal replik

Passive agressive much? Ne zgleda ravno, da se vzdržuješ replik. Nikjer nisem napisal da si nula, samo da si ne domišljaj, da si edini srečal neizobražene rač. uporabnike in naj ti zato kar verjamemo. O nivojih, potem ko privlečeš sekire in Ubuntu pa lahko tudi mirno nadaljuješ diskusijo. Dobro ti gre. Evo, zdaj se bom tudi jaz vzdržal replik...

mojca ::

Ampak saj nekateri opisi že obstajajo. Če npr. odprem naključen izdelek, tam opis in slike obstajajo. Če bo "manj spretna gospa od tajnice" iz spleta kopirala opise, bo vsak font drugačen in notri bodo same napake. Pa cel kup nepotrebnega časa bo šlo v luft. Konkurenca je močna.

Jaz se pridružujem mnenju ostalih, da je za tovrstno trgovino edina smiselna rešitev, da se stvar pravilno informatizira. Eno je "hišna trgovinca" z artikli, kjer pri vsakem prodanem precej zaslužiš in imaš malo strank. Drugo je trgovina, ki cilja na široko populacijo in prodaja veliko poceni artiklov. V tem primeru si težko privoščiš izgubljati dragoceni čas zaposlenih.

Off-topic še par mojih izkušenj s konkretno trgovino:
- Ima samo dve poslovalnici, ampak ko enkrat podpišeš pogodbo v eni od njih, ne moreš skoraj ničesar opraviti v tadrugi poslovalnici (recimo da bi v drugi poslovalnici plačal najemnino v gotovini namesto s položnico po pošti).
- Eno stvar bi morali pripeljati na dom. Ampak za to, da bi jo pripeljali na dom, bi vseeno izgubila tri ure časa (eno uro vožnje do Gorice, eno uro vožnje nazaj, eno uro (in pol) za podpis pogodbe in urejanje papirjev), potem bi pa itak ločeno še plačala dostavo. Pametne alternative praktično ni.
- Prodajalka za ureditev najema porabi minimalno pol ure, še raje več. Medtem pa morajo ostale stranke čakati (in kakšna se celo naveliča in uide).
- Tudi ko si enkrat pustil tam že vse svoje podatke ... mora prodajalka za drugo pogodbo ponovno prepisati vse tvoje podatke.
- Nobenega obveščanja strank (po SMS-ih, emailih ali kako drugače), da se pogodba o najemu izteka. Če mi bo po preteku enega leta konkurenca obljubila, da me bo ažurno obveščala pred rokom preteka najema, verjetno "uidem" h konkurenci.

S primerno informatizacijo je mogoče cel kup stvari urediti bolj učinkovito in bolj prijazno za stranke.

tenchu ::

Ice-Heki je izjavil:

tenchu je izjavil:

Rad bi imel nek profesionalen design, kamor bi potem samo vstavil sliko artikla, opis in specifikacije.

Za primer vam dam ta dokument, ki sem ga danes naredil v wordu 2003 dokaj na hitro, z neresničnimi podatki in opisi seveda.

https://we.tl/8Cz5OfAjKe


Brez zamere, to ni profesionalen design.



Nobene zamere, sej sm tudi povedal, da je to nekaj, kar sem na hitro naredil. Tudi če bi dosti časa porabil, ne bi bilo profesionalno, ker je pač moje področje nekaj čisto tretjega.

Pozanimal se bom, kako bi se dalo urediti s to bazo podatkov. Podatki bi morali biti na našem programu, ampak naš program nima funkcije za oblikovat in izpisovat ponudbe. Lahko samo exporta .csv datoteko.

Res hvala vsem za nasvete. Zdaj sem govoril z bratom (družniska firma smo), in je pripomnil, da velika večina artiklov, ki vzamejo veliko časa, so tisti, ki jih sploh nimamo na spletni strani. Stranke (predvsem podjetja, zdravstvene ustanove, itd.) so se razvadle in pričakujejo da imamo vse :) In nato ko rabijo nekaj, kar nimamo v redni ponudbi na spletni strani, grejo naše gospe v akcijo in iščejo pri naših dobaviteljih izdelek, ki bi ga naročili. Kar se pa tiče ostalih, "vsakdanjih" izdelkov, bom jutri naredil en preizkus. Eni od naših bom dal za naredit novo ponudbo, potem bom pogledal koliko jih povprečno naredijo in preračunal. Vse stare ponudbe si tudi shranjujejo, tako da imajo sedaj že nekaj "zaloge". Torej, če bom videl, da ne porabijo res veliko časa za ustvarjanje novih ponudb, bom naredil Word template in ga dal še enmu designerju, da doda tisti profesionalni dotik in se ne bom spuščal v velike projekte z bazami podatkov v ta namen.

mojca ::

CSV datoteka je v principu popolnoma dovolj, da se iz podatkov v njej izdela lično ponudbo v PDF-ju. Čeprav nisem prepričana, ali so v tej CVS datoteki res uporabni opisi izdelkov (ki zahtevajo vsaj malo "markup-a" oz. kakšno tabelco, sliko, ...).

