Forum » Loža » Kakšen žar?
Kakšen žar?
kuglvinkl ::
Well, kupujem žar. vedno sem kuril na oglje, zdaj pride v poštev ali elektrika ali plin.
Zanima me, ali je razlika, ko oba dosežta temperaturo? In še, ali je pokrov, kot ga imajo Webri svojo funkcijo, ali pa je bolj za reklamo, mislim če je kdo to praktično preizkusil? Pa še, ali je bolje imeti rešetke ali ploščo?
Peklo se ne bo nič posebnega, meso in ribe.
Thnx
Zanima me, ali je razlika, ko oba dosežta temperaturo? In še, ali je pokrov, kot ga imajo Webri svojo funkcijo, ali pa je bolj za reklamo, mislim če je kdo to praktično preizkusil? Pa še, ali je bolje imeti rešetke ali ploščo?
Peklo se ne bo nič posebnega, meso in ribe.
Thnx
Your focus determines your reallity
- odklenil: kuglvinkl ()
Ciklamen ::
Ploščo, absolutno. Ful lažje se zadeva očisti (ravna plošča ne valovita).
Mi imamo tako ploščo na obeh žarih, s špohtlom par potegov pa je kot nova :)
Glede temperature, kurimo na plin in do zdaj se je še vedno vse zelo lepo speklo :)
Za Webra pa ne vem, pomoje ne more bit slab.
Mi imamo tako ploščo na obeh žarih, s špohtlom par potegov pa je kot nova :)
Glede temperature, kurimo na plin in do zdaj se je še vedno vse zelo lepo speklo :)
Za Webra pa ne vem, pomoje ne more bit slab.
- End of the Post ->
noob96 ::
Zakaj bi potem imel žar s ploščo na plin. Potem čevape enostavno vržeš v kuhinji na ponev..To ni fora žara
harvey ::
Pokrov pri webru ima svo funkcijo, kaj misliš, da je poleg samo zato da se prah ne nabira po rešetki. Tehnika peke je drugačna pri teh pokritih american style žarih za razliko kar smo vajeni v teh okoljih, kjer je osnovna namestitev zidak in mreža. Navadno se peče tudi druge kose mesa in odtod drugačni pristopi k peki.
Sam ne preferiram plina in elektrike, ter plošč, vendar so kdaj izjeme, ko drugače ne gre. Pri ploščah je pomembno, da so iz ustreznega materiala ter ustrezne debeline. Litoželezne so bolj tečne, navadno še rebraste za grill marks, za čiščenje od recimo jeklenih ali inox, imaš tudi kamen izvedbo. Recimo gorenc jeklene izvedbe so pretanke za kvalitetno peko, če jih primerjaš s tistimi ploščami ki jih imajo žari v lokalih, kjer imaš najman 7 mm debele in se ne krivijo, oddajajo toploto bolj enakomerno za razliko od tankih plošč, kjer imaš prevroča mesta in težavno peko.
Webra plin in elektriko hvalijo, pri drugih globalizacijskih izdelkih je lahko pri izvedbi elektrika/plin/rešetka lahko vprašljiva tudi varnost. Rešetka bolj približa okus klasičnemu žaru za razliko od plošče.
Sam ne preferiram plina in elektrike, ter plošč, vendar so kdaj izjeme, ko drugače ne gre. Pri ploščah je pomembno, da so iz ustreznega materiala ter ustrezne debeline. Litoželezne so bolj tečne, navadno še rebraste za grill marks, za čiščenje od recimo jeklenih ali inox, imaš tudi kamen izvedbo. Recimo gorenc jeklene izvedbe so pretanke za kvalitetno peko, če jih primerjaš s tistimi ploščami ki jih imajo žari v lokalih, kjer imaš najman 7 mm debele in se ne krivijo, oddajajo toploto bolj enakomerno za razliko od tankih plošč, kjer imaš prevroča mesta in težavno peko.
Webra plin in elektriko hvalijo, pri drugih globalizacijskih izdelkih je lahko pri izvedbi elektrika/plin/rešetka lahko vprašljiva tudi varnost. Rešetka bolj približa okus klasičnemu žaru za razliko od plošče.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
m0LN4r ::
Jst sem ravno vceraj vzel tisto okroglo igracko iz lidla, da sprobam kak efekt je okrogel in pokrit grill.
Dal sn notr 2-3 pesti oglja, 4 zrezke (za dva) pokril pustil notr 15 minut, nato obrnil pa se 15 minut pokrito.
