» »

Tualatin na BX-u:info-koliko nas je?

Tualatin na BX-u:info-koliko nas je?

Spajky ::

Jest ga mam na modificiranem univerzanem generic no-name SuperSlotket-IIIver1.0 made in Taiwan, Tulac-1.0A@1,35G-1,52Vcore /gre do 1,55G sam CPU sicer, več moja MSI6163pro nima v Biosu nastavitev!...Kaj pa vi ostali, na katerem non-Tuallie ready chipsetu oz.plati in/ali slotketu ste ga uspeli usposobit res 100% brezhibno+stabilno in do koliko? 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Dalmatinc ::

kako ti je to ratal?
Jst mam QDI slotket......a misliš da bi men tud ratal?
ajd........lep dan

Spajky ::

Ne vem, bi blo treba probat s QDI-jem.
Kot prvo plata naj bi podpirala Coppermine in Slotket FcPga mora normalno delat s P3 Cu-Mine, potem pa je dobro skinit vse poste na tem in tem linku in si jih shranit ter jih dobro preštudirat in si naredit zapiske; potem pa probat na lastno odgovornost razne modifikacije dokler ne proradi. Z adekvatnimi slotketi (ki se jih teško najde!) ali s370 adekvatnimi platami zadeva deluje & kicks ass! :-) Happy modding! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

perci ::

Spajky: sam imam super slocket III made in taiwan, samo ne vem, katera verzija. Misliš, da bi deloval? Laufam pa c600@900 gor.

Spajky ::

Perci, če je verzija 1.0 je to the best za to!!! samo mod je en malo drugačen, sledi moje poste na tistih dveh linkih, ki sem jih dal Dalmatincu! :-)

Dalmatinc: če je slotket Slotket QDI (Ver 5.1) za coppermine procesore z dvemi malo večjimi čipi gor z oznako LCX07, dela z osnovnim mod-om! (info frišna od enega Hrvata! glih kar prispelo na moj mejl!) 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sergio ()

Dalmatinc ::

Spaky ti si expert. Jst mam QDI Slotket Version 5.0

Dej a se mi boš še mal pozanimal......

Pa prosm ko zveš še kej........takoj sporoč da kupim Tulija k zdej ga ne upam dokler ni potrjeno....hvala

res si car >:D

Daedalus ::

A na VIA Apollo Pro 133 čipovju bi delal? Mam MSI slotket, ki podpira coppermine (plata tud). Oznake ne vem, lahko pogledam. In kak mod je to treba naredit?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Spajky ::

@ Dalmatinc:
Dokler se ne proba različne modifikacije navedene na tistih dveh linkih na različnih slotketih se ne more vedet a bo delalo al ne! Jest sem sprobal kar nekaj slotketov in mi na večini ni hotlo napravit boot neglede na predlagane modifikacije, na nekaterih pa je. To je predvsem odvisno od tega, kako je slotket skonstruiran. Pa vsake toliko pride na dan kakšna malo drugačna modifikacija, ki na kakem slotketu dela, poprejšnje pa niso (en moj slučaj!) in zato je pametno slediti tista dva threda, ki sem ju navedel in zadeve malo študirat! Jaz sem moral početi isto + delat zapiske in izprobavat! Reskiraj in probaj eno, drugo ali tretjo modifikacijo, če imaš keš in j*jca!

@ Daedalus: na Via ApolloPro133a zadeva dela, vprašanje je pa tvoj slotket; zato pa sem hudica no, dal tista dva linka za informacije!!!

Hudica, citajte ze vendar cele poste in cele threade z linki vred v celoti!!! Evo še en link how to: http://www.overclockers.com/tips965/

Jest sem ta post postavil kot neke vrste anketo, za tiste, ki jim je ŽE ratalo, ker menim in se mi zdi, da nisem edini v SLO (verjetno prvi na generic slotketu in drugi ali tretji na svetu s takim slotketom), pa se post sprevrgava v pomoč in nasveti....čeprav sem že vse linke dal že pred časom tukaj in tukaj . Pol pa se brezveze teme podvajajo.. ;((
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Dalmatinc ::

jst bom pocakal da bo spayki dal zaneslivo info da na mojmi slotketu dela modifikacija :))

on bo zvedel k bo

Dalmatinc ::

a bi ti napisal kle na forum 1 2 in 3 modifikacijo v slovenščini al pa kak čalenk pa bi marskikrmu prav pršlo !?

