» »

Iztek pogodbe za določen čas in iskanje službe

Iztek pogodbe za določen čas in iskanje službe

hmm23 ::

Ali imaš pravico v zadnjem tednu pogodbe za določen čas, redna zaposlitev, do odsotnosti zaradi iskanja službe? Dopust so mi že zavrnili.

Npr. kot je pri odpovedi:

97. člen
(pravice in obveznosti strank v času odpovednega roka)

(1) Če odpove pogodbo o zaposlitvi delodajalec, ima delavec v času odpovednega roka pravico do odsotnosti z dela zaradi iskanja nove zaposlitve s pravico do nadomestila plače v trajanju najmanj dve uri na teden.
  • spremenilo: hmm23 ()

Magic1 ::

Ali ti bodo izplačali dopust, če ti ga ne pustijo koristit?
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Obljubili so...

Magic1 ::

En dan v letu ti dopust pripada kadarkoli si ti želiš, če delodajalec želi, ali ne. Če nisi še koristil tega dneva, lahko probaš naredit na ta dan čim več.
Magic

Problem je v tem, da sem samo dober mesec tu in, da sem dopust že zahteval, pa ga je delodajalec zavrnil. Naj bi dobil plačano, nadaljnjega podaljšanja nimam zagotovljenega. Nimam pa poskusne dobe in se mi ta mesec pogodba izteče.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hmm23 ()

Magic1 je izjavil:

En dan v letu ti dopust pripada kadarkoli si ti želiš, če delodajalec želi, ali ne. Če nisi še koristil tega dneva, lahko probaš naredit na ta dan čim več.

Je to kje uradno napisano, ne glede na to, koliko časa že delaš pri tem delodajalcu?

Sem našel, a ne piše, če to neodvisno, ne glede na to, koliko časa že delaš pri tem delodajalcu?

https://zakonodaja.com/zakon/zdr-1/163-...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Korektno podati odpoved (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11918014 (688) delavec44
»

Odpoved pogodbe o zaposlitvi (strani: 1 2 )

7519192 (9228) val46
»

iskanje nove službe, odpoved

489631 (6185) solatko
»

Regres vprašanje

236543 (3886) Invictus
»

Ugotovitev stanja starega dopusta