Forum » Izdelava spletišč » Wordpress zacetnik - slovenska lokalizacija
Wordpress zacetnik - slovenska lokalizacija
Zoran7 ::
Imam vprasanje glede slovenskega jezika v Wordpressu.
Torej v samem Wordpresu sem izbral slovenski jezik in default tema je postala lokalizirana (categories se je spremenilo v kategorije, tags v oznake itd). Potem sem nalozil gor drugo temo (kompatibilno z WP 4.4.2) in se je vse to nazaj spremnilo v anglescino - mislil sem, da so te stvari vezane na core Wordpress, nova tema pa nima moznosti izbora jezika.
Zanima me kaksen postopek se predlaga za lokalizacijo (ne bi lokaliziral vsega, vsaj tiste glavne stvari kot so "Read more", "Categories", "Tags". itd )
Predvidevam, da je potreben poseg v core datoteke - kaj se bo zgodilo, ko se bo posodobila verzija Wordpressa ali pa ko se bo updatala tema, ki je aktivna.
Hvala za komentarje.
Torej v samem Wordpresu sem izbral slovenski jezik in default tema je postala lokalizirana (categories se je spremenilo v kategorije, tags v oznake itd). Potem sem nalozil gor drugo temo (kompatibilno z WP 4.4.2) in se je vse to nazaj spremnilo v anglescino - mislil sem, da so te stvari vezane na core Wordpress, nova tema pa nima moznosti izbora jezika.
Zanima me kaksen postopek se predlaga za lokalizacijo (ne bi lokaliziral vsega, vsaj tiste glavne stvari kot so "Read more", "Categories", "Tags". itd )
Predvidevam, da je potreben poseg v core datoteke - kaj se bo zgodilo, ko se bo posodobila verzija Wordpressa ali pa ko se bo updatala tema, ki je aktivna.
Hvala za komentarje.
FX6300B ::
temo prevedeš.. pač odpreš .php-je in prevedeš kar se izpisuje
May the force be with you!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FX6300B ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wordpress - child theme (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 14749 (10937) | Mitja358 |
» | Pa smo zopet nekoliko manjši... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 23347 (18535) | Sriple Tix |
» | Prevajanje internet strani - prava jeba!Oddelek: Izdelava spletišč | 3414 (2556) | Phantomeye |
» | wordpress in možnost spreminjanjaOddelek: Programiranje | 973 (810) | Zeberdee |
» | Izšla nova beta Firefoxa (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 23276 (20080) | smash |