» »

Problem s plato in Celeronom "2"

Problem s plato in Celeronom "2"

Kaiser ::

Situacija je sledece Celeron 633 in plata Aopen AX6BC (malo starejsa plata). Doticni Celeron se vedno deluje na 66MHz FSB kar pomeni da mora plata podpirat mnozilnike vsaj do 9.5 ali 10, kar pa ta plata ne (le do 8). Zadeva seveda ne deluje in me zanima ce ne deluje ravno zaradi nepodpiranja plate teh velikih mnozilnikov.
A se da to mogoce kako resit?:|:|

OrlyTM ::

Točno zaradi tega ... probi poiskat kak update biosa za plato na njih domači strani, če ni, v trg. po novo plato :)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Kaiser ::

Najcenejsa plata? Kje, koliko?

Dalmatinc ::

poglej cenik:D

dexter ::

Hello!

Novs verjel,ampak bi stvar morala delat. Osebno imam chaintech plato,ki ma max multiplay 8.0 gor mam pa cII 600/900 (torej 9x). Nekje sem bral da plate niso omejene na gor, pri enih das na najmanjsi multiplayer ki je kao override,meni ni bilo treba,post normalno pokaze 901mhz.

Ce se ne zbudi mas vecjo sanso da premal stroma,vsaj pomoje?

LP
*more respect to myself*

ABX ::

Mnoyilni faktor plate ne igra vloge, itak ga procesor vsili svojega. Ta tvoja plata AX6BC kaksen chipset ima?

Ce je LX ali BX bi moralo delat.

Povej malo vec.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Kaiser ::

Plata ma BX cipset gor. Potem je te se adapter za procesor na slot1. Ker se s plato ukvarja moj kolega lahko samo povem kako se odziva. Ko se racunalnik zalavfa se na monitorju pokaze pravilno ... celeron 633 ... potem pa zadeva zmrzne nekje proti koncu BIOS inicializacije. Se to: na procesorju ni hladilnika, vendar se po besedah sodec pretirano ne greje.
Kako pa je z napetostjo? Mislim, men na podobno foro zmrzne ce dam procesorju premalo napetosti. Vendar naj bi se tu napetost postavila samodejno. Na plati je jumper za autodetect in je sklenjen...
Ce se komu da malo pogledat je tle CPU table, in na njej ni doticenga celerona (so samo do 366). Tole so pa se podatki o plati.

VASkO ::

kako to, da ni hladilnika gor? sploh ni reber gor? potem bo to vzrok, ker se procesorji lahko v 10s segrejejo na temp. o katerih se se ti sanja ne.

Kaiser ::

Pa ce s prstom gor poslatas je samo mal mlacen... Men se graficna greje tolk da ne morem prsta na drugi strani kartice drzat pa mi dela bp....

VASkO ::

ce racunalnik sploh ne deluje, je lahko procesor ze skurjen. Keri butec pride na idejo zaganjat racunalnik brez HLADILNIKA????????

Je pa mogel biti fejst nestrpen!

Samson ::

Prvo natakni hladilnik z bemtilatorjem, potem se prepricaj, ce je adapter sposoben oz. pripravljen za podporo copermine jedra, kar pomeni nizja napetost...Ce je, ga nastavi na copermine, in potem dej se zadevo komplet na AUTO...Torej das voltazo na AUTO in BUS na AUTO...Resetiraj CMOS in se sele potem ko se masina zbudi poigraj z nastavitvami...Imas pa se moznost, da je ram kriv, kar se prepricas, ce das par drugih modulov not in probas, kajti niso vse plate v podporo vsem pomnilnikom...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

ABX ::

Nehajte govorit neumnosti, raje ste tiho. Procesor se ni skuru, ker drugače nebi pokazal post-screena. Proc lahko dela tudi brez ventilatorja za par sekund, pomembno je le da držiš gor prst da sproti preverjaš segrevanje. Je pa res da po 5 sec. se že spečeš. :) Default napetost za C2 je načeloma 1.5v za nov stepping pa 1.7V. Na adapterju namesto default napetost nastavi na 1.8V (in na procesor dej hladilnik + pasto). Celeroni 2 na BX platah delajo 100%.
Še prej pa upgrade-aj bios plate. Enkrat ko bo sistem deloval stabilno pa nižaj napetost proca.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

razlike v voltaži... (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
764366 (3230) Pyr0Beast
»

Navijanje e4300 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Navijanje
24119988 (8871) ZaLoMaT
»

navijanje celerona 700 Mhz

Oddelek: Navijanje
411740 (1205) sheep
»

SA6R in navijanje celerona

Oddelek: Navijanje
221200 (983) singular
»

HELP!!! Celeron 600 SL4NX (prava verzija za OC) problem

Oddelek: Strojna oprema
261568 (1398) Znida

Več podobnih tem