Forum » Pomoč in nasveti » Pomoc pri ADSL hardveru
Pomoc pri ADSL hardveru
Jebiveter ::
OK, fantje, again I need your help!
Dejstvo je, da se je Telekom zmislu koncno postelat ADSL priklop v vukojebino imenovano Secovlje. Jest sem danes cel hepi, ker smo koncno dubli pogodbe za podpisat in bom se bolj hepi ko bodo prsli montirat!
Zaradi zelo razsirjene racunalniske infrastrukture (beri: veliko racunalnikov) v nasi hisi mam jest nalogo postelat dostop do interneta vsem racunalnikom (beri: zgradit LAN). Da pa lahko natancno predvidim vse stvari kar se kablovja ipd. tice vas prosim za pomoc.
1. Zanima me koliko je naprav vezanih (posredno in neposredno) na ISDN kabel, ki pride v hiso (skupaj z ISDN napravami, ker dobimo tudi to)?
2. Katere so te naprave in kaj pocne vsaka zase?
3. Z kaksnimi kabli (telefonski, UTP, ?) so te naprave povezane med seboj?
Zaekrat toliko. Zelo bi bil hvalezen za odgovore na zgornja vprasanja. Pa bi prosu, da ste cimbolj natancni pri opisovanju, ker res rabim natancne podatke.
Najlepsa hvala!
Dejstvo je, da se je Telekom zmislu koncno postelat ADSL priklop v vukojebino imenovano Secovlje. Jest sem danes cel hepi, ker smo koncno dubli pogodbe za podpisat in bom se bolj hepi ko bodo prsli montirat!
Zaradi zelo razsirjene racunalniske infrastrukture (beri: veliko racunalnikov) v nasi hisi mam jest nalogo postelat dostop do interneta vsem racunalnikom (beri: zgradit LAN). Da pa lahko natancno predvidim vse stvari kar se kablovja ipd. tice vas prosim za pomoc.
1. Zanima me koliko je naprav vezanih (posredno in neposredno) na ISDN kabel, ki pride v hiso (skupaj z ISDN napravami, ker dobimo tudi to)?
2. Katere so te naprave in kaj pocne vsaka zase?
3. Z kaksnimi kabli (telefonski, UTP, ?) so te naprave povezane med seboj?
Zaekrat toliko. Zelo bi bil hvalezen za odgovore na zgornja vprasanja. Pa bi prosu, da ste cimbolj natancni pri opisovanju, ker res rabim natancne podatke.
Najlepsa hvala!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
Jebiveter ::
Carsko!
Najlepsa hvala!
Torej, ce jest prav razumem gre to tko:
NT splitter namestijo direkt na linijo. Eden izmed kanalov gre v NTBA, torej se en razcepnik samo za telefone; na drugi kanal pa ADSL modem popolnoma neodvisno od telefonskega dela. Rajt? (sej vem da je to obvious glede na sliko ampak raje vprasam).
Zanima me ce kdo ve: Ali se da recimo dat en telefon na drugi kanal NT razcepnika namest adsl modema priklopit, le-tega pa prek NTBA splitter?
TNX!
Najlepsa hvala!
Torej, ce jest prav razumem gre to tko:
NT splitter namestijo direkt na linijo. Eden izmed kanalov gre v NTBA, torej se en razcepnik samo za telefone; na drugi kanal pa ADSL modem popolnoma neodvisno od telefonskega dela. Rajt? (sej vem da je to obvious glede na sliko ampak raje vprasam).
Zanima me ce kdo ve: Ali se da recimo dat en telefon na drugi kanal NT razcepnika namest adsl modema priklopit, le-tega pa prek NTBA splitter?
TNX!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Jebiveter ()
ali3n ::
mislim da ne.
prej sem pozabil napisat - NTBA in adsl modem potrebujeta napajanje (220V), ostalo pa ne.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A1 xDSL (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Omrežja in internet | 161944 (13811) | kixs |
» | ADSL in splitterOddelek: Omrežja in internet | 2941 (2634) | Cosmo |
» | Montaža ADSL-a? Par vprašanj glede inštalacijeOddelek: Omrežja in internet | 3068 (2640) | ToniT |
» | Govorice o ADSL na analognih linijah resnične? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 4504 (3379) | swar |
» | poceni do kabelskega netaOddelek: Omrežja in internet | 2789 (1987) | Storm |