» »

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P

««
6 / 38
»»

flipflop ::

Gandalfar: kaj pa če ga uporabljam tudi za izobraževalne namene? Sploh pa je fora v tem,da imajo študenti na voljo hitrejše pakete,dijaki pa počasnejše,pa čeprav bi kak dijak (ne mislim nase) potreboval višjo hitrost uploada.

Tito ::

Tkole vam povem, jst upload vendo omejim na najmanšo stopnjo, ker ga nucam za nekaj drugega... drugače pa dam čez noč na malo več, ker ne nucam več tolk uploada. Kar pa se tiče L33CHERJEv pa nisem enakega mnenja. Če bi folk vsaj pustil datoteke in jih delil pa čeprav bi upload omejil na 10kb pa bi blo cool. Mislim da stvar ni nič posebnega in da bodo prišli veliko bol zmoglivi p2p programi, tole pa zame ni sploh... preveč dela :D in premal muzke... Še vedno mi je bolš direct connect in dobim skoraj vse kar nucam, če pa ne pa pogledam še v mulo. Pa sej se mi nikol ne mudi pa čakam 3 dni da se zvleče, pač. Naprimer da naredijo dc ki lahko vleče z večih virov in malo poštimajo da bo omejitev upload in mogoče še kakšna omejitev v razmerju med vlečenjem in dajenjem na razpolago... naprimer da je največ lahko 1:3 (naprimer 1 mega so od tebe zvlekli in 3 mega si ti zvleku) čim prekoračiš ta limit ti pretrga povezavo in moraš počakat da si še drugi kaj zvlečejo od tebe. Stem bi morali vsi deliti in nebi bilo L33CHERJEv. To bi bilo nujno naredit in te pogoje nekako zaklent, da se jih nebi dalo shekat... Morda ni pametna ideja da za vse p2p programe dajejo odprto kodo... ali pa da bi bil del programa zakodiran (pojma nimam kako bi to naredl vendar bi blo nujno). ALi pa da bi kakšen klučni del programa uporabljal prek neta, naprimer zvlekel iz huba ali kaj podobnega. Tako da se nebi dalo hekat in če že bi bilo lahko izsledit nepridiprave. L33CHERJi so povsod in so največja nevarnost vsem orežjem. Napprimer slotlocker v DC++ je totalna beda. In mi gre pošteno naživce, ko si kero datoteko želiš pa jo nikakor ne dobiš :P.

Meni se še vedno najbolj dopade DC...

Tomi ::

flipflop: Arnesovi uporabniki - študentje tudi nimajo tako "odličnega" uploada. Poglej cenik in hitrosti link).

Je pa res, da je pa normalnemu uporabniku dovolj paket A200 ali A300. Tako da prosim ne peni preveč. Sicer pa, Arnes ti bo po moje dal statistiko, pa poglej, kakšen je delež "študentov, ki imajo ful boljši UL".

Sicer pa, jaz se ne pritožujem. RD na računalnik na optiki, pa je. DL ni nikoli problem.
metrodusa.blogspot.com

sloncek ::

Jebediah razlog zato je vrjetno da ni vec seederjov, preden zacnes snemat prevec ce je file se seedan k drgac je brezveze. Pa eni dej ne govorte da bittorrent ne gre cez 30 al pa tko, pac upgradite svoje pakete, mam 4mbit/512kbps pri siolu in vedno leti nad 100 kbs, je pa res da je upload tud zafilan, ampak pakaj pol, vedno pocakam da je moj ratio vsaj 1.000...

Freelancer ::

Tito: Js sm na DC ze videl dolocene hube, ki imajo ratio. Upload se pa drugac da omejit z netlimiterjem.
Jebediah: s cim to snemas?

Mah js bom tko reku... Meni je vsak protokol po svoje dober. Mula, dc, kazzaa, bt, ... Pac odvisno kaj rabis in kako hitro rabis.

