» »

Požiranje tablet oziroma kapsul :)

Požiranje tablet oziroma kapsul :)

shadeX ::

Uporablja kdo kakšno taktiko za lažje požiranje tablet? Nikoli nisem maral požirati tablet niti jih v življenju nisem veliko jemal. Kar pa sem, sem zdrobil na žlički. :)

Sedaj sem malo zbolel, pa sem po cca 10. letih spet primoran uživat to zadevo, natančneje kapsule. Saj nekako mi je isto, ampak mam občutek da kapsule nebi smel zdrobit.

Zdej sem že dvakrat vzel, ampak ni variante da upam jaz to pogoltnit, tako da počakam da se v ustih razstopi toliko da se odpre , lol. Nekako mam občutek da zaradi tega ne bo efekta, čeprav gre konec koncev še vedno v želodec (kapsula se itak v trebuhu odpre v roku 4.minut).

Ne razumem zakaj ne morejo dati praška ali kaj podobnega. So pa te kapsule res ogromne - 250mg. :)

Ma še kdo probleme s tem, pa lohk šera kakšno taktiko če obstaja :)))

Kako je pa z efekti, če kapsulo oz. tableto preden pride v želodec nekako razdrobiš?

otago ::

Če je v obliki kapsule, je tako z namenom.

Namen je sprostitev aktivne snovi v daljšem obdobju, ker bi zaužitje čiste aktivne snovi v zelo kratkem času lahko škodovalo prebavi, pobilo dobre bakterije itd ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

Jst ::

Nekje sem zasledil, da naj bi človek lahko pojedel zadevo, v velikosti ping pong žogice.

Jaz moram na dan pojesti kar nekaj zdravil, že od malih nog. Jaz imam takšno "taktiko", da tablete/kapsule dam v usta in začnem piti iz kozarca. Sploh ne čutim, kdaj gredo po grlu. Velikost ni važna. 4x 220mg na enkrat z deci vode spijem brez problema. Edino če me boli grlo, potem rabim malo več vode in jih čutim, kdaj gredo v požiralnik.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

razerznak ::

tableto v usta, in majhen požirek vode, gre tako hitro da sploh ne veš da si pojedel tableto
vesoljec nacist fojb
#trump2016
ups https://www.rt.com/usa/339768-us-marines-aircraft-aging/

dope1337 ::

250 mg so cist zmerne :D Kak Amoksiklav je ze konjski (1000mg). Drugace pa pomaga, ce medtem ko poziras pac pogledas v nebo. Zdrsne malo lepse.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

zee ::

Ne razumem zakaj ne morejo dati praška ali kaj podobnega. So pa te kapsule res ogromne - 250mg. :)

Ma še kdo probleme s tem, pa lohk šera kakšno taktiko če obstaja :)))

Kako je pa z efekti, če kapsulo oz. tableto preden pride v želodec nekako razdrobiš?

Kapsule se uporabljajo z namenom in resnicno niso problem, ker so lepo zaobljene in gladke. Tablete so bolj problematicne.

Ce jih zdrobis in uzijes, se velika vecina aktivne komponente razgradi v ustih in zelodcu, kar pomeni, da le malo aktivne komponente pride dejansko v telo. V praksi to pomeni, da bi moral zauziti vec praska (kar stane) skozi daljse casovno obdobje (bistveno vecja verjetnost komplikacij).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Heavy ::

Kot je bilo napisano, začni piti vodo in nekje na polovici kozarca pogoltni tableto, niti ne boš vedel kdaj je šla dol.