Daedalus ::

Spajky, hvala za linke. Zadeva dela na MSI 6509 slotketu (takega mam), zdaj pa bo treba sam še neki do keša za proc pridet:'(
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Jebiveter ::

Spajky: Dej napisi en clanek o tem pa ga poslji Sergiotu! PA dodaj se par slikic in navodila za vse tri mode in bojo vsi heppy! Mislim, da bo Sergio z veseljem objavu!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Marjan ::

Spajky je car! V vsakem tujem forumu, kjer je govora o Tullyjih na nekompatibilnih platah je on zraven! :))

Spajky - obvladaš!!

Jest bom tud ta mod naredu na BX133. A če grem po temle navodilu (tuki) ne morem falit?

----
Sej za ta članek bi pa res samo vse kar si že napisu - samo skupi blo treba zbrat in TO JE TO.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Marjan ()

Dalmatinc ::

ja itak......mislim k nevem nimam tolk zananja da bi predelal 1000 postov :(

Sergio ::

In sedaj se moram oglasiti jaz ter naprositi Spajkyja za en poučen članek, če se on strinja s tem, se ve. :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

VASkO ::

mene pa zanima, kako vam tile tullyi hitro delajo, ker novo plato in proc dobis za smesno malo denarja... s cim se lahko primerja npr sistem z 1.55ghz Tjem? je primerljiv z athlonom 1.4ghz? gre se mi zato, da bi si naredil sistem mogoce cisto brez ventilatorjev in to bi bilo s Tualatinom celo mogoce!

Spajky ::

@ Marjan:
po tistem linku bi ti moralo funkcionirat, samo tisto farbanje kontaktov ala AMD je malo tricky bussiness; raje uporabi zelo tanko na koncih oguljeno lakirano žičko za most...in ne lomit pinov, raje povečaj rupe na s370 in izoliraj pine...vsaj garancija za proc ne bo šla k hudiču! In globoko odsvetujem odstranjevanje bakrenega pokrova na CPU; moj frend je po nesreči ubil proc, ko je to probal (to je tisti prvi v SLO, katerega sva spravla na BX mobo na Abit BE6-II..)

@ Sergio:
Bom probal kaj spacat za članek, ma nič ne obljubim!

@ Vasko:
Overclockan Tuallie-1.0A@1,5G dere na BX-u marsikaj, razen AthlonovXP in P4-northwood-ov in to z Sdramom!!! na Cas2. Da ne govorimo o najnovejših prihajajočih oskubljenih celeronih na Wiliamette jedru, ki bi jih sigurno sesul po testih! Zgleda, da imamo Intelaši spet novega OC kralja /dostojno zamenjavo za Celly300A/, kateri praktično vsi 1GHz-ni grejo brez posebnih posegov na 133fsb. 0,13u copper tehnologija pač makes difference /primer OC-anih Northwoodov!/; Amd-ji se pač ne dajo ponavadi toliko OC-at; se bo pa to jeseni spremenilo z njihovim prehodom na enako tehnologijo! Tako se tekma nadaljuje, vendar če bi mene vprašali, ko greš čez 1G in 133FSB ni več nobene bistvene razlike razen za res posebne namene; daleč največje ozko grlo sistemov je dostopni čas HD-iskov in sploh ne niti nova ATA vodila, ki so po moje marketinški trik: za moj QuantumF+AS20Gb na UDMA33 Sandra Bench pravi, da je hiter kot UDMA100..! Zato me tudi ne ganejo kaj ti flejmi AMD vs.Intel oz. vsi ti silni benchmarki...

Po testih na Net-u je kao Duron (Morgan) boljša izbira, vendar so bili ti testi napravljeni s Tualatin compatible chipseti in to ne drži za legendarni BX, da ne govorimo o navijaškem potencialu!!! Dobil sem meil še od enega tu iz SLO, ki je testiral obe varianti: pravi da isti 1GHz Tuallie na BX in 133FSB prešiba samega sebe na i815EPT @150fsb (da o Via-T chipsetih niti ne govorimo) in to pove vse, kako stari BX rocks!