Morm rect, da me je zadeva presenetila. Tk mehko, socno, a hkrati speceno meso se nisem nikol jedel iz oglatega nepokritega zara al kaksne plosce z plinom/elektriko.
IMO tiste plosce na elektriko/plin dobis na koncu okus, kt da bi spekel v ponvi na EL stedilniku.
Velik okrogel zar (S TERMOMETROM Obvezno) bo naslednja investicija, ta mali je bil za "poskus" ampak za 2 osebi, cist kul.
Tocno to.
Dal sn notr 2-3 pesti oglja, 4 zrezke (za dva) pokril pustil notr 15 minut, nato obrnil pa se 15 minut pokrito.
Morm rect, da me je zadeva presenetila. Tk mehko, socno, a hkrati speceno meso se nisem nikol jedel iz oglatega nepokritega zara al kaksne plosce z plinom/elektriko.
IMO tiste plosce na elektriko/plin dobis na koncu okus, kt da bi spekel v ponvi na EL stedilniku.
Velik okrogel zar (S TERMOMETROM Obvezno) bo naslednja investicija, ta mali je bil za "poskus" ampak za 2 osebi, cist kul.
Zakaj bi potem imel žar s ploščo na plin. Potem čevape enostavno vržeš v kuhinji na ponev..To ni fora žara
Tocno to.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Aston_11 ::
15 minut je dolga zgodba za meso... če ni pokrito, očitno. Čevapi imajo 6-8 minut dovolj, zrezki podobno, sicer jih prežgeš in izsušiš. Potem jih pa polivajo pa kaj vem kaj še.
Jaz zadnje čase praktriciram z lesom od trte... nova dimenzija okusov.
Na plinu je praktično, ko mora biti večja količina istočasno pečena. Drugače žar ftw.
Jaz zadnje čase praktriciram z lesom od trte... nova dimenzija okusov.
Na plinu je praktično, ko mora biti večja količina istočasno pečena. Drugače žar ftw.
marsovcek ::
Plinski je bolj prenosen kot električni, čeprav v tem pogledu zmaga klasika na oglje.
Če pečeš na plošči, se bo meso namakalo v maščobi. Pri uporabi rešetke ti vse to odkaplja stran in je učinek bolj podoben klasičnemu žaru. Prav tako mora biti žar s ploščo postavljen bolj v vaservago.
Če pečeš na plošči, se bo meso namakalo v maščobi. Pri uporabi rešetke ti vse to odkaplja stran in je učinek bolj podoben klasičnemu žaru. Prav tako mora biti žar s ploščo postavljen bolj v vaservago.
harvey ::
Morm rect, da me je zadeva presenetila. Tk mehko, socno, a hkrati speceno meso se nisem nikol jedel iz oglatega nepokritega zara al kaksne plosce z plinom/elektriko.
Welcome to the club, naslednja stopnja je smoker
Jaz zadnje čase praktriciram z lesom od trte... nova dimenzija okusov..
Trta/loza pa itak zmaga, ali les oljke. Poglej si recimo cene japonskih for oglja neka sorta belega hrasta in ti je kmalu jasno, da je izbira lesa ključna
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
WaterBoy ::
Pozdravljeni
Prijatel si namrava kupiti webra, jaz pa imam doma kar nekaj podrtega sadnega drevja (jablana, češnja, sliva). Kako naj pripravim drvi da bodo primerne za v vebra za dimljenje in peko
Hvala
Prijatel si namrava kupiti webra, jaz pa imam doma kar nekaj podrtega sadnega drevja (jablana, češnja, sliva). Kako naj pripravim drvi da bodo primerne za v vebra za dimljenje in peko
Hvala
harvey ::
Kako naj pripravim drvi da bodo primerne za v vebra za dimljenje in peko
Najlažje je, da narediš sekance/chips in potem to namočiš in dodaš proti koncu za okus.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
m0LN4r ::
15 minut je dolga zgodba za meso... če ni pokrito, očitno. Čevapi imajo 6-8 minut dovolj, zrezki podobno, sicer jih prežgeš in izsušiš. Potem jih pa polivajo pa kaj vem kaj še.
Jaz zadnje čase praktriciram z lesom od trte... nova dimenzija okusov.
Na plinu je praktično, ko mora biti večja količina istočasno pečena. Drugače žar ftw.