Hehe drugace pa lahko vsi priznamo, da ce bi rabili internet samo v izobrazevalne namene, bi bil navaden 33.6 modem dovolj in sploh nebi rabili DSL/kabla. Dejte mi povedat, kolk % prometa gre pri vas res v izobrazevalne namene :).

flipflop ::

Tomi: 256 je veliko hitrejše od 64. Še posebej,ker si teh 64 delim z bratom. Se pa res ne moreš pritoževati,ko imaš sam optiko (kar ne pozabiš nikoli omeniti;) ). Me zanima,kaj bi vi rekli,če bi imeli tako počasen upload. Sicer pa nič ne penim,sam povem da sem nezadovoljen z omejitvijo za dijake.

P.S Za izobraževalne namene zadostuje že šolska knjižnica z eno 286-ko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

majk2000 ::

Hvala Sloncek, sej sem ze nasel obvestila na strani, kjer je napisano da imate tezave s strezniki. Bomo pac pocakali, saj ni nic kriticnea, samo me je skrbelo da vas niso mogoce kaj pozaprli, ali pa da moj router spet kaj vice poka.

Drugace pa vsa cast za res lepo in pregledno stran (iskalnika res ne rabis, saj imamo vendar Opero ane?), keep up the good works !

Se to, jaz vedno pustim pri BT Experimentalu da mi upload/download razmerje zraste vsaj na 2, torej da 2x toliko uploadam kot sem downloadal. To ponavadi pomeni da pac celo noc pustim odprt file, ko je koncan. Upam da to pocnete tudi ostali !

Tomi ::

flipflop: Doma imam Arnesov paket 512/64 in mi, za moje delo, povsem zadostuje. Pa tudi optika, ki jo imam na faksu, vsaj kar se tiče UL, je za namene študijskih in obštudijskih dejavnosti. Filmi ne sodijo sem.
Če pa domov potegnem kak film, ki sem ga snel, pa še to, ker je računalnik prižgan res 365/24/7, je pa tako Arnes-Arnes link in ne dela škode.
metrodusa.blogspot.com

Klemenn ::

Jebediah: s cim to snemas?
katero?

sloncek: ratio 1000....ka to pomeni?

Klemenn ::

ka je zdej?

bo suprnova še kdaj nazaj pršla?

:\ Tracker down? sloncek @ 10-08-2003 20:34
Yes tracker is down. No not by our fault, this time is the fault of DYNDNS.ORG. They blocked our account with the message:

"Your account has been blocked, for an Acceptable Use Policy or client update specification violation. Please contact the support department if you would like more information. Be sure to include your username in all correspondence."

Now there is nothing we can do, I have written to dyndns.org and got this reply from them:

"If you take a moment to read the AUP you agreed to when signing up,
you'll find we don't "have" to do anything.

--
Tim Wilde
Systems Administrator
Dynamic DNS Network Services"

So all our torrents are now down, I mean all torrents that were using SuprNova tracker.

Gandalfar ::

kolk bandwitha porabi tak tracker?

Razmisljal sem zakaj 2Mbit adsl ni dovolj? Naceloma je to 40kb/s uploada. Ce imas 10 takih userjev je to skupaj ene 400kb/s.. samo dovolj razprsen moras bit pa so naenkrat tudi adsl paketi dovolj.

Kar se pa dyndnsja tice bi pa verjetno bilo mozno dokaj preprosto postavit lasten dyndns servis. Bom pogledal kako zelo je to zahtevno. Sicer pa se bi verjetno splacalo registrirati pri gajbi recimo .. oni pomojem ne bodo nic odklopili.

Zgodovina sprememb…

Tito ::

Hehe vem to da majo nekateri hubi to, sam kaj ti pomaga, če pa odpreš xml in si nabiješ upload v višave....:D

Rambo ::

Ali kdo mogoče ve kaj se dogaja s stranho superrozica! Zadnje dni ne dela več. Pa hočeš kak film dol dobit pa serverja ni. Aja pa kaj pomeni ce ti piše connecting to peers? Da se nekam konekta....al kaj....potegne pa dol nič ne.. pa tut če cel dan pustiš se ne connecta.
Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

JohnyB ::

Sam res ne dela ;((
Apple iMac

jerko4 ::

Kje bi lahka dobil serije married with children (AL Bundy)? Na superrozici je sam 4 sezona pa je bittorrent ne more dt dol.

