» »

Celeron na SLot 1 -> Tualatin adpaterju..nekaj vpasanj

Celeron na SLot 1 -> Tualatin adpaterju..nekaj vpasanj

akulp ::

Evo zdaj vam pisem iz svojega prenovljenega sistema. BH6 + Celeron 1,2 ...mam pa nekaj tehnicnih tezav.

1. Racunalnik se mi vsacih prizge vcasih ne (oz. se prizge vendar lucka na monitorju ostane oranzna) . Po vecih poskusih se enkrat le prizge...sumim slot 1 adapter, ki ima slab kontakt ker visi malo postrani zaradi teze ventilatorja + proca + Tualattin adapterja...vseeno me zanima ce je mogoce lahko krivec tudi napajalnik?

2. Ko odidem iz BIOSa se računalnik ne "zboota " nazaj ampak enkao kot v zg. primeru posveti na monitorju oranžna lučka..in konec...potem moram zopet poizkusati toliko casa da se racunalnik prizge...vvendar zanimivo je da se nastavitve iz BIOSa shranijo.

3. Kakšno imate kaj temp. proca? (posebno me zanimajo mnenja tistih ki imajo BH6 plato) Meni kaže 41. Je to veliko? (oz preveč:)?

hvala za vse odgovore, LP Luka

Spajky ::

Lahko je marsikaj:
slab voltažni regulator na plati, slabo narejena modifikacija, slab napajalnik, kakšen "švoh" kondenzator pri napajanju-vizualno kontrolirati plato, defekten slotket-slab kontakt... bog ti ga znaj, povej še ostale specifikacije...voltaže itd.... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

ali3n ::

Mam enako konfiguracijo - BH6+ Tualatin 1.2GHZ (dela na 1,6 :-)))

Zanimivo tole s prižiganjem.. :-)
Men se sicer prižge vsakič, a mi vsakič drugič ne dela tipkovnica (dobesedno vsakič drugič).

ad1) med socket in tista plastična "držala" zatlači kak karton (če nimaš originalnih plastičnih kajlic), da bo držal slocket na mestu; preverjeno deluje; glej da slocket do konca porineš not (pri men je treba kar malo na trdo...)

kar se temp tiče: men kaže 57°C - nek senzor pač - po pravic povedan niti ne vem, če je to senzor za procesor...;
mam pa tovarniški hladilnik s tisto črno folijo spodi (lenoba pač...); čez kak dan dva bom pobrusil, pol pride pa termalna pasta gor.

poskrbi za hlajenje mofsetov (glej sliko spodaj);



želim ti veliko užitkov ob relativno dobrem računalniku za majhen denar.

Upam da mi bo do konca tedna uspelo končat novo ohišje - potem gre tale tualatin na BX6 rev. 2.0... upam na večji OC...:D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

akulp ::

hm...če praviš da se teli mostfeti grejejo...kako nej jih hladim matr k so tko na nedostopnem mestu..?

A pa je treba nujn hladit (navijal ne bom!)? A je zlo velika verjetnost da bo šlo vse v ku***?

akulp ::

aja Spajky...hm ja vlotaža je 1,5, temp se giblje od 36-41, proc je 1,2 ...ostalo vse default, nič navito...plata ABIT BH 6.0 (prva verzija)

TribesMan ::

Definitivno je problem v slabem napajanju procesorja, ker Tualatin kuri ogromne tokove, pri nizkih napetostih (navit baje okoli 30A) tle pa se pojavi problem na BH6, ker ta plata ma samo en par MOSFETov, kar pa je je premalo za tokovne potrebe Tualatina. Potem pa je tu se problem, ker je dusilka, ki gladi procesorjevo napetost prav tako poddimenzionirana, zato se dogaja da izhodna napetost zelo niha, se posebej med hudo obremenitvijo in zagonom, zato se procesor zasteka se predn dobr zalaufa. Jaz sem meril kako je z napetostjo na BH6 pod tezko obremenitvijo in ugotovil da niha do 0.15V, kar pa je 10% napajalne napetosti. To pa je zelo velik problem, ki ga je zelo tezko resiti, jaz sem na svojo plosco dodal se en par MOSFETov (kar vzporedno obstojecim) pa navil sem novo dusilko iz debelejse zice, zadeva se je poznala. Pol sem pa po pomoti naredil kratek stik na cipu, ki krmili MOSFETe in je crknil... jebi ga.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

ali3n ::

Men sicer dela ok... se greje, pa ni panike. Me je pa tale TribesMan-ov post kar malo prestrašil; ali to pomeni, naj oprezam za napihnjenimi kondenzatorji? :D Ravno gledam po MBMju: Core0: high 1.62 low 1.60 average 1.62 core1: high 1.50 low 1.50 average 1.50 Napetost mam v Biosu nastavljeno na 1.60V (navit). Je tole nihanje v mejah normale? Tudi ostale napetosti so v razponu +- 0,03V...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

TribesMan ::

Hec je tem, ker ti MBM sploh ne zazna tistih konic pri nihanju napetosti. Tudi meni MBM javlja minimalno nihanje kot tebi, ko pa sem pomeril z oscilockopom in promerjal razliko med idle in full load me je kar zmrazilo, si sploh ne mores mislit kako pod obremenitvijo kleca napajanje. Ce se ti fill greje pol lohka pricakujes napihnjene kondenzatorje, lahko pa se resis problema pa usmeris en ventilator v smer proti pregretemu delu, se pozna ogromno.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Spajky ::

@ akulp: Vprašanje je, kak si naredil mod in na točno katerem adapterju; če si bridge delal ak4-ak26, naredi raje ak4-an11. Svetujem vsaj 250W Quality PSU, da da vsaj 25A na +5V ven...Vcore in temps kot ti kaže naj bi bile v redu...jest sem dodatno hlajenje mosfetov na moji MS6163pro naredil takole kar po kmečko :-) .. zna bit, da je švoh napajalc...

@ akulp & ali3n: v Biosu naštimajta oba Hold on errors: none ...oz nekaj podobnega..
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

akulp ::

Ne ne Spajk,saj nism delal mod-a, mam adpater za Tulca, mislm pa da je kriv SLOT1 vmesnik , ker ma slab stik z mamaplato, ker pomoje , če bi bil napajalec se sploh nebi prižgal, oz. bi se po nekaj poskusih.

pri men je pa fora da je NUNJO mal "zrukat" proc , pol pa pali..se rpav je zlo verjetno Slot I kriv, kot mi je že ali3n rekel...bom po njegovem nasvetu kakšen karton zatlačil vmes...sam zdej čakam da mi kdo zrihta ohišje.....BTW še tle rečem, če ma kdo ATX k ma prostor za napajalnik na vrhu (tako da se ne pokriva s plato)..ne rabim napajalnika -> mejl me

tnx, lukc


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tualatin Upgrade Adapter nasel v ZG!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
14410861 (7199) Spajky
»

Tualatin na BX-u:info-koliko nas je?

Oddelek: Strojna oprema
452952 (1924) sidney
»

pretvornik za slot 1

Oddelek: Strojna oprema
352049 (1650) Spajky
»

Spajky Celeron 1200 Help

Oddelek: Navijanje
401433 (1035) damchy
»

Spajky - Tualatin strokovnjak:)....potrebujem te!

Oddelek: Pomoč in nasveti
51181 (1076) akulp

Več podobnih tem