Shranjevanje starih ponudb je samo delno uporabno. Če bi jaz imela malo morje wordovih dokumentov, nikoli ne bi našla prav tistega, ki bi ga iskala. Sploh, če bi bil tisti drugi dokument od sodelavke.

(Dobra informacijska rešitev bi pomenila, da bi od takrat, ko bi izdelek prvič našli pri dobavitelju in opisali, lahko že takoj postavili na spletno stran in za vekomaj ohranili v bazi ponudb, potem pa samo še klikali.)

tenchu ::

Naše področje je malce specifično, ker je res eno morje vseh možnih izdelkov. In ko ti stranka reče, da želi modri stol z rdeče-zelenim naslonjalom, ki ima dva trikotnika na sredini, potem pač iščeš to :) Malo pretiravam, ampak kot razumem moje domače, je tistih ponavljajočih izdelkov precej manj za pošiljat, ker jih itak najdejo na spletni strani.

Ice-Heki ::

tenchu, lahko poveš katere trenutno programe uporabljate?

Lahko se na te obstoječe programe, ki uporabljajo pod. baze napiše nov program za ponudbe, ki ima samo bralni dostop do podatkov in potem sam pobere podatke, kreira PDF s ponudbo za stranko in pošlje naprej stranki.

tenchu ::

Če misliš kateri program ja naš sistemski program za celo podjetje, je to VASCO. SQL program.

Ice-Heki ::

Opisi produktov so shranjeni v VASCOtu?

tenchu ::

Žal ne. Prehod na ta program smo naredili pred letom in pol, pred tem pa smo bili na programu Impluz, ki je precej zastarel in je mislim da celo bil one man project. Problem imamo tudi s tiskanjem nalepk za artikle. Veliko večino artiklov uvozimo, in je potem potrebno nalepit podatke na škatlo v slovenščini. Podatke imamo v programu WinLab, ki je spet ultra zastarel in se ne da izvozit datotek v nobeni uporabni obliki. Na to temo sem že odprl drugo temo, porabil par dni življenja in ugotovil, da bo najbolje, če ročno vpišemo podatke v VASCOta. Moja mama, šefica, je žal precej trda za računalništvo in v preteklosti ni mislila na takšne potencialne probleme. Zdaj poskušava z bratom počasi sanirat kar se da :)

Ice-Heki ::

Če že sanirata in pretipkavata podatke, potem se tega lotita smiselno. Da ne bo potrebno potem to čez X let znova.

tenchu ::

Definitvno. Zato pa sprašujem po forumih in raziskujem opcije :) Nisem se že nič konkretno lotil v tej smeri, zdaj sem v fazi priprave. Jaz sem tudi tudi šele na koncu študija in zelo zelen v firmi, zato se morem najprej malo spoznat z načinom dela.

Ales ::

Imaš popolnoma prav, reforma IT-ja bi morala izhajati iz delovnih procesov in ne obratno. Raziščeš obstoječe delovne procese, po potrebi spremeniš (obvezno vsaj v tistih delih, kjer zdaj nekaj delajo slabo oz. pod vplivom neoptimalnega okolja, kot je recimo pomanjkanje informacij, orodij, znanj itd.) in nato oblikuješ informacijski sistem tako, da vam bo dal točno to, kar potrebujete. Ko potegneš črto, morajo biti programi prilagojeni vašim delovnim procesom in ne obratno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Office 2016 bo prispel 22. septembra (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
6720404 (17866) darkolord
»

Izšel LibreOffice 5.0.0 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
10360241 (26006) noraguta
»

Britanski javni sektor za 6,5 milijona evrov z letom dni podpore za Windows XP

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
4323906 (21896) chironex10
»

Britanska vlada razmišlja o prehodu na OpenOffice (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
7824490 (21405) KoKi
»

Izbrati OpenOffice ali LibreOffice (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
8429825 (26503) darkolord

Več podobnih tem