Vse je odvisno od temperature. A ves tk fajn pocas na nizki temperaturi se nic ne more zgodit.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
m0LN4r ::
Ce smo ze pri tem, ima kdo kak predlog, konkretno kateri okrogel zar ?
Gledam amazon.de tko da express shipping pa mam tu do torka.
http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss_1...
A so uni k so 3x drazji dejansko izplacajo? Mislim, da potem vsake 2 leti vzame clovek novega "cistega"
Gledam amazon.de tko da express shipping pa mam tu do torka.
http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss_1...
A so uni k so 3x drazji dejansko izplacajo? Mislim, da potem vsake 2 leti vzame clovek novega "cistega"
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
ProGo ::
Ravna plošča sploh ni žar + na električnem ali plinskem pravem žaru lahko tudi dimiš.
V Webrih se pa peče s spuščenim pokrovom. Tudi moč gorilnikov je prilagojena za ta način peke. Moraš pa vedeti, da povsem suhe peke, kot je to pri odprtem oglju tukaj ne bo, kar pa je po svoje dobro, saj ne rabiš nikdar mazati z oljem ali čem drugim. Vsaj pri plinskem.
V Webrih se pa peče s spuščenim pokrovom. Tudi moč gorilnikov je prilagojena za ta način peke. Moraš pa vedeti, da povsem suhe peke, kot je to pri odprtem oglju tukaj ne bo, kar pa je po svoje dobro, saj ne rabiš nikdar mazati z oljem ali čem drugim. Vsaj pri plinskem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ProGo ()
::
Uporaba žara je znanost. Tudi ne mešajte žara z roštiljem in kaminom. Sam se na žare ne zastopim, sem samo konzumant tistega, kar na žarih pripravi foter, ki je iz te tematike v preteklosti malodane doktoriral. V posesti je imel skoraj vse variante (z izjemo električnih) ter na koncu prišel do sklepa, da je samo ena stvar taprava. Tako zadnje čase kuri dva različno velika Big Green Egga.
111111111111 ::
Se podpišem pod green big egg. Sicer so svinjsko dragi, ampak super. Drugače pa za res slastne čvapčiče, celo dopoldne kuriš suh les akacije in potem na tistem oglju narediš žarček. Odrezki vinske trte so zakon, na morju pa oljke.
Sami ::
Jaz sem kakšno leto nazaj kupil Tefalovega Colormania za "6 oseb, malo večji je", v Leclercu je bil okoli 70EUR. Super zadeva, meso se ne prime in na njem lahko pečeš recimo zelenjavo, jajca, palačinke...kar ti pade na pamet, odličen je za peko rib, ne poškoduje "nežnega" mesa, iskal sem zamenjavo za stari žar in je tale res super.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sami ()
ProGo ::
Jaz sem kakšno leto nazaj kupil Tefalovega Colormania za "6 oseb, malo večji je", v Leclercu je bil okoli 70EUR. Super zadeva, meso se ne prime in na njem lahko pečeš recimo zelenjavo, jajca, palačinke...kar ti pade na pamet, odličen je za peko rib, ne poškoduje "nežnega" mesa, iskal sem zamenjavo za stari žar in je tale res super.
Samo ena podrobnost je, in sicer da to ni žar.
Sami ::
Jaz sem kakšno leto nazaj kupil Tefalovega Colormania za "6 oseb, malo večji je", v Leclercu je bil okoli 70EUR. Super zadeva, meso se ne prime in na njem lahko pečeš recimo zelenjavo, jajca, palačinke...kar ti pade na pamet, odličen je za peko rib, ne poškoduje "nežnega" mesa, iskal sem zamenjavo za stari žar in je tale res super.
Samo ena podrobnost je, in sicer da to ni žar.
Tole je električni žar (barbecue), plošča.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
ProGo ::
Jaz sem kakšno leto nazaj kupil Tefalovega Colormania za "6 oseb, malo večji je", v Leclercu je bil okoli 70EUR. Super zadeva, meso se ne prime in na njem lahko pečeš recimo zelenjavo, jajca, palačinke...kar ti pade na pamet, odličen je za peko rib, ne poškoduje "nežnega" mesa, iskal sem zamenjavo za stari žar in je tale res super.
Samo ena podrobnost je, in sicer da to ni žar.
Tole je električni žar (barbecue), plošča.
Žar je, če so rešetke. Tole je neka električna grelna plošča.
