» »

Kako pobarvati L1 mostičke????

Kako pobarvati L1 mostičke????

Sk8-JrK ::

Vceraj mi je koncno uspelo spravit dol Corba. Ves vesel primem v roke procesor in grem barvat mostičke( s svinčnikom).Pobarvam, dam noter in računalnik se ne vžge:)Ok. Vzamem ven, zradiram, na novo pobarvam, na matični nastavim na faktor 7,5 (Matična je QDI Kinetiz 7t) z jumperi in zaženem. Računalnik se vžge , ampak faktor ostane še vedno 7. (zunanjo frekfenco mam 107). Grem na Slo-tech in vidim, da moraš mostičke ful pobarvat. Vzamem proc ven, zradiram in pobarvam močno. Faktor še vedno ostane. Vzamem ven, zradiram, pobarvam z drugim svinčnikom...še vedno nič. To sem včeraj naredo enih 6 krat in nobenkrat se faktor ni spremenil. kaj naj naredim???

jRk0 ::

Aja. Pa procesor je d700. Ne vem pa kje pogledat teden izdelave?

borchi ::

Hmm, mogoče res nimaš pravega svinčnika ( ni dovolj grafita v njem ). Mogoče si pa naredu kontakte med sosednjima mostičkoma?! Probaj mostičke povezat s tisto stvarjo, ki je za korekture gretja zadnje šipe pri avtomobilih ( tiste črtice, ki jih maš spelane po zadnji šipi ). To bi se moglo dobit v kakih avto-shopih. Js sm sicer še vedno mal skeptičen glede tega ker, če se tista stvar na šipah ful segreje to pomeni, da ma veliko upornost ampak verjetno je še vseeno bolš kot svinčnik! Pa tut ne more se ti zbrisat ( pri svinčniku je tako, da boš verjetno čez kak čas mogu spet potegnat povezave ). Skratka, ljudje, ki so pravilno povezali mostičke s to stvarjo so 100% odklenili procesor, pri svinčniku pa ne morš bit čist ziher.

borchi
l'jga

Koci ::

Mislim,da maš pod Članki lepo napisano in prikazano, kako se barva mostičke na Athlonih. Sicer mam pa jast isti računalnik, z isto matično in procesorjem in se ga bom tudi enkrat v bližnji prihodnosti spavil navijat. Vsekakor se kaj oglais in napiši če ti je uspelo.

kuntek ::

Probaj z različnimi svinčniki. Meni je uspelo z nekim starim pogriženim svinčnikom, ki sem ga našel globoko v predalu.
Pa probaj še izklopit računalnik, ko ti bo kakšne čudne frekvence kazalo.

OZZY ::

Da ti bo 100 procentno držala lahko uporabš kar svinčnik, ki ga uporabljajo za popravilo vezij. Stvar stane okol 1600 sit. Nekaj podobnega pa se da dobit pri Konradu, sam ne vem, če v svinčniku.

VASkO ::

mene je tudi zajebavalo, sem mogo trikrat dol jemat pa barvat, uspelo je z enim ful starim svincnikom. Mogoce pa nimas sploh BP_FID pinov in je procesor nemogoce odklenit.

jRk0 ::

Probal sem še z enim, pa še vedno nič. Onih trakecov pa tudi nikjer nimajo. Danes bom probal poiskati ta svinčnih za popravilo vezij. Pa moj username in geslo me zezata tu. Če mi napiše , da je geslo napačno, kar sigurno ni!

sinko999 ::

Meni pa je uspelo v prvem poskusu . Pa še zdaj drži po 2 mesecih .:D>:D
Ni? ni ve?no !

Yohan del Sud ::

Tudi meni je uspeleo šele v tretje z enim in to z zelo starim svinčnikom.

Evo divje teorije: stari svinčniki majo več grafita ker se vezivo (neprevodna mast) sčasoma stopi....

eh, bljuzim

jRk0 ::

Še en svinčnik...spet nič. Nožic spodaj na procu pa tudi ne manjka. Tolko jih manjka kot tudi lukenj v socketu. Čez vikend bom šel k baki, ona ma sigurno kake stare svinčnike. Bomo vidli kaj bo. Drugače pa mi zdaj trenutno laufa na 776,76 MHz in to prek zunanje frekvence 111. Na več pa že več ne dela dobro (q3a). Tega svinčnika za popravilo vezij pa se pr nas na Ptuju tudi ne dobi. Mater smo odzadi:)