Kar pa se tiče gretja tega proca moram rečt, da SE greje čeprav manj kot ostali nad 1GHz. Če ga downClockam na 660/66 sigurno ne rabi venta ker se sploh ne greje! Ampak jaz bolj priporočam vse Vente spravit vsaj na 5V, da je vsaj minimalni AirFlow skoz mašino, ker tudi ostale komponente pri modernih kompih rabijo hlajenje-posebej napajalc! in pri taki napetosti na ventih, jih sploh ne čuješ! Če pa OC-aš, je pa treba na 7V vsaj /še vedno tiha mašina in ne Sesalec!/. Pa tudi starejše plate in njihovi Vcore+3,3Vio čipi regulatorji na njih so v nevarnosti, ker niso bili predvideni za tako velike tokove kot jih OC-an Tuallie lahko potegne pri tako nizki Vcore in se grejejo ko hudič; da ne bi slučajno crkli, sem jim jaz zalepil na svoji MoBo gor dodatne hladilnike!

Pa še nekaj: SoftCoolerji ala Rain ne funkcionirajo kot je treba /vsaj tisti zastonjski ne/; meni zbije temperaturo zdej samo za 1-1,5°C @ idle; ne vem pa ali je to posledica modifikacije ali pa neapdejtanega programa!

Vasko, mislim, da tale moj poskusni snapshot s Sandra2001 tukaj evo pove marsikaj :-); sam sem pač izkoristil priliko za very cheap uppgrade moje mašine, čeprav je bila za moje potrebe z W95B že prej (Celly400@600) čisto zadosti hitra in v bistvu nisem rabil močnejše...uf pa sem spet podlegel megaherčno-gigaherčni tekmi, čeprav sem se zaklel, da ne bom in spet so gnili kapitalisti uspeli zvleči zadnje šolde iz mojga žepa; grrrr! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz ()

HardwareMaster ::

Jst mam pa plato, ki mi stoji (se ne uporablja trenutno) QDi legion (mislm da je 9). Zanima me, če bi se dalo naredit modifikacijo za TULCA? če se da povejte, da ubodm tega celerona!!!

Dalmatinc ::

Ali se da nareditit modifikacijo na ABIT slotket 3 adapterju?

Hvala

Spajky ::

Z ABIT Slocket III ver. 1.00 ali kasnejšim naj bi delovalo...8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

VASkO ::

koliko pa se greje kaksen tully na 1.55ghz? mam vodno hlajenje in mislim, da ce bi ga lahko hladil pasivno (brez ventilatorjev na radiatorju), potem se taka kombinacija kar splaca pa se ZELO poceni je (nova plata i815EB + T1.2ghz pride nekje 26 jurjev skupaj). Torej, koliko W pokuri Tualatin oz. kake temp imate z njim?

Spajky ::

Ja zadeva 1G pije po defolt cca.25W in na max.1,8Vcore in 1,5GHz bi pila okoli 50W (duplo) do skoraj 60W pri 1,55G+1,85Vcore, kar je sploh max. od maksimuma voltaža, ki se jo sme opalit gor; večja voltaža itak samo greje in nič ne prinese pri Tualatinih glede stabilnosti (max.safe=1,8Vcore). Ne vem pa kje bi ti dobil plato pa Tulca za samo 26kSit; da mi je znati! Mislim, da bi se dalo samo pasivno hladit vodni hladilnik ali pa z venti na 5V-neslišno! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

gorjanc ::

KAj pa na BH6 bi delal

TylerDurden ::

Kje dobit slotkete? Če je kdo za foro bi jih uvozil ene 20 iz tujine, takod, da se še poštnina povrne? A? Kaj mislite, jst imam pa tudi bh6.
Let\'s make some soap ...

gorjanc ::

Jest ga kupim seveda če dela BH6

HardwareMaster ::

Če ljudje poveste, kje se v tujini da kupt SlotKET-e, potem bi se mogoče dal zment za kakih par, da se jih prešverca!!:D

VASkO ::

spajky, plato dobis preko za 75 evrov (ASUS i815EB) in procesor 1.2ghz za 105 evrov in ce to presvercas, te pride skupaj 33 jurjev (malo sem se zmotil), drugace pa pri nas dobis QDIjevo za Tje pri PCXu za 13 jurjev in pride se ceneje.

Spajky ::

@ Vasko:
Ja, včeraj sem Proc v zaprti kišti brez ventov (razen PSU na 10V) teral do skoraj 60°C prej ko je zmrznil! "Svinjski Burn-In". Proc v jedru ima sigurno še vsaj par stopinj več, ker moja plata ima senzor zraven Slot1 in ne pod procom! Chipset pa preko 70°C. Z ostalimi venti na 5V proc ne gre dosti čez 40°C kar tako (room temp 20°C)- mam pa še kar soliden AirFlow zrihtan za Desktop Case. Sem še enkrat prekalkuliral CPU Power disipacijo in prišel do malo (cca.15%) manjših vrednosti, kot sem prej navedel!