Če pa je to res žar, potem je žar tudi tole: https://www.bigbang.si/elektricne-ponve...
(pa seveda ni)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ProGo ()
Sami ::
Jaz sem kakšno leto nazaj kupil Tefalovega Colormania za "6 oseb, malo večji je", v Leclercu je bil okoli 70EUR. Super zadeva, meso se ne prime in na njem lahko pečeš recimo zelenjavo, jajca, palačinke...kar ti pade na pamet, odličen je za peko rib, ne poškoduje "nežnega" mesa, iskal sem zamenjavo za stari žar in je tale res super.
Samo ena podrobnost je, in sicer da to ni žar.
Tole je električni žar (barbecue), plošča.
Žar je, če so rešetke. Tole je neka električna grelna plošča.
Če pa je to res žar, potem je žar tudi tole: https://www.bigbang.si/elektricne-ponve...
(pa seveda ni)
Ti svetujem, da se obrneš na proizvajalca (Tefal), zaradi napačnega oglaševanja.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
noob96 ::
To mi gre tak na živce ko ljudje mislijo da pečejo na žar pa imajo piknike, potem pa vidiš ko mame ven privlečejo te električne posode, električne grelne plošče, plinske plošče...To ni jeben žar. Na tem lahka dela šiptar palačinke, za ževape na žaru pa so potrebne rešetke+oglje. Vse ostalo so slabi poskusi
iKst ::
Well, kupujem žar. vedno sem kuril na oglje, zdaj pride v poštev ali elektrika ali plin.
Zanima me, ali je razlika, ko oba dosežta temperaturo? In še, ali je pokrov, kot ga imajo Webri svojo funkcijo, ali pa je bolj za reklamo, mislim če je kdo to praktično preizkusil? Pa še, ali je bolje imeti rešetke ali ploščo?
Peklo se ne bo nič posebnega, meso in ribe.
Thnx
Sicer je odvisno od modela, ampak električni imajo pogosto problem s temperaturo oz. vzdrževanjem le te. Električni grelnik se izklaplja, ko doseže določeno temperaturo. Če grelec ni dovolj močan (kar ponavadi ni), temperatura plošče hitro pade, ko jo naložiš, pa se po robovih.
Če imaš možnost, raje vzemi plinskega z železno ploščo. 4, 5mm debela železna plošča shrani ogromno toplote pa tudi prenos na meso je boljši od raznih tankih alu plošč prevlečenih s teflonom.
Kar se tiče pokrova pri webru, ja, ima funkcijo. Ena od varjant pečenja na Webru je, da na eno polovico naložiš oglje oz. brikete, na drugo polovico na rešetko daš pa meso. Ko zapreš pokrov, vroč zrak kroži znotraj žara in peče meso pasivno, ne z direktnim sevanjem iz oglja. Je uporabno še za kaj drugega kot za počasno pečenje, kakšnega piščanca tako zelo lepo spečeš.
Sicer pa jaz na piknikih običajno pečem direktno na oglju, se mi ne da zajebavati veliko s pokrovom, ker je dovolj drugega dela.
Pa btw, malo z rezervo vzemi vse žar snobe tukaj gor, ki poznajo "edini pravilen način" roštiljanja. Kupiš kvalitetno meso, ga spečeš kot je treba in poješ. Ni neke globlje znanosti.
SSKJ "žar"
3. priprava z rešetko, ploščo za pečenje navadno nad žerjavico; raženj:
Torej, rešetka ali plošča, navadno žerjavica, ni pa nujno, lahko je tudi plin ali elektrika.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: iKst ()
Aston_11 ::
Odvisno kaj želiš. Prej sem si na hitro vrgel na plato na plin, včeraj sem kuril trto in spekel par rund za kosilo. Razlika je velika, v vonju, izgledu in pečenosti. Na 1. mestu je oglje, na drugem mestu daleč zadaj je vse ostalo, je pa eno in drugo dobro, s tem da je prvo bistveno boljše... podobno kot pica iz električne pečice, ki se ne more meriti s tisto iz krušne peči na drva, kaj šele, če kuriš noter z trto, oljko....
iKst ::
Razlika je, ni pa nujno, da je oglje boljše, tako, kot pri pici ni nujno, da je tista iz krušne peči boljša. Precej vpliva tudi kakovst in priprava surovin. Testo za pico, ki se peče v krušni peči na 500 stopinjah se zelo razlikuje od testa, ki se peče pri 250.
m0LN4r ::
Razlika je, ni pa nujno, da je oglje boljše, tako, kot pri pici ni nujno, da je tista iz krušne peči boljša. Precej vpliva tudi kakovst in priprava surovin. Testo za pico, ki se peče v krušni peči na 500 stopinjah se zelo razlikuje od testa, ki se peče pri 250.
meso vs. meso
bo pokrit zar z resetko vedno zmagu
Midva mava to malo kinderjajco iz lidla, pa vec nevem sploh ce bom kdaj zakuru v velkem nepokritem....
