» »

Kakšen žar?

Kakšen žar?

««
20 / 20
»
»»

WizzardOfOZ ::

Litoželezna ponev postavljena na žar. Ko je "smoking hot" razžarjena na ene 350 stopinj, pa žlica svinjske masti in takoj ko se ta stopi, gor vršt en velik flank stake, debeline okoli 2 cm. 2 minute na eni strani, 2 minute na drugi. Pol pa na leseno dilo, pa 10 minut počakaš, lih tok da solato pripraviš. Potem pa flank stake narežeš na par mm debele trakove in postaviš vse skupaj na mizo in uživaš v dobri hrani.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Badwolff ::

Napisal si, kot da si glihkar izumil palačinke.

alekskac ::

Omemba žara bla v receptu tud brezpredmetna. Enako bi šlo na plinski šporget. Za ponev ne greš kurit žar, če že, vržeš stek na rešetko. LTŽ rešetka je tukaj v redu.

stara mama ::

Ne dobiš litoželezne za vsak pocenski okrogli žar iz bauhausa. Vsaj za mojega je nisem našel, ali pa je vrednost enaka vrednosti novega žara.
Tako da ja, tud jaz včasih zakurim za litoželezno ponev.
Zakaj?
Da maščoba iz razgrete ponve šprica po moji zelenici, ne pa po celi kuhinji.
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

Dobra litoželezna ponev ni poceni.
In ja, za peko dobrega steaka se splača tudi zakurit, pa potem v ponvi na žaru spečt ta steak.

Eduardo ::

Jaz imam tudi tole in ne vidim neke razlike med ostalimi dosti dražjimi:

https://www.amazon.de/AmazonBasics-Brat...

Dosti velika za megasteake za tole metodo. Na žaru ni za večino, je treba nekaj vaje. Obe metodi imata pluse in minuse.

Mam nekaj podobnega, samo malo debelejši in daljši ročaj. Pa konkretno težka je.

stara mama ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Dobra litoželezna ponev ni poceni

Mislil sem litoželezno rešetko
Ekologija™ in Trajnost™

Ales87 ::

Pozdravljeni,

Sem v načrtovanju letne kuhinje na terasi. Zanima me kako se obnesejo plinski žari v takšnih prostorih kot je spodnja slika, saj po besedah lastnikov plinskih žarov pravijo, da je problem, ker se vžiga maščoba, ki se izteka po uparjalnikih in se ustvari pod rešetkami kar veliki plamen, oz. kateri žar vzeti, da tega vžiganja maščobe ni preveč? Ker konkretno pri oglu je vsaj pri meni tega ognja zaradi izteganja maščobe zelo malo ali skoraj nič.....

Slika 1

Slika 1

Slika 2

Slika 2

Saj ima večina dobrih plinskih žarov spodaj posodo za lovlenje masti (že čisto tamali, recimo Q1200 od webra, imajo zbiralnik maščob)

To je jasno, da imajo zbiralnik maščobe ampak, ko maščoba teče po uparjalnik je težava, da se maščoba vžiga. Zato me zanima kako se to obnese v delno zaprtih letnih kuhinjah oz. terasah....

z3ro ::

Misliš po gorilcih? Eni žari imajo nad gorilci zaščito, prav tako so recimo na webrih in napoleonih (vsaj te litoželezne) narejene tako, da so na delih kjer je spodaj gorilec malenkost širše.

globoko grlo ::

Mene bl zanima kako boš hladil cel prostor. Ventilatorji, al zmrznjena "para", tko kot majo v bufetih, al kj tretjega?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Ales87 je izjavil:

To je jasno, da imajo zbiralnik maščobe ampak, ko maščoba teče po uparjalnik je težava, da se maščoba vžiga. Zato me zanima kako se to obnese v delno zaprtih letnih kuhinjah oz. terasah....

Večina ima tako narejeno, da maščoba ne teče direktno na ogenj.

bauci ::

Plinski gorilniki imajo na vrhu zaščito, tako da ko kapne maščoba gor ta izpari in ne svinja gorilcev. Jaz imam pod rešetkami še pladnje kamor naložim vulkansko kamenje. To kamenje grejejo plinski gorilci in vsa maščoba, ki kaplja od hrane "izgori" na vulkanskih kamnih in ne pride do gorilcev oz. njihove zaščite. Če si iz LJ pejt pogledat žare Flamula (slovenska firma) na Viču. Jaz sem za letno kuhinjo kupil njihov vgradni žar, dodatno kurišče in izdelali so mi po naročilu še dvoje inox vrat in predalnik. Zelo zadovoljen. V trgovini imajo ogromno različnih zadev za žar. Veliko več kot na svoji internetni strani.

recmajkemi ::