PS. tisti moj frend, ki je po nesreči ubil proc z Olfa cutterjem ko je skidal pokrov, je verjeli ali ne uspel izvesti MISSION IMPOSIBLE in zalotat nekaj mikro žičk na procu! Saj ni res pa JE in dela!!! Tu mač!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Spajky ::

gorjanc, na BH6 baje dela; kar pa se tiče slotketov jih je (adekvatne) zelo težko tudi v tujini dobit (eventuelne stare zaloge, ker jih ne delajo več ali pa eBay in mali oglasi!) Bova pa s frendom po Piranu kakega tudi prodala :-) - avkcija? :-) ..8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Spajky ::

He he .. tisto žganje proca brez venta do 60°C je zgleda hudo pomagalo; zdej gre cel sistem višje /1370/ na nižji /=1,47Vcore-defolt/ voltaži! Višje tak ne morem zaradi rama in napajalca = dodatne investicije brez veze! Priden čip, sedi, 5 ! :-) .. 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

ginekolog ::

Evo mene, ravno danes sem si na BF6 in generic "370 cpu card" dal gor Tualatina 1200.

Kako: izoliral sem AN3, AJ3, AK4
povezal sem: G35-G37

Z mostički na slotketu sem nastavil voltažo na 1.5V in ..

Huston, we are booting :)

info na: http://www.geocities.com/_lunchbox/

Zaj pa grem navijat, upam da do 1700Mhz + :))

Aja, kupi kdo C633@1039 ?

LP

Buggy ::

Pred tremi meseci cem imel Abit Bh6 v1.0 + 1.2 Tulc. Procesor je delal na plati preko Abit Slotket III v 1.1. Pri default voltazi 1.5v mi je delal pri 1350 Mhz. Masinca je bila obcutno hitrejsa kot prej z 633@950. Z GF4 4200 sem dobil okoli 7000 pik v 3D marku 2001.
Pri modificiranju pa sem imel kar nekaj problemov saj se mi je zlomil pin in nisem mogel delati povezave z IDE kablom, zato sem moral druge pine povezati z prevodno pasto. Stvar je potem tudi zacela funkcionirat tudi po 'moralni' in tehnicni podpori Spaykija.
Na zalost se je zaradi moje neucakanasti po nekaj vec kot enem mesecu plata skurila. Imel sem razrahljan vtic od powerja na plati (zaradi nenehnaga iztikanja in pritikanja) in masina se vcasih ni hotela zbuditi. Potem sem samo malo 'podrmal kable' in stvar je delala normalno. No potem pa ko sem se razvadil se to parkrat naredil pri prizgani masini in evo ga - sunek je skuril napajalni cipek na plati.
Po nekaterih sinteticnih testih (Sandra) je bil moj proc toliko hiter kot P4 2.0 tako da BX in Tualatin je res nora konbinacija.

Boky ::

Zanima me, kaj mislite, kako dolgo se bodo dali ti procesorji se kupiti?

Alexius Heristalski ::

A bi delal Tualatin na Chaintech 6btm? Vi imate (verjetno) vsi Abitke, na katerih deluje odlično, za Chaintech pa nisem prepričan. Bla pa bi poceni nadgradnja na 1.0ghz ali celo 1.3ghz (navit) sistem.
Max. fsb je 133mhz, voltaže se ne da spreminjat (a se to da na slotketu?), max. množilnik v biosu je 8, ampak si je veliko ljudi na to plato dalo C850 in jim je delal (za druge Celerone ne vem). Tako imam nekaj upanja tudi na Tualatina.
Kolk bi stal Tuly 1.0, slotket (na zdajšnjem ne morem spreminjat voltaže) in dober hladilnik?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Spajky ::

Če gre brez modifikacij P3 Cu-Mine gor /da gre Vcore dol do 1,5V, potem bi z adekvatnim predelanim slotketom morala delat IMHO...
8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Alexius Heristalski ::

Cu-Mine, misliš Coppermine? Ja, ne vem, bi blo treba probat. Poleg tega nimam slotketa, na katerem bi lohk spreminjal Vcore.
Finančno sem zelo omejen, tako da moram zagotovo vedet, če bi Tualatin delal, preden bom kaj kupil.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

ginekolog ::