Edino sashlika ne morm v tega malka narest
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
perci ::
Jst uporabljam plinskega Gorenca - ravno železno ploščo. Nekaj podobnega kot na prvem odgovoru. Super zadeva, če hočeš, da je hitro pripravljeno in hitro očiščeno. Pa ni svinjarije od oglja tko da lahko zadevo uporabljam na balkonu v bloku.
Robertos664 ::
Jaz imam vse :) kamin, okroglega webra, velikega pliskega z rešetko in ploščo in električnega. Ko pečem za do dvajset ljudi je prva izbira weber na oglje. Na kamin se mi nekako ne da več, ne vem zakaj. Velikega plinskega imam, ko je veliko ljudi, ker gre pač najhitreje pa tudi lepo se speče. Električnega pa peljem na morje. Torej na prvem mestu po okusu weber, po enostavnosti pečenja pa plinski. Za čistit pa plinski najhujši.. porabim cca dve uri da ga spravim kolikor tolikor v red..
perci ::
Moj plinski je gladek in ga samo s špohtlom na koncu podrgneš. Odvisno kaj pečeš, ampak načeloma ne več kot tri minute dela. Edino kalamari so mal bolj zajebani za spucat (5-10 min).
Ciklamen ::
Najbolj zanimivo mi je pa to, da OP sprašuje ali plin ali elektrika (ker druga ne pride v poštev), potem pa vsi vlečejo not žar na oglje
- End of the Post ->
Egidij88 ::
V našemu vaškemu klubu bomo pa plinski žar prodali.
http://www.bolha.com/dom/oprema-za-vrt/...
Ne vem...ni se kaj dosti uporabljalo. Ko kakšnih 10 ljudi (ponavadi po nekaj pirih) navali na čevape, svinjski vrat in podobno, je najbolj easy vreči na plato. Spucaš tudi takoj. Bi bilo pa to ok, če bi delali steake ob nedeljah u izi itd.
http://www.bolha.com/dom/oprema-za-vrt/...
Ne vem...ni se kaj dosti uporabljalo. Ko kakšnih 10 ljudi (ponavadi po nekaj pirih) navali na čevape, svinjski vrat in podobno, je najbolj easy vreči na plato. Spucaš tudi takoj. Bi bilo pa to ok, če bi delali steake ob nedeljah u izi itd.
fraising ::
Kupujem nekej takga, bi lahko povedal ker model je to.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fraising ()
krneki0001 ::
15 minut je dolga zgodba za meso... če ni pokrito, očitno. Čevapi imajo 6-8 minut dovolj, zrezki podobno, sicer jih prežgeš in izsušiš. Potem jih pa polivajo pa kaj vem kaj še.
Jaz zadnje čase praktriciram z lesom od trte... nova dimenzija okusov.
Na plinu je praktično, ko mora biti večja količina istočasno pečena. Drugače žar ftw.
Vse je odvisno od temperature. A ves tk fajn pocas na nizki temperaturi se nic ne more zgodit.
Na žaru se ne sme peči pri nizkih temperaturah in dolgo časa, ker to izsuši vse meso, pa rata iz tega podplat. Žar je za velike temperature in hitro pečene zadeve, da ostane meso sočno.
iKst ::
Kaj pa vem. Meni se zdijo svinjska rebrca pečena 7 do 8 ur na nizki temperaturi precej sočna.
Čisto odvisno od tega kaj in kako pečeš, kako pripraviš meso...
Čisto odvisno od tega kaj in kako pečeš, kako pripraviš meso...
