» »

Skuter voziti

Skuter voziti

.smidge. ::

oj
Kar se motorjev tice sem imel do predkratkim sam izkusnje samo z mojim ATX-om, predvcerajsnjim pa sem prvic vozil skuterjja in sicer Malaguti firefox. Kar presenecen sem bil, kako cudno se vse skupaj obnasa v ovinkih. Sploh se ne mores nic nagibat, volan ti kar po svoje obraca, jat sem imel obcutek kot da bi motor peljal mene in ne jaz njega. Sicer je fin obcutek ko potegne in vidis kako stevec raste na stevilke o katerih lahko jaz zaenkrat samo sanjam a vseeno sem dobil vtis da to ni za ovinkanje. Prevec posredno...:\ Mogoce je za skoterja vozit potrebna kaksna drugacna tehnika ali kaj vem kaj, a dejstvo je da ko sva s frendom sla malo bolj ostro (klanec navzol in ovinki) mi je po ravnincah pobegnil, v vsakem ovinku pa sem bil spet zadaj. Jaz vseeno raje ostanem na pristnem motorju ki ga komandiram kot hocem tudi ce gre po ravnini pocasnej>:D

Kaj menite:\
Jst se bom smeju na sirokoooo ...

jRk0 ::

Kaj menimo?

Da sta ti in tvoj kolega nesposobna voznika skuterja...
Mogoce je kriv to tudi kaj Firefox. Dejstvo je, da nimas za noben burek, ce grema dirkat. od kod si?:)

Ampak trenutno mam malo problemov z bilanco:> neke se piga, je lezaj hin al neke...

Drugace pa, lahko grema na karting stezo ali bilo kam in ce me z atx-om picis, ti placam pivo. in obratno:D

s skuterjem se lahko nagnes do centralnega stojala...z dobrimi gumami seveda! Pa preden bos ti iz 2. v 3. prestavo bom jaz ze ohoho kje:D
You fuck up once, you loose two teeth.

bosstjann ::

Jest ti bom tkole reku stvar zelo zavisi od motorja in od gum(skuter ni cesten motor) čeprav se ga da dost položit v primeru dobrih gum in DOBRE CESTE (beri ni peska ) je pa res da imajo skuterji nekoliko višje težišče in zaradi tega ne gre.
Če si kdaj gledov dirke s skuterji si vidu da ga kr dost položijo čeprav se morjo gor zverat k opice. Pravtako na stabilnost uplivajo tut majhna kolesa itd.

MI_KO ::

.smidge. delim tvoj občutek. Skuterji in nasploh vespe so za peljat najhujši dvokolesniki kar sem jih jaz vozil. Primerjava kot med pony-jem in normalnim 26" beciklom.
Na skuterju je edina dobra stvar, da lahko čelado pod sedež zakleneš pa pika.

jRKO, če ti položiš tvoj skuter do daske še ne pomeni, da pičiš vsak motor. Kak ATX, ki (če) ima podobne pospeške te piči kje češ!

.smidge. ::

Hma kaj se zdej neki usajas normalno da ne znam vozit skuterja saj pravim da sem ga zdaj prvic peljal. Kolega ga ima kako leto in naredi na dan cca 20 km.Ti bi me na progi bi me picil zaradi hitrosti pa ce jaz delam ovike se tako hitreje od tebe. Nagnes se lahko na normalnem motorju dosti bolj kot na oni siroki bestji. Mogoce je na drugih skuterjih drugace ampak v primerjavi s Firefoxom sem n krat bolj okreten pa ce se na zenice postavte:\
Jst se bom smeju na sirokoooo ...

.smidge. ::

Na skuterju je edina dobra stvar, da lahko čelado pod sedež zakleneš pa pika.

No tolkio pa spet ne no:D

Dosti pomeni da imas siguren motor ne pa tako kot jaz ko moram vsak dan kaj sarit. Zdej mi je stevc crknu :(

Sicer pa imas prav
Jst se bom smeju na sirokoooo ...

jRk0 ::

nono, ce beno lipnik na progi postavlja enake case s skuterjem kot ljudje s super motom, to ze nekaj pomeni, a ne?:)

in atx s podobnimi pospeski me ne pici sploh...pa v bistvu se nisem vido atxa s taksnimi pospeski...in ne polagam do daske jaz, ampak se v ovinku nagnem v notranjo stran ovinka, tako da sploh ne rabis tako polozit!ravno v tem je smisel polaganja ovinkov...da cim hitreje peljes skozi ovinek s cim manjsim nagibom vozila!in ce to obvladas lahko s skuterom delas kar ces...problem pa je ce si ti navajen na tomosa pa presedes na skuterja. ma sicer manjsa kolesa, a zato dosti sirsa. stabilnost je torej se vecja. ko se enrkat navadis si zelo gibcen, verjemi. sem nardl ze 28k kilomterov z mojim v 3 letih pa nekaj, tak da gaz e malo poznam.
You fuck up once, you loose two teeth.

rooster ::

Jrk0: res je. Pravzaprav supermoto nima kaj po karting stezah proti scooterju. Edino kar ga reši je svojih 40konjev.
A s ti tut not padu?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Motorji, skuterji (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Na cesti
69481818 (2797) hojnikb
»

S 50ccm skuterjetm na morje

Oddelek: Na cesti
387470 (5038) vostok_1
»

4-kolesnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7027776 (13834) msjr
»

Skuter prevoženi kilometri

Oddelek: Na cesti
71924 (1734) NLight
»

karting-rekreativni (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
779742 (5828) mastah

Več podobnih tem