» »

Bravanje l1 mostičkov

Bravanje l1 mostičkov

Koci ::

Kaj mislite o ideji, da bi na procesorju (Tb 700 mhz) prebarval samo določene L1 mostičke in tako dobil določeno hitrost, recimo 800, 900. Konkretno v mojem primeru mi plata namreč ne omogoča spreminjanja miltiplejerja (QDI Kinetiz 7T).
  • spremenil: Koci ()

jRk0 ::

To bi se dalo, ampak problem je v tem, da moraš ene tudi prekinit, da bi dobil željeno kombinacijo in to je malo težje. Sam pa mam tudi to plato in res ne vem, zakaj še celo v knjigici piše, da lahko spreminjaš multiplajer in še celo mostički so, vse skupaj pa ne dela. Sram jih bodi.

Koci ::

Kdo ve?

A so Thinderrbird recimo 700,800, 900...delani na istem principu in je fora sm v različni kombinaciji mostičkov ali so še kakšne druge razlike?

Koci ::

jfk

Ja baje je fora kolk sm bral na njihovih straneh v tem, da so to zahtevali pri Athlonu. Fora je tud v tem, da se da z njihovimi drugimi platami full overlockat, ker imajo vse funkcijo Speed fast, kjer lahko sprmeinjaš praktičbo vse od voltaže, fsp, multipaljerja ...)

Pretorijanec ::

Jah poglej mal po AMD-jevi strani za shematikami in na OC straneh za kaksne fotke.

Koci ::

Kateri L mostički na tem procesorju so namenjeni voltaži?
Panta rei!!

jRk0 ::

Voltaži so namenjeni L7 mostički. Sej na strani tom's hardware ti vse piše in slike so.

Koci ::

tnx
No opazu sem, da athloni 800 nimajo prerezanih mostičkov. Ali to pomeni, da če na pimer ja na svojem ahlonu 700 prebarvam vse mostike, da mam frekfenco avtomatsko 800 mhz?

SaTaNIsT ::

Ne gre tak enostavno ker morajo bit nastavitve FID (mostički L6) in BP_FID (mostički L3 in L4) usklajene - beri enake. Tko kot je že jrk napisal bi moru pol ene mostičke tud prekinit. Pa še glede te KinetiZ plate - od QDIja sm dobu v odgovor na moje proteste mail, kjer en kitajc vztrajno trdi da spreminjanje množilnika dela in da jst kao ne znam prav nastavit - mamico mu j****!

Koci ::

Satanist, ha hecno ime, dej še ni e-mail, da jim še jaz eno par vprašanj pošljem

jRk0 ::

Jaz sem pa jim tudi hotu poslat pa mi mail zadnje čase ne dela. neke pop3 strezniki jebejo kao. Pa ti jumperi sigurno ne delajo. Ker te bi jaz že zdavnaj mogo met navitega. MOj prijatelj je samo čisto malo poštriho pa mu je vse delalo na soltek plati, jaz sem pa barvo kot zmešan.

Koci ::

ne pomaga, ker se ne da zrihtat miltiplayerja preko plate. Ne ostane zgled anič drugega kot počakat, da bo kdo kakšno modifikacijo pogruntal ali pa to plato čez okno fuknit, čeprav so baje full dobre, stabilne pa tak.

Koci ::

preko koga pa maš internet, da ti e-mail ne dela?

jRk0 ::

E-mail mam pr www.email.si. Drugače pa mam net od arnesa in amisa.

SaTaNIsT ::

Email od QDIja je: qditech@legend.com sam na odgovor je vsaj en teden za počakat! Kar se tiče pa predelave, pa sploh ni tak problem, na plati je treba nalotat 4 jumperje na FID pine pa 4 jumperje na BP_FID pine (lotaš lahko na spodnji strani plate, tam ko gledajo nogice od podnožja (socketa) skoz plato). Pa obvezno moraš prekinit obstoječo povezavo iz FID pinov procesorja na plato (al spuliš tiste 4 noge iz proca:) al pa prerežeš vezice na plati sevede če so na spodnjem sloju tiskanega vezja!) Sicer maš pa vse to kr dobro opisano v rubriki TRIKI - Odklepanje socket A procesorjev!

Koci ::

Sej pri tje plošči nui toliko problem multiplayer. Tega bi se dalo kot si napisla z malo večko modifikacijo razrešit. Problem je le, da plata ne podpira spreminjanja voltaže.

SaTaNIsT ::

Ja volteki so pa drug problem. Bi moral poiskat "data sheet" od regulatorja za Vcore pa pogledat, kako je izvedena regulacija napetosti jedra sam ne vem če se mi bo ljubilo ker sm glih dobu kupca za plato pa se sploh ne bom več ukvarjal z njo - bom raje eno Abitko KT7 nabavu pa ne bom mel več problemov!

SaTaNIsT ::

Ni mi dal mira pa sm šou kljub pozni uri pogledat kak je z napetostjo. Na plati je regulator HIP6301CB od Intersila, izhodno napetost pa določa kombinacija na petih VID pinih k so "kot po naključju" na nogicah 1 - 5 tega čipa. S spreminjanjem kombinacij na teh 5 nogicah (sprejmejo TTL in 3,3V logične nivoje) lahk nastavljas napetost Vcore od 1,1 do 1,85 V v korakih po 0,025 V. Naravnost fantastično! Datasheet najdeš TULE! Gremo lotat!

jRk0 ::

Finta.:DBomo probali to malo zlotat (al pa en prijatelj mojih starcev) in bomo navili. Satanist: ti pa lahko to opišeš za trike na slo-techu.

Koci ::

Satanist obvladaš!8-)

SaTaNIsT ::

Ja hvala no, res sm vesel da lahko kej pomagam!

Koci ::

Tole sem najdu danes na Netu: "The multiplier of the AMD Athlon processors is locked internally just like with the Intel Pentium III processors. For Slot A Athlon processors the multiplier can be un-locked with the use of a special daughter card plugged in the Slot A processor PCB. For Socket A Athlon processors, it is said that KinetiZ 7T has been integrated with a multiplier un-lock circuit. With this technology the multiplier of the processor can be adjusted by a jumper on the mainboard, instead of with a separate add-on daughter card. However there are no precise details available about that yet."

Se pravi, da se množilnik da spreminjat, sm z neko daugter card. Who knows that is it..

Koci ::

še link;)

SaTaNIsT ::

Ja ta "daughter card" obstaja za Slot A, in je v bistvu sam adapter za spreminjanje množilnika in hitrosti L2 keša, nisem pa še zasledil, da bi se dala kje kupit. Sam je pa tud ne grem delat, se mi bo od vseh tistih nogic še zmešalo:)! Za Socket A pa gre preko jumperjev, sam kaj ko na KinetiZ plati ne delajo!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plošča QDI KinetiZ-da ali ne?

Oddelek: Kaj kupiti
81530 (1394) Jux
»

QDI Quinetiz

Oddelek: Pomoč in nasveti
12932 (835) VASkO
»

Qunetiz 7D plata in Athlon

Oddelek: Navijanje
191183 (975) SaTaNIsT
»

Kako pobarvati L1 mostičke????

Oddelek: Navijanje
262036 (1700) jRk0
»

Navit durona brez DIF nožic

Oddelek: Navijanje
311934 (1533) RudeBw

Več podobnih tem