::
To mi gre tak na živce ko ljudje mislijo da pečejo na žar pa imajo piknike, potem pa vidiš ko mame ven privlečejo te električne posode, električne grelne plošče, plinske plošče...To ni jeben žar. Na tem lahka dela šiptar palačinke, za ževape na žaru pa so potrebne rešetke+oglje. Vse ostalo so slabi poskusi
Pomembno je, da zadevo ljudje uporabljajo kot žar in da so z rezultatom zadovoljni.
krneki0001 je izjavil:
Na žaru se ne sme peči pri nizkih temperaturah in dolgo časa, ker to izsuši vse meso, pa rata iz tega podplat. Žar je za velike temperature in hitro pečene zadeve, da ostane meso sočno.
Če imaš v mislih kakšne roštilje brez pokrova, potem je tvoja trditev na mestu. Drugače pa je najbolj sočno meso tisto, ki se dolgo časa peče v big green eggu na nizki temperaturi. Pravzaprav se tistemu ne reče več pečenje, ampak dimljenje.
ProGo ::
Well, kupujem žar. vedno sem kuril na oglje, zdaj pride v poštev ali elektrika ali plin.
Zanima me, ali je razlika, ko oba dosežta temperaturo? In še, ali je pokrov, kot ga imajo Webri svojo funkcijo, ali pa je bolj za reklamo, mislim če je kdo to praktično preizkusil? Pa še, ali je bolje imeti rešetke ali ploščo?
Peklo se ne bo nič posebnega, meso in ribe.
Thnx
Moj nasvet, vzami Webra na plin. 1000ko ali 2000ko odvisno od prostora. Če imaš dosti prostora, potem 3000ko.
Vprašaj distributerja, če ti posodi enega ali drugega na test (električnega ali plinskega), pa sprobaj kaj ti bolj odgovarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ProGo ()
nurmaln ::
Še en glas za Webra na oglje. Dve leti nazaj me je neki pograbil in sem ga nabavil (takrat so bile cene še malo bolj navite zaradi manj konkurence).
Zdaj ko ga imam mi ni niti najmanj žal. Vsako leto sem na par različnih piknikih in niti približno ni primerjave med mesom pečenim v pokritem webru ali pa na neki kovinski plošči. Meso ima super okus, ostane znotraj sočno, skorjica (pri piščancu) pa se lepo hrustljavo zapeče. Perfect!
Koliko ima različno oglje vpliv težko rečem, ker sem do sedaj vedno uporabljal webrove brikete.
Zdaj ko ga imam mi ni niti najmanj žal. Vsako leto sem na par različnih piknikih in niti približno ni primerjave med mesom pečenim v pokritem webru ali pa na neki kovinski plošči. Meso ima super okus, ostane znotraj sočno, skorjica (pri piščancu) pa se lepo hrustljavo zapeče. Perfect!
Koliko ima različno oglje vpliv težko rečem, ker sem do sedaj vedno uporabljal webrove brikete.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
even if I have to do it myself!" - nurmaln
Egidij88 ::
ProGo ::
Še en glas za Webra na oglje. Dve leti nazaj me je neki pograbil in sem ga nabavil (takrat so bile cene še malo bolj navite zaradi manj konkurence).
Zdaj ko ga imam mi ni niti najmanj žal. Vsako leto sem na par različnih piknikih in niti približno ni primerjave med mesom pečenim v pokritem webru ali pa na neki kovinski plošči. Meso ima super okus, ostane znotraj sočno, skorjica (pri piščancu) pa se lepo hrustljavo zapeče. Perfect!
Koliko ima različno oglje vpliv težko rečem, ker sem do sedaj vedno uporabljal webrove brikete.
Jaz ne bi nikdar uporabljal briketov. Veziva vplivajo na okus, vprašanje koliko je zdravo. Čeprav cel koncept žara ni preveč zdrav.
Model je verjetno kakšen Campingaz ali kaj podobnega. Če kupuješ tako, greš v Obi, Baubau, pa še kam pa najcenejšega vzameš. Vsi ti nižjecenovni imajo zelo tanko rešetko= slaba akumulacija toplote.
https://www.bauhaus.si/fileadmin/mounts... stran 3.
Potem ga pa kot en zgoraj, prodajaš čez 1 leto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ProGo ()
Buggy ::
kaksno mnenje imate pa glede tega zara, ki je sedaj reklamiran za 134€ v Sparu?
https://www.spar.si/sl_SI/aktualno/aktu...
https://www.spar.si/sl_SI/aktualno/aktu...
nurmaln ::
Jaz ne bi nikdar uporabljal briketov. Veziva vplivajo na okus, vprašanje koliko je zdravo. Čeprav cel koncept žara ni preveč zdrav.