AvAkI ::

hehe...problemi...Nabavi si svinčnik 6B (ta svinčnik ima največ grafita in je skoraj 100% da bo delalo) in z tem pobarvaj L1 mostičke. Ne jih pobarvat samo kjer je mostiček razpolovljen, pobarvaj ga tudi naokoli in tako ostale. Pazi da ne povežeš dva sosednja mostička.
Jaz sem to neredil mojemu ThunderBirdu 650 MHz in takoj prvič mi je tudi uspelo.
Torej svinčnik 6B in pazljivost. Pomagaj si z povečevalnim steklom zaradi kontaktov med mostički.

borchi ::

avak: do kolk si spravu TB650?

borchi
l'jga

AvAkI ::

Ko sem ga danes odklenu sem ga dal na 800MHz in mu zvišal voltažo za 0.05 Trenutno dela brez blokiranja kar (stabilno) solidno bi rekel. Bom videl jutri če ga bom še kaj navil. Aja mam CromeOrb in TB na 800MHz (100*8.0) imam v najhujšem primeru 40 stopinj potem pa temperatura takoj pade na 34-33 stopinj.

jRk0 ::

Evo. Pred 5 minutami sem prišo s trgovine in v žepu mel 6B svinčnik. Proc ven, pofarbam (pazim, da je lepo) in evo...NIČ. Pa to je za znoret. Kaj še naj naredim?:(:(:(

Matek ::

Daj FSB na 100 in zvišaj voltažo. And keep trying. Meni je v prvem uspelo z nekimi jugoslavanskimi minami v tehničnem svinčniku.:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

jRk0 ::

Še en svinčnik, ki bi naj mel dosti grafita. (B verzije nimajo tak dosti). Pobarvo z 3H..in nič.:'(:'(Pa saj to je za znoret. Problem pa je, da pojma nimam ki bi zvišal voltažo na matični, ker se po vsej verjetnosti sploh ne da..:(bom še poskušal..

Koci ::

Ja to je problem pri QDI plati, ker nima nikjer v navodilih napisano, kje so konekttorji za voltažo.

Koci ::

Po mojem bi bilo najboljše, da jih skupaj zalotaš kar z cinkom. Kaj menite ostali?

MadMax ::

Zlotat se ne da. Preverjeno. Moral bi namrec segreti tudi keramiko okrog mostickov, toda... 400 stopinj?? Lahko pa poskusis. Veliko srece!!!
Mislim, da bi bilo bolje prelakirat s srebrnim prevodnim lakom (CONRAD al pa DELKO), ampak je treba met res mirno roko...

jRk0 ::

Hmm. Moj sošolec je naredo poskus s svinčnikom. Posjušal je ali prevaja al ne. In ko je pobarval na površino (zelo na debelo), je ugotovil, da nikak ne prevaja elektrike (pa še stari za fiziko mi je reko, da grafit ne prevaja).Mater. Ma pa oni sošolec neko tekoče železo in ko ga pobarvaš se potem strdi. Mislite, da bi probo? ker poteli tega vec ne dobis dol..

ChiefThunder ::

Z izjemno natančnostjo bi mogla stvar delovati.

MadMax ::

Ja, tekoca kovina je sicer na koncu res podobna aluminiju, ampak ker je narjena v obliki dvokomponentnega epoxija, dvomim...

zabec ::

Ja jaz mam tud zdej eno taksno masino kot ti (QDI KinetiZ 7B + duron 700) in sem ga tud barval ter se z mosticni nekaj zezal, ampak se mnozilnega faktorja ni dalo spremenit. Ce se je zbutal, je to blo x7, al se pa ni htel. Mam pa tud svojo masino MSI pro2 + TB 700 in mam prakse z barvanjem mostickov in ga mam ok samo na 800. Tu sem uporabu isti svincnik pa mi ni delalo.

jRk0 ::

Ma bom res popizdo poleg totega procesorja. Nic mi ne prime. Sem probal še L7 mostičke prefarbat, pa tui ni prijelo. Vam v Lj. je lepo, ko mate conrad:(

MadMax ::

Pa si naroci po posti (E-trading Idrija, ce se ne motim).
Al mas pa kakega soseda, ki studira v LJ, pa ti lahko prinese...

jRk0 ::

Se v roku enega mesca grem v ljubljano, samo to je prepozno. Bom nekak probal.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj ni TB odklenjen

Oddelek: Navijanje
7904 (718) zupo
»

Rezanje povezav L1 na duronu

Oddelek: Navijanje
371346 (990) franci
»

OC Duron 700 , nujno!

Oddelek: Navijanje
171245 (1071) ChiefThunder
»

thunderbird

Oddelek: Pomoč in nasveti
91082 (928) AvAkI
»

odklepanje durona

Oddelek: Navijanje
151924 (1608) pikasti

Več podobnih tem