Al Bundy je car!:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

pivmik ::

Lej tukaj dobiš vse, čisto vse: warez.rozica.com
Od Al Bundy-jev do porničev od Stallone-ta.

PS: jerko4, zakaj si tak jerk da sprašuješ po warezu če pa veš da ni dovoljeno?
predlegam začasni ban(uporabnik ne more več objavljat sporočil za določen čas)

PPS: Suprnova je šla rakom žvižgat(vsaj stari torrenti, no - dyndns jim je ukinil račun)
LP, Gregor GRE^

BaRtMaN ::

superrozici - LOL!

jerko4 ::

No zdj vem kako pa kej. Sm prebrou pravila. A je treba pri Bittorent++ alpha release upisat kšne porte č maš firewall al to deluje normalno?

I'll never do that again!8-)

pivmik ::

Zdaj, ko si si prebral pravil Slo-Tech si preberi še BitTottent FAQ:
http://www.google.com/search?q=bittorrent+faq&sourceid=opera&num=0&ie=utf-8&oe=utf-8
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pivmik ()

jerko4 ::

Danke šun! :D

jerko4 ::

Sam tale bittorrent pa seka. Zdle dl svoj prvi file pa morm rečt da je bittorrent najboljši. Tuki maš takoj visoko povezavo ne pa pr muli k morš čakat. Sj mula kot žival je tud počasna.:D

Dons pa 1 Mb!8-O

davids5a ::

kaj pomen ''hashing''?

tuki mi je neki napisal( na mestu kjer piše downloading

a to mogoče pretvarja iz .torrent fajla v .exe al pa .mpg...
:)
If I can't have the best, I rahter choose nothing.

Freelancer ::

Vse tale stvari so napisane v FAQju.

Kriko ::

Kaj tudi vam ne dela BT včeraj in danes?

Freelancer ::

To je pa tako, kot ce bi vprasal, ce tudi nam ne dela IE/Mozilla/Opera vceraj in danes, ker tebi ne dela dolocen site.

Kriko ::

Si pa inteligenten ni kaj! Če nimaš kaj pamtenega za povedat/pomagat pol niti ne piši!
Site že dela pač z vsemi linki na strani sem imel določene probleme, zdaj tudi ko link delajo pa mi BT javlja error, prav tako pa pri kolegu.

Tr0n ::

Kriko: Freelancer ima kr prav. BT je program in vedno laufa :). Ce si z BT mislil doloceno stran, je to nekaj drugega. Ogromno je BT strani, ki ima vsaka svoj tracker. Ce ta dol pade, potem download/upload ne deluje, nima pa to veze z samim programom.

Kriko ::

Nisem mislil da nima prav ampak da bi lahko normalno povbedal?
Dogaja se mi sledeče. Grem na suprnova, kliknem na link kjer mi je včeraj cel dan pisalo NOT FOUND URL bla, bla ,bla neglede na kaj sem klinil,. Danes mi naloži takoj prvi del na začetku vpraša kam bom shranil, pol pa javi napako! Kaj bi lahko bilo krivo, sem probal tudi unistalirat in ponovno instalirat?
lp

Tr0n ::

Probaj na en root direktorij shranit, recimo D:\. Vcasih so dolocene tezave s .torrenti, ki so bili kreirani iz cudnih direktorijev.

r5r ::

kje pa dobis te datoteke .torrent pa kater prog rabs ?
And it makes me wonder.

Tr0n ::

r5r: kaj mislis o cem govorimo v tej temi? DOOOOOOH!

