» »

Slaba izkušnja s signalom LTE na napravi Sony XPERIA Z3 Compact ob uporabi omrežja Telekom Slovenije v občini Piran

Slaba izkušnja s signalom LTE na napravi Sony XPERIA Z3 Compact ob uporabi omrežja Telekom Slovenije v občini Piran

sonyfan4ever ::

Pozdravljeni, sem relativno nov uporabnik vašega foruma, me pa zanima ali kdo od vas ve kako je dejansko s pokritostjo signala LTE omrežja Telekom na Obali in ne v obliki PR izjave operaterja.

Uporabljam Sony XPERIA Z3 Compact, ni vezan na nobeno razmerje, tudi enkrat bil že na servisu zaradi tovarniških napak, se pravi da to ni razlog za pomanjkljivo delovanje mojega LTE signala na mobitelu XPERIA Z3 Compact, je pa lahko tudi, še sam nisem prepričan dovolj.

Edina zveza s preostalim svetom pri meni na napravi XPERIA je SIM kartica operaterja Telekom, s katero sem imel dve leti nazaj imel sklenjen aneks k pogodbi in sem podaljšal samo paket Džabest za zmeri, naprava ni vezana nič na razmerje, je samo del vsakdanje komunikacije med mano, sodelavci, družino in ostalimi. SIM kartico sem obdržal brez dejanske menjave operaterja in zaradi želje po ohranitvi svoje trenutne številke in operaterja, kjer nimam trenutno nobenih problemov s paketom, vse deluje kot bi moralo.

Torej me zanima ali je moje področje bivanja, okolica Pirana in Bernardina, razlog za slabo pokritost signala LTE (dve črtici namesto petih), kajti v drugih mestih izven Pirana in Bernardina, je signal odličen in pa tudi ko grem ven iz hiše v kateri bivam in živim, se kvaliteta signala bistveno zboljša. Imam samo nesrečo v sreči ali gre tu za problem ki mu ni rešitve ?
Pomnite da sem tudi že klical glavni center za pomoč naročnikom v Ljubljani, kjer pa pravijo da niso še vseh predelov slovenske Obale omrežili z LTE-jem. Ali naj jim verjamem ?

Najmočnejši signal v svoji neposredni bližini dobim samo s ponovnim preklopom na stari 3G (UMTS).
Do zdaj še nisem imel nobenih slabih izkušenj s storitvami omrežja Telekom, tako tudi nisem imel nobenih slabih izkušenj z napravami Android na področju telekomunikacij, samo s programsko opremo in zastarelostjo le- te. Telefoni in omrežje LTE naj bi delovala brezhibno za namen katerega sta bila ustvarjena, no očitno tukaj gre tudi za srečo v nesreči pri meni.

Prosim za splošno pomoč v kolikor je možno.
Hvala.

18Jerry18 ::

Zakaj misliš, da 2 črtici LTE signala pomenita slabo izkušnjo? V mojem primeru nekje daleč od mesta imam 1 črtico, kljub temu pa je internetna povezava 20/1 in 30ms pinga. Ko govorimo o "starem 3G" moraš vedeti, da klicanje preko LTE omrežja za enkrat še ni možno. Za vsak dohodni/odhodni klic se telefon prestavi na 2G/3G omrežje. Pokritost za TS: http://www.telekom.si/pomoc-in-podpora/...

jusv ::

Črtice niso relevantne. Naredi speedtest in pol boš ugotovil kakšo "dobro" je omrežje.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

BlaY0 ::

Tako je. Črtice ti v bistvu predstavljajo oddajno moč bazne kar še ne pomeni da bo vzpostavljena povezava dobra. To je Simobil delal... nabijal je oddajno moč svojih anten in si imel povsod kao full dober signal v končni fazi te je pa z linije metalo, ker je bil tvoj telefon prešvoh za takšno razdaljo.

sonyfan4ever ::

Aha, hvala na pojasnilu, saj v teoriji in tudi v praksi vem kako zahrbtne so lahko naše bazne postaje pri naših operaterjih, sem pa bogatejši za še eno informacijo.

Lep večer želim.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 ima nov hibridni modem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
38788708 (1782) Andraz201
»

Težava s signalom (razpisujem simbolično nagrado! :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5410656 (5516) Ahim
»

A1 TV AS LTE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Omrežja in internet
21055118 (30457) brez-imenko
»

Telekom - Mobitel (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
21348360 (20902) cekr
»

LTE - da ali ne? (strani: 1 2 )