Za vaje goltanja, pa sem bral da 'mule' - ti ki švercajo kokain v prebavnem traktu, vadijo tako, da goltajo grozdje. Iz malih na večje. Na koncu so tako netrenirani, da lahko pogoltnejo kondom z moko brez problema.
#TeamFelix

[D]emon ::

Kapsule bos lazje pogoltnil, ce nagnes glavo naprej, saj plavajo na vodi. Nikakor pa niso namenjene temu, da jih bos "odpiral". Moja stara mama je to pocela z nekimi zdravili v kapsulah in kasirala razjede po ustni votlini.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

echo ::

Jaz sem imel tudi takšne probleme nekaj let nazaj na antibiotikih - na koncu mi je pomagala to, da sem si pripravil kozarec mrzle vode, dal tableto na jezik in z lepimi požirki brez razmišljanja spil cel kozarec.

Probaj.

fosil ::

Daš na jezik in spiješ vodo, brez da bi se oziral na tableto.
Tako je!

Matija82 ::

Vbistvu je to kar velik problem, dobi se celo sredstva za raziskave :)

http://www.annfammed.org/content/12/6/5...
http://www.health.harvard.edu/blog/two-...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matija82 ()

Izbrisan_Acc ::

Kapsul ne smeš drobit. V ovoju so zato, da želodčna kislina ne uniči učinkovine.

Zgodovina sprememb…

paraboŁa ::

Al pa če bi ljudje potegnili jajca iz taške in nehali s temi neumnimi fobijami, no offense :D. Tako kot punca, ko kričoča zbeži iz sobe, ko zagleda majhnega pajka in je v prostor ni, dokler se ga ne odstrani. Pa našteval bi lahko še v nedogled.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: paraboŁa ()

Tr0n ::

Tableto das na konico jezika, vzames plastenko vode (ne kozarec) in naredis dober šluk. Sunek/pritisk vode ti bo tableto porinil dovolj globoko, da samo pogoltnes in je to to. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tr0n ()

starboi ::

Ali pa reci staršema, naj pri tvoji osebni zdravnici poizkušajo nabaviti kakšno nadomestilo, sirup ali kaj podobnega. Ko boš enkrat že iz osnovne šole ( starejši ), teh "težav" 100% ne boš več imel.

Invictus ::

paraboŁa je izjavil:

Al pa če bi ljudje potegnili jajca iz taške in nehali s temi neumnimi fobijami, no offense :D. Tako kot punca, ko kričoča zbeži iz sobe, ko zagleda majhnega pajka in je v prostor ni, dokler se ga ne odstrani. Pa našteval bi lahko še v nedogled.

Dobra fora, ko hočeš da gre domov ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Izbrisan_Acc ::

paraboŁa je izjavil:

Al pa naj ti punca razlozi kako se pozira. ... :)

echo ::

Ne gre se za pogum, jajca, švohizem ampak da ti refleks hočešnočeš tableto rukne nazaj, ko pride blizu grla.
In je treba telesu mal pomagat, da se navadi, men je pomagal kozarec vode, verjetno je tale metoda s flašo vode še bolj enostavna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: echo ()

radmannsdorf ::

na kos kruha jih daj, zamaži s pašteto in dober tek. mimogrede bodo v tebi. pa dober tek :)

Ne gre se za pogum, jajca, švohizem ampak da ti refleks hočešnočeš tableto rukne nazaj, ko pride blizu grla.

Točno to je problem. Jaz vem da se nebom zadušil, ampak nekako mi ne rata dopovedat jeziku naj se že umakne da gre tableta mimo. Ubistvu do sedaj sploh nisem vedel da mam tak problem s požiranjem tablet.

Boljša polovica pa požira brez problema, veliko ali malo :))

First world problems..:)

Marsikdo ima zelo mocen refleks. Tudi sam osebno sem zaradi refleksa imel probleme pri zobozdravniku, ceprav se zobarja ne bojim in imam visok prag tolerance za bolecino. Ampak na sreco ze dlje nisem bil kaj resno bolan, tako da mi ni bilo treba zreti konjskih tablet. :)

crniangeo ::

včasih se človek sprašuje, če prav vidi, in če je na pravem forumu :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

videc ::

Reč' dohtarju za svečke. Ti ne bo treba požirat, jo boš samo v rit vtaknil.