Če ti pa ne bo delal, pa ga vrneš. Po zakonu ti morajo dati nazaj denar v 8 dneh če ti izdelekne bo ustrezal :))

Spajky ::

Ta adapter FcPga-FcPga2 iz zagrebškega Ve-Mil-a bi tudi preko eventuelnega FcPga slotketa moral delat na vseh platah ki podpirajo Vcore 1,6V ali nizje oz. ki lahko sprejmejo Coppermine P3 proce, vendar ga ni pametno dajat na plate starejše od 3 let - tokovno prešvoh voltažni regulatorji na njih...in raje nižje Tulce kupovat iz istega razloga.8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Spajky ::

"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

davidb ::

Alexius Her... : Te dni sem nekaj nadgrajeval en pc s plato 6btm. Z novim biosom 0505 mi je prepoznala 40Gb disk in glej,glej tudi tulalalatin 1,3 na modanem MSi slotketu delal BP. Tudi napetost je pravilno izbral. Nisem pa prevec ustrajal, ker ni bil namenjen za to plato.

Jbajec: Kaj AK4 nisi nikamor povezal? samo izoliral?. Moja varianta je namrec izolacija AN3, AJ3 in AK4 ter povezava AK4 AK26(se mi zdi), pa sem polomu pin AK4. GRRRRRRR. Moram probat to G varanto. Imam še en bolj generic adapter pa bom se tu igral s polomljenim tulalalalatinom. Moja BE6 plata pa ima na msi adapterju ze novega 1,3, ki zgleda da bo delal na 133 pri 1,5V. Star, polomljen namrec kljub brušeni površini ni in ni hotel bit stabilen nad 124MHZ (1,5V). Cim je videl 133 tudi na 1,7V je cez par minut cedu.

Mimogrede: na 6btm se mosfeti ne grejejo, na be6 s hladilniki gor se kurijo!

lp,
David

je se v alfa fazi izdelave: http://users.volja.net/david/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: davidb ()

Marjan ::

Ce nimate prevec izkusenj s povezovanjem in lomljnjem pinov na procu (oz ce nocete cesa unicit) vam svetujem raje adapter.

Za te Tulce se v Zg. prodaja za cca 2 jurja in z njim tulca spravis na vsako plato.

Verjetno se zdej tud v Slo dobi.

tico ::

Jaz sem v Avstriji kupil adapter in tualatina 1,3ghz.
Na QDI Brillian 1S dela na 1,7Ghz 133mhz fsb brez problemov voltazo mam na 1,65V.
Procesor hladim z Volcanom 2, pa se en ventilator za hlajenje mosfetov. Vsi venti so na 5V.
Na zalost pa plata nima temperaturnega senzorja da bi lahko spremljal temperature.

Pozimi sem dal kisto vun pri -15C pa je slo do 1820Mhz (140mhz fsb). slikica

Mr. ::

Jast imam isto plato, tualatina 1.4GHz + SuperSocketIII pa pa mi plata ne omogoča 133FSB;(( .Bi se dalo to kako omogočiti?

Azrael ::

Nov Abitov SlotKET III adapter sem aprila dobil v trgovini Melom v Tržiču za 3020 SIT z DDV.
Drugače pa ali kdo ve kje je mogoče dobiti elektrolitske kondenzatorje s premerom 8 mm 1300 uF 6.3V, napetost je lahko višja, samo premer ne sme biti večji, enostavno ni prostora ? Na moji Abit BF6 sta dva podobna balonu in sedaj mi C333 A ne dela več stabilno na 500 MHz, čeprav moram reci, da je tako na občutek sistem z BX chipsetom hitrejši že na default nastavitvah , kot kot je bil OC z VIA Apolo pro na MB Concord.
Lahko rečem BX je super stvarca.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Boky ::

Poglej v HTE ali IC.

sidney ::

BTW: jest mam tulca 1.0A@1.45, na QDI platki, pa mi dela cist bp ..... ja o tem smo ze pisal
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tualatin Upgrade Adapter nasel v ZG!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
14410838 (7176) Spajky
»

kateri P3 na Abit BH6 (slot1) plosco

Oddelek: Strojna oprema
211668 (1455) Air_Borne
»

pretvornik za slot 1

Oddelek: Strojna oprema
352035 (1636) Spajky
»

Kako spravit Tualatina 1.2 na ABIT BH6?

Oddelek: Navijanje
172124 (1731) Spajky
»

Tully in BX čipovje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61080 (937) Spajky

Več podobnih tem