» »

Govorice o ADSL na analognih linijah resnične?

Govorice o ADSL na analognih linijah resnične?

1
2
»

shock ::

MUC: Hmm a ti o tem študoraš? A veš kolk je dolg en ATM paket za informacijo? Jst vem nevem če pa ti veš. Za tvojo informacijo ATM paket je krajši kot ethernet paket. Jst pa te ne razumem kaj pa dela zdaj tukaj kolizija? a nismo se pogovarjali oziroma tis si trdil da hitrost povezave se zmanša od razdalje zaradi tvoje ure. Jst ti hočem povedat da ta tvoj digitalni prenos ne drži.

Brane2 ::


>radio ima uro"- lokalni oscilator, ki je v bistu filter. NJegova naloga ni dajanje urinih signalov, ampak sinhronizacija s frekvenco oddajnika in filtriranje podatkov.

To, kar sem povedal, je izjavil Dr. Dušan Kodek januarja 2003 na predavanjih, ko ga je eden izmed študentvo poprašal ravno o tem. On je predavatelj, profesor in bivši dekan Fakultete za Rač in Informacijo. S temi stvarmi se je veliko ukvarjal in o tem predava tudi na neki univerzi v ZDA, kjer je tudi doktoriral.


Če je izjavil točno to, kar si napisal, potem o radijskih napravah nima pojma... Že samo to, da si uporabil besedo "sinhronizacija" govori o tem, da stvar opravlja vlogo ure- daje sklopu možnost dela s časom oziroma frekvenco...

Kodek je napisal par uporabnih knjig, eno sem imel svojčas vedno na polici a vedno so bile bolj almanah datasheetov raznih procesorjev.


Dopuščam možnost, da imaš ti prav, on se pa moti, samo dvomim . Jest sem samo povedal, kar nas je naučil. Enako velja za ostale stvari, za katere praviš, da "tupim". Mogoče je čas, da mu sporočiš, da dela iz nas inženirje, ki imamo napačne podatke o večini zadev .


Jaz se na tvojem mestu ne bi preveč zanašal na "vas inženirje", vsaj kar se omenjene teme tiče...
BTW: Zakaj bi se zanašal na nekaj, kar je Kodek mogoče kdaj rekel, ko pa lahko stvari preveriš kar na netu ?

shock ::

MUC: zanimivo da si FRI-jevc in da ne znaš določenih stvareh. Zgleda da mi elektrotehniki (telekomunikacija) imamo razščičene pojme glede teh svareh. Mi se učimo tudo o prenosnih poteh in njihovo kapacittetah glede na razdaljo o modulacijah,... Če misliš da imaš ti prav dokaži mi. Če hočeš ti dam moje zapiske internetne naslove kjer je to vse lepo opisano.

MUC ::

Lahko mi predlagaš kakšno tvojo literaturo, ki jo imate na faxu ali v stroki, da si o tem preberem več, če res o tem ne vem nič.

Internetu ne verjamem preveč (kar me opozarjajo na vseh straneh), ker je napisano mnogo neresnic in napačnih stvari. Upam, da ti ne navajaš svojih "pravih" podtkov iz interneta :)

Predlagaj knjige.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

shock ::

Od mojga profesorja je in je sigurno. Kar se tiče o ADSL-ju pa imam še seminarsko

MUC ::

OK, kaj sem narobe povedal o ADSLa? Prpsim samo popravke napačnih izjav, da ne boš pisal spet dolgega spisa.

PS : Ime profesorja in naslov pa je?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

shock ::

ADSL: hitrost povezave pade samo zaradi razmerja SIGNAL/ŠUM. Večja moč signala pomeni tudi večjo hitrost prenosa. Z razdaljo se lahko pojavi tudi kake popačanje signala (disperzija), ki tud vpliva na hitrost. Kar pa se tiče strani menda je www.ltfe.org, in išči pod e-izobraževanje al neki tazga. Iskreno moram povedat, da ta izpit nisem šel še delat ker se mi ne da:D.

vasquez ::

Mimogrede, signal se pri ISDN BRI prenaša s frekvenco 192 kHz in je trinivojski (+1, 0, -1). Vsaj na U busu je tako, za S bus sem že malo pozabil.

MUC ::

SIGNAL/ŠUM .. to je odvisno od odbojev in tudi presluha. Če bi se vse dalo rešit z ojačevalci, ne vem zakaj ne rešijo tako in vsem omogočijo 8Mbzotv ne glede na oddaljenost od centrale.