RobertDev ::

Tukaj gre predvsem za psihični problem, same tablete že niso prevelike. Mene so učili tako da daš jezik čim bolj ven, in jo daš v usta kolikor lahko globoko, pa požirek vode, mal glavo nagneš nazaj pa gre dol. S tem pristopom jih zdaj lahko same pogoltnem brez vode. Tud amoksiklav ni problem. Ker so tableta ponavadi zanič okusa, ko pride v stik z slino, ima veliko ljudi odpor.. lahko vadiš tudi z kakšnimi majhnimi bomboni, da jih cele pogoltneš, ki niso zanič okusa.

Za psihicne probleme gre predvsem pri vseh tistih od vas, ki pametujete. Malce si preberite o gag reflexu in zakaj do njega pride. Bo bolj koristno.

RobertDev ::

[D]emon je izjavil:

Za psihicne probleme gre predvsem pri vseh tistih od vas, ki pametujete. Malce si preberite o gag reflexu in zakaj do njega pride. Bo bolj koristno.

No nisem vedel za ta refleks, ampak kot piše
"It, along with other aero digestive reflexes such as reflexive pharyngeal swallowing, prevents something from entering the throat except as part of normal swallowing and helps prevent choking."
Torej če se ne moreš prepričat da je požiranje tableta "normal swallowing" imaš psihični problem.

Evo, en kratek tutorial za tiste, ki težko požirate tablete, pravkar sem se sam nekaj naučil. Čudno da kaj podobnega še ni na netu, pa vsi govorijo o najrazličnejših metodah :)

Dejstvo tukaj je da telo samo ne pusti , da se zadeva požre, čeprav možgani hočejo drugače. Torej nekako je treba telo prisilit, da se tableta požre. Pravkar sprakticiral to čudo in očitno deluje :)

1. Tableto daš na konec jezika (iz notranje strani, že skoraj v grlu).
2. Prst v usta da narediš "gag" efekt.

Jezik bo avtomatsko porinil tableto v grlo, čutit ni blo nič :)

prenasalec ::

Čutit ni blo nič

Razen prsta v ustu in občutka, da boš bruhal, seveda :))
Lepo pogoltneš z velikim požirkom vode in še vedel ne boš, da je bila tableta zraven. Ampak če ti je tvoja varianta bolj všeč ... no, da ti je le uspelo.

koyotee ::

Js dam najprej vodo v usta in potem tableto, no problem.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

MasterTade ::

tablet + kozarc vode..v 2. požirku že gre dol
Mors omnia aequat

Kebo ::

Jaz tudi zelo težko pogoltnem tablete, zato si jih zatlačim v usta dokler se mi požiralnik refleksno ne odpre, kot pri bruhanju in tako pogoltnem tableto.

tikitoki ::

Pomoje je problem samo v glavi. Meni se zdi najboljsa taktika, da tableto oz. kapsulo zauzijes s tekocino, "pozvrkljas" po ustih in cisto enostavno pogoltnes. Bolj ko o tem razmisljas, vecja je verjetnost, da se ti zatakne.
Seveda pa vcasih, ponavavadi pri 1000+mg tabletah, ne gre v prvo.

Drugace pa ne smes prelomiti tablet s podaljsanim sproscanjem, zapoznelim sporscanjem,...
Glede na to, da se kapsula sama od sebe raztopi v sliniv nekaj minutah, verjetno ni problema, ce jo enostavno odpres in zauzijes vsebino. Lahko pa seveda vprasas v lekarni,...

mihec87 ::

Kapsulo dam v usta jo obrnem da je obrnjena naravnost proti požiralniku(da ne gre počez) potem pa šluk vode(štamperl) pa je...Pri preveč vode se mi rada obrne počez pa gre potem bolj natrdo.... Tablete kake bolj vlke so bolj smotane...