Glede veziv...
For the sake of convenience, some charcoal briquette companies crush their charcoal with a binder, usually a natural starch, so the compact little pillows will hold their shape. Briquettes with no other additives are usually labeled "natural" or "hardwood."
http://www.weber.com/weber-nation/blog/...
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
even if I have to do it myself!" - nurmaln
m0LN4r ::
Kaj pa vem. Meni se zdijo svinjska rebrca pečena 7 do 8 ur na nizki temperaturi precej sočna.
Čisto odvisno od tega kaj in kako pečeš, kako pripraviš meso...
Tocno to sem mislil. Jaz sem tudi pekel rebrca, cca. 3 ure. Ni blo noben podplat, ampak meko k ritka
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
ProGo ::
je izjavil:
Vsi ti nižjecenovni imajo zelo tanko rešetko= slaba akumulacija toplote.
Saj pri teh običajnih rešetkah niti ni kakšne posebne razlike, pozna se šele, če uporabiš rešetko iz kovanega železa (cast iron).
Bi se dalo uporabit dovolj debele nerjavne palice, samo to je pol cm in več (npr. http://www.ebay.de/itm/Edelstahl-Grillr.... Kovano železo je samo zato, ker je poceni.
kaksno mnenje imate pa glede tega zara, ki je sedaj reklamiran za 134€ v Sparu?
https://www.spar.si/sl_SI/aktualno/aktu...
Glede nato, da ni fotke rešetke - no comment.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ProGo ()
fraising ::
Rešetko bi načeloma lahko izdelal sam na cnc. Ali je še kaj drugega za pazit pri nakupu?
mihec87 ::
Jaz ne bi nikdar uporabljal briketov. Veziva vplivajo na okus, vprašanje koliko je zdravo. Čeprav cel koncept žara ni preveč zdrav.
Glede veziv...
For the sake of convenience, some charcoal briquette companies crush their charcoal with a binder, usually a natural starch, so the compact little pillows will hold their shape. Briquettes with no other additives are usually labeled "natural" or "hardwood."
http://www.weber.com/weber-nation/blog/...
Brikete vzamem samo v sili če ni oglja v kosih.. Enostavno je oglje v kosih boljše(briket je zgleda sprešan prah z podna..)
iKst ::
Bi se dalo uporabit dovolj debele nerjavne palice, samo to je pol cm in več (npr. http://www.ebay.de/itm/Edelstahl-Grillr.... Kovano železo je samo zato, ker je poceni.
V resnici so te zadeve večinoma vlite iz železa, ne kovane. Pa ne gre samo za ceno, železne rešetke imajo veliko bolj primerne lastnosti za kuhanje kot inox. Imajo veliko višjo specifično toplotno kapaciteto in toploto tudi hitreje oddajo (bolj sevajo).
ProGo ::
Bi se dalo uporabit dovolj debele nerjavne palice, samo to je pol cm in več (npr. http://www.ebay.de/itm/Edelstahl-Grillr.... Kovano železo je samo zato, ker je poceni.
V resnici so te zadeve večinoma vlite iz železa, ne kovane. Pa ne gre samo za ceno, železne rešetke imajo veliko bolj primerne lastnosti za kuhanje kot inox. Imajo veliko višjo specifično toplotno kapaciteto in toploto tudi hitreje oddajo (bolj sevajo).
To pa nisem vedel. Lahko daš kak link?
::
Briketi in oglje sta dve popolnoma različni zadevi. Oglje žari z večjo temperaturo in manj časa, medtem ko so briketi manj vroči, ampak lahko žarijo dlje. Oglje se zato (na kovinskih žarih, a-la Weber) uporablja za razne pice, stejke in podobno, briketi pa za zadeve, ki se pečejo dlje časa, npr. celi piščanci, sv. vrat v kosu in podobno. V keramičnih pa se itak uporablja samo oglje zaradi bolj učinkovite zasnove.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tadragi žari?Oddelek: Loža | 4931 (2496) | Bizkit45 |
» | Kdo uporablja Weber žar in kaka je razlika med kettle in ostalimi imeni?Oddelek: Loža | 10406 (8756) | nekikr |
» | Kakšna je razlika med električnim žarom in žarom na oglje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 22242 (19304) | Riff |
» | Kje kupiti dober žar na oglje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 48259 (29944) | bauci |
» | Peka na žaru (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22578 (20815) | Alec999 |