Ravno maščoba nabrana na zaščiti se vžge, saj zlahka doseže plamenišče, tam jo je ponavadi malo in so to le plamenčki, ki niso problematični, če se jo pa nabere dovolj in goreča kaplja v zbiralnik pa nastane t.i. grease fire. Zato je za preventivo najbolje redno čistiti žar. Če se ti pa že zgodi pri plinskem zapreš dovod plina in zapreš pokrov, pri oglenem le pokriješ.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

Ponavadi so kar rešetke odebeljene nad gorilcem, da tam ne teče maščoba po gorilcih.

tomaz- ::

pri plinskem Webru so rešetke odebeljene samo pri seriji Q , ker nima deflektorjev nad gorilci. Spirit in Genesis serija nima nič odebeljenih rešetk in maščoba pade na deflektor in se prav lepo "zadimi" pod pokrovom. Od tod tudi dimljen okus mesa
Enako je pri Napoleonu
Za takšno teraso, koj je na slikah, to IMHO ni primerno

p.s.
Začel s Q serijo, imel tako spirit, kot zdaj Genesis , zato vem za vse tri , kolega pa ima Napolenona

tomaz- je izjavil:

pri plinskem Webru so rešetke odebeljene samo pri seriji Q , ker nima deflektorjev nad gorilci.

Tega pa nisem vedel. Eno znanje več.

tomaz- je izjavil:

pri plinskem Webru so rešetke odebeljene samo pri seriji Q , ker nima deflektorjev nad gorilci. Spirit in Genesis serija nima nič odebeljenih rešetk in maščoba pade na deflektor in se prav lepo "zadimi" pod pokrovom. Od tod tudi dimljen okus mesa
Enako je pri Napoleonu

p.s.
Začel s Q serijo, imel tako spirit, kot zdaj Genesis , zato vem za vse tri , kolega pa ima Napolenona

Kaj pa bi po vašem mnenju bilo primerno za takšno teraso?

recmajkemi ::

Iskreno? Kar ti scre poželi. :) Tako kurišče si izberi na katerem sam najbolj uživaš, Plata, oglje, kamado, na plin... vse gre skozi, tisto nekaj malega okolice prilagodiš izbranemu.

Če rabiš pa ideje je pol milijona ljudi v teh dveh skupinah, hrpa objav na terasah podobnim in tvojim ni vrag, da ne najdeš nekaj navdušujočega.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

kuglvinkl ::

tomaz- je izjavil:

Enako je pri Napoleonu

p.s.

Zakaj si saltal na Genesisa? Spirit premajhen?
Your focus determines your reallity

tomaz- ::

Dobil sem dobro ponudbo za tanovi Genesis 335 z wifi povezavo, hkrati pa se mi je poklopila extra dobra ponudba za odkup Spirita - pa se je menjalo :)

Aleš87 : Sam bi naredil tako, da najprej preizkusim kak žar od kolega - bi ga dal čisto na rob tvoje zaprte terase in preveril, kako se vse skupaj obnaša med "dimljenjem" - če dim lepo razpiha ven , potem nimaš nekega problema, če pa tu ga zabija v prostor, potem imaš pa dve opciji:
Med peko žar zapelješ "na odprto" ali pa kupiš griddle, se pravi, polna plošča, ne rešetke. Ni isto, ampak jebiga: kompromis je treba včasih sklenit..

tomaz- je izjavil:

Dobil sem dobro ponudbo za tanovi Genesis 335 z wifi povezavo, hkrati pa se mi je poklopila extra dobra ponudba za odkup Spirita - pa se je menjalo :)

tole ( moj je bil še malenkost cenejši, pa tudi ta cena je ok )
https://www.electronic4you.at/weber-gen...

Aleš87 : Sam bi naredil tako, da najprej preizkusim kak žar od kolega - bi ga dal čisto na rob tvoje zaprte terase in preveril, kako se vse skupaj obnaša med "dimljenjem" - če dim lepo razpiha ven , potem nimaš nekega problema, če pa tu ga zabija v prostor, potem imaš pa dve opciji:
Med peko žar zapelješ "na odprto" ali pa kupiš griddle, se pravi, polna plošča, ne rešetke. Ni isto, ampak jebiga: kompromis je treba včasih sklenit..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tomaz- ()
««
20 / 20
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri žar na oglje

Oddelek: Loža
9888 (295) Likalnik
»

Tadragi žari?

275579 (3144) Bizkit45
»

Kdo uporablja Weber žar in kaka je razlika med kettle in ostalimi imeni?

4311355 (9705) nekikr
»

Kje kupiti dober žar na oglje? (strani: 1 2 )

7449536 (31221) bauci
»

Peka na žaru (strani: 1 2 )

5223849 (22086) Alec999

Več podobnih tem