Phantomeye ::

gag refleks je pizdarija, men požiranje nekak še gre. Recimo puljenje modrostnega je pa že na robu bruhanja.

Drugače pa s tableti je precej psihična zadeva. Mislim, ljudje ko JEMO, požremo na enkrat precej večje kose kot je pa recimo kapsula.

Zgodovina sprememb…

sisemen ::

Jaz pa vzamem tableto in jo na suho pogoltnem. Še ospene. Ne vem kaj toliko komplicirate, kosi, ki jih goltate, ko prežvečite kruh in ga zalijete z mlekom so neprimerno večji.

alsl ::

Najlažje gre s tekočim jogurtom.

alsl je izjavil:

Najlažje gre s tekočim jogurtom.

najboljse sede s pivom :)

Silck ::

Imel isti problem. Potem pa sem pri 19-20ih začel hodit na party-je in takrat smo tablete žrli kot pez bonbone. Od takrat naprej teh problemov nimam več.

Point: Ko sem bil primoran mi je bilo težko, ko sem hotel mi ni bilo več težko. Vse je v glavi.

Lp
Danas je teško biti lud... Velika je konkurencija!

Jst ::

Tisti, ki imate probleme, probajte v kozarec dati kakšen deci in pol soka, kakšen bombon (velikosti tic tac) in spijte cel kozarec, ne da bi gledali, kje so. Vam to uspe?

Drugače pa vem, kako je to lahko tečno:

Ko se spomnim, ko sem gledal mojo mamo, ki ni mogla pojesti tablete velikosti niti tic-tac in kako se je matrala... Ona zdrobi tableto na 4 koščke in vsakega da v usta, vodo, potem pa glavo dol in na hitro glavo gor in medtem proba pojesti/popiti. To ji je nekako uspevalo. Sedaj pa več ne vem, vendar mislim, da ima še vedno te "probleme" in še vedno prakticira to metodo.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

i guess da tist folk ki prakticira deep throat nima težav s tem. V kolikor pa imajo.. pa good luck ..

Phantomeye> Drugače pa s tableti je precej psihična zadeva. Mislim, ljudje ko JEMO, požremo na enkrat precej večje kose kot je pa recimo kapsula.

Mislim, da ne kapiras kaj pomeni "refleks" v tem kontekstu. :))

Phantomeye ::

[D]emon je izjavil:

Phantomeye> Drugače pa s tableti je precej psihična zadeva. Mislim, ljudje ko JEMO, požremo na enkrat precej večje kose kot je pa recimo kapsula.

Mislim, da ne kapiras kaj pomeni "refleks" v tem kontekstu. :))

heh, odvisno kaj mislis s tem. Meni že zobna ščetka dela probleme z gagom. Ko imam prehlad sploh nočem k zdravniku, ker to pomeni, da bom fasal palčko v usta.

Ja, ampak to je refleks ravno tako kot tisto, ko te dohtar s kladivcem useka po kolenu. Sam sem mel probleme z gag refleksom predvsem pri zobozdravniku, sploh pri puljenju modrostnih in sedmic. (Kar mi je hvala bogu naredil kirurg, ki je bil v 10 minutah fertik)

Dejstvo pac je da doloceni stimulusi izzovejo avtonomno reakcijo, in psiha nima kaj prida zraven pri tem. Se pa da, s prakso, tudi to avtonomno reakcijo spravit pod kontrolo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehranski dodatki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13921251 (518) itonlineai
»

Kje kupujete omega 3 (strani: 1 2 3 )

10831341 (1476) Horas
»

Katere tablete za pomivanje posode? (strani: 1 2 )

8417816 (3296) c3p0
»

S katero hrano proti kislosti v želodcu (strani: 1 2 )

6360756 (43124) Dajarra
»

Vitaminski in mineralni dodatki - Za / Proti ? (strani: 1 2 )

7924923 (22623) RejZoR

Več podobnih tem