BaRtMaN ::

Kakšno vprašanje...
Tukaj dobiš BitTorrent Experimental, po mnenju mnogih najboljši klient.
.torrent datoteke moraš najti pa sam.

Freelancer ::

Ja no kera zakon vprasanja so tu zadnje case... cela tema tu 200 postov govori o BTju in uporabi le tega. Pol te pa en vprasa ker program rabis... mislim... mas celo temo o tem, google pa se FAQ.

moj_nick ::

In razlika med clientom in navadnim bt je?

CaqKa ::

da razlike ni... bt experimental je klient za bt network.

davids5a ::

:\ kam grejo pol filmi v BitTorrentu, ker jst grem v incoming mapo pa so v enih čudnih oblikah .bin, .cue pa tko naprej.
Ne znam jih odpret. Ampak niso v .torrent obliki.:\
If I can't have the best, I rahter choose nothing.

Kriko ::

davids5a piši mi na mail da ti razložim te čudne oblike, ker ni mesto za to tukaj. O tem se je v zgodovini slotecha pisalo mali milijon krat,, treba samo logiko uporabljat in pa iskalnik!!
Če mi pišeš na mil ti bom na ratko povedal zakaj se gre!!
Če bi bilop v "torrnet" obliki kot si napisal kaj bi pa potem:)?

kilergas ::

Zakaj ni zmer iz supernove ko neki hocem pobrat napise:Problem geting response info (No such file or directory c:\Document and setings,...temporary internet files/content.ie5/c73,..//...iso(1)torret
to napises samo za sueprnovo,uporabljam pa oni experimental

pivmik ::

kriko ne podpirat lenobe, naj kar sam poišče!
LP, Gregor GRE^

Kriko ::

PicNiK imaš prav, samo en vpis in en klik pa ima vse odgovore!
Točno tako napiše če grem na suprnovo tudi meni že par dni!

kilergas ::

Sm ze mislu da je pr meni kaj narobe a vidim da ne :)pol je supernova na pocitnicah tko zgleda

CaqKa ::

supernova ma trenutno spet neki čudn sajt na katerem so torrenti... blah.. kaj te nea znajo kakih spodobnih mirrorjev zrihtat... ona gandalfarjeva rešitev bi bila prav spodobna... ni mi jasno zakaj potreba po extra serverju ko pa imamo toliko kabel in adsl userjev.

Tr0n ::

To so dolgo nazaj spoznali ze na filesoup strani, kjer je mozno downloadat BT pack, kar je v bistvu stran s torrenti + tracker. Zelo enostavno za instalirat in dokaj prakticno.

Redman ::

Men se je pa zdej začela pojavlat ena težava.Ko npr vlečem dol en fajl z programom(bittorent++ al pa skom podobnim), mi ponavadi kr sred downloada zmrzne.Program lahko odprem in se odziva samo nič ne daje dol(čeprav še skos piše download:80k,pa v bistvu nič ne daje.Prej se mi to ni dogajal?

Tr0n ::

Simple. Ne uporabljal alfa BT++ klienta, ampak raje tega.

BaRtMaN ::

The only way to fly... um, download :)

Tr0n ::

Yup, kr ok ga tale BT vlece.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Tomi ()

flipflop ::

Lepo ga je potegnu,pri men še v teoriji ne more it tolk:)

BaRtMaN ::

Tr0n, ti si pa ful uploadal pri tejle datoteki. :\

Kriko ::

Kje je fulll uploadal?
Neglede če ne uploadaš niti ne boš downloadal ?!?!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kriko ()
««
6 / 38
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

µTorrent znatno hitrejši kot Vuze

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4719631 (17560) roli
»

BitTorrent pohrustal μTorrent (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
9115116 (12246) simnov
»

Bitcomet "ubija" internet povezavo?

Oddelek: Omrežja in internet
354606 (3214) jan01
»

eXeem odprl vrata množicam (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
13714319 (9070) mgliha
»

Azureus 2.2.0.0 zunaj

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
294443 (4443) zile

Več podobnih tem