Tu si ti v zmoti, ker je omejitev tudi končna hitrost razširjanja električnih signalov. Če si v telkomunikacija, bi moraš bolje poznati tudi t.i. "očesni vzorec", ki je sredstvo za določanje najvišje hitrosti.

Ni vse v signal/šum, ker bi bilo kot pravim za ADSL zelo simpl. Od centrale oddaljen recimo 10 KM, dodam par močnih ojačevalcev in surfam na 8MBitov.. žal daleč od resnice :)

Poprašaj tehnike na Telekomu, če ne verjameš nam, teoretikom :)

PS: Sem preveril ATM paket je res dolg le 59 bytov oz manj kot 512 bitov. Dožina paketa tu res ni bistvena, ot sem prej zapisal, ker v povezavah točka v točko ni treba skrbet npr za kolizijo, zato dolžina paketa ne igra nobene vloge.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

Tr0n ::

Mene v cetrtek tudi cakajo racunalniska komunikacija in omrezja :).

shock ::

MUC: saj sem že nevem kerem prej postu prej rekel da SIGNAL/ŠUM ni vse za prenos. SAmo če bi imeli ojačevalnike vmes pol bi tudi šum povečali tako da bi razmerje signal/šum ostal isti. Kvečemi bilahko rešili z različnimi modulacijami in z regeneratorji. Samo te naprave so drage in se na koncu v finančnem področju ne splača.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shock ()

shock ::

MUC: dolžina ATM paketa je 53 (48 podatkov +5 glava)

Brane2 ::

Evo še par linkov, ki sem jih tako na brzino našel o asinhronih procesorjih. Mel sem še enga full dobrega o ARMu, pa ga zdej ne najdem...

LINK1

LINK2

LINK3

LINK4

LINK5

MUC ::

Res je, vidš .. ojačevalniki nimajo bistvene veze za večanje hitrosti in dolžine ADSLa.. ker jačajo tudi šum.

Zakaj pa nastaja sploh šum in zakaj je vedno večji na daljših povezavah.. to je zdej vprašanje ? :) En del odgovora je v razlogih naštetih zgoraj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

MUC ::

Brane2: Prej si se obesu ravn na ime.. če si računalničar, dobr veš, da je pri imenih zmešnjava, ker ima recimo IBM za ISTE stvari drugačna imena kot neka druga firma. Mogoče je asinhron procesor brez ure bolj pravilni izraz in tudi asinhroni računalnik. Vseeno sva govorila o isti stvari... procesorjih brez ure oz računalnikih brez podatka o frekvenci ure... mogoče si mel bolj prav.

schock: 53bytov.. sori, narobe pogledal na en page.. mem grede na internetu zbrskaš narobn podatk, vidš :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

Brane2 ::

To ni bil moj namen. Zapletli smo se okrog ADSL/ISDN/POTS in analogno/digitalno. Če se prav spomnim, si trdil da imajo VSE "digitalne" stvari v sebi uro, analogne pa ne.
Zato moj odgovor. Bolj sem pop*idu zaradi Telekomovcev, ker so me prisilili v nakup ISDNja in hočjo od mene da ga kupim tudi za domačo linijo, če hočem pošten internet, pri tem pa navajajo debilne kao-tehnične razloge. Zato me je tvoja razlaga dodatno naživcirala. :D

shock ::

Skratka naš TELEKOM vztraja pri digialnih centralah ker je tuki vse ceneje za vzdrževanje in menda tudi oprema. Američani imaji ADSL prek analogne centrale ker tam spljoh nimajo ISDN-a. Njihove linije so tako štrambasto narejene da ISDN ne bi spljoh delovalo. Čudež je da dela njim sploh ADSL (določenih krajih seveda).

swar ::

ummm mislm da sta zasla s teme >:D
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL brez ISDN že prihodnje leto? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
13114203 (10090) Bistri007
»

ADSL brez ISDNja ???

Oddelek: Omrežja in internet
413035 (1706) shock
»

ADSL po analognih vodih?

Oddelek: Omrežja in internet
412955 (1858) pivmik
»

ADSL na navadni liniji?

Oddelek: Omrežja in internet
221946 (1156) darkolord
»

Je kdo slišal za ADSL brez ISDNja drugo leto? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
545633 (3921) shock

Več podobnih tem