Forum » Loža » Iztek pogodbe za določen čas in iskanje službe
Iztek pogodbe za določen čas in iskanje službe
hmm23 ::
Ali imaš pravico v zadnjem tednu pogodbe za določen čas, redna zaposlitev, do odsotnosti zaradi iskanja službe? Dopust so mi že zavrnili.
Npr. kot je pri odpovedi:
97. člen
(pravice in obveznosti strank v času odpovednega roka)
(1) Če odpove pogodbo o zaposlitvi delodajalec, ima delavec v času odpovednega roka pravico do odsotnosti z dela zaradi iskanja nove zaposlitve s pravico do nadomestila plače v trajanju najmanj dve uri na teden.
Npr. kot je pri odpovedi:
97. člen
(pravice in obveznosti strank v času odpovednega roka)
(1) Če odpove pogodbo o zaposlitvi delodajalec, ima delavec v času odpovednega roka pravico do odsotnosti z dela zaradi iskanja nove zaposlitve s pravico do nadomestila plače v trajanju najmanj dve uri na teden.
- spremenilo: hmm23 ()
Magic1 ::
Ali ti bodo izplačali dopust, če ti ga ne pustijo koristit?
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Magic1 ::
En dan v letu ti dopust pripada kadarkoli si ti želiš, če delodajalec želi, ali ne. Če nisi še koristil tega dneva, lahko probaš naredit na ta dan čim več.
Magic
Problem je v tem, da sem samo dober mesec tu in, da sem dopust že zahteval, pa ga je delodajalec zavrnil. Naj bi dobil plačano, nadaljnjega podaljšanja nimam zagotovljenega. Nimam pa poskusne dobe in se mi ta mesec pogodba izteče.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hmm23 ()
Sem našel, a ne piše, če to neodvisno, ne glede na to, koliko časa že delaš pri tem delodajalcu?
https://zakonodaja.com/zakon/zdr-1/163-...
https://zakonodaja.com/zakon/zdr-1/163-...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Korektno podati odpoved (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18014 (688) | delavec44 |
» | Odpoved pogodbe o zaposlitvi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19192 (9228) | val46 |
» | iskanje nove službe, odpovedOddelek: Loža | 9631 (6185) | solatko |
» | Regres vprašanjeOddelek: Loža | 6543 (3886) | Invictus |
» | Ugotovitev stanja starega dopustaOddelek: Loža | 6985 (6346) | mojsterleo |