Forum » Programska oprema » Uporaba popcorn time povzroči izpad interneta?
Uporaba popcorn time povzroči izpad interneta?
Tjasa2 ::
Zdravo!
Nekaj časa nazaj sem uporabljala popcorn time brez problema, nato so ga posodobili na novo različico, ki uporablja neko vpn zaščito in od takrta imam probleme.
Ko zaženem katerikoli film me vpraša ali želim uporabiti vpn zaščito, seveda kliknem naprej gumbek continue brez vpn in po parih sekundah predvajanja filma mi crkne internet in ga moram resetirati.
Naj omenim, da imam siol ponudnika in pri kolegih kateri imajo t-2 nimajo teh problemov.
Hvala za kakoršnokoli pomoč.
Nekaj časa nazaj sem uporabljala popcorn time brez problema, nato so ga posodobili na novo različico, ki uporablja neko vpn zaščito in od takrta imam probleme.
Ko zaženem katerikoli film me vpraša ali želim uporabiti vpn zaščito, seveda kliknem naprej gumbek continue brez vpn in po parih sekundah predvajanja filma mi crkne internet in ga moram resetirati.
Naj omenim, da imam siol ponudnika in pri kolegih kateri imajo t-2 nimajo teh problemov.
Hvala za kakoršnokoli pomoč.
- spremenilo: Tjasa2 ()
Zheegec ::
To imaš oni navadni Siol ruter, ali se povezuješ na internet direktno? Klikneš na ikonico za vspostavitev PPPoE povezave, kjer imaš vpisano tvoje uporabniško ime in geslo pa potem deluje internet, prej pa ne? Ali ti internet deluje že takoj, ko prižgeš računalnik brez česar koli?
Če drugo, potem probaj v nastavitvah routerja poiskati DMZ opcijo in dodati notri IP računalnika na katerem imaš popcorn time. Možno je tudi, da imaš gor kakšen slab firewall. imaš kaj od McAfee podjetja? Taka rdeča "M" ikonica?
Če drugo, potem probaj v nastavitvah routerja poiskati DMZ opcijo in dodati notri IP računalnika na katerem imaš popcorn time. Možno je tudi, da imaš gor kakšen slab firewall. imaš kaj od McAfee podjetja? Taka rdeča "M" ikonica?
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
AlenkaC ::
Živjo,
dogaja se mi enako kot Tjaši, ampak preostali internet dela normalno, samo downloadanje filma se po parih minutah ustavi. Mislim, da je fora v tem, da za VPN zaračunavajo. Lahko kdo svetuje kakšen drug streamer filmov?
Hvala!
dogaja se mi enako kot Tjaši, ampak preostali internet dela normalno, samo downloadanje filma se po parih minutah ustavi. Mislim, da je fora v tem, da za VPN zaračunavajo. Lahko kdo svetuje kakšen drug streamer filmov?
Hvala!
2f4u ::
Enak problem; res pa je da nisem uporabljal dooolgo časa Popkoruzo...
men PC zahteva VPN in se ustavi...
Ima kdo rešitev?
HW je odličen in top. Nekje mora bit kakšna nastavitev....
men PC zahteva VPN in se ustavi...
Ima kdo rešitev?
HW je odličen in top. Nekje mora bit kakšna nastavitev....
jakobp96 ::
Ja tudi pri meni v stanovanju v Lj (SIOL) ista zadeva.. vse deluje normalno, downloadam torrente na kar veliki obremenitvi, pa ne vrže interneta ven. Ko pa začnem gledat film na Popcornu pa po 5 min zmanjka povezave in je ni dolkler ne izklopim in ponovno vklopim napajanje modemu. Vsekakor pa je to zadeva siola.. Doma na Ptuju imamo Telemach, tam pa dela kot mora.. Tudi po več ur skupaj.
Če ima kdo rešitev se priporočam! :)
Če ima kdo rešitev se priporočam! :)
renofkinja ::
enako pri meni. sem na siol optiki. po parih minutah zmanka interneta. edina rešitev reset modema.
jakobp96 ::
Kateri model "modema" ?
IskraTEL Prospero632+ Home Gateway
Če zmanjšata število peerov v nastavitvah je isto?
Kje pa se nastavi št. peerov?
namreč ruter deluje le kot bridge.. kabel ne pride iz modema v WAN port ampak v LAN1..
LAN2, LAN3, LAN4 pa delujejo kot priklopi
Kaj bolj jasno kar bi lahko bilo narobe?
sirotka ::
Imel kolega isto težavo, klical na siol in povedal, da mu popcorn dol meče linijo in so mu prišli menjat modem. Od takrat vse deluje bp.
AC_DC ::
Vsi, ki vam "modem" ob uporabi popcorna zmrzne: imate modem in router škatlo, ki je neprilagojena za p2p promet.
Rešitev: teženje operaterju, če lahko dobite bolj spodobno opremo iz 2016/15 ali nakup lastnega routerja, ki s tem nima težav in modem v bridge.
Lahko potem da prastar wrt54gl s tomato fw (hardver izpred 10 let) niti ne trzne pri 3k p2p povezav.
Rešitev: teženje operaterju, če lahko dobite bolj spodobno opremo iz 2016/15 ali nakup lastnega routerja, ki s tem nima težav in modem v bridge.
Lahko potem da prastar wrt54gl s tomato fw (hardver izpred 10 let) niti ne trzne pri 3k p2p povezav.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
sandmodnigga ::
Sem ravno mislil vprašati, če le ni ta WRT54GL samo za na odpad, pa vidim, da ponudniki internetnih storitev prodajajo sama jajca.
Za streamanje posnetkov pa najbolj priporočam QBitTorrent z vklopljeno funkcijo "Prejemanje v zaporednem vrstnem redu." Počakaš par minutk in nato zaženeš film s kakšnim bolj popularnim programom za gledanje vsebin.
Ali pa Stremio.
Za streamanje posnetkov pa najbolj priporočam QBitTorrent z vklopljeno funkcijo "Prejemanje v zaporednem vrstnem redu." Počakaš par minutk in nato zaženeš film s kakšnim bolj popularnim programom za gledanje vsebin.
Ali pa Stremio.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569049 (5878) | c23po |
» | Popcorn Time ne delujeOddelek: Pomoč in nasveti | 16961 (7780) | KTr1sk |
» | WRT54GL - Gateway ?Oddelek: Omrežja in internet | 7432 (7055) | Lukael |
» | Siol modem žično na wrt54gl v1.1 dd-wrt za WiFiOddelek: Omrežja in internet | 7895 (7731) | NeMeTko |
» | sinope568+in linksys WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 5934 (5624